Näin minulta hävisi migreeni ja 6 muuta ongelmaa!

15/10/2017

Kaupallinen yhteistyö: ViaVital

Migreeni on kulkenut riesanani jo lapsesta saakka. Jokainen migreeniä sairastava tietää, millaisen helvetin migreenikohtaus pään sisällä ja koko kehossa aiheuttaa. Toispuoleinen, jyskyttävä kipu, valoherkkyys, oksettava olo – ja tämä lysti voi jatkua päiviä. Olen ollut onnekas, sillä kärsin kohtauksista noin kuukauden välein, kun jotkut kärsivät niistä hyvinkin tiuhaan.

Noin kuusi vuotta sitten eteeni astui ratkaisu nimeltään Simo Poutanen. Olin kuntosalillani kuuntelemassa kiropraktikkona työskentelevän Simon luentoa siitä, mitä kiropraktiikka on ja mihin se auttaa. Ai, että migreeniinkin! Kiinnostuin välittömästi!

migreeni

Kiropraktikko aluksi kokeilee, missä kunnossa ranka on.

Migreeni ja muut vaivat hävisivät kiropraktikolla

Moni kysyy, että mitä kiropraktikko tekee ja sattuuko se? Ala on Suomessa vielä melko pieni, toisin kuin esimerkiksi Jenkeissä. Ihmiset tuntuvat vielä vierastavan kiropraktiikkaa ja kokevan sen huuhaana. Onneksi asenteet ovat muuttumassa ja nykyisin muun muassa moni lääkäri suosittelee kiropraktiikka täydennyshoitona tiettyihin vaivoihin.

Ensimmäisellä hoitokerralla minuakin jännitti, mutta aivan turhaan. Tarkan alkuhaastattelun jälkeen kiropraktikko kertoi, kuinka hoito etenee. Ensimmäisen hoidon jälkeen oireet lievenevät, mutta alkuun tarvitaan intensiivinen hoitojakso, jotta keho saadaan ikäänkuin koulutettua uudelleen ja oireet häviämään pysyvästi. Tämän jälkeen lopputuloksia ylläpidetään ja muita ongelmia ennaltaehkäistään säännöllisellä hoidolla.

migreeni

Kiropraktikko manipuloi rankaa. Kun jumit naksahtavat pois, tuntuu kuin kasvaisin senttejä.

Hoitoa on vaikea selittää sanoin. Se täytyy vain kokea itse! Kiropraktikko manipuloi rankaa erilaisilla tekniikoilla ja manipuloinnin jälkeen olo on taivaallinen. Tuntuu kuin kasvaisi muutaman sentin, kun ranka suoristuu. Olo on välittömästi rentoutuneempi, kevyempi, on helpompi hengittää. Keho tuntuu vetreämmältä, päänsärky ja jumit ovat poissa. Voi kuulostaa hassulta, mutta hoidon jälkeen näen kirkkaammiin – varsinkin, jos olen ollut niskan alueelta kovasti jumissa.

Intensiivijakson jälkeen migreenini vähentyivät radikaalisti ja nykyisin saan kohtauksia maksimissaan pari kertaa vuodessa. Kuinka iso vaikutus hoidolla voi olla niihin, jotka kärsivät migreenistä esimerkiksi viikoittain?

Vaikka hakeuduin kiropraktikolle migreenin takia, on hän vuosien varrella auttanut minua lukuisissa terveysongelmissa. Kiropraktikkoni on opettanut minulle sen, että kehon oireiluun löytyy aina jokin syy. On mentävä syvemmälle ja kaivettava esiin todellinen oireidenaiheuttaja, jotta kivuista pääsee oikeasti eroon. Särkylääkkeiden popsiminen hoitaa vain sitä oiretta, ei ratkaise ongelmaa.

migreeni

Kaularangan käsittely auttaa eniten jännityspäänsärkyyn ja niskajumeihin.

Niska- ja selkäkipu

Säännöllinen hoito kiropraktikolla pitää lääkärin loitolla. Yhdessä liikunnan, hyvän työergonomian ja hieronnan kanssa kiropraktiikka auttaa tyypillisiin istumatyöläisen vaivoihini eli niska-hartiaseudun jumeihin ja selkäkipuihin.

Lisäksi kiropraktikko on ollut korvaamaton apu akuuteissa tilanteissa, kun olen kaksi kertaa saanut niskakrampin niin ettei pääni ole enää kääntynyt. Mars, vastaanotolle ja muutama minuutti, kun kramppi on pois! Se on käsittämätöntä! Tällä vältin turhat särkylääkkeiden syönnit ja sairauspoissaolot.

migreeni

migreeni

Istumatyöläisellä lonkat saattavat olla hyvinkin kireät. Simon hoito auttaa tähänkin vaivaan.

Kroonistuneet vaivat

Olen venäyttäynyt nilkkani nivelsiteet useamman kerran muun muassa tanssitunneilla. Tämän takia nilkkani on himpun verran virheasennossa, joka taas säteili kipuna lonkkaani. Lonkkakipu ehti kroonistua todella pahaksi ennen kuin älysin ottaa sen puheeksi vastaanotolla. Hänen avullaan olen päässyt kroonisesta lonkkakivusta kokonaan eroon.

Aiemmin huonon työergonomian takia hiirikäteni puoleinen lapa kipeytyi todella pahasti. Ravasin lääkärissä ja popsin särkylääkkeitä. Kiropraktikko manipuloi nykyään säännöllisesti lavan aluetta, jolloin sinne kehkeytyvät jumit ja kivut pysyvät poissa.

migreeni

Hoidon jälkeen käydään rankaa läpi. Ei tunnu enää kipuja!

Refluksi

Tästä olen itse eniten ymmälläni! Kiropraktiikka on auttanut närästykseeni! Refluksi on perinnöllinen vaiva, joka puhkesi minulle joitakin vuosia sitten. Söin pitkään vahvoja vatsansuojalääkkeitä, sillä närästys ei helpottanut muun muassa ruokavaliomuutoksilla. Nyt en ole syönyt lääkkeitä pariin vuoteen kuin satunnaisesti. Osasyynä on kiropraktikon hoito.

Selkärangan virheasennot voivat aiheuttaa vatsalle mekaanista rasitusta ja häiritä hermoston toimintaa, joka voi ilmetä esimerkiksi närästyksenä tai refluksina.

 

Nyt nuo vaivat on pyyhitty pois päiväjärjestyksestä ja hoito on muuttunut terveyttä ylläpitäväksi ja vaivoja ennaltaehkäiseväksi.

Tutustu lisää kiropraktiikkaan ja ViaVitaliin täältä.

Kuvat: Char & the city

Lue myös:

Unettomuus riesana? Katso parhaat vinkkini, joista yksi on ylitse muiden!

Kuinka viettää oikeasti palauttava kesäloma?

Nopein lääke stressiin

Oletko oikeasti hyvinvoiva?

Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Liity Inkan uutislistalle