Katso parhaat aurinkorasvat – koostumus yksi tärkeimmistä kriteereistä!

26/07/2017

Aiemmin olin varsinainen auringonpalvoja. Käryytin ihoani öljyillä, joissa suojakerroin oli mahdollisimman lähellä nollaa. Ihan sama, jos hieman paloin – kunhan oli ruskea!

Nyt ajattelen tuota aikaa järkyttyneenä. Nimittäin suojaamattomana ihon palaminen alkaa ihotyypistä riippuen vain 10-30 minuutissa. Melanooma on Suomen nopeiten kasvava syöpätyyppi, jonka suurin syy arvellaan olevan rusketuksen ihannointi.

Ja oletko tullut miettineeksi sitä, kuinka aurinko vanhentaa ihoa? Kosmetologini on varoitellut siitä, kuinka helposti esimerkiksi dekolteen alue alkaa veltostua ja iho ohentua auringon haittavaikutusten takia.

aurinkorasvat

Ruskettua voi, mutta se kannattaa tehdä hitaasti ja suojattuna.

Suojakseni valitsen pääsääntöisesti luonnonkosmetiikan aurinkorasvan, sillä synteettisissä aurinkorasvoissa on haitallisia kemikaaleja niin ihmisille kuin ympäristölle.

aurinkorasvat

Testasin toukokuisella Malesian lomalla ja viime viikkoisella Barcelonan matkallani viisi aurinkorasvaa ja kaksi after sun -tuotetta.

Minulle aurinkorasvoissa tärkeimpiä ominaisuuksia ovat luonnollisesti suojauksen lisäksi levitettävyys ja imeytyvyys sekä pitkäkestoisuus. Ei ole inhottavampaa tunnetta kuin maata rannalla tahmaisena hiekan tarttuessa ties minne. :D

Toivottavasti löydät näistä oman suosikkisi!

aurinkorasvat

Aurinkorasvat vartalolle

Biosoliksen aurinkorasva SPF 30, tarjouksessa 23,93 e (norm. 29,90 e)/100 ml*

Palkittu aurinkotuote on koostumukseltaan paksua mutta muuntuu iholla öljymäiseksi. Tuote levittyy melko hyvin mutta ota aluksi vain pieni määrä rasvaa. Liika rasva tekee nimittäin ihon tahmeaksi.

Tuote sopii niin vartalolle, kasvoille kuin huulille. Mieto tuoksu.

La Roche-Posayn aurinkorasva SPF 50, 29,20 e/250 ml*

Jos olet varsinainen vesipeto ja aktiivinen liikkuja aurinkolomallakin, tämä aurinkorasva kestää menossa mukana! Anthelios-aurinkorasva on suunniteltu lapsille, joten se on erittäin vedenkestävä ja sitä voi levittää niin vartalolle kuin kasvoille sekä kostealle iholle.

Tuote oli loistava Aasian paahteeseen! Vaikka se on vedenkestävä, levittyi se hyvin ja imeytyi nopeasti. Koostumus oli sopivan kevyt. Isosta purkista riittää pitkäksi aikaa. Tuote on myös hajusteeton.

Algamariksen aurinkorasva SPF 50, 28,90 e/125 ml*

Algamariksen aurinkosuojaspray on kerännyt paljon kehuja – eikä suotta! Isoimmat aplodit tuote ansaisee koostumuksestaan. Vihdoin luonnollinen aurinkorasva, jossa on ohuen ohut, lähes juokseva koostumus! Tuote levittyy kuin unelma eikä tahmaa lainkaan.

Aurinkorasva suojaa samalla kosteuttaen ja raviten ihoa. Tuote on hajusteeton.

Aurinkorasvat kasvoille

Algamariksen sävyttävä aurinkorasva kasvoille SPF 30, 21,90 e/50 ml*

Sävyttävä aurinkovoide on ehdottomasti yksi tämän kesän suosikeistani. Tämän kanssa meikkiä ei tarvita! Ohut, hyvin levittyvä koostumus ei tahmaa. Tuotteessa on mieto, herkullinen tuoksu.

Vaalea versio sopii hyvin ainakin meikäläisen vaaleahkolle iholle. Tuote tasoittaa ihoa ja antaa terveen hehkun.

Lieracin Sunissime-aurinkorasva kasvoille SPF 30, tarjouksessa 30,60 e (norm. 36 e)/40 ml*

No nyt on kova aurinkorasva kasvoille! Patentoidun anti-aging-suojan sisältävän tuotteen koostumus on lähes nestemäinen ja tuote levittyy sen ansiosta todella hyvin ja nopeasti.

Pieni määrä riittää koko kasvoille ja dekolteelle. Tuote on täydellinen meikin alle, sillä se ei jätä ihoa tahmaiseksi. Mieto tuoksu.

After sun -tuotteet

aurinkorasvat after sun

Mia Höydön Silkki-vartalovoide, 30,40 e/150 ml*

Jos haluat käyttää luonnonkosmetiikkaa myös after sunina, tämä on valintasi! Mia Höydön vartalovoide sopii hyvin rauhoittamaan ihoa auringonoton jälkeen. Voide kosteuttaa ja pehmentää. Se myös korjaa ihon pieniä virheitä.

Tuote levittyy ja imeytyy hyvin. Vartalovoiteessa on mieto tuoksu.

Ainoa miinus siitä, ettei tuote ole riittoisimmasta päästä. Päivittäisessä käytössä purkki kestää korkeintaan pari viikkoa.

La Roche-Posayn Posthelios-after sun -geeli, 19,45 e/200 ml*

Ihoa ravitseva geeli rauhoittaa ja kosteuttaa auringonoton jälkeen. Tuotetta voi käyttää vartalolle ja kasvoille.

Tuotteessa ehdottomasti parasta on sen koostumus ja riittoisuus! Geelimäinen koostumus viilentää ihoa heti ja imeytyy todella nopeasti.

*= Tuotteet saatu testiin blogin kautta

Lue myös:

Rasvaisen ihon pahimmat hoitovirheet

Parhaat kuivashampoot ruskeille hiuksille

Kasvivärjäys toi hiuksiin ennennäkemättömän kiillon – katso kuvat!

Yumi Lashes -ripsien kestotaivutus – katso kuvat megaripsistä!

Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Liity Inkan uutislistalle