Ruoka

Nutellakakku, joka vie kielen mennessään

Nutellakakku sinkosi heti lempikakkujeni listalle! Leivon joka vuosi puolisoni syntymäpäiville…

Nutellakakku sinkosi heti lempikakkujeni listalle! Leivon joka vuosi puolisoni syntymäpäiville eri kakun ja kieltämättä muitakin helmiä on noussut suosikkeihini: hopeatoffeekakku, kinderkakku, porkkanakakku ja suklaaöverikakku (jaan näitä reseptejä vielä myöhemmin).

Mutta nyt huhtikuussa ensimmäisen kerran koeajettu nutellakakku oli juuri sitä mitä kuvitella saattaa: todella täyteläinen – se suorastaan suli suuhun ja ihanan paahteisen pähkinän ja suklaan makuinen. NAM!

Nutellakakku valmistuu kätevästi ilman uunia ja sopii hieman tumpelommallekin leipurille ;)

nutellakakku

Nutellakakku

Nutellakakun pohja 

260 g LU:n Bastogne -kanelikeksejä

100 g voita

Vaniljainen täyte

1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

300 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

3 liivatelehteä

3 rkl sitruunamehua tai vettä

Nutellatäyte

1 prk Nutellaa

2 dl kuohukermaa

3 liivatelehteä

3 rkl vettä

Nutellakakun päälle

kourallinen pähkinöitä (esim. Rainbow:n pähkinäsekoitusta, jossa manteleita, hassel-, cashew- ja saksanpähkinöitä)

1. Aseta leivinpaperi kakkuvuoan pohjan ja reunojen väliin.

2. Hienonna keksit pakastepussissa ja liinaan käärittynä kaulimella päältä painaen. Sulata voi ja sekoita keksimurut voihin.

3. Painele keksimuru tiiviiksi ja tasaiseksi pohjaksi kakkuvuokaan.

4. Valmista vaniljainen täyte. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista maustamatonta tuorejuustoa samalla vatkaimella. Yhdistä vaniljavaahto ja tuorejuusto ja sekoita varoen tasaiseksi massaksi. Lisää tomusokeri.

5. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna sitruunamehu tai vesi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun tai veteen.

6. Sekoita liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Kaada vaniljainen täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä peitettynä jääkaapissa pari tuntia ennen kuin lisäät toisen täytteen.

7. Valmista nutellatäyte. Laita nutella erilliseen kulhoon ja notkista se lämmittämällä noin minuutti pienellä teholla mikroaaltouunissa.

8. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä nutella ja kermavaahto toisiinsa.

9. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna vesi. Purista liivatelehdistä ylimäärinen vesi pois ja liuota liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita hyvin.

10. Kaada nutellatäyte tasaisesti hyytyneen vaniljaisen täytteen päälle. Peitä kakku ja anna hyytyä jääkaapissa 5–6 tuntia, mielellään yön yli.

11. Ennen tarjoilua paahda pähkinät kuivalla pannulla. Hienonna ne veitsellä karkeaksi.

12. Irrota kakku varovasti veitsen avulla vuoan reunoista. Nosta kakku vadille.

13. Koristele kakun pinta rouhituilla pähkinöillä.

nutellakakku

Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

<3: Inka I

P.S. Voit tutustua muhun myös FacebookissaInstagramissaTwitterissä, Pinterestissä, Bloglovinissa ja Snapchatissa käyttäjänimellä @inka.ikonen.

Lue myös:

Greenstreetin täyteläinen ja raikas mango-vadelmaraakakku

Sokeriton ja maidoton suklaamousse voittaa maullaan epäterveelliset versiot

Makeanhimon hetkessä vievä snickers-chiavanukas

Ei kommentteja

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Olin käsittelemässä tätä kuvaa, kun tajusin sen menevän pilalle muokkaamisesta. Jotkut hetket on vaan täydellisiä just sellaisina kuin ne on. Juuri sellaisine sävyineen ja rosoineen kuin ne ikuistamishetkellä sattuu olemaan. Tää oli just sellainen. Mä en oo ehkä se visuaalisin instagrammaaja mut pyrin jakamaan niitä arjen tavallisia mutta silti pysäyttäviä hetkiä.
#camping #trekking #trekkinglovers #noux #nuuksionationalpark #nationalpark #outdoors #outdoorfinland #naturelovers #natureaddict #naturephotography #naturephoto #visitfinland #visitespoo #morningview #breakfasttime #luontoonfi #luonto #luontoon #shotoniphone #suomiretki
  • Huomenta 🍃 Tähän maisemaan sain herätä viikonloppuna.
#camping #trekking #noux #nuuksio #nuuksionationalpark #nationalpark #outdoors #outdoorfinland #naturephotography #visitfinland #morningview #natureaddicts #naturelovers #luontoonfi #luontoon #shotoniphone #suomiretki #visitespoo
  • Parhaat kesäreissut (tai reissut ylipäätään) on yleensä ne, kun pääsen lähelle luontoa. Me tehdään kesäisin paljon päiväreissuja, esimerkiksi Vallisaareen, jotta saa hetken hengähtää.
Huomenna me lähdetään ekaa kertaa Nuuksioon koko viikonlopuksi. Jokainen solu mussa huutaa luontoon. Kaupungin aistiärsykkeiden jatkuva tulva uuvuttaa ja ahdistaa. Kaipaan sitä tunnetta, kun hiljaisuus tuntuu ihan fyysisesti korvissa. Tiedättekö?
#nature #naturelovers #natureaddicts #camping #hiking #trekking #outdoors #outdoorlover #summervacation #cityescape #visitespoo #visitfinland #outdoorfinland #nationalpark #nuuksio #nuuksionationalpark #noux #luontoonfi #luontoon #suomiretki #naturephotos #tbt #tb #vallisaari
  • ”Kaikki on ihan hyvin, kun asiat on huonosti. Sitten vasta on paniikki, kun asiat on niin hyvin, että on jotain menetettävää,” sanoo @henripulk @imagelehti.
Täällä samat kelat. Niinku mm. mun terapeutti ja ”shamaani” ovat sanonu: mä en oikein osaa elää onnellisena. Se tuntuu uudelta maaperältä, pelottavalta. Ahdistavalta. Aina pitää kehittää joku ongelma. Koska tutumpaa, helpompaa ja turvallisempaa on loihtia hammashymy huulille ja elää samalla omassa salaisessa, synkässä maailmassaan. Mä oon myös miettinyt, että kuoleeko mun luovuus jos päästän irti surumielisyydestä. Tän mun shamaanin mukaan sitten se luovuus vasta todella avautuu. Kun sä oot vaan tässä ja nyt, irti surusta etkä surkuttele mennyttä tai tulevaa. Mä oon päättänyt nyt pysyä tällä uudella maaperällä. Aika jännää. Kyllä se ahdistus on silti melko säännöllinen vieras. Tosin harvemmin se ovesta sisään pääsee. Mutta Paprun sanoin: ”Mitä luulet, onko enemmän ihmisiä, joita ahdistaa, vai sellaisia, joita ei ahdista?” Ainakaan me ei olla yksin.
#mondaythoughts #happiness #sharingiscaring #melancholy #beauty #anxiety #bittersweet #kaikkionhyvin #paniikki
  • Tässä smoothie, johon mieheni rakastui. Sanottakoon, ettei hän ole normaalisti todellakaan mikään smoothien fani 😅 Mutta tämä viiden raaka-aineen smoothie on kuin kermainen pirtelö 💜 Nappaa resepti blogista, suora linkki biossa!
#blogpost #inkaicom #inkai #blueberries #smoothies #smoothielover #smoothieoftheday #breakfast #sundaybreakfast #brekkie #breakfasttime #lazysunday #slowmorning #instafood #foodgram #healthyfood #healthyrecipes