Miksi jokaisen suorittajan on pidettävä mummopöksypäivä?

03/05/2017
Kaupallisessa yhteistyössä: Vagicare

Kuten olen aiemmin kertonut, olen kova tyttö suorittamaan. Suoritan töissä ja valitettavasti myös kotona. Useimmiten päässäni pyörii loputon to do -lista, jolta yritän saada yliviivattua mahdollisimman monta tehtävää.

Kotona en osaa istua paikallani vaan koko ajan pitää olla tekemässä jotakin: järjestellä rojuja, siivota, laittaa ruokaa, somettaa… Kun istun telkkarin ääreen, mun on pakko tehdä samalla jotain muuta. Lakkaan kynsiä, venyttelen, laitan pyykkejä. Jotta vain saisin kaiken ajan mahdollisimman tehokkaasti käytettyä.

Jos vain chillaan, iskee huono omatunto ja tuntuu, että hukkaan aikaa ja siellä ne tekemättömät hommat nyt odottelisivat.

Kuinka uuvuttavaa!

mummopöksypäivä

mummopöksypäivä

Olen aina ollut tällainen, mutta vasta viime aikoina olen todella herännyt siihen, että jatkuva sykkiminen ja elämän suorittaminen eivät edesauta haavettani tasapainoisesta olosta, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Päinvastoin. 24/7 suorittaminen pahentaa stressiä, lisää ahdistusta ja tuntuu, että elämä lipuu ohi.

Mutta kierteelle voi tehdä lopun tai ainakin panna hanttiin. Siksi mummopöksypäivä!

Mikä on mummopöksypäivä?

Mummopöksypäivänä heitetään kiristävän ahdistavat alusvaatteet rintaa puristavan stressin kera nurkkaan. Pue päällesi rennoimmat alusvaatteesi (tai älä pue niitä ollenkaan ja anna ilmavirran tuulettaa ;)) ja kietaise yllesi yleellinen aamutakki.

Ota asenne, että tänään mitään ei pakoteta vaan pysähdyt kuuntelemaan mieltä ja kehoa. Mitä oikeasti kaipaat? Mitä kehosi tarvitsee? Mitä haluaisit tehdä tai olla tekemättä?

Mummopöksypäivänä nukun pitkään, syön aamupalan rauhassa, pötköttelen kirjan kera sängyssä. Katson hömppää, rapsuttelen Ukko-koiraamme, otan päikkärit, käyn rauhallisella kävelyllä, joogaan tai visualisoin, kirjoitan päiväkirjaa. Menen kauppaan, ostan mitä mieli tekee ja valmistan ajan kanssa maittavan päivällisen. Ei ole kiire mihinkään.

Annan itselleni luvan höllätä. Laiskotella. Olla vaan.

Supersuorittajalta tämän olotilan saavuttaminen vaatii useamman kerran harjoittelua, mutta älä luovuta.

Mitä jos hölläys ei onnistu?

Jos kehon ja pään tyhjennys tuntuu hankalalta ja kroppaa kiristää tekemättömät hommat, valmistaudu mummopöksypäivään etukäteen.

Kirjoita edellisiltana paperille mielessä myllertävät kielteiset ajatukset ja tehtävät, piilota pyykkikasat ja lehtipinot. Kaikki ylimääräinen roipe, joka voi häiritä lekottelupäivääsi. Poissa näkyvistä, poissa mielestä. ;)

Jos mielesi on levoton ja syyhyää someen, laita kännykkä kiinni. Eristä itsesi ulkomaailmasta omaan pieneen pesään, jossa voit vain venytellä raajojasi ja nauttia vapaaherrattaren hetkestä.

Mihin mummopöksypäivä vaikuttaa?

Jatkuva sykkiminen ylikuormittaa kehoa ja mieltä. Kun on koko ajan altis ympäristön ärsykkeille ja suorittaa pysähtymättä kuuntelemaan kehonsa hälytysmerkkejä, kortisolitasot nousevat ja alkaa huomaamatta uupua.

Mummopöksypäivän tarkoituksena on alentaa kortisolitasoja, antaa itselleen tilaa hengittää ja ajatella. Pää tyhjenee, mieli kevenee ja stressistä johtuvat kehon kiristykset helpottavat. Pysähtyessä alkaa nähdä, mikä on oikeasti tärkeää ja miten jatkuva suorittaminen verottaa voimia.

Eli anna mennä!

Stringit nurkkaan, mukavat mummopöksyt jalkaan – ole oman elämäsi Bridget Jones. Nyt saat laulaa antaumuksella All By Myselfia, nauttia lasin punaviiniä ja vetää kermavaahtoa suoraan purkista, jos siltä tuntuu.

Mutta tee se ilolla ja antaumuksella. Anna mennä vaan! Laula stressi ja suorittaminen suohon ja lopuksi vielä pyllistä niille.

Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Liity Inkan uutislistalle