Kauneus ja tyyli, Kaupalliset yhteistyöt, Terveys ja hyvä olo

Miksi jokaisen suorittajan on pidettävä mummopöksypäivä?

Kuten olen aiemmin kertonut, olen kova tyttö suorittamaan. Suoritan töissä…
Kaupallisessa yhteistyössä: Vagicare

Kuten olen aiemmin kertonut, olen kova tyttö suorittamaan. Suoritan töissä ja valitettavasti myös kotona. Useimmiten päässäni pyörii loputon to do -lista, jolta yritän saada yliviivattua mahdollisimman monta tehtävää.

Kotona en osaa istua paikallani vaan koko ajan pitää olla tekemässä jotakin: järjestellä rojuja, siivota, laittaa ruokaa, somettaa… Kun istun telkkarin ääreen, mun on pakko tehdä samalla jotain muuta. Lakkaan kynsiä, venyttelen, laitan pyykkejä. Jotta vain saisin kaiken ajan mahdollisimman tehokkaasti käytettyä.

Jos vain chillaan, iskee huono omatunto ja tuntuu, että hukkaan aikaa ja siellä ne tekemättömät hommat nyt odottelisivat.

Kuinka uuvuttavaa!

mummopöksypäivä
mummopöksypäivä

Olen aina ollut tällainen, mutta vasta viime aikoina olen todella herännyt siihen, että jatkuva sykkiminen ja elämän suorittaminen eivät edesauta haavettani tasapainoisesta olosta, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Päinvastoin. 24/7 suorittaminen pahentaa stressiä, lisää ahdistusta ja tuntuu, että elämä lipuu ohi.

Mutta kierteelle voi tehdä lopun tai ainakin panna hanttiin. Siksi mummopöksypäivä!

Mikä on mummopöksypäivä?

Mummopöksypäivänä heitetään kiristävän ahdistavat alusvaatteet rintaa puristavan stressin kera nurkkaan. Pue päällesi rennoimmat alusvaatteesi (tai älä pue niitä ollenkaan ja anna ilmavirran tuulettaa ;)) ja kietaise yllesi yleellinen aamutakki.

Ota asenne, että tänään mitään ei pakoteta vaan pysähdyt kuuntelemaan mieltä ja kehoa. Mitä oikeasti kaipaat? Mitä kehosi tarvitsee? Mitä haluaisit tehdä tai olla tekemättä?

Mummopöksypäivänä nukun pitkään, syön aamupalan rauhassa, pötköttelen kirjan kera sängyssä. Katson hömppää, rapsuttelen Ukko-koiraamme, otan päikkärit, käyn rauhallisella kävelyllä, joogaan tai visualisoin, kirjoitan päiväkirjaa. Menen kauppaan, ostan mitä mieli tekee ja valmistan ajan kanssa maittavan päivällisen. Ei ole kiire mihinkään.

Annan itselleni luvan höllätä. Laiskotella. Olla vaan.

Supersuorittajalta tämän olotilan saavuttaminen vaatii useamman kerran harjoittelua, mutta älä luovuta.

Mitä jos hölläys ei onnistu?

Jos kehon ja pään tyhjennys tuntuu hankalalta ja kroppaa kiristää tekemättömät hommat, valmistaudu mummopöksypäivään etukäteen.

Kirjoita edellisiltana paperille mielessä myllertävät kielteiset ajatukset ja tehtävät, piilota pyykkikasat ja lehtipinot. Kaikki ylimääräinen roipe, joka voi häiritä lekottelupäivääsi. Poissa näkyvistä, poissa mielestä. ;)

Jos mielesi on levoton ja syyhyää someen, laita kännykkä kiinni. Eristä itsesi ulkomaailmasta omaan pieneen pesään, jossa voit vain venytellä raajojasi ja nauttia vapaaherrattaren hetkestä.

Mihin mummopöksypäivä vaikuttaa?

Jatkuva sykkiminen ylikuormittaa kehoa ja mieltä. Kun on koko ajan altis ympäristön ärsykkeille ja suorittaa pysähtymättä kuuntelemaan kehonsa hälytysmerkkejä, kortisolitasot nousevat ja alkaa huomaamatta uupua.

Mummopöksypäivän tarkoituksena on alentaa kortisolitasoja, antaa itselleen tilaa hengittää ja ajatella. Pää tyhjenee, mieli kevenee ja stressistä johtuvat kehon kiristykset helpottavat. Pysähtyessä alkaa nähdä, mikä on oikeasti tärkeää ja miten jatkuva suorittaminen verottaa voimia.

Eli anna mennä!

Stringit nurkkaan, mukavat mummopöksyt jalkaan – ole oman elämäsi Bridget Jones. Nyt saat laulaa antaumuksella All By Myselfia, nauttia lasin punaviiniä ja vetää kermavaahtoa suoraan purkista, jos siltä tuntuu.

Mutta tee se ilolla ja antaumuksella. Anna mennä vaan! Laula stressi ja suorittaminen suohon ja lopuksi vielä pyllistä niille.

<3: Inka I

P.S. Voit tutustua muhun myös FacebookissaInstagramissaTwitterissä, Pinterestissä, Bloglovinissa ja Snapchatissa käyttäjänimellä @inka.ikonen.

No Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • 🥧 Kaupallinen yhteistyö & ARVONTA: @kaslink.aito 🍮
Mikä on maailman paras jälkiruoka? 🍰Kommentoi blogissa ja voita puolen vuoden kaurajuomat 😍 Kurkkaa myös köyhien ritarien resepti - tuli muuten herkullisimpia, joita olen syönyt - ja salaisuutena on kerma! 🧁 Linkki biossa: @inka.ikonen 
#kaslink #kaslinkaito #kaurakerma #kauravispi #vaniljakastike #jälkiruoka #köyhätritarit #resepti #maidoton #dessert #dairyfreerecipes #oatcream #dessertrecipe
  • Onks sustakin naiset maailman upeimpia olentoja? 💁🏼‍♀️💜 Siksi nyt käynnistyy #kehukeskiviikko eli kehu kolmea naista ja levitä hyvää mieltä 💜

Nämä viime päivät ovat osoittaneet, että täällä on aivan mielettömien mimmien kannustustiimi! Moni on kehunut minua rohkeaksi, kun olen nostanut vaikeita asioita esiin -  en pystyisi siihen, jos te ette olisi täällä. Luotan teihin ja tiedän, että tuette mua. Te olette rohkeita, kun kerrotte omista kokemuksistanne. Kiitos! Nämä vertaiskokemukset ovat niin voimauttavia. 😭💜 Toivoisin, että meillä olisi täällä turvallinen ympäristö puhua kipeistä kokemuksista mutta myös iloita ja juhlia elämän upeita asioita.

Haluaisin jakaa tätä hyvä fiilistä eteenpäin. Haluaisin, että me naiset nostaisimme toinen toisiamme. Kehuisimme ja kannustaisimme.

Siksi julkaisen nyt Instagram Storyissa haasteen: Kehu kolmea naista. 💪🏻 Ota kuvakaappaus storyissani olevasta pohjasta. Kehu kolmea ihanaa naista. Tägää heidät, jotta he näkevät viestisi ja voivat halutessaan jakaa sen. Julkaise kehu Instagram Storyna ja tägää myös minut, jotta voin jakaa teidän julkaisuja eteenpäin.

Sitten vain #kehukeskiviikko käyntiin.

Ootte aivan vitun upeita.
#kehunaista #nostanainenpäivässä #naiset #supernaiset #positivepower #dropdeadgorgeous #girlpower #womenpower #womenempoweringwomen #womenempowerment #womenhelpingwomen #womensupportingwomen #womeninspiringwomen
  • Kun hedelmällisyystesti paljasti karun totuuden 💚
Kaupallinen yhteistyö: @mehilainenoy 
Toivotko joskus saavasi lapsia? Minä toivon. 💚Olen 30-vuotias ja vielä hetki sitten ajattelin, että ehkä parin vuoden päästä on perheen perustamisen aika. Kaikki kuitenkin muuttui, kun tein hedelmällisyystestin. En voi ehkä saada lapsia.
Asia on todella kipeä. Olen vielä vereslihalla tämän kaiken suhteen, mutta haluan puhua tästä. Olla esimerkki ja herättää teidät pohtimaan omaa hedelmällisyyttänne. Lue lisää aiheesta blogista, linkki biossa: @inka.ikonen 
#mehiläinen #henkilökohtuisesti #felicitasmehiläinen #womenshealth #healthcare #hyvinvointi #terveys #hedelmällisyys #lapsettomuus #fertility #pregnancyproblems #startingafamily #pregnancy
  • Kiitos aivan suunnattoman paljon välittämisestä, tuesta, rohkeudesta ja luottamuksesta teille kaikille ❤️ Viimeinen vuorokausi on ollut todella voimauttava ja vahvistava. Olen saanut satoja viestejä ja kommentteja enkä ole ehtinyt vastata vielä teille kaikille, mutta arvostan niistä jokaista. Olette jakaneet omia kokemuksianne, kun teidän henkistä koskemattomuutta ja kehorauhaa on rikottu. Olen kuullut niin karmeita tarinoita, että pistää vihaksi. Olen pahoillani kokemastanne. Monet loukkaukset pureutuvat ihon alle ja jättävät pitkät jäljet. Toivon, että tämä vertaistuki jeesaa meitä yhdessä eteenpäin. ❤️ Olette myös antaneet vinkkejä, kuinka toimia tuollaisissa tilanteissa. Minä jäädyn, koska ne tulevat niin yllättäen. Sanat sivaltavat syvältä ja osuvat epävarmuuteeni. Tuntuu, että olen täysin voimaton. Häpeän, olen nöyryytetty ja haluan paeta paikalta. Kuten joku teistä sanoi: kuolen joka kerta hieman sisältä. Mutta teidän tuellanne uskon, että olen paremmin varautunut jatkoon.

Sain myös palautetta eräältä naiselta, että "vissin arka aihe kun tuollaisesta tällainen draama, että nettiin piti avautua?". Haen hyväksyntää ja itsetuntoni on nolla.

En halua antaa näille paskakommenteille tilaa, mutta tuohon vain tiivistyy se pointti, miksi näistä todellakin pitää avautua. Miksi meidän pitäisi niellä kuulemamme loukkaukset? Tuollaiset kommentit ovat ihmisen nöyryyttämistä ja vallankäyttöä.

Tänään @iltasanomat lööpissä kerrottiin, että liki puolet nuorista murehtii ulkonäköään JOKA PÄIVÄ. Siis vittu JOKA PÄIVÄ! Ei me voida vain antaa kiusaajien öykkäröidä - ei kasvotusten tai netissä. Se on väärin itseämme ja muita kohtaan. Kenellekään ei ole oikeutta arvostella toista ihmistä. Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, voi pitää turpansa kiinni.

Jaan nyt Instagram Storeissa tapahtuneen uusimmat käänteet eli millaista keskustelua olen tänään käynyt haukkujan kanssa. Lisäksi pyytäisin teitä joko siellä tai tässä postauksessa jakamaan vielä omia kokemuksianne. Miten teidän ulkonäköä on kommentoitu? Millaiset jäljet kommentit jättivät? Miten pääsit niistä yli? Kokoan niitä yhteen ja julkaisen tekstinä blogissani. Tuetaan näin toinen toisiamme eteenpäin ❤️
  • ”Paljon sä oikein painat - 120 kiloa?” Näin kommentoi mulle ennestään tuntematon mies eilisissä juhlissa.

Tuntui, että henkeni salpaantui. Kysyin, että anteeksi, mutta mitä vittua sä just sanoit. Hän jatkoi arvuuttelemalla painoani. Olisiko se sitten 100, 90, 80 vai 70... Poistuin paikalta, koska koin, ettei asia johda mihinkään.

Mutta hän jatkoi härnäämistäni myöhemmin ja mittarini täyttyi - ja niin täyttyi muidenkin.

Asiasta kehkeytyi aika iso soppa, kun sekä haukkujan että minun läheiseni raivostuivat miehelle. Häntä vaadittiin pyytämään minulta anteeksi, mutta hän toisteli olevansa ambulanssikuski (!) ja tietävänsä, miltä satakiloinen näyttää. Hän ei nähnyt tehneensä mitään väärää. 
Ajatelkaa, että millainen hän on työssään? Kun ihminen on hädässä, apuun tulee tällainen tyyppi?

Mulla on helvetillinen morkkis. Ruoskin itseäni siitä, että en kyennyt olemaan häntä aikuisempi ja antaa asian olla. Että minä aiheutin draamaa. Hävettää.

Mutta mitä helvettiä? Enhän minä sitä draamaa aiheuttanut vaan hän. Ja se ei olisi ollut mielestäni ketään kohtaan oikein, jos olisin painanut asian villaisella ja antanut hänen öykkäröidä. 
Sitten morkkistelenkin seuraavassa hetkessä sitä, että miksi en kyennyt puolustamaan itseäni paremmin vaan jäädyin ja koitin vältellä konfliktia viimeiseen asti.

Hetki sitten hän laittoi viestin: ”Sori. Olin kännissä ja sanoin tyhmästi. Kiitos ja anteeksi 👋🏻” Kännin piikkiin siis vaan. Ei mitään vastuuta tai ymmärrystä siitä, mitä hän on aiheuttanut mulle. Lisäksi hän pilasi juhlat. Känni varmaan paljasti hänen todellisen luontonsa eikä selitä käytöstä.

Onko teillä ollut tällaisia tilanteita? Miten niissä kannattaisi toimia? Ja mitä tän tyypin päässä on voinut liikkua, että hän kokee kommenttinsa oikeutetuksi?

Haluan sanoa hänelle ja kaikille, jotka kommentoivat loukkaavasti kenenkään ulkonäköä: You can kiss my big white ass 🍑

Instagram Storeissa fiiliksiäni heti tapahtuneen jälkeen.
#flawless #beautybeyondsize #loveyourbody #dropdeadgorgeous #bodypositive #bodypositivity #vaakakapina #minäriitän #lupanäkyä #kehonkuva #kehopositiivisuus #allsizes #selfconfidence #bodyimage #nobodyshame #girlpower #womenpower #beautystandards