Lomamatka Malesiassa – tällaista en ole koskaan aiemmin kokenut

30/07/2017

Tämän kesän käynnisti erittäin tunnerikas loma, jollaista en ole aiemmin kokenut. Matkustimme puolisoni kanssa Langkawin saarelle Malesiaan, jolla olemme olleet lemmenlomalla neljä vuotta sitten minun opiskellessani Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa.

Joidenkin mielestä ehkä hassua matkustaa toistamiseen samaan kohteeseen, mutta me kaipasimme ensisijaisesti helppoa ja rentoa lomaa, jolla voisimme nauttia vain lämmöstä, hyvästä ruoasta ja toisistamme. Tuttu kohde takaisi toiveemme.

malesia 20

malesia hotelli

Langkawi valikoitui lopulta kohteeksemme erityisesti majoituksen takia. Majoituimme Temple Tree Resortissa siirtomaa-aikaisessa villassa täsmälleen samassa huoneistossa, jossa olimme myös neljä vuotta sitten. Rakastuimme silloin resorttiin täysin ja haaveilimme viettävämme siellä joskus häämatkamme, mutta tilaisuus koittikin nopeammin.

Viime kerralla majoittuessamme Temple Treehen olimme olleet erossa kuukausia ja vasta tuore pariskunta. Lomaan latautui paljon tunteita ja toiveita eikä tämä tuorekaan kerta kalvennut edellisen rinnalla.

malesia hotelli

Loma, jolla ei suoriteta

Kevät oli meille molemmille työntäyteinen ja raskas. Parisuhteelle ei ollut juuri jäänyt energiaa ja olimme vain suorittaneet arkea. Tiedähän kaavan: töistä kotiin tai harrastuksiin, ruoanlaitto, kotihommia, telkkarijumitus ja sänkyyn köpsähdys. Päivä toisensa jälkeen.

Kaipasimme lomaa, jolloin voimme vain olla toistemme kanssa. Me molemmat sorrumme lomilla yleensä suorittamaan. Kaikki pakolliset nähtävyydet, museot, ravintolat… Huh!

Toissa keväänä olimme lomalla Berliinissä ja kamppailin viimeisillä voimillani työuupumusta vastaan. Tai siis olin jo uupunut, mutten uskaltanut myöntää sitä itselleni. Kaupungin ärsyketulva sai minut vain ahdistumaan entisestään enkä voinut miettiä mitää nmuuta kuin to do -listaa. ”Okei, nyt olemme nähneet Brandenburgin portin, se on tossa. Mitä seuraavaksi? Mennään jo! En jaksa!”

Mutta nyt teimme meille jotain epätyypillistä.

Kysyimme joka päivä toisiltamme: mitä haluaisit tänään tehdä? Hylkäsimme suorittamisen. Eli emme miettineet, mitä pitäisi tehdä, nähdä tai kokea. Kävimme yhdellä saarikierroksella laivalastillisen kiinalaisturistien kanssa ja se riitti.

malesia hotelli

malesia hotelli

Makasimme kaksi päivää altaalla (emme ole tehneet tätä koskaan), luimme kirjoja, hassuttelimme altaassa, kiersimme saarta ja pysähdyimme kauniille rannoille loikoilemaan, herkuttelimme niin hotellin ravintolassa kuin rakastamillamme iltatoreilla ja pidimme toisiamme hyvänä.

Ja huh, mitkä vaikutukset tällä kaikella oli! Puolisonikin kommentoi, etten ole nauranut noin hänen jutuilleen aikoihin. Emme malttaneet pitää toisistamme näppejä erossa.

Suurin kiitos tästä menee majapaikallemme. <3

malesia hotelli

Malesian kaunein hotelli

Temple Tree Resort käsittää kahdeksan toinen toistaan kauniimpaa villaa, jotka on haalittu ympäri Aasiaa ja kunnostettu pienimpiä yksityiskohtia myöten perinteitä kunnioittaen. Villojen siirtomaahenkinen sisutus sytytti ensimmäisellä vierailullamme niin, että Helsingin kotimme on sisustettu lattiasta kattoon samaan tyyliin.

Me majoituimme Colonial 3 nimisessä huoneistossa, jossa oli avara makuu- ja olohuone, uskomattomat, vierekkäiset kylpyammeet sekä erillinen kylpyhuone.

Joka aamu saimme herätä moskiittoverkon suojista trooppisten lintujen lauluun. Kahvi kiehumaan ja päivä käyntiin! Henkilökunta tuo edellisiltana aamupalan valmiiksi jääkaappiin, mihin kuuluu muun muassa tuoreita hedelmiä (mm. mangoa ja dragon fruitia!!), paikan päällä leivottua leipää ja kakkua, jogurttia, tuoremehua, kahvia ja teetä. Aamupala on niin runsas, että siitä riitti meille usein myös iltapalaksi.

Hotellin vastaanoton yhteydessä on ihana Straits Club -ravintola, jonka söpöllä verannalla saatoimme nauttia päivän päätteeksi illallisen tai drinkit. Tutustuimme myös saman yrittäjän, vieressä sijaitsevaan Bon Ton -resortiin, jossa on mieletön Nam at Bon Ton -ravintola. Molemmat paikat ovat saaneet paljon kehuja Tripadvisorissa. Suosittelen kokeilemaan!

malesia hotelli

malesia hotelli

 

malesia hotelli

malesia hotelli

Vastaavaa tunnelmaa en ole eläissäni kokenut

Resortin tunnelma on se juttu. Kun kävimme tutustumassa muihin luksushotelleihin alueella, niissä oli kaupallinen, kolkko tunnelma ja hirveästi ihmisiä. Temple Tree Resort on yksityinen, ekslusiivinen resortti, jonka miljöö, palvelut ja henkilökunta luovat unohtumattoman kokemuksen.

Niin se miljöö. Voi että, miten kaunis se on onkaan! Ihasteltavaa riittää joka puolella. Pihapiiri on hyvin hoidettu ja erittäin vehreä.

 

malesia hotelli 19

malesia hotelli

malesia hotelli

 

Pääsääntöisesti paikalliset ovat todella ystävällisiä, mutta Temple Treessä henkilökunta oli super ihania! Altaalla loikoillessa he tuovat pyytämättä kylmää vettä ja tuoreita hedelmiä, joka päivä he kysyvät, miten menee. He järjestivät meille nopeasti ja vaivatta autonvuokrauksen ja saarihyppelyn. Illalla heidän kanssaan saattoi höpötellä ja heittää läppää ravintolassa. En ole saanut vastaavaa palvelua koskaan hotellissa.

Yksi parhaimmista puolista resortissa on sen yhteydessä toimiva eläinsuoja, jossa on kymmeniä hylättyjä kissoja ja koiria. Turistit saavat mennä suojaan tutustumaan toimintaan ja kävelyttämään koiria joka päivä klo 11-13 välillä. Vastaavia eläinsuojia on työntekijöiden mukaan vain muutama Malesiassa, joten heidän toimintansa on todella tärkeää. Voit halutessasi avustaa eläinsuojaa paikan päällä.

Tutustu muihin huoneisiin ja hintoihin ja varaa itsellesi unelmien majoitus Temple Tree Resortista täältä.

Lue myös:

Miksi hotelliloma on paras tapa paeta arkea ja ruokkia suhteen kipinää?

8 arkista asiaa, joista parisuhteen onnellisuus rakentuu

12 tärkeintä asiaa parisuhteessa, jotka olen oppinut vasta nyt

Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Liity Inkan uutislistalle