Kauneus ja tyyli, Kaupalliset yhteistyöt, Terveys ja hyvä olo

Miksi jokaisen suorittajan on pidettävä mummopöksypäivä?

Kuten olen aiemmin kertonut, olen kova tyttö suorittamaan. Suoritan töissä…
Kaupallisessa yhteistyössä: Vagicare

Kuten olen aiemmin kertonut, olen kova tyttö suorittamaan. Suoritan töissä ja valitettavasti myös kotona. Useimmiten päässäni pyörii loputon to do -lista, jolta yritän saada yliviivattua mahdollisimman monta tehtävää.

Kotona en osaa istua paikallani vaan koko ajan pitää olla tekemässä jotakin: järjestellä rojuja, siivota, laittaa ruokaa, somettaa… Kun istun telkkarin ääreen, mun on pakko tehdä samalla jotain muuta. Lakkaan kynsiä, venyttelen, laitan pyykkejä. Jotta vain saisin kaiken ajan mahdollisimman tehokkaasti käytettyä.

Jos vain chillaan, iskee huono omatunto ja tuntuu, että hukkaan aikaa ja siellä ne tekemättömät hommat nyt odottelisivat.

Kuinka uuvuttavaa!

mummopöksypäivä
mummopöksypäivä

Olen aina ollut tällainen, mutta vasta viime aikoina olen todella herännyt siihen, että jatkuva sykkiminen ja elämän suorittaminen eivät edesauta haavettani tasapainoisesta olosta, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Päinvastoin. 24/7 suorittaminen pahentaa stressiä, lisää ahdistusta ja tuntuu, että elämä lipuu ohi.

Mutta kierteelle voi tehdä lopun tai ainakin panna hanttiin. Siksi mummopöksypäivä!

Mikä on mummopöksypäivä?

Mummopöksypäivänä heitetään kiristävän ahdistavat alusvaatteet rintaa puristavan stressin kera nurkkaan. Pue päällesi rennoimmat alusvaatteesi (tai älä pue niitä ollenkaan ja anna ilmavirran tuulettaa ;)) ja kietaise yllesi yleellinen aamutakki.

Ota asenne, että tänään mitään ei pakoteta vaan pysähdyt kuuntelemaan mieltä ja kehoa. Mitä oikeasti kaipaat? Mitä kehosi tarvitsee? Mitä haluaisit tehdä tai olla tekemättä?

Mummopöksypäivänä nukun pitkään, syön aamupalan rauhassa, pötköttelen kirjan kera sängyssä. Katson hömppää, rapsuttelen Ukko-koiraamme, otan päikkärit, käyn rauhallisella kävelyllä, joogaan tai visualisoin, kirjoitan päiväkirjaa. Menen kauppaan, ostan mitä mieli tekee ja valmistan ajan kanssa maittavan päivällisen. Ei ole kiire mihinkään.

Annan itselleni luvan höllätä. Laiskotella. Olla vaan.

Supersuorittajalta tämän olotilan saavuttaminen vaatii useamman kerran harjoittelua, mutta älä luovuta.

Mitä jos hölläys ei onnistu?

Jos kehon ja pään tyhjennys tuntuu hankalalta ja kroppaa kiristää tekemättömät hommat, valmistaudu mummopöksypäivään etukäteen.

Kirjoita edellisiltana paperille mielessä myllertävät kielteiset ajatukset ja tehtävät, piilota pyykkikasat ja lehtipinot. Kaikki ylimääräinen roipe, joka voi häiritä lekottelupäivääsi. Poissa näkyvistä, poissa mielestä. ;)

Jos mielesi on levoton ja syyhyää someen, laita kännykkä kiinni. Eristä itsesi ulkomaailmasta omaan pieneen pesään, jossa voit vain venytellä raajojasi ja nauttia vapaaherrattaren hetkestä.

Mihin mummopöksypäivä vaikuttaa?

Jatkuva sykkiminen ylikuormittaa kehoa ja mieltä. Kun on koko ajan altis ympäristön ärsykkeille ja suorittaa pysähtymättä kuuntelemaan kehonsa hälytysmerkkejä, kortisolitasot nousevat ja alkaa huomaamatta uupua.

Mummopöksypäivän tarkoituksena on alentaa kortisolitasoja, antaa itselleen tilaa hengittää ja ajatella. Pää tyhjenee, mieli kevenee ja stressistä johtuvat kehon kiristykset helpottavat. Pysähtyessä alkaa nähdä, mikä on oikeasti tärkeää ja miten jatkuva suorittaminen verottaa voimia.

Eli anna mennä!

Stringit nurkkaan, mukavat mummopöksyt jalkaan – ole oman elämäsi Bridget Jones. Nyt saat laulaa antaumuksella All By Myselfia, nauttia lasin punaviiniä ja vetää kermavaahtoa suoraan purkista, jos siltä tuntuu.

Mutta tee se ilolla ja antaumuksella. Anna mennä vaan! Laula stressi ja suorittaminen suohon ja lopuksi vielä pyllistä niille.

<3: Inka I

P.S. Voit tutustua muhun myös FacebookissaInstagramissaTwitterissä, Pinterestissä, Bloglovinissa ja Snapchatissa käyttäjänimellä @inka.ikonen.

No Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • VAIKUTA JA VOITA! 🙌😍
.
Ihana Linnea Vaasan AMK:sta tekee opparia vaikuttajamarkkinoinnista ja hän kaipaisi apuasi. Käy vastaamassa bion kautta kyselyyn, aikaa menee ehkä minsa. Halutessasi voit samalla osallistua kolmen kuukauden Storytel-lahjakortin arvontaan. 📖
.
Kiitos superisti jo nyt kaikille vastaajille! Tieto on arvokasta niin Linnealle kuin mulle. Voin tarjota teille sitten entistä parempaa sisältöä ❤
.
Linkki kyselyyn: @inka.ikonen 
#vaikuttajamarkkinointi #kysely #sitoutuneisuus #engagement #thesis #survey #arvonta #kilpailu #storytel
  • Tänään, itsemurhan tehneiden muistopäivänä, haluan jakaa kanssanne @trendimag-lehteen kirjoittamani jutun siitä, kun poikaystäväni syytti minua itsemurhastaan.
.
Reilu vuosi hänen kuolemansa jälkeen kirjoitin päiväkirjaani: Odotan sitä, että voisin hengittää vapaasti tuntematta syyllisyyttä ja synkkyyttä. Onko se mahdollista?
.
Nyt, yhdeksän vuotta miehen itsemurhan jälkeen uskon, että se on mahdollista. Työskentelen edelleen vaikeiden tunteiden kanssa, mutta toivoa on. Opin hiljalleen luopumaan syyllisyydestäni.
.
Jutun kirjoittaminen oli tärkeä, vapauttava prosessi, jonka aikana asiantuntijoiden avulla ymmärsin, ettei kukaan voi olla vastuussa toisen ihmisen hengestä. Auttaa pitää. Tietysti. Mutta vain tiettyyn pisteeseen saakka se on mahdollista.
.
Tiedän, etten ole yksin. Itsemurha koskettaa vuosittain korkeimpien arvioiden mukaan jopa 300 000 suomalaista. Toivon, että jokaisen meidän takia, tabu saataisin murrettua. Että ihmiset uskaltaisivat puhua synkistä ajatuksistaan ja saada niihin apua. Siksi aion puhua aiheesta maailman tappiin.
.
Kiitos @surunauhan ent. toiminnanjohtaja Viivi Suihkonen ja professori Erkki Isometsä asiantuntijuudesta sekä tuesta.
.
Lue juttu profiilissa olevan linkin kautta: @inka.ikonen 
#surunauha #mieli #vihreäävaloa #mitäkuuluu #itsemurhienehkäisy #itsemurhantehneidenmuistopäivä #mielenterveys #surunauha #mullevoitpuhua #youcantalktome #suomenmielenterveysseura
  • ⭐ ARVONTA - VOITA UUSI ALKU IHOLLESI ⭐
.
Joko katsoit blogista, millainen muutos ihossani on tapahtunut parissa kuukaudessa kauneushoitola @beautyfeelvantaa kosmetologien Tiinan ja Heidin hoidoilla ja vinkeillä? Käy tsekkaamassa, linkki profiilissa: @inka.ikonen 💆‍♀️
.
Ihonhoidossani tärkeää ovat juuri oikeat kotihoitotuotteet. Käytössäni on nyt jo usemman vuoden ajan ollut etelä-afrikkalainen hoitolasarja @nimueskininternational, jonka tuotteet sopivat lukuisten iho-ongelmien, kuten pintaryppyjen ja juonteiden, ihon velvostumisen, ihon epätasaisen sävyn, pintakuivuuden ja rasvoittumisen ja epäpuhtauksien, hoitoon.
.
Nimuen tuotteet pohjautuvat hedelmähappoihin, jotka uudistavat, kirkastavat, kuorivat ja kosteuttavat ihoa tehokkaasti. Ne tasoittavat ihon pintaa ja väriä, madaltavat juonteita ja lisäävät ihon kimmoisuutta.
.
Arvon nyt teille Nimuen aloituspakkauksen, joka valitaan ihotyyppisi mukaan. Paketissa on minikokoiset puhdistustuotteet, voiteet, kuorinta sekä aurinkosuoja. Jo kahden viikon käytöllä huomaat eron ihossasi! Paketin arvo on 98 euroa. ❤😍
.
Osallistu näin:
✔ Seuraa @inka.ikonen-tiliä ja @beautyfeelvantaa-tiliä.
✔ Kommentoi kuvaa maanantaihin 25.11. mennessä.
✔ Pisst! Tuplaa mahdollisuutesi voittaa ja käy osallistumassa myös Facebookin puolella. Löydät minut siellä nimellä inkaiblogi.
.
Onnea arvontaan! ✨
Instagram ei ole osallisena arvonnassa.
#nimue #nimueskin #nimueskininternational #nimueskincare #ihonhoito #ihonhoitotuotteet #kasvohoito #aikuisianakne #akne #kosmetologi #kauneushoitola #hedelmähappohoito #skincaretips #alphahydroxyacids #acne #inkaicom
  • 🥧 Kaupallinen yhteistyö & ARVONTA: @kaslink.aito 🍮
4 x täydellinen jälkiruoka nyt blogissa! Käy valitsemassa suosikkisi ja voita puolen vuoden kaurajuomat! 🎂😍 Suora linkki profiilissa: @inka.ikonen 
#kaslink #kaslinkaito #kaurakerma #kauravispi #vaniljakastike #jälkiruoka #resepti #ruoka #maidoton #dessertrecipe #dairyfreerecipes #pavlova #tiramisu #cremebrulee #köyhätritarit #inkaicom #kilpailu #arvonta
  • Kaupallinen yhteistyö: @nimueskininternational & @beautyfeelvantaa 💆‍♀️
Onko sulla aikuisiän akne tai muita iho-ongelmia? Käy katsomassa blogista, kuinka paljon ihoni muuttui kahdessa kuukaudessa asiantuntijoiden vinkeillä. Lue myös, kuinka hoidat akneihoa oikein 😍 Suora linkki profiilissa: @inka.ikonen 
#nimue #nimueskin #nimueskininternational #nimueskincare #ihonhoito #ihonhoitotuotteet #kasvohoito #aikuisianakne #akne #kosmetologi #hedelmähappohoito #skincaretips #alphahydroxyacids #acne #inkaicom