Kaupalliset yhteistyöt, Matkat, Perhe ja suhteet, Terveys ja hyvä olo

Näin rakastuin BookBeat-palveluun – katso 16 ehdotonta suosikkiani!

Olen aina ollut aikamoinen lukutoukka ja vannoutunut fyysisten kirjojen kannattaja,…
Kaupallisessa yhteistyössä: BookBeat

Olen aina ollut aikamoinen lukutoukka ja vannoutunut fyysisten kirjojen kannattaja, kunnes kokeilin ensimmäisen kerran viime keväänä BookBeat-palvelua.

BookBeat
BookBeat

BookBeat on parasta matkalla (tai no, oikeastaan missä vaan)

BookBeat oli matkaseuralaisemme puolisoni ja minun viime kevään lemmenlomalla Malesiassa. Pitkä matka tuntui paljon helpommalta äänikirjoja kuunnellessa ja niiden tahtiin sain nukuttua lennoilla.

Mutta BookBeat-fani minusta tuli vasta päästyämme kohteeseen.

Ennen altaalle menoa kuuntelin aurinkorasvaa levittäessäni Henriikka Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävä-kirjaa, joka kertoo riipivän todenmukaisesti mutta niin hervottoman hauskasti sinkkuelämästä. Huomasin puolisoni kuuntelevan kirjaa sivukorvalla ja aina aika ajoin hörähtävän Henriikan jutuille.

Yhtäkkiä puolisoni oli jäänyt kirjaan koukkuun ja pyysi joka aamu, että kuuntelisimme kirjaa aamupalapöydässä.

BookBeat
BookBeat

Mulle kirjat ovat yleensä olleet todellisuuspakoa ja omaa aikaa, mutta yhtäkkiä palvelu teki kokemuksesta yhteisen. Puhuimme kirjasta pitkin lomaa ja naureskelimme sen jutuille. Kirjasta tulikin yhtäkkiä paljon merkityksellisempi.

Molemmat pettyivät, kun se päättyi ja aloimme selata läpi palvelua: mitä me voisimme seuraavaksi kuunnella Y H D E S S Ä?

Meillä molemmilla oli matkalla mukana myös perinteiset kirjat, joita luimme yleensä altaalla. Kun omassa opuksessa tapahtui jotain suurta ja jaoin sen puolisolleni, tuskastuin, koska hän ymmärtänyt. Eihän hän voinut, kun ei ollut itse elänyt kirjan maailmassa.

Joten jaettu ilo on todellakin suurempi ilo – jopa kirjoissa!

Loman jälkeen BookBeat on kulkenut kanssani lenkkipoluilla, pyörän selässä, kuntosalila, työmatkalla, sängyssä ja keittiössä.

16 parasta kirjaa BookBeatissa

BookBeat

Pysäyttävimmät romaanit, joissa on vahvoja naisia

Mikä suosikkejani yhdistää: vahvat naiskirjailijat ja -hahmot, teosten monitasoisuus, traagiset tarinat, jotka haluaa kuunnella kerralla loppuun. Palvon näitä naiskirjailijoita ja haaveilen siitä, että olisin joskus edes hivenen heidän kaltaisensa kirjoittaja.

1. Katja Kettu: Kätilö ja Yöperhonen

Katja Kettu on yksi suosikkikirjailijoistani, varmaan suosikkini suomalaisista naiskirjailijoista. Tosipohjaisesta, historiallisesta Kätilöstä se rakkaus lähti. Ketun rikkaaseen kieleen menee hetki totutella, mutta kun Kätilöön pääsee sisään, se imee täysin mukanaan. Saman tekee Ketun uutuus Yöperhonen. Molempia kirjoja yhdistää jylhä Lappi, suuret, kovia kokevat naishahmot, rakkaus, traagisuus ja tarinan monitasoisuus.

2. Minna Rytisalo: Lempi

Lempi sijoittuu Lapin sotaan ja kertoo hurjasta perhetragediasta, joka avautuu kuuntelijalle hiljalleen. Tarinassa esiintyy kolme henkilöä, joiden kokemukset täydentävät toisiaan. Kirja on heti alusta niin jännittävä, että sen haluaa ahmia kerralla. Upea debyyttiteos Rytisalolta!

3. Margaret Atwood: Orjattaresi

Katsoin ensin Orjattaresi eli The Handmaid’s Tale -sarjan HBO:lta, kunnes huomasin, että sarja perustuukin tunnettuun romaaniin. Dystopiatarina kertoo hedelmällisistä naisista, jotka on alistettu pelkiksi seksiorjiksi ja synnyttäjiksi. Alistetut naiset eivät kuitenkaan niele kokemaansa vaan alkavat kapinoimaan. Pelottava, ajoittain kuvottava teos, mutta silti niin koukuttava.

4. Chimamanda Ngozi Adichie: Half of a Yellow Sun

Rakastamani nigerialaiskirjailijan Puolikas keltaista aurinkoa oli ensikosketukseni Adichieen. BookBeatilta mestariteos löytyy englanniksi. Kirja kertoo riipivän rakkaustarinan neljästä henkilöstä keskellä 1960-luvulla käytyä Biafran sotaa. Adichie kuvailee sodan kauhuja ja sitkeää rakkautta niin mestarillisesti, että kirjan kuunneltuaan on pakko vetää pari kertaa happea.

P.S. Kannattaa kuunnella myös Adichien We Should All Be Feminists -puhe nykypäivän feminismistä vuoden 2013 TEDx Talkista. Puhe löytyy BookBeatista!

BookBeat

Kevyttä ja viihdyttävää

5. Henriikka Rönkkönen: Mielikuvituspoikaystävä

Nostan hattua Henriikka Rönkkösen hervottomalle huumorintajulle, suoruudelle ja rohkeudelle! Teos kuvaa täydellisesti nykypäivän sinkun elämää. Puolisoni sanoin: Jokaisen miehen pitäisi kuunnella tämä.

6. Nicholas Sparks: Usko rakkauteen

Olen vanha chicklit-fani ja yhä minulle uppoaa Nicholas Sparksin siirappiset tarinat. The Notebook-menestyskirjan kirjoittajan uutus ei poikkea aiemmista vaan jatkaa varmalla romantiikan tiellä. Kirja jokaiselle haaveilijalle ja romantiikannälkäiselle!

7. Nina George: Pieni kirjapuoti Pariisissa

Olen unelmoinut jo vuosia, että saisin asua edes muutaman kuukauden Pariisissa. Olen toivoton romantikko ja rakastan kaupungin tunnelmaa. Siksipä nojatuolimatkailen sinne aina kun on mahdollista. E-kirjan päähenkilö on kirjakauppias, joka osaa valita asiakkaalleen juuri tiettyyn mielialaan sopivan kirjan. Olisipa tuollainen taito!

Jännitystä

8. David Lagercrantz: Se mikä ei tapa ja Tyttö joka etsi varjoaan

Jos olet Stieg Larssonin Millenium-tyttö, nämä kirjat on P A K K O kuunnella. Eivät ne vedä jännitykseltään vertoja Larssonin tarinankerronnalle ja kovana Larsson-fanina suhtauduin jatko-osiin hieman nihkeästi. Mutta onhan se nyt selvitettävä, mitä käy Mikael Blomkvistille ja Lisbeth Salanderille!

9. Agatha Christie: Idän pikajunan arvoitus

Hercule Poirot. Tarvitseeko enempää sanoa? Christien klassikkoteoksessa etsivä selvittää junassa tapahtunutta mysteeristä murhaa. Hiljalleen lankoja sidotaan yhteen ja dekkarinarkkari hymisee tyytyväisenä.

10. George R. R. Martin: A Game of Thrones 

GOT-fanit huomio! Kaikki kirjat löytyvät BookBeatista englanniksi. Olen sanaton. Käsittämätön kirjasarja ja kirjailija. Jos et jo tiedä, mistä puhutaan, tutustu. Et kadu! (paitsi ehkä sitä, että seuraavat 200 tuntia sinut tavoittaa Westerosista.)

BookBeat

Elämäntaitoa ja hyvinvointia

11. Kristin Neff: Self-Compassion

Aihe, josta olen puhunut myös blogissani: itsemyötätunto. Neff kirjoittaa omista kokemuksistaan teorian kulkiessa rinnalla. Kirjassa on loistavia harjoituksia, jotka pistävät pohtimaan vaativuutta ja armottomuutta itseään kohtaan. Tämän kirjan jälkeen et ole enää entisesi!

12. Kimmo Takanen: Tunne lukkosi (sekä jatko-osa Murra tunnelukkosi ja erosta selviytymisessä auttava Tunne sydämesi)

Takasen Tunne lukkosi menestyskirja selventää, minkälaisia tunnelukkoja meistä jokainen kantaa mukanaan ja kuinka niistä pääsee eroon. Olen hyvin vaativa itseäni ja muita kohtaan, ja tämä kirja on opettanut, miten menneisyyteni vaikuttaa toimintamalleihini ja mitä minun on tehtävä muuttuakseni.

13. Johanna Elomaa: Säästä ajatuksesi eläviä varten

Ihana, ihana, ihana Johanna Elomaa on entinen kollegani ja esikuvani. Johannan värikäs ja kaunis kerronta, riipaiseva tarina, rohkeat seikkailut Aasiassa ja itsensä etsiminen vetää hiljaiseksi. Johanna sai minut inspiroitumaan ja pohtimaan sitä, miten pääsen eteenpäin menetyksistäni ja löydän oman polkuni. Mitä oikeasti haluan tehdä elämälläni? Johannaa ei ole suotta tituleerattu Suomen Elizabeth Gilbertiksi. Odotan kiivaasti tarinalle jatkoa!

Seuraavaksi listallani

14. Tommi Kinnunen: Lopotti

Esikoisteos Neljäntienristeyksen jälkeen odotan Tommi Kinnuselta paljon, ja sitä viime vuonna ilmestyneen Lopotin kuvausteksti lupaakin. Kinnusen teos käsittelee muun muassa toiseutta ja oman tien löytämistä. Heti kuunteluun!

15. Dan Brown: Alku

Lokakuussa julkaistu Alku jatkaa symbologian professori Robert Langdonin seikkailuja. Iik, luvassa siis jännitystä, lukuisia juonenkäänteitä ja maailmaa mullistavia hetkiä.

16. Anthony Doerr: Kaikki se valo jota emme näe

Teos on ollut myyntimenestys, josta tuli verkkokauppa Amazonin kehutuimpia romaaneja kautta aikojen. Ahmittavaksi ja koskettavaksi kuvailtu tarina kertoo sodasta ja rakkaudesta. Tarvitseeko enempää houkuttelua?

BookBeat

Kokeile BookBeat-palvelua maksutta kuukauden ajan

BookBeat toimii kuin Netflix, HBO tai Spotify. Rekisteröidy vain ensin palveluun, jonka jälkeen voit ladata sovelluksen kännykkään tai tabletillesi ja voit kuukausimaksulla kuunnella kirjoja niin paljon kuin haluat. Kirjojen kuunteluun ei tarvitse välttämättä edes nettiyhteyttä. Voit ladata kirjat ja kuunnella niitä offline-tilassa. Täydellistä matkoille!

Nyt sinäkin voit päästä kuuntelemaan ääni- ja e-kirjoja BookBeatissa! Saan antaa teille kuukauden ilmaisen kokeilujakson normaalin kahden viikon sijaan. Kokeilujakson saat käyttöösi BookBeatin Inka I -kampanjasivulta.

Tämä tarjous koskee vain uusia asikkaita ja on voimassa 31.1.2018.

Paras joululahja ikinä

Meillä on perinteenä antaa puolisoni perheen kanssa toisillemme joka joulu kirjalahjoja. Koska mieheni innostui niin paljon äänikirjojen kuuntelusta, saattaa häneltä ja koko perheeltä löytyä pukinkontista BookBeatin lahjakortti (älkää nyt vaan lukeko tätä postausta, ettei mene yllätys pilalle :D).

Koska miksi antaisin yhden kirjan, kun voin ilahduttaa kerralla tuhansilla? Puolet puolisoni perheestä asuu ulkomailla, joten kuinka kätevää kantaa joulukirjat mukanaan kännykässä :)

Lahjakortteja voit ostaa täältä.

Kampanjasivun löydät täältä: bookbeat.fi/inka

<3: Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM / TWITTER / SNAPCHAT @inka.ikonen.

6 Comments

 • JJ November 21, 2017 at 8:57 am

  BookBeat on uudelleenlämmitetty rakkauteni. Ensin kuuntelin Murhalesken muistelmia by Anneli Auer. Jotenkin todella hämmentävä kombo kuunnella tapahtumia hänen lukemanaan (huhu toki kertoi ettei kukaan vakkarilukija olisi tähän pestiin suostunut?) ja nyt matkanvarrella on kuunneltu Calender Girlit, Jere ja monta muuta.
  Aika tarkkaan vuosi sitten Meksikossa uppouduin itse aina kirjoihin niin että huomasin nauravani ääneen ja tuskastuneeni juonenkäänteisiin ja ympäristö hieman ihmetteli :D Koska minullahan oli napit korvissa eivätkä muut tietenkään jakaneet ilojani ja surujani.
  Parasta rauhoittumista ja omaa aikaa <3

  Reply
  • inkaikonen November 21, 2017 at 4:24 pm

   Hei JJ! Kiitos kommentistasi <3 Oho, mietinkin, että uskaltaisiko/haluanko kuulla ko. teosta. Ja Calendar Girlit on kans listalla ;)
   Hah, mahtavaa! Kirjaa kuunnellessa menee kyllä ajan- ja paikantaju. Mutta mitäpä sitten! Juuri niin kuin sanoit, saa vain rauhoittua omassa maailmassa. <3

   Reply
 • IlonaK November 21, 2017 at 6:50 pm

  BookBeat on kyllä mahtava, löysin sen kesällä Interrailillä, kun kaipasin pitkille junamatkoille kuunneltavaa. Matkalle kun ei mahtunut kuin yksi fyysinen kirja mukaan. Nyt kuuntelen kirjoja yleensä kävelylenkeillä ja kotona puuhatessani. Ihana idea kuunnella äänikirjoja yhdessä kumppanin kanssa! :) Sinulla oli monta samaa suosikkikirjaa, kuin minulla (Lempi, Orjattaresi, Mielikuvituspoikaystävä, Tunne lukkosi). Löysin listastasi myös mielenkiintoisia vinkkejä uusiin kirjoihin, kiitos niistä!

  Reply
  • inkaikonen November 23, 2017 at 12:42 pm

   Hei IlonaK! BookBeat on matkoilla aivan korvaamaton! Ja junassa varmaan ihana katsella vain maisemia ja kuunnella kirjaa.
   Joo, kokemus oli jotenkin ihan erilainen, kun sen jakoi toisen kanssa. <3 Hauska, että löytyy montaa samaa. Noi kaikki on kyllä mahtavia teoksia! Ja ihanaa, jos löysit myös uusia kirjoja - toivottavasti tykkäät niistä.

   Reply
 • Minnea November 21, 2017 at 10:00 pm

  Täällä toinen Bookbeatiin hurahtanut :) On ihanaa antautua kirjojen vietäväksi rasittamatta silmiään! On luksusta, kun joku toinen lukee sinulle :)

  Suosittelen Liane Moriartyn Nainen, joka unohti-kirjaa! Todella mukaansatempaava!

  Reply
  • inkaikonen November 23, 2017 at 12:40 pm

   Hei Minnea <3 Jep, jaan ton fiiliksen! Ihanan helppoa ja rentouttavaa :) Uu, kiitos vinkistä! Täytyypä tutustua.

   Reply

  Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Onko sunkin vaikea löytää hyvännäköisiä, istuvia housuja?👖Kerroin taannoin stooreissa, miten turhaudun housujen etsimisestä. Inhoan mennä sovittamaan pöksyjä, koska lähes poikkeuksetta poistun pukukopista masentuneena ja kehoani sättien. 😭 Olen melko lyhyt, mulla on muodokkaat reidet ja 🍑 ja kapeampi vyötärö. Housut kinnaa siis joko reisistä ja pepusta tai ovat vyötäröltä liian isot, ja lahkeet ovat metrin liian pitkät.
.
Teistä 78 prosentilla on sama ongelma - kenelle housuja siis tehdään, jos ne ei ole sopivia juuri kenellekään? 👿
.
Kerroin teille myös, että olen vuosia etsinyt nahkaleggingejä, jotka eivät korostaisi reisien muhkuroita tai valuisi, #momjeans eja / #boyfriendjeans eja sekä ulkoiluhousuja. Te ihanat jeesasitte mua ja muita, kiitos ❤ Listasin nyt stooreihin teidän 18 vinkkiä! Käy nappaamassa ne ja toivottavasti pukukoppiahdistus helpottaa! Mä löysin teidän avuilla jo noi nahkaleggarit - kiiiiiitos ihanat 😘
#tyyli #housut #farkut #ulkoiluhousut #plussizefashion #plussizestyle #stylehasnosize #allsizes #beautybeyondsize
  • Kaupallinen yhteistyö & ARVONTA: @sodastreamsuomi .
Muistan, kun Sodastream-laitteet tulivat Kuopion Giganttiin vuonna kivi ja keppi. Ai että, kuinka haaveilin sellaisesta! Päästä nyt hiilihapottelemaan vettä kotona 💦😍Olen kuplavesihullu ja voisin juoda sitä päivät pääksytysten. Nyt haaveeni vihdoin toteutui, kun saimme Sodastreamin syksyllä kotiin testiin. Kyllä on kuulkaa sen jälkeen pumppailtu pullokaupalla kuplavettä!
.
Laitteen lisäksi saimme testiin uusi Soda Press Co -juomatiivisteitä, jotka sisältävät 30 % vähemmän sokeria. Mahtavaa! Voin herkutella kotitekoisella lemonadella hyvällä omallatunnolla! 🍋🥤
.
Nyt yhdellä teistä loppuu se ainainen pullojen kantaminen! 🙌Saan nimittäin arpoa yhden Sodastream Spirit -hiilihapotuslaitteen ja yhden Soda Press Co -juomatiivisteen (0,5 l). Palkinnon arvo on 90 euroa.
.
Osallistu arvontaan maanantaihin 18.11. mennessä. Osallistumisohjeet ovat tässä:
▪ Seuraa @inka.ikonen -tiliäni.
▪ Tykkää tästä kuvasta.
▪ Kommentoi, minkä Soda Press Co -maun haluaisit itsellesi: Classic Indian Tonic, Old Fashioned Lemonade, Ginger Ale, Blueberry & Lime vai Rasberry & Mint? 🍋
Onnea arvontaan!
Instagram ei ole mukana arvonnassa.
#sodastream #sodastreamsuomi #beyourownbubblerista #sodapressco #kuplavesi #sparklingwater #kilpailu #arvonta
  • Pasta on täydellistä lohturuokaa pimeisiin iltoihin, vai mitä? Mikä on sun suosikkipasta? 🍝Nyt blogissa yksi mun suosikeista, syksyn taivaallisin sienipasta, joka valmistuu pöytään alle 30 minuutissa. Nappaa resepti profiilissa olevasta linkistä: @inka.ikonen 😍
#resepti #pasta #sienipasta #kasvisruoka #arkiruoka #ruoka #lohturuoka #lahesvartissavalmistavegea #bloggaaja #inkaicom #vegetarianrecipes #pastarecipe #mushroompasta
  • ☔Kaupallinen yhteistyö & ARVONTA: @didriksons 💧
Onko luonto sullekin tärkeä? 🍂🍁Mulle se on vuosi vuodelta enemmän ja enemmän sellainen paikka, jota kunnioitan, arvostan ja haluan vaalia. Toimin tämä vuonna Didriksonin lähettiläänä ja kannatamme samoja arvoja. Kun alun perin vuonna 1913 ruotsalaispariskunta Julius ja Hanna Didrikson alkoivat tehdä kalastusvaatteita, heidän filosofiansa oli, että olosuhteita ei tarvitse muuttaa, niihin voi sopeutua.
.
Niin totta ja niin ajankohtaista: emme me voi marssia pallolla omaan napaan tuijotellen, vaan meidän täytyy mukautua luonnon kulkuun.
.
Nykypäivänä brändi panostaa todenteolla vastuullisuuteen: Osa vaatteista on kierrätettäviä, ja materiaaleja kehitetään jatkuvasti entistä ympäristöystävällisemmiksi. Didriksons tähtää mahdollisimman pieneen hiilijalanjälkeen ja pyrkii vähentämään veden, energian ja kuljetukset minimiin. Hienoja tavoitteita Skandinavian suurimmalta sadevaatteiden ja toiminnallisten vaatteiden merkiltä.
.
Olimme mieheni kanssa viikonlopun ystävämme mökillä sienestämässä. Saimme korikaupalla suppiksia ja mustatorvisieniä! Metsässä viihtyi, kun oli pukeutunut sadesään mukaan. Henrillä oli sateen- ja tuulenpitävä Uno-anorakki, jonka sumuinen sininen on ihana sävy! Mulla oli viininpunainen, unisex Avon-sadetakki ja varpaat piti kuivina Vinga-kumpparit, jotka ovat olleet tämän sateisen syksyn pelastus kaupungissa. En ole juuri muita kenkiä käyttänyt!
.
Nyt arvon yhteistyössä Didriksonin kanssa yhdelle teistä Avon-sadetakin. Palkinnon arvo on 70 euroa. Osallistumisohjeet tulevat tässä:
💦Kommentoi tätä postausta maanantaihin 11.11. mennessä.
💦Seuraa @inka.ikonen ja @didriksons -tilejä.
💦Pisst! Tuplaa mahdollisuutesi voittaa ja osallistu arvontaan myös Facebookissa. Löydät minut sieltä nimellä @inkaiblogi
Onnea arvontaan ja pitäkää itsenne lämpiminä!
Instagram ei ole osallisena arvontaan.
#didriksons #ambassador #sadetakki #suomenluonto #ulkoilu #syksy #sienimetsä #outdoorfinland #outdoorwomen #competition #kilpailu #arvonta #recyclable #responsible #garment
  • Sydän hakkaa, tuntuu kuin se puskisi rinnasta läpi, keho pamppailee lyöntien tahdissa, lyönnit saattavat tuntua korvissa asti. Rytmi kiihtyy kiihtymistään. ❤ Onko sulla ollut samoja oireita? Moni teistä ainakin kertoi storyissani, että teillä on ollut tykytystä tai rytmihäiriöitä.
.
Sydämentykytys on mulle hieman liiankin tuttua. Jo vuosia sydän on tykytellyt sitä kovempaa, mitä stressaantuneempi, jännittyneempi ja väsyneempi olen ollut. Raudanpuutos on pahentanut oiretta entisestään. Tykytys on vaaratonta, vaikkakin inhottavaa, ja kuuluu sydämen normaaliin toimintaan. 💓
.
Kerroin teille, kuinka tykytyksen lisäksi olen viimeisen kuukauden aikana kärsinyt rytmihäiriöistä. Kuin veitsellä leikaten sydän on alkanut lyödä tiheästi. On tullut huono olo, heikottanut. Kohtaus on loppunut yhtä nopeasti kuin on alkanutkin. Rytmihäiriöt on aina hyvä tutkituttaa lääkärissä. Mä menin @mehilainenoy ja mulle tehtiin heti tarvittavat labrat, EKG, UÄ ja seuraavaksi Holter-tutkimus. Katsotaan, mitä löytyy, mutta olen kardiologin hyvässä huomassa. Ei hutkita ennen kuin tutkitaan. Mutta hyvä, että tutkitaan kerralla kunnolla!
.
Kirjoitin @iltalehti jutun siitä, miten sydämentykytys ja rytmihäiriöt eroavat toisistaan ja mistä erityisesti sydämentykytys voi johtua. Lue juttu profiilissa olevan linkin kautta: @inka.ikonen 
#hyvinvointi #terveys #rytmihäiriö #mehilainen #sydän #iltalehti #journalist #article