Yasuragi ei ollut sitä, mitä odotin – Tämän sieltä löysin

20/06/2022
Kaupallisessa yhteistyössä: Yasuragi

Kipitän liuskekiviä pitkin kylmissäni selkääni ropisevasta sateesta. Potkaisen tossut jaloistani ja astun autuuteen. Ah, vesi on ihanan lämmintä. Aluksi se pistelee varpaissa, mutta pian keho alkaa lämmetä ja alan sulaa painavana altaaseen. Katselen ihmeissäni ympäröivää luontoa, joka tuntuu epänormaalin vihreältä. Johtuuko se siitä, että olen pitkän, pimeän talven aikana unohtanut, miltä toukokuu näyttää – vai onko Ruotsissa luontokin vihreämpi kuin meren toisella puolella? Ainakin mieheni mielestä ruotsalaiset kuusenkerkät ovat isompia kuin suomalaiset.

Olen Tukholman lähistöllä sijaitsevassa kylpylä Yasuragissa. Olemme puolisoni kanssa täällä nyt toistamiseen. Viime kerrasta on kolmisen vuotta aikaa. Hurahdimme silloin paikkaan täysin ja vannoimme tulevamme takaisin. Puolisoni täytti keväällä 30 vuotta, ja matka on hänen syntymäpäivälahjansa. Ohi lipuu Silja Line. Puiden lehdet kahisevat sateesta. Kuulen sen enkä oikeastaan mitään muuta. Altaissa pötköttelee meidän tavoin muitakin kylpijöitä, mutta käynnissä on 30 minuutin hiljaisuus, jonka aikana ei saa jutella.

Hiljaisuus on herkkua korvilleni. Tätä varten tänne on tultu.

Yasuragi ulkoaltaat

Vierailu Yasuragissa ei ollut sitä, mitä odotin

Elämä esikoisen kanssa on yhtä ensimmäistä kertaa. Nyt koimme puolisoni kanssa ensimmäisen ulkomaanmatkamme vanhempina ilman lasta. Matka oli myös pisin aika erossa lapsestamme, yhteensä neljä yötä.

Minulla oli kovat odotukset matkastamme. Odotin, että menemme Yasuragiin keskustelemaan syvällisesti ja purkamaan niitä tunteita, joita arjessa emme ole ehtineet tai jaksaneet jakaa, mutta toisin kävi.

Sainkin leikkisää yhdessä oloa, paljon naurua ja kepeyttä. Rentouttavaa rauhoittumista, hiljentymistä ja sisäänpäin kääntymistä. Omaa kehon ja mielen kuuntelua.

Yllätyin myönteisesti, että nyt ei ollutkaan tarvetta pohdinnalle, puimiselle ja parantamiselle. Olemme ilmeisesti aika hyvin järjestäneet sellaiselle kohtaamiselle aikaa arjessa eikä tunteita tai tarpeita ollut patoutunut. Pystyi vain päästämään irti ja heittäytymään ihanaan kuplaan.

Kun arjessa pyörittää niin montaa palikkaa, kuten kotia, töitä, opiskeluja, kirjaa, lasta, harrastuksia, ystäviä, parisuhdetta, oli äärettömän vapauttavaa, kun nyt ne kaikki roolit riisuttiin hetkeksi harteilta. Ihan kirjaimellisesti kun jätimme omat vaatteemme kaappiin ja puimme koko vierailun ajaksi Yasuragin antamat yukatat, uimapuvut ja tossut. Kakofonia vaikeni ja kuulin aidosti itseni ja mitä kaipaisin. Menimme täysin mielitekojemme mukaan: kylpyyn, saunaan, kävelylle mäntymetsään, syömään, teelle, lukemaan, lepäämään…

Kun luin Yasuragin illallisravintolassa pitkää ja niin herkullisen kuuloista listaa, tajusin, että olen taas löytänyt intuitioni ja haluan luottaa siihen. Olen aina ollut huono tekemään päätöksiä. Jään vatuloimaan ja jälkikäteen mietin, että olisi sittenkin pitänyt valita toisin. Mutta intuitiota kuunnellessa olen aina rehellinen ja oikeassa itselleni. Se koskee niin pieniä asioita, kuten ruoan valitsemista listalta (otin kalaa, koska mieleni tarttui siihen ensimmäisenä, en pettynyt, se oli täydellistä) kuin isoja elämänvalintoja, kuten alanvaihtoa (tässä aika akuutisti päällä nämä kelat).

Kahden vuorokauden hiljentyminen auttoi löytämään ääneni. Ei ihan pieni juttu.

Yasuragi tarjoaa seesteisyyttä arkikaaoksen keskelle

Sellaista seesteisyyttä ja rauhaa, jota Yasuragissa koin, en ole kokenut missään muualla. Ihan aidosti! Nytkin kun kirjoitan tätä tekstiä, herkistyn, koska tuo kokemus oli vain niin voimakas ja ihana.

Majoitumme Yasuragiin kahdeksi yöksi. Ensimmäisellä kerralla olimme yhden yön ja jäimme haaveilemaan pidemmästä ajasta, jotta saisimme rauhassa kokea paikan tunnelmaa, lillua ruttuisina ulkoaltaisssa ja myös hyödyntää kylpylän tarjoamaa ohjelmaa. Kävimmekin toisena päivänä pötköttelemässä ihanassa äänimaljahoidossa.

Ikimuistoisin hetki majoituksen aikana oli se, kun luimme kirjaa oleskelutilan lepotuoleissa, jotka keinuivat tyynnyttävästi. Arjessa lukeminen on ollut lapsen synnyttyä sitä, että luen illalla sängyssä pari sivua ja sammun. Nyt sain uppoutua kirjan maailmaan, lepuuttaa välillä silmiä valtavista ikkunoista avautuvassa maisemassa, hörppiä teetä ja syödä juuri täydellisen kypsyistä ananasta. Fun fact: Malesian Langkawi on Yasuragin lisäksi meidän ikimuistoisimpia matkojamme ja sielläkin kaikkein voimakas muisto on se, kun luimme päivän kirjoja altaalla ja söimme tuoreita hedelmiä.

Koska kaikki on ennalta puolestani järjestetty, voin huoletta vajota kuplaan. Minun ei tarvitse suunnitella mitään! Kuinka harvinaista omassa arjessa, jossa metatyö eli jatkuva suunnittelu, ennakointi ja organisointi on jatkuvasti läsnä ja kuormittamassa. Mutta ei nyt. Koska olemme kylpylän tarjoamassa asussa koko vierailun ajan, minun ei tarvitse suunnitella edes pukeutumista. Ruokailuajatkin on sovittu etukäteen.

Valitse unelmiesi elämys

Jos matkustat kesällä Tukholmaan, suosittelen sukeltamaan Yasuragin lempeään lämpöön vaikka päivävieraana. Voit valita joko aamupaketin, johon sisältyy kylpemisen lisäksi lounas, tai iltapaketin, johon sisältyy kolmen ruokalajin illallinen.

Tai panosta ja yövy hotellissa yö tai pari. Omalla kokemuksellani sanon, että jos haluat kunnon irtioton ja hyödyntää kunnolla Yasuragin tarjoamia palveluita, ole kaksi yötä. Yöpymiseen kuuluu illallisen lisäksi runsas aamiainen. Lisäksi kylpylän oleskelutilassa on tarjolla kaikille tee- ja hedelmäbuffet. Yöpymisen hinnat vaihtelevat ajankohdasta ja vierailun kestosta riippuen noin 130-400 euron välillä.

Yasuragi on suunnattu aikuisille ja suurin osa vieraista on pariskuntia tai pieniä naisporukoita. Vanhemman kanssa mukaan pääsee kuukaudesta riippuen yli 13- tai 16-vuotiaat. Erikseen ilmoitettuina aikoina myös pienemmät lapset ovat tervetulleita. Puhuimmekin puolisoni kanssa, että seuraavaksi voisimme mennä koko perhe ja näyttää lapselle pienen palan paratiisia. Saattaisi olla hieman eri meno kuin meidän hiljaisuuden retriitissä :D

Yasuragi junior suite

Yasuragi junior suite

Huoneet

Yasuragissa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu niin huoneissa kuin yleisissä tiloissa. Yksityiskohdat luovat harmonisen ja rauhallisen yhdistelmän. Sisustus on minimalistinen, kylmää betonia ja lämmintä, tummaa puuta yhdistelevä. Olen sisustanut kotimme hotellikokemusteni perusteella: Langkawin aasialainen villa näkyi kodissamme vuosia, viimeiset kolme vuotta sisustus on saanut inspiraationsa juurikin Yasuragista ja hakeutunut minimalistisempaan suuntaan, skandinaavisuutta ja japanilaista henkeä yhdistellen.

Majoitumme Junior Suitessa, jossa ehkä övereintä oli valtava, puinen kylpyamme, josta oli uskomattomat näköalat saaristoon. Huone oli rakennettu osin portaikon ylle ja hassu korotus oli hyödynnetty tekemälle tasanteen päälle oma, pieni joogahuone. Junior Suitessa on myös parveke, jolta voi myös ihailla upeita maisemia, sekä matala sänky, joka lepää tatamilla.

Huoneluokkia on kuusi: Standardista yksityiseen villaan. Tutustu huoneisiin täällä.

Yasuragi iso allas

Yasuragi sauna

Kylpylä

Ennen allasosastolle astumista täytyy toki peseytyä. Se tehdään japanilaisen kylpyläperinteen mukaisesti pienillä puujakkaroilla istuen. Vettä valutetaan hanoista puusankoon, johon upotetaan pieni pyyhe ja sillä voi putsata kehoa. Sangosta vesi kaadetaan suoraan päälle.

Ensimmäisellä kerralla kun astuin allasosastolle, henkeni lähes salpaantui. Niin vaikuttunut olin. Kylpyläosastoa hallitsee karkea betoni, mutta sitä on pehmennetty puurimoin, koristeellisella katolla ja koko seinän kokoisilla ikkunoilla, joista ympäröivä luonto tulvii sisään. Allasosastolla on suuri allas, jossa lillua ja pulikoida sekä jalkakylpy, poreallas, kylmävesiallas sekä matala kallioallas. Lisäksi tiloissa on kolme saunaa. Kuiva sauna, suolahöyrysauna sekä ulkona tavallinen sauna, josta voi pulahtaa viereiseen kylmäaltaaseen. Ulkoa löytyy myös suosikkini eli höyryävän kuumat ulkoaltaat.

Puhelimen käyttö on kielletty kylpylässä. Monilla niitä kuitenkin näkyi erityisesti yleisissä tiloissa ja ravintoloissa. Mutta jos haluaa oikeasti irtaantua arjesta, suosittelen jättämään puhelimen huoneeseen tai pukukoppiin koko vierailun ajaksi.

Voit tutustua kylpylään täällä.

Yasuragi peseytyminen

Aktiviteetit

Allasosaston ja ravintoloiden lisäksi Yasuragissa on hoitola- ja joogatiloja sekä puutarha. Me jäimme viime kerralla haaveilemaan äänimaljahoidosta, johon nyt menimme. Se oli äärimmäisen rentouttava pötköttelyhetki. Lisäksi kävimme aurinkoisena päivänä laskemassa aamupalaa puutarhassa.

Voit tutustua aktiviteetteihin täällä ja hoitoihin täällä.

Ravintolat

Yasuragissa on kaksi ravintolaa ja coktail- ja sakebaari (jossa on todella hyvät drinkit!). Teppanyaki-illallinen on todellinen elämys, kun pöytäseurueen oma kokki valmistaa ruoan silmien edessä. Ruoka oli erittäin herkullista ja fuusioi aasialaista keittiötä esimerkiksi perulaiseen keittiöön. Toisen ravintolan valikoima on myös aasialaista keittiötä, ja listalta löytyy muun muassa japanilaisia ja korealaisia ruokia.

Tutustu ravintoloihin täällä.

Yasuragi onnistui jälleen riisumaan minut kaikista arjen paineista ja odotuksista. Sukelsin kahdeksi päiväksi toiseen todellisuuteen, johon olisin mielelläni jäänyt polskimaan vielä päiväksi tai kahdeksi.

Mutta niin se oli vain ripustettava uikkari naulakkoon ja hyvästeltävä Yasuragi. Ainakin hetkeksi.

Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM

Katso myös:

Yasuragi – Taivaallinen japanilainen kylpylä Tukholmassa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Liity Inkan uutislistalle