Kasvivärjäys toi hiuksiin ennennäkemättömän kiillon – katso kuvat!

26/06/2017
Kaupallisessa yhteistyössä: Radico ja QTime

Jos olet herkistynyt hiusväreille tai haluat valita ekologisemman vaihtoehdon, suosittelen lämmöllä kasvivärjäystä! Se teki hiuksistani uskomattoman kiiltävät, vahvat ja terveentuntuiset.

Blogini kautta minulle tuli mahdollisuus kokeilla kasvivärjäystä. Kampaajan tyttärenä olen aina intopiukeana kaikesta hiuksiin liittyvästä, joten toki halusin testiin. Ja olisi jännittävää kerrankin päästä jonkun muun kuin äitin penkkiin (ei pahalla, äiti :D).

Olen käsitellyt hiuksiani väreillä enemmän tai vähemmän liki 20 vuotta (!) ja joskus nuoruuden punapäävuosina kokeillut hennaa, mutta sen jälkeen luottanut aina synteettisiin väreihin. Halusin tietää, kuinka kasvivärjäys todella eroaa normaaleista hiusväreistä.

Kasvivärjäyksen teki Helsingin Kampissa sijaitsevan QTimen ihana Ninni. Hän käytti värjäyksessä Radicon Color Me Organicia, joka on ensimmäinen 100 prosenttisesti luomusertifioitu kasvipohjainen hiusväri.

kasvivärjäys

Kuinka kasvivärjäys eroaa normaalista värjäyksestä?

Kasvivärjäyksestä tulee luonnollisempi, pehmeä lopputulos ja hiusväri haalistuu luonnollisemmin eikä tyvikasvu ole niin radikaali.

Kenelle kasvivärjäys sopii?

Kasvivärjäys sopii erityisesti silloin, jos päänahkasi on herkistynyt tavallisille hiusväreille tai hiuksesi ovat huonokuntoiset. Kasvivärjäys on nappivalinta luonnollisesti myös silloin, kun haluat elää ekologisemmin.

kasvivärjäys

kasvivärjäys

Hiukseni ennen kasvivärjäystä. Hiukset ovat karheat, pörröiset ja elottomat. Tyvikasvu puskee esiin.

Kuinka kasvivärjäys tehdään?

Ensin valitsimme Ninnin kanssa värit, jotka vastaavat mahdollisimman paljon nykyistä väriäni. Sen jälkeen hän laittoi erittäin käsiteltyihin hiuksiini savipuhdistuksen, jossa on savijauhetta, vettä ja shampoota. Hiuksen pinnan on oltava puhdas, jotta kasviväri tarttuu hiukseen mahdollisimman hyvin.

Puhdistuksen jälkeen hiukset jäivät takkuisiksi. Ninni kampasi hiukseni varovasti ja levitti nopein ottein kuumaan veteen sekoitetun kasvivärin hiuksiini. Värin levittämisen jälkeen Ninni peitti hiukseni kosteilla pyyhkeillä, jotka pitävät lämmön sisällään, antavat värille happea ja antavat hiusvärin tekeytyä. Kasviväri tekeytyy hiuksissa tunnin.

Vaikutusajan jälkeen hiukset huuhteltiin ja pestiin.

Pesun jälkeen värin lopputulos ei ole heti lopullinen, vaan väri tummenee vielä muutaman päivän värjäyksen jälkeen. Lopputulokseen vaikuttaa myös hiusten kunto.

kasvivärjäys

kasvivärjäys

Hiukset värjäyksen jälkeen. Kuinka sileät ja kiiltävät!

Olen mykistynyt lopputuloksesta

QTime on erikoistunut Sassoon-teknikkaan eli leikkaus ja värjäys suunnitellaan sopimaan muun muassa ihonvärin ja kasvojen muodon kanssa. Leikkauksen kuuluu olla kestävä ja helppohoitoinen.

Värjäyksen jälkeen Ninni tasoitti hiukseni ja föönasi ne Sassoon-tekniikkaa hyödyntäen. Föönaus tehdään ison lapioharjan avulla harjaten hiuksia takaa eteen. Tällöin hiukset saavat maksimaalisen kiillon ja volyymin. Ninni vielä viimeisteli hiukset suoristusraudalla.

Yrtit ja kasvit antoivat hiuksilleni ennennäkemättömän kiillon. Lisäksi kasvivärit hoitavat hiuksia ja hiuspohjaa. Ja sen huomaa! Olen mykistynyt! Hiukset tuntuvat todella vahvoilta, paksuilta ja hyväkuntoisilta.

Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM
  • Essi St. Black

    Mä oon hennannut jo varmaan 7 vuotta vuorotellen aina kampaamoväriä ja sitä. Aloitin ihan vain siksi, koska halusin luonnollisen punaiset hiukset. Huomasin myös aika nopeasti, että tukka kiittää.
    Täytyy pitää tämäkin värjäystapa mielessä! Mitenköhän vaan reagoi jos on henna alla?

    • inkaikonen

      Kysyin vielä Ninniltä ja hänen mukaansa ei pitäisi olla mitään haittaa siitä, että sulla on pohjalla hennaa. Toki pohjan väri vaikuttaa aina lopputulokseen muttei suoranaisesti haittaa. Ja toki haluttu lopputulos vaikuttaa :)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Liity Inkan uutislistalle