Haluat enemmän kasvista mutta reseptit loppu? Tässä 7 x paras kasvisruoka

23/10/2017

Olemme viettäneet puolisoni kanssa lihatonta lokakuuta ja se on ollut odotettua paljon helpompaa! Normaalisti syömme punaista lihaa ehkä pari kertaa kuussa mutta kanaa vedämme viikoittain.

Liha on tökkinyt jo pitkään ja yhä enemmän kulutuspäätöksissämme vaikuttaa ruoan eettisyys ja ympäristöystävällisyys. Ongelma on ollut se, ettei vatsani kestä kovin hyvin kasviproteiineja, kuten papuja ja linssejä. Nyt kuitenkin olemme testailleet päivän pääaterialla muun muassa nyhtökauraa ja härkistä, joihin vatsanikin on ollut yllättävän tyytyväinen. Loput päivän aterioista yritän sitten tarkemmin välttää fodmappeja.

On ollut innostavaa ja inspiroivaa kehitellä uusia reseptejä – ja olemme onnistuneet yli omien odotustemme monta kertaa. Meille molemmille on aika selvää, että lihaton lokakuu ei jää tähän vaan jatkunee pidempään. Mieheni ehdotti, että jatkossa lihaa halutessamme ostaisimme vain luomu- tai riistalihaa ja painottaisimme kasvis- ja kalaruokiin. Käy!

Jos kaipaat inspistä kasvisruokiin, nappaa alta meidän lihattoman lokakuun suosikkejamme. Allekirjoittanut ihastui erityisesti nyhtisbologneseen ja chili con härkikseen.

7 x paras kasvisruoka

kasvisruoka

Nyhtisbolognese

Nyhtökaura ei sytyttänyt minua aluksi, mutta se taisi johtua vain siitä, etten osannut laittaa sitä oikein. Nyt onnistuimmekin puolisoni kanssa valmistamaan siitä aivan täydellistä bolognesea. Kastikkeen juju on ystävältämme saadut kuivatut suppilovahverot, mutta kastike pelittää kyllä ilman niitäkin todella hyvin. Chili tuo hieman potkua ja oliivit ihanaa suolaisuutta.

harkis

Chili con härkis

Bbq-maustettu härkis sopi täydellisesti chili sin carneen. Tähän jäi oikein koukkuun! Eikä haittaa, tätä voi huolettaa vetää navan täyteen: paljon proteiinia ja kuituja.

kasviruoka

Punainen tofucurry

Tofu ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini. En ole juurikaan piitannut sen mausta tai koostumuksesta. Lihattoman lokakuun takia halusin antaa sille mahdollisuuden.

Tofu maistuikin yllättävän hyvältä hyvin maustetussa curryssa vihannesten, chilin ja kookoksen kera. Ehdottomasti jatkoon!

linssipata

Intialainen linssipata

Linssit ovat helppo, ravintorikas ja monipuolinen raaka-aine arkeen. Ne sopivat niin keittoihin, kastikkeisiin kuin patoihin. Tällä kertaa valmistin kirpsakan pakkaspäivän kunniaksi lämmittävää linssipataa, jossa maistuvat intialaiset mausteet. Kuumaa pataa raikastaa korianteriraita.

kasvisruoka

Maailman herkullisin tomaattikeitto

Tomaattikeitto on vähäkalorinen arkiruoka, joka on niin helppo ja edullinen valmistaa. Olen väsännyt vaikka millaisia tomaattikeittoja, mutta tämä resepti kyllä osui ja upposi.

kurpitsakeitto-2

Aasialainen kurpitsakeitto, johon hullaannut

Kurpitsakeitto on ihana lohturuoka sateiseen, harmaaseen syksyyn. Myskikurpitsa on nyt parhaimmillaan ja se maistuu parhaalle kookoksen, inkiväärin, chilin ja korianterin kera.

kasvisruoka

Pitaleivät Helsingin parhailla falafeleillä

Pitaleivät falafeleillä ovat yksi kasvisruokasuosikeistani! Ruoka on erittäin nopea tehdä, koska se tarvitsee oikeastaan vain koota.

Lue myös:

Trendikäs falafel-fetasalaatti hummuksen kanssa

4 x vuoden kuumin ruokahitti avokadoleipä

Top 9: Tässä ovat blogini parhaat salaatit

Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Liity Inkan uutislistalle