Kauneus ja tyyli, Kaupalliset yhteistyöt, Terveys ja hyvä olo

Miksi jokaisen suorittajan on pidettävä mummopöksypäivä?

Kuten olen aiemmin kertonut, olen kova tyttö suorittamaan. Suoritan töissä…
Kaupallisessa yhteistyössä: Vagicare

Kuten olen aiemmin kertonut, olen kova tyttö suorittamaan. Suoritan töissä ja valitettavasti myös kotona. Useimmiten päässäni pyörii loputon to do -lista, jolta yritän saada yliviivattua mahdollisimman monta tehtävää.

Kotona en osaa istua paikallani vaan koko ajan pitää olla tekemässä jotakin: järjestellä rojuja, siivota, laittaa ruokaa, somettaa… Kun istun telkkarin ääreen, mun on pakko tehdä samalla jotain muuta. Lakkaan kynsiä, venyttelen, laitan pyykkejä. Jotta vain saisin kaiken ajan mahdollisimman tehokkaasti käytettyä.

Jos vain chillaan, iskee huono omatunto ja tuntuu, että hukkaan aikaa ja siellä ne tekemättömät hommat nyt odottelisivat.

Kuinka uuvuttavaa!

mummopöksypäivä
mummopöksypäivä

Olen aina ollut tällainen, mutta vasta viime aikoina olen todella herännyt siihen, että jatkuva sykkiminen ja elämän suorittaminen eivät edesauta haavettani tasapainoisesta olosta, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Päinvastoin. 24/7 suorittaminen pahentaa stressiä, lisää ahdistusta ja tuntuu, että elämä lipuu ohi.

Mutta kierteelle voi tehdä lopun tai ainakin panna hanttiin. Siksi mummopöksypäivä!

Mikä on mummopöksypäivä?

Mummopöksypäivänä heitetään kiristävän ahdistavat alusvaatteet rintaa puristavan stressin kera nurkkaan. Pue päällesi rennoimmat alusvaatteesi (tai älä pue niitä ollenkaan ja anna ilmavirran tuulettaa ;)) ja kietaise yllesi yleellinen aamutakki.

Ota asenne, että tänään mitään ei pakoteta vaan pysähdyt kuuntelemaan mieltä ja kehoa. Mitä oikeasti kaipaat? Mitä kehosi tarvitsee? Mitä haluaisit tehdä tai olla tekemättä?

Mummopöksypäivänä nukun pitkään, syön aamupalan rauhassa, pötköttelen kirjan kera sängyssä. Katson hömppää, rapsuttelen Ukko-koiraamme, otan päikkärit, käyn rauhallisella kävelyllä, joogaan tai visualisoin, kirjoitan päiväkirjaa. Menen kauppaan, ostan mitä mieli tekee ja valmistan ajan kanssa maittavan päivällisen. Ei ole kiire mihinkään.

Annan itselleni luvan höllätä. Laiskotella. Olla vaan.

Supersuorittajalta tämän olotilan saavuttaminen vaatii useamman kerran harjoittelua, mutta älä luovuta.

Mitä jos hölläys ei onnistu?

Jos kehon ja pään tyhjennys tuntuu hankalalta ja kroppaa kiristää tekemättömät hommat, valmistaudu mummopöksypäivään etukäteen.

Kirjoita edellisiltana paperille mielessä myllertävät kielteiset ajatukset ja tehtävät, piilota pyykkikasat ja lehtipinot. Kaikki ylimääräinen roipe, joka voi häiritä lekottelupäivääsi. Poissa näkyvistä, poissa mielestä. ;)

Jos mielesi on levoton ja syyhyää someen, laita kännykkä kiinni. Eristä itsesi ulkomaailmasta omaan pieneen pesään, jossa voit vain venytellä raajojasi ja nauttia vapaaherrattaren hetkestä.

Mihin mummopöksypäivä vaikuttaa?

Jatkuva sykkiminen ylikuormittaa kehoa ja mieltä. Kun on koko ajan altis ympäristön ärsykkeille ja suorittaa pysähtymättä kuuntelemaan kehonsa hälytysmerkkejä, kortisolitasot nousevat ja alkaa huomaamatta uupua.

Mummopöksypäivän tarkoituksena on alentaa kortisolitasoja, antaa itselleen tilaa hengittää ja ajatella. Pää tyhjenee, mieli kevenee ja stressistä johtuvat kehon kiristykset helpottavat. Pysähtyessä alkaa nähdä, mikä on oikeasti tärkeää ja miten jatkuva suorittaminen verottaa voimia.

Eli anna mennä!

Stringit nurkkaan, mukavat mummopöksyt jalkaan – ole oman elämäsi Bridget Jones. Nyt saat laulaa antaumuksella All By Myselfia, nauttia lasin punaviiniä ja vetää kermavaahtoa suoraan purkista, jos siltä tuntuu.

Mutta tee se ilolla ja antaumuksella. Anna mennä vaan! Laula stressi ja suorittaminen suohon ja lopuksi vielä pyllistä niille.

<3: Inka I

P.S. Voit tutustua muhun myös FacebookissaInstagramissaTwitterissä, Pinterestissä, Bloglovinissa ja Snapchatissa käyttäjänimellä @inka.ikonen.

No Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Kaupallinen yhteistyö: @puhdistamo ~ Mun suhde ruokaan on ollut lapsesta saakka vääristynyt. Karjalaisessa kodissa ruoka oli rakkaudenosoitus. Isoäitini vuolsi voileivän päälle paksut viipaleet juustoa ja lauantaimakkaraa. Yöllä varamummoni herätti minut yöpalalle, söimme ruisleipää suolakurkulla ja metvurstilla. Mansikkakiisselin kanssa nautittiin runsaasti kermaa, ei maitoa. Kun Hesburger tuli Joensuun Prisman kylkeen, perheemme perjantaikaupan jälkeen otin aterian paprika- että kurkkumajoneesilla, kun en osannut päättää.⁣
⁣
Kun minua alettiin kiusata ala-asteella painostani, pakenin koulun jälkeen pahaa oloa, pelkoa ja häpeää kaupan karkkihyllyihin. Eurolla sain kolme suklaapatukkaa. Söin ne ennen kotiin menoa ja piilotin karkkipaperit syvälle takin taskuun.⁣
⁣
Yläasteella aloin kontrolloida ruoalla tunteitani. Koin teini-iän myllerrysten olevan hallussa, kun hallitsin ruokaa. Samalla halusin niin kovasti olla kuin muutkin. Sopeutua ulkoisiin paineisiin ja odotuksiin: hoikka, kaunis, kiltti. Kun isäpuoleni heitti, että "mihinkäs Inkan leivän puputtaminen on loppunut", varastoin sanat syvälle sisimpääni, ruoskin itseäni entistä kovempaa, söin entistä vähemmän. Kun tätini kommentoi, kuinka Inka syö kuin lintu, koin ylpeyttä itsestäni.⁣
⁣
Rakkaus & rangaistus jatkuivat aikuisikään saakka. Kuljin ääripäästä toiseen: yhtenä hetkenä palkitsin ja paijasin itseäni herkuilla ja jälkikäteen sätin itseäni. Toisena hetkenä noudatin milloin mitäkin kitudieettiä. Söin pelkkiä pussikeittoja tai punnitsin vaa'an kautta jokaisen suupalan. Seitsemän pähkinää oli sopiva määrä, mutta kahdeksasta tuli huono omatunto. ⁣
⁣
Ruoka oli kipeiden tunteiden ja tarpeiden täyttämistä. Kaipasin perusturvaa, hyväksyntää ja kuulluksi tulemista. Suhteeni ruokaan, itseeni ja kehooni olivat synkät. Oletteko käyneet läpi samaa?⁣
#kaunistavoimaa #ruoka #ruokasuhde #ravitsemus #mieli #mielenterveys #hyvinvointi #terveys
  • I bow to you my fellow queens 👑 Teitä uusia on täällä hirmuinen määrä, kiitos ystäväni @miiajii n shout-outin. 🤩🥰⁣
⁣
Eiliset storyni (näkyvät Keho-kohokohdassa, jossa myös muita aiheeseen liittyviä avauksia) keräsivät tuhansia katsojia ja aivan helkkarin ihania kommentteja, vertaistukea. ⁣
⁣
Häpeä omasta sopimattomuudesta yhteiskunnan kauneusihanteeseen ja median tarjoamaan naiskuvaan katosi ja voimaannuin & suivaannuin kanssanne. Mua vituttaa se, kuinka moni meistä joutuu yhä kamppailemaan riittämättömyyden tunteen kanssa, jota muun muassa vaateteollisuus meissä herättää. ⁣
⁣
Tutkimusten mukaan vain kaksi (2!!!) prosenttia naisista kokee itsensä kauniiksi. Me määrittelemme itsemme toisten katseiden kautta ja kadotamme kosketuksen siihen, mitä sisällämme tunnemme, koemme ja mitä haluamme olla naisina.⁣
⁣
Yhteiskunta, jossa me naiset rämmitään, on edelleen miesten valtakunta ja voimakkaasti seksualisoitunut. Jo pikkutytöistä saakka naisten odotetaan olevan seksikkäitä. Meihin kohdistuu ristiriitaisia vaatimuksia: pitää olla hoikka, kaunis, onnistunut parisuhteessa ja työelämässä. Kaikessa pitää olla täydellinen.⁣
⁣
Tätä painetta olen itse kokenut niin oman pääni sisältä kuin ulkoakin. Itsetunto on madellut pohjamudissa ja osaksi siihen ovat vaikuttaneet kovat odotukset ja täydellisyydentavoittelu. Kun en onnistu olemaan kaikessa hyvä, petyn itseeni. Näitä paineita olen käsitellyt paljon täällä & terapiassani.⁣
⁣
Tämä kanava onkin minulle kuin julkista ryhmäterapiaa. Haluan rikkoa tabuja, avata teille itseäni ja kokemuksiani. Tarjota ja saada tukea. Haluan taistella noita paineita ja odotuksia vastaan. Siksi jatkossa entistä enemmän keskityn tällä tilillä mielenterveyteen. Tilini on #mielenkylpylä jossa voimme sukeltaa syvälle tunteisiimme, ajatuksiimme ja kehoihimme ja löytää jälleen kosketuksen sisimpäämme. 🛀🏻💦⁣
#naistenvuoro #itsetunto #minäpositiivisuus #mielenkylpylä #mielenterveys #sinäriität #kehorauha #lupanäkyä #kehonkuva #womenempowerment #womenpower #flawless #beautybeyondsize
  • Voileipä voi olla muutakin kuin ruisleipä juustolla ja kurkulla 🍞🥖Nautin hitaista aamuista, jolloin käyn ostamassa leipomosta tuoretta leipää ja nautin leivän paahdettuna erilaisilla täytteillä.⁣
⁣
Listasin blogiin kolme ehdotonta suosikkiani: ikuisuusihastukseni avokadoleivän, uuden hitin munaleivän ja koukuttavan lohileivän. 🥚🥑🐟⁣
⁣
Millainen voikkuileipä on sun suokkari??⁣
Linkki biossa: @inka.ikonen ⁣
#resepti #ruoka #aamupala #aamiainen #brunssi #voileipä #avokadoleipä #lohileipä #munaleipä #hyvinvointi #inkaicom
  • Who run the world? 💁🏼‍♀️ Olin aika tarkalleen vuosi sitten @eheyshypnoterapia aarrekartta-workshopissa. Ennen ja jälkeen kartan teon Serafiina vaivutti meidät hypnoosin vahvistaakseen vaikutuksia.
Olen hämmästellyt vuoden mittaan, miten moni asia kartalta on joko toteutunut tai alkanut edistyä. Yksi mulle isoimmista jutuista on NAISET! 💓 
Tiesin tuolloin vain, että haluan ympärilleni lisää upeita mimmejä, jotka nostavat toinen toisiaan. Halusin tehdä enemmän töitä naisten kanssa ja naisten oikeuksien puolesta. 
#yrittäjyys ja erityisesti #naisyrittäjyys on mulle palavan tärkeä asia. Olen kaivannut ympärilleni roolimalleja, vertaistukea ja -kokemuksia. Tammikuussa sain nämä supermimmit elämääni: @mariannelehikoinen @emmilehtomaa @ahokasjenni @eijagerlander @glitternisti 🙌🏻 Meillä on Mastermind-ryhmä, jossa sparraamme toistemme liiketoimintaa, jaamme tietoa ja osaamista. Viime tapaamisessa käytiin läpi @eijagerlander & @vilikasper @bangeri.fi -yritystä. He ovat nuorisomarkkinoinnin asiantuntijoita ja seuraavaksi he ovat lanseeraamassa ihan huippua palvelua meille pienyrittäjille 🤘🏻 Olen saanut ryhmästä lyhyessä ajassa paljon voimaa, vahvistusta ja ideoita enkä malta odottaa, mihin yhteistyö voi vielä viedä. Onks sulla omaa naisheimoa tai kaipaisitko sellaista? 💖 📷: @vilikasper 
#naisyrittäjät #yrittäjä #yrittäjänaiset #yrittäjät #mastermind #mastermindgroup #naistenvuoro #womanwhohustle #womenpower
  • #runebergintorttu sai uuden muodon 💕🥄 Kaupallinen yhteistyö & arvonta: @kaslink.aito ⁣
⁣
Onks runebergintorttu sunkin suosikkeja? 😍 Tein siitä nyt oman versioni eli herkkupuuron 🥣 #puuro maistuu yllättävän paljon klassikkoleivokselle ja saa makunsa piparkakkumausteesta ja kardemummasta. Resepti nyt blogissa. Käy kurkkaa ja osallistu arvontaan, jossa voit voittaa Kaslink Aidon uutuustuotteita. Suora linkki: @inka.ikonen ⁣
#kaslink #kaslinkaito #resepti #ruoka #tuorepuuro #välipala #aamiainen #aamupala #maidoton #gluteeniton #porridge #porridgebowl #inkaicom #kilpailu #arvonta