3 x Tallinnan paras ravintola

22/12/2017

Olimme viime viikonloppuna mieheni kanssa viettämässä meidän viidettä vuosipäivää Tallinnassa. Kuten moni varmaan Insta Storeista huomasi, oli loma aika ruokapainoitteinen :D

Loma ei olisi voinut osua parempaan saumaan työkiireiden ja jouluhössötyksen keskelle. Yövyimme Kalamajan alueella suloisessa Airbnb-asunnossa, joka maksoi vain 35 euroa yöltä. Tykkäämme majoittua matkoillamme asunnoissa, koska silloin yleensä jää enemmän rahaa muun muassa siihen ruokaan (!), asunnot ovat monesti tilavampia ja ihanampia kuin hotellihuoneet. Ja kun ei syö hotelliaamupalaa voi helposti aamiaisen varjolla tutustua  paikallisiin kahviloihin ja aloittaa makumatkailun heti kukonlaulun aikaan. :D

Tämä oli ensimmäinen yhteinen matkamme Tallinnaan. Halusimme sinne nauttimaan joulutorin tunnelmasta ja päästä testaamaan hehkutettuja ravintoloita. Kyselimme Facebookissa ja suoraan tuntemiltamme Tallinnan konkareilta, mitkä paikat on koettava. Saimme parikymmentä suositusta, joista valikoimme kolme illallispaikkaa. Ja jokainen näistä oli upea kokemus!

3 x Tallinnan paras ravintola

tallinna ravintolat

Tuljak

Elämyksellisin, paras palvelu

Tuljak avattiin uudelleen vuonna 2015. 60-luvun tyyliin sisustettu ja upealla merinäköalalla varustettu ravintola on kokonaisvaltainen elämys. Saimme ravintolassa elämämme parasta palvelua Raimo-nimiseltä tarjoilijalta joka kertoi meille tarinoita ravintolan ja rakennuksen historiasta ja maalaili kuvaa kesäpäivästä ravintolan terassilla. Ihana mies!

Ruoassa parasta, varsinkin pää- ja jälkiruoassa, oli esillepano. Maku oli hyvä, mutta annoksen ulkonäkö sai aikaan ravintoloiden hamuaman vau-efektin.

Söimme alkupalalajitelman, josta mieleen jäi friteerattu tiikerirapu, lihamarmelaadi ja marinoidut sienet. Pääruoaksi minä otin kalaa. Kalafileeni päälle oli kasattu kaunis, vehreä asetelma ja kantarellikastike saapui pienen pienessä kattilassa. Jälkiruoaksi söin tiramisua, joka oli aseteltu lautaselle kuvaaman Piritan rannan ääriviivoja. Ihanasti tarinallistettu aterian huipennus!

Tutustu ravintolaan täällä.

tallinna ravintolat

Kaks Kokka

Rennoin, paras ruoka

Keskustassa sijaitseva Kaks Kokka on vieressä olevan ravintola Ö:n pikkuveli. Ravintoloitsijat kertovat panostavansa tuoreisiin, paikallisiin raaka-aineisiin.

Kaks Kokan menu oli kaikkein tasaisin. Alkupalaksi syömäni paistetut ravut avokadokreemin ja herkullisen ja yllättävän soijavaahtokarkin kanssa olivat täysi kymppi. Pääruoaksi söin viiriäistä ja kahdella tapaa valmistettua tattaria, joka oli todella herkullista. Jälkiruoka olikin sitten elämäni paras: maapähkinä-suklaakakkua ja piimäjäätelöä. Ah, oikein tulee kyyneleet silmiin, kun mietinkin vain kakun makua. Pakko alkaa kehitellä samantyylistä reseptiä. <3

Tutustu ravintolaan täällä.

tallinna ravintolat

Mon Repos

Kaunein, paras miljöö

Tallinnan laidalla upeassa, 1870-luvulla rakennetussa huvilassa sijaitseva ravintola on alun perin avattu vuonna 1921. Silloin ravintolassa Tallinnan eliitti illallisti fine dining -hengessä, nautti Lontoon hotelli Savoyn baarimikon valmistamia drinkkejä ja pelasi uhkapelejä ravintolan kasinolla. Poliisi ratsasi ravintolan 1922, ja ravintola suljettiin.

Nyt uudelleen avatussa ravintolassa parasta on miljöö. Kaunis pitsihuvila ja tyylikäs, avara ruokailusali ihastuttivat. Palvelu oli testaamistamme ravintoloista kehnoin eikä ruoka tuottanut suuria yllätyksiä, vaikka erittäin hyvää olikin. Alkupalaksi nauttimani hummerikeitto oli täydellisen kuohkeaa, pääruoan jänisannos oli pantu kauniisti esille ja maultaankin kokeilun arvoinen. Ja hei, kukapa ei tykkäisi jos jälkiruokaan kuuluu lasillinen shamppanjaa?

Tutustu ravintolaan täällä.

Vinkki Tallinnassa liikkumiseen

Sallimme itsellemme laiskuuden ja kuljimme koko viikonlopun taksilla. Meitä suositeltiin lataamaan Taxify-appin, jolla voi todella kätevästi tilata taksin. Sovellukseen kirjautuessa lisätään henkilötiedot ja luottokortti, mutta varausta tehdessä voi valita maksavansa käteisellä. Appiin merkitään, mistä haluat taksin noutavan sinut ja halutessasi voit laittaa myös määränpään. Tällöin saat tarkemman arvion matkan hinnasta. Näet kartalta, kuinka monessa minuutissa taksi saapuu ja missä kohti se ajaa. Niin helppo!

 

Telliskivi

Illallisten lisäksi pyörimme tietenkin trendikkäässä Telliskivessä niin shoppailen, syöden kuin juoden. Viimeisenä päivänä tyhjensin HomeArt-sisustusliikkeen ja tallinnalaisia design-myymälöitä Balti Jaama Turgilla. Aamiaista ja lounasta testasimme suositussa F-Hoonessa ja gluteenittomassa Kivi, Paber, Kääridissä. Molemmissa miljöö ihana, ruoka ihan ok. Pudel-baarissa kävimme juomassa Tonttu-oluet joulukauden kunniaksi. (Pudelissa on muuten skumppahana ;))

tallinna ravintolat

Vanha kaupunki

Vanhassa kaupungissa kävimme keräämässä joulutunnelmaa. Joulutorin glögi piti lämpimänä, kun talsimme pitkin kaupungin katuja ihastelemassa jouluvaloja ja pieniä, söpöjä kuusia. Kävimme ihastelemassa maisemia Kohtuotsan näköalatasanteella ja sieltä lähdimme drinkeille Manna la Roosaan.

Haaveilen jo seuraavaa matkaa kesäksi, jolloin on pakko päästä testaamaan ravintola Noa ja hypetetty Parrot Minibar, jonne emme saaneet enää pöytää.

Mikä on sun suosikkipaikka Tallinnassa? 

Lue myös:

6 x paras brunssi Helsingissä

Lomamatka Malesiassa – tällaista en ole koskaan aiemmin kokenut

Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Liity Inkan uutislistalle