Paras pistaasijäätelö vie makumatkalle Italiaan – voita 100 eurolla jäätelöä!

10/05/2021
Kaupallisessa yhteistyössä: GelatoClub

Jos joku asia vie minut välittömästi makumatkalle Italiaan, niin pistaasijäätelö. Kun nautin ensimmäisen lusikallisen GelatoClubin Pistacchio Sicily -pistaasijäätelöä, nousee mieleeni kuva hetkestä muutama vuosi sitten, kun olimme Napolin lähellä sijaitsevalla Procidan saarella. Istuimme pittoreskissa satamassa, suloisten, pastellinväristen talojen syleilyssä, seurasimme ohitse lipuvia puuveneitä ja söimme gelatoa. Minä pistaasia ja kookosta niin kuin aina, mieheni ehkä jotain suklaista.

Mielikuva on niin voimakas, että voin kotisohvalla palauttaa mieleen tuoksut, äänet, värit, tuntemukset. Iltapäiväaurinko lämmitti paljaita käsivarsia, lokit kirkuivat, veneet puksuttivat verkkaiseen tahtiin, ihmiset juttelivat, ilmassa tuoksui meri, jäätelö oli ihanan vilvoittavaa.

Näitä hetkiä sieluni on joka solulla ikävöinyt koronavuonna. Kaukokaipuu on tuntunut ihan fyysisenä levottomuutena rinnassa.

GelatoClubin pistaasijäätelö on parasta, mitä olen koskaan syönyt.

GelatoClubin pistaasijäätelö on parasta, mitä olen koskaan syönyt.

GelatoClubin pistaasijäätelö on parasta, mitä olen koskaan syönyt.

Meidän oli tarkoitus lähteä viime keväänä Italiaan ennen beben syntymää. Matka olisi ollut viimeinen kahdenkeskinen rakkausloma hetkeen. Haaveilimme pääsevämme takaisin Procidalle nauttimaan paahtavasta auringosta, turkoosista merestä, herkullisesta ruoasta ja kiireettömästä tunnelmasta.

Mutta korona lukitsi meidät kaikki koteihimme. On ollut pakko keksiä keinot, joilla helpottaa eristäytymisen aiheuttamaa ahdistuneisuutta, ajoittaista lamaantumista ja kaipuuta ihmisten pariin ja uusiin maisemiin. Kaukokaipuuta helpotimme viettämällä syntymäpäivänäni italialaisen illan.

GelatoClubin pistaasijäätelö on parasta, mitä olen koskaan syönyt.

Kun lapsemme oli mennyt nukkumaan, järjestimme juhlaillallisen olohuoneessamme. Sytytimme kynttilät, katoimme pöydän ja laitoimme Spotifysta soimaan Italian dinner -soittolistan. Vaihdoimme nätimmät vaatteet. Suihkautin lempihajuvettäni niskaan, sipaisin huulipunaa ja kampasin tukan. Väsähtäneistä vanhemmista kuoriutui hetkessä aika vetävä pariskunta.

Nautimme ravintola Ultiman italialaisen illallisen ja jälkiruoaksi keitimme mutteripannukahvit ja herkuttelimme pistaasijäätelöllä. Muistelimme matkojamme Italiaan ja haaveilimme mahdollisista tulevista. Illan viimeisteli lempielokuvani Call Me by Your Name, joka sijoittuu 80-luvun italialaisiin maalaismaisemiin.

Tällainen todellisuuspako on ollut henkireikä korona- ja beben vauvavuonna. Poikkeusoloissa olemme sallineet itsellenne enemmän nautintoja, kuten herkuttelua hyvällä jäätelöllä.

Osallistu postauksen lopussa arvontaan ja voita yli 100 eurolla jäätelöä!

GelatoClub on parasta Suomessa syömääni jäätelöä

Pistaasijäätelö vie Italiaan, mutta GelatoClub tarjoaa makumatkoja muuallekin maailmaan. Ennen matkoja kuitenkin sananen siitä, mikä on GelatoClub.

GelatoClubin porukka on tehnyt artesaanijäätelöä jo vuodesta 2000, ensin Helsingissä ja vuodesta 2007 lähtien Espoossa. Perustaja Kari Jones kertoo, että idea pienelle jäätelötehtaalle syntyi hänen intohimostaan korkealaatuiseen, käsin tehtyyn jäätelöön. Kari on saanut oppinsa jäätelön valmistukseen parhailta italialaisilta jäätelömestareilta. Hänen yrityksensä on ollut pioneeri italialaisen gelaton valmistuksessa Suomessa. Kari toi 2000-luvun alussa Suomeen perinteiset italialaiset gelateriat, joissa jäätelö valmistetaan paikan päällä.

Viime vuoteen saakka heidän jäätelöitään on voinut tilata vain kahvilat ja ravintolat, mutta nyt merkin a Sweet Story.. -tuotesarja on tullut myös kauppojen pakastealtaisiin. Puolen litran jäätelöpurkit maksavat keskimäärin 5,90-6,90 e ja niitä myydään K-marketeissa kautta maan sekä muun muassa Anton&Antonissa, Tuurin kyläkaupassa ja GelatoClubin tehtaanmyymälässä Espoossa.

Kun maistoin GelatoClubin jäätelöitä ensimmäistä kertaa, minun oli pakko siltä istumalta illalla yhdeltätoista laittaa Karille sähköpostia ja kertoa, että hänen jäätelönsä ovat parhaita, joita olemme Suomessa syöneet.

Argentiinalainen toffeejäätelö Dulce de Leche toi elävästi mieleen vuodet Espanjassa. Dulce de Leche sopi täydellisesti tapas-illallisen päätteeksi. Mint & Chocolate taas muistutti keväisestä Pariisista. Minttu-suklaajäätelöä nautimme vappubrunssilla kuohuvan kanssa.

GelatoClubin jäätelöistä monet on vegaanisia ja tehty kookosmaitoon. Olen testannut kymmeniä maidottomia jäätelöitä ja täytyy sanoa, että tässäKIN sarjassa GelatoClub vie ehdottomasti voiton. Vegaanisissa, kuten muissakin merkin, mauissa pääraaka-aine maistuu selkeimmin eikä kookosmaito puske läpi niin kuin monella muulla merkillä. En edes huomannut eroa kookosmaitoon ja lehmänmaitoon tehtyjen makujen välillä. Koostumus ja maku olivat molemmissa aivan 6/5.

Vegaanisia makuja ovat esimerkiksi minttu-suklaa, syntisen täyteläinen tummasuklaa, coco stracciatella ja aivan järisyttävän hyvä coconutella (siis kookosjäätelöä ja nutellaa! Jätskin päällä on sellainen paksu nutella-kansi. Tällaisia gelatoja näin esimerkiksi Kroatiassa).

Osallistu postauksen lopussa arvontaan ja voita yli 100 eurolla jäätelöä!

Mitä eroa on artesaanijäätelöllä ja tehdasjäätelöllä?

Ei ole muuten ihan sama, millaista jäätelöä nauttii. Kunnon nojatuolimatkalle pääsee aidolla gelatolla, joka eroaa monella tapaa kaupan pakastealtaan halvimmista vaihtoehdoista. Laadukas artesaanijäätelö ei vaadi kaverikseen mitään muuta, vaan on parasta sellaisenaan. Hyvä jäätelö on hyvä juuri niin.

Tiedätkö muuten, miten gelato eli artesaanijäätelö eroaa niin sanotuista tehdasjäätelöistä eli perinteisistä kermajäätelöistä?

 • Gelato valmistetaan maidosta, kun taas tehdasjäätelö kermasta. Siinä rasvaa on keskimäärin 14-20 prosenttia, kun artesaanijäätelössä rasvaa on yleensä puolet vähemmän, noin 6-10 prosenttia. Luonnollisesti tällöin gelatossa on myös reilusti vähemmän kaloreita.
 • Artesaanijäätelössä et maksa ilmasta! Perinteisessä kermajäätelössä yleensä jopa 60 prosenttia tilavuudesta on jäätelöön vatkattua ilmaa, kun artesaanijäätelössä ilmaa on noin 20-30 prosenttia. Aito artesaanijäätelö painaa jopa puolet enemmän kuin tehdasjäätelö. Vaikka artesaanijäätelö maksaa enemmän, saat huomattavasti enemmän rahalle vastinetta.
 • Artesaanijäätelöt tehdään yleensä pienissä erissä, jolloin jäätelö on mahdollisimman tuoretta.
 • Artesaanijäätelöissä käytetään yleensä luonnollisempia ja laadukkaampia raaka-aineita ja niitä käytetään suhteessa enemmän kuin perinteisissä kermajäätelöissä. GelatoClubilla laadukkaat raaka-aineet ovat kaiken perusta eikä niistä tingitä. Esimerkiksi pistaasijäätelön pistaasit tuodaan Sisiliasta, jossa ne ovat huippuluokkaa. Suklaajäätelön kaakao on Santo Domingosta Dominikaanisesta tasavallasta, joka on yksi maailman laadukkaimpien kaakaolajien tuottajia. Vanilla Madagasgar -jäätelössä on nimensä mukaisesti puhdasta Madagasgarin vaniljaa. Kookoksen maku tulee vain kookosmaidosta ja -lihasta. Minttujäätelö saa makunsa tuoreesta mintusta. Maito ja marjat ovat kotimaisia. Merkin jäätelöissä ei käytetä lainkaan keinotekoisia maku- tai väriaineita.

Osallistu postauksen lopussa arvontaan ja voita yli 100 eurolla jäätelöä!

gelatoclubin artesaanijäätelö eli gelato

Voita yli 100 eurolla jäätelöä itsellesi ja ystävällesi!

Nyt sinä ja ystäväsi voitte päästä herkuttelemaan aidolla gelatolla! Arvon kaksi kylmälaukkua täynnä GelatoClubin jäätelöitä, yhden sinulle ja yhden ystävällesi. Yhdessä kylmälaukussa on kuusi purkkia jäätelöä. Palkinnon arvo on yhteensä noin 110 euroa.

Osallistu arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen, kenen kanssa sinä haluaisit jäätelöitä nauttia. Osallistu sunnuntaihin 16.5. mennessä. Voittaja ilmoitetaan blogipostauksessa.

HUOM! Tuotteet täytyy noutaa itse GelatoClubin tehtaanmyymälästä Espoosta.

KIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE. ARVONTA ON PÄÄTTYNYT. VOITTAJA ON NEA. ONNEKSI OLKOON!

Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM
 • Jenna

  Siskon kanssa :)

 • Maija Pylväs

  Lahjoittaisin jäätelöt ystävän perheelle tai veljen perheelle.

 • Janica

  Nauttisin jäätelöitä avopuolisoni kanssa. Tosin hänen kanssaan jäätelöä jakaessa täytyy olla tarkkana, että saa oman osansa!

 • Kaisa Astikainen

  Ystävän kanssa :)

 • Amanda

  Puolisoni kanssa 😍

 • Kati

  Perheen kanssa tietty!

 • Mari

  Perheen kesken ehdottomasti

 • Ivana

  Kyl jäätelölle olisi ottajia joku perheestä 😊

 • Heidi

  Ystävän kanssa :)

 • Ulla Jacklin

  Siskoni kanssa ❤️

 • Tiia

  Pikkusiskon ja oman perheen kanssa. ❤️

 • Karita Rosnell

  Jälkikasvun, jotka asuvat jo omillaan <3

 • Tytti

  Ystävien kanssa

 • Ansku

  Ystävien kanssa tulisi nautiskeltua.

 • Ansku

  Ystävien ja perheen kanssa tulisi nautiskeltua.

 • Eedla

  Siskon kans!

 • Nea

  Haluaisin maistella näitä mun oman äidin kanssa ❤️ Me ollaan jätskifaneja ja tämä brändi onkin aivan uusi tuttavuus. Vaikuttaa niiiiin hyvältä ja rakastan laatua!

 • Oona

  Perheen kanssa ❤

 • Minna

  Helsingissä asuvalle Janna-siskolle lahjoittausin jäätelöt ja saapuisin itsekin jakamaan makunautinnon.

 • Janni

  Vanhempien kanssa, kun joskus taas olisi tilaisuus tavata.

 • Emmi

  Ystävien kanssa 😋

 • Marie

  Mieheni kanssa😊

 • Maiju T.

  Rakkaan pikkusiskoni kanssa ❤🙏

 • jass

  perheeni kanssa

 • jassi

  perheeni kanssa olisi mukavaa

 • Eveliina

  Toinen satsi menisi veljen perheelle ja toinen itselle. Nuo on muuten parasta jäätelöä mitä olen maistanut 🤗

 • Eveliina

  Toinen satsi menisi veljen perheelle ja toinen itselle. Nuo on muuten parasta jäätelöä mitä olen maistanut ! ☝🏼

 • Paula

  Maailman parhaan siskon❤️☺️

 • Viivi Kuusisto

  Poikaystävän <3

 • Viivi

  Poikaystävän <3

 • Yasemin

  Ystävän

 • Roosa

  Miehen ja ystävien kanssa! 😍

 • Terhi Hautala

  Tosta määrästä riittäis jo monelle! Mut varmasti minä, mies ja muksu vedettäis ne omaan napaan 😅 Persoja kun ollaan herkuille 😋

 • Heidi Viljanen

  Mun ihanien mimmien kanssa juhlittais 30-kymppisiä! Cavaa, kukkia ja jätskiiiiii 🥂🌺🍦

 • Ida

  Siskon kanssa :)

 • Saara

  Perheen kanssa ❤️ Neljä tytärtä niin jädet olisi syöty pikavauhtia 💛

 • Nea

  Perheen kanssa 😊

 • Amal Attouchi

  Mieheni ja tyttäreni kanssa

 • Tilda

  Äidin kanssa hänen syntymäpäivänään 🥳

 • Johanna

  Yksi laukullinen syötäisiin miehen kanssa ja toinen menisi äidille kiitoksena avusta vauva-arjessa 💕

 • Sara

  Nauttisin ystävieni kanssa🥰

 • Jenni K

  Naapurin sedän kanssa

 • Jenni

  Kaverin kanssa

 • Senja Friberg

  Jakaisin ystävien kanssa ❤️

 • Teija

  Perheen kera, mutta kun välimatka on pitkä niin ei ees mahdollista päästä nauttimaan.. Oispa kiva kokeilla ☺️

 • Tiina

  Kevään uuden ylioppilaan ja muun perheen kanssa.

 • Anni

  Rakastan jäätelöä, joten helposti menisi varmaan kaikki itsellenikin😄 , mutta perheen kesken jakaisin☺️ Tykkään testata vegaanituotteita sekasyöjäperheelläni, vaikken itsekkään ole täysin vegaani.

 • Anu

  Oman puolison kanssa, samaan tapaan kuin te – muisteltaisiin mahtavia reissuja maailmalle ja fiilisteltäisiin tulevia! 💜

 • Suvi

  Jäätelö maistuu parhaalta oman miehen kanssa 😍🍦 Tulee heti mieleen kaikki yhteiset reissut ja seikkailut! Kesällä mennään (toivottavasti) naimisiin, joten häiden jälkeen häämatkalla/kesälomalla olisi ihana päästä yhdessä herkuttelemaan 😋🥰

 • Päivi

  Voi ihana olis :) En itse pääse Espoosta hakemaan, niin osallistun espoolaisen päiväkodin puolesta x 2, menköön vaikka jolleikim yksityisille päiväkodeille, jotka sijaitsee ei-rikkaalla alueella. :)

 • Jonna

  Parhaan kaveri & kummitytön

 • Veera

  Siskon kanssa!

 • mimo

  Veljen kanssa :)

 • Krista

  Mummu kanssa, hän rakastaa jäätelöä

 • Kanerva

  Siskon kanssa 😋

 • Liisa

  Siskoni kanssa ❤️

 • sanna k

  Perheen kanssa!

 • Elina

  Puolison kanssa! 🤩

 • Henna

  Jäätelö on parasta! Vähän aikaa sitten sanoin että jos vain yhtä herkkua saisi syödä, valitsisin aina jäätelön ❤️ Nämä lahjoittaisin veljelleni sillä hänen poikansa tykkää jäätelöstä valtavasti ja sitä aina mummulassa yhdessä herkutellaan 🍦

 • Kukka

  Hyvän ystävän kanssa

  Nää vaikuttaa mielettömän hyviltä!

 • Veera

  Söisin jäätelöä yhdessä perheen kanssa ja toisen lahjoittaisin ystävän perheelle.

 • Kirsi

  Perheen kesken jaettaisiin! :)

 • Emilia

  Siskon kanssa.:)

 • Mia Nyman-Sokkinen

  Oiiiii namskistarallaa 😋
  Juhlistettais mun neljäkymppisiä ihania jäätelöitä herkutellen oman hanipöön ja ystävien kanssa❤

 • Paula

  Tyttäreni kanssa, hän rakastaa italialaista jäätelöä.

 • Miia

  Poikaystävän ja bestiksen! 🥰🥳

 • Sari

  Siskon perheen kanssa.

 • Pia

  Tyttärelleni Oonalle, joka on myös jäätelöfani <3

 • Nea

  Toisin jätskiä joukkueen treeneihin :)

 • Sari

  Perheen kanssa

 • Inka

  Nauttisin näitä siskojen ja avomiehen kanssa :)!

 • Sanna

  Ihan ehdottomasti mieheni kanssa, voisimme muistella 7 vuoden takaista ihanaa Italian matkaa Napoliin ja pieneen Amalfin kylään!

 • Niina

  Lasteni kanssa :)

 • Jenni

  Poikani kanssa 😋

 • Lena

  Perheen kanssa, on jo gelatoa syötykkin, niin hyvää.

 • Noora

  Miekkosen kanssa😍

 • Elina

  Ystäväni Lauran kanssa! Nautittais yhdessä jätskeistä saunan jälkeen lauantai-iltana, kun lapset on laitettu nukkumaan.

 • Sanna V.

  Ehdottomasti oman puolison kanssaa otettaisiin maisteluun, koska ollaan yritetty löytää tosi tosi hyvää pistaasijädeä, mutta vielä ei olla sitä oikeaa löydetty. Espoon myymäläkin olisi ihan lähellä, joten pakkohan tätä on päästä maistamaan!

 • Satu

  Perheen kanssa herkuteltaisiin.

 • Katriina

  Jakaisin jäätelöt mieheni ja 1-vuotiaan tyttäreni kanssa, joka juuri tänä keväänä on päässyt jäätelön makuun. Ehkä siskoni perhe saisi myös osansa. 😊

 • Satu

  Noistahan riittäisi vaikka kenelle😊😋

 • Suvi

  Lapsosen kanssa 💝

 • Karolina Riihinen

  Tyttärieni kanssa ❤

 • Tiina Kukkamaa-Bah

  Poikani kanssa, tykkäämme jätskistä kovasti.

 • Merja Rantala

  Siskon kanssa.

 • Rita

  Autollisen ystäväni kanssa, joka voisi varmaan auttaa jätskin noutoreissussa. :D

 • Elli

  Kavereiden kanssa

 • Arle

  Perheen ja ehdottomasti äidin pitäisi kans päästä herkuttelemaan. Mama on melkoinen jäätelörohmu ;)

 • Maria Mäenpää

  Perheen kanssa herkuteltaisiin! Nam!😋

 • Erja

  Olipa ihana kertomus! 😍 Toivottavasti pääsette pian reissuun. Tämä sai haluamaan päästä maistamaan jäätelöä. Varmasti omiin suihin menee paljon. 😁 Mutta kyllä siitä riittää muillekin perheessä. 😊

 • Paula

  Rakkaiden kanssa

 • Paula

  Rakkaiden kanssa 🍒

 • Nina

  Kuulostavat ihanilta! Perheen ja ystävien kanssa jäätelöt tulisi syötyä.

 • Sini Mäki

  Kotona menis jätskiä ja lahjoittaisin osan myös ystävilleni! :)

 • Piia Myllykoski

  Lasten ja ystävien

 • Jonna

  Salla-ystävän kanssa ❤️ Ollaan molemmat ihan herkkupeppuja!

 • Jonna

  Perheen kanssa uudessa kodissa:)

 • Emma

  Oi että! Tämä olisi ihana piknikeväs ystävän kanssa jaettavaksi!

 • HannaK

  Miehen kanssa. ♥️

 • Sanna

  Toisen kylmälaukun sais pikkuveli ja toisen jakaisin kamujen kanssa! Gelato best

 • LINDA

  Usean ihanan ystävän kanssa julistettaisiin kaikkia juhlia mitkä on toistaiseksi jääneet pandemian takia juhlimatta ❤️ Vegaaninen nutella kiinnostaa erityisesti 😋

 • Emilia

  Naapureiden kanssa jaettaisiin Ja nautittaisiin kesästä:)
  Korona vuosi on koetellut meitä monella tapaa.
  Molemmissa talouksissa on pitkään toivottu lasta mitä ei ole kuulunut. 2/4 vuosi vei työt ja loput 2 painaneet terveydenhuollossa hommia muidenkin edestä. Jätskit on ansaittu😂

 • Anne K.

  Ystävän kanssa nauttisin!!! 🍦😋🤤 Olipa muuten ihana postaus! 🧡

 • Sanni

  Tallikavereiden kanssa!

 • Mimosa Harju

  Siskon kanssa 🤎

 • Nanni Hiltunen

  Äidin

 • Katri Tarkiainen

  Siskon pojan kanssa jaettaisiin jäätelöt, ollaan jätskifaneja ja voidaan syödä rajattomasti jätskiä! Ehkä tästä voisi irrota jäätelöä muullekin perheelle. 😍
  ”Tädin kanssa saa syödä kesällä jäätelöä niin paljon kuin haluaa.”

 • Minna Hägg

  Tyttären kanssa pidettäisiin herkutteluhetki takapihalla piknik-viltillä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Liity Inkan uutislistalle