Romahdus sovituskopissa – kun pylly on liian iso

21/09/2017

Ähisen itkun partaalla erään nimeltä mainitsemattoman urheiluliikkeen pukukopissa – sinänsä hauskaa, että liikkeen nimi viittaa kokomerkintään – ja pidättelen itkua. Kuinka helvetissä voi olla mahdollista, etten saa survottua itseäni yksiinkään retkeilyhousuihin.

Luikin sovituskopista takaisin hyllylle ja plärään yhä isompia ja isompia kokoja. Piilottelen kanssashoppailijoilta ja jopa pukkarin ovella seisovalta puolisoltani housujen kokoja. Mitä ne nyt ajattelee! Että noin läski se O I K E A S T I on, kun ei mahdu pienempiin. Hävettää ja vituttaa. Paniikki alkaa hiipiä selkäpiihin. En löydä itselleni housuja, olen oksettava ja lihava, kukaan ei ole näin lihava. En löydä housuja ja vaellan ensi viikon Lapissa sukkahousuissa. Niihin ainakin mahdun.

Romahdus sovituskopissa

Olin vältellyt housujen ostoa, koska tiesin sen olevan ahdistava reissu. Minulla on paksut reidet, iso pylly ja kapeampi vyötärö. Sopivia housuja on lähes mahdoton löytää! Aina ne joko kinnaa reisistä tai perseestä ja lököttää vyötäröltä. Tai sitten ne housut eivät nouse pohkeita pidemmälle.

Vihaan sovituskoppeja! Niissä on lähes aina erittäin epäimarteleva valaistus ja ne ovat ahtaita. Yritä siellä nyt sulloa itseäsi erilaisiin makkarankuoriin.

Kun olin heittänyt sovarissa jälleen yhdet housut nurkkaan ja ilmoittanut puolisolleni, että nyt riitti, itku tuli. Koin olevani vastenmielinen. Pukukoppivaloissa selluliittireiteni näyttivät epämääräisiltä ihramöykyiltä. Maha pömpsötti. Pylly oli leveä kuin aitan ovi. Teki mieli laittaa se pukkari palasiksi.

Miksi romahdin näin paljon yksistä housuista? Eikö minun pitäisi olla jo tällaisen yläpuolella? Hyväksyä itseni jne.. Mutta kun ei se aina toimi niin. Vaikka olen jo tiedostanut kaipaavani itsemyötätuntoa ja armollisuutta ja kaunista sisäistä puhetta, välillä se huono itsetunto pulpahtaa pintaan ja tuntuu palauttavan prosessin lähtöpisteeseen. Ei minusta ole mihinkään, miksi minun pitäisi hyväksyä nämä läskit? Eihän läskiä pidä hyväksyä. Vanha kunnon ruoskija on jälleen päässyt vauhtiin ja käy kovilla kierroksilla.

Lähden kaupasta suivaantuneena kotiin. Ne yhdet housut ovat pilanneet päiväni täysin. Haluan vain kotiin vollottamaan omaa huonouttani.

pylly

Bikini + body = bikinibody

Mutta kotona selatessani parin viikon takaisen Italian matkan kuvia, pysähdyn katsomaan kuvaa itsestäni bikineissä (vau, mikä pylly!) – tai oikeastaan bikinien alaosassa, koska en juuri milloinkaan käytä rantsussa yläosaa. Suomessa kyllä, koska minuahan pidettäisiin siveettömänä tyrkkynä. Mutta ulkomailla en, varsinkaan Etelä-Euroopassa. Ja siellä kukaan ei katso minua rannalla oudosti.

Olin pakannut Italiaankin oman, rakkaan ruoskani ja vertailin aluksi itseäni rannalla muihin, upeisiin bikinikroppiin ja sätin ja häpesin itseäni. Mutta pari päivää aurinkoa, hieman päivetystä ja tuulettunut päänuppi ja yhtäkkiä olin rannalla ylpeänä selkä suorana ja rinnat rottingilla. Olin hyvällä tuulella, nautin flirttailusta ja koin itseni seksikkääksi.

Mistä muutos johtui? Onko suomalaisessa vesijohtovedessä jotain? Onko se yleinen suhtautuminen ja asenne vai onko vika vain omassa nupissa? Onko se vain arjen harmaus, joka purkautui pukukopissa?

Joka tapauksessa minusta alkaa tuntua, että minä ja minun perseeni sovitaan paremmin bikineihin Italiassa kuin retkeiluhousuihin Lapissa.

Lue myös:

Miksi inhoan kehoani?

Miksi olen ylipainoinen?

Täydelliset ja kestävät mustat farkut muodokkaille jaloille

Hetki, jolloin tajusin olevani masentunut

Miksi et laihdu?

 

Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM
  • Jj

    Ihana Inka. Ihana. Ja kirjoituksesi oli kuin omasta elämästäni. Kroppa ei ole oma, itkettää, vaatekaappi ei ole oma, itkettää lisää, kuka on vienyt mun kivat vaatteet. Hiki valuu selkää pitkin ja vaatekaupat ahdistaa. Mutta, pikkuhiljaa tämän kai saa selätettyä 😘

    • inkaikonen

      Ihana sinä Jj ;) <3 Mahtavaa (tai no ei nyt ehkä mahtavaa, mutta kyl sä tajuu) että samaistut! Juurikin tuo fiilis, kun sun kroppa ei ole oma ja sitten yrität sulloa sitä johonkin kikkanaan vaatekappaleeseen. Mutta, kyllä. Uskon samaan. Hiljalleen me näytetään niille sovareille keskaria!

  • Minnea/Minnean muruja

    I feel you! Sovituskopit on saat….syvältä!

    Kyllä sä pärjäät ilman typeriä retkeilyhousuja! Vedä jalkaan vaikka jotkut kivat verkkarit!

    • inkaikonen

      Ihana Minnea <3 Kiitos kommentista! Niin ne on, ihan hanurista :D Niin pärjäänkin – hyvä idea, verkkarikaupoille siis ;)

  • Ira

    Fjällräven tekee nykyään osasta housumallejaan Curved-versiota, joka sopii nimenomaan jos on leveä lantio/pylly/reidet mutta kuitenkin kapea vyötärö. Mulle ei oo ikinä sopinut mitkään retkeilyhousut ennen näitä. Suosittelen esim. Fjellun Keb Curved-mallia tosi hyvänä vaellushousuna!

    • Iina / MouMou

      Kiitos sinä ihana ihminen! Näitä pitää lähteä etsimään.:)

    • inkaikonen

      Hei Ira! Kiitos tosi paljon vinkistä :) Näitä täytyy lähteä metsästämään!

  • Minna

    Ääni täältäkin noille Fjelluille. Mahtui jopa meikäläisen peba, joka ei mikään ihan pieni ole. Ärsyttää muuten toi XXL, niillä ei ole oikeasti mitään XXL:ää.

    • inkaikonen

      Hei Minna! Loistavaa, täytyy mennä sovittaa josko meikäläisenkin peba niihin mahtuisi :) Jep, tosin kävin myös Stadiumissa enkä mahtunut sielläkään oleviin ulkoiluhousuihin. Joita oli naistenosastolla peräti yksi malli.

  • Sisko

    Ihan kun olisin lukenut omia ajatuksiani nimenomaan housuja sovittaessa. Itselläni on aina ollut kapea vyötärö ja leveä lantio, olin sitten minkä painoinen tahansa (nyt ennätys kiloissa). Suhde pysyy aina samana…
    Myöskin matkalla käy aina noin, parin päivän päästä unohtuu koko ja läskit kun saa rusketusta pintaan.
    Kiitos vinkistä Fjällrävenin housuista.

    • inkaikonen

      Hei Sisko! Juurikin näin! Mulla ollut sama ongelma lähes aina vaikkakin mullakin nyt ennätyskilot paukkuu. :/ Jep, auringossa kevyissä vaatteissa sitä jotenkin osaa olla helpommin itsensä kanssa. :)

  • Vinkkaaja

    Sama ahdistus oli kuukausi takaperin täälläkin! Mekkoihmisenä vaellushousujen ostaminen oli todella haaste. Päädyin itse ostamaan miesten puolelta housut koska naisten puolella koot loppuivat kesken ja en tiedä miksi ihmeessä en voisi vaeltaa yhtä lailla miesten housuissa :D Vähän liikaa pituutta lahkeissa mutta ne näyttivät muutenkin kivemmilta kun sai kääriä lahkeita vähän. Samalla ostosreissulla ahdistuin kun merinopaidatkin tehdään miehille ja naisille erikseen. Naisten osastolla oli yhtä väriä (turkoosi – ei miellyttänyt), mutta kun erikseen kysyin missä ovat miesten paidat niin tarjonnassa olikin kymmenen eri väriä. Kun kyseessä vaelluspaita niin en tiedä mikä ongelma on ostaa se miesten osastolta – ainakaan kukaan ei metsässä asiasta huomauttanut. :D

    • inkaikonen

      Totta, eihän sitä ole mitään väliä miltä osastolta ne ostaa, kunhan on hyvät! Harmi, etten käynyt miestenosastoa läpi mutta otin kotoa mukaan mieheni ulkoiluhousut, jotka ovat sopivat. Tosin niissäkin vyötärö on liian iso :/ Hm, onko miehet sitten aktiivisempia ulkoilijoita, koska huomasin tuon saman seikan monessa urheiluliikkeessä. Miehille valikoimat olivat paljon laajemmat.

  • paulii

    Kenelle ulkoiluhousut ylipäätään sopii, kun itse en ole koskaan löytänyt sopivia, ja kroppani on täysin eri mallinen. Vatsa on pullea ja vyötärö on leveämpi kuin lantio, pylly ei ole iso ja silti se ei mahdu mihinkään ulkoiluhousuihin! Jos ottaa niin ison koon että sekin mahtuu mukaan, on puntit jo häiritsevän pitkät ja leveät ja siltikin nappi kiristää vyötäröstä. :,(

    • inkaikonen

      Word. Juurikin näin! Samat ongelmat siis siellä. Toivottavasti löydät sopivat ja muutama täällä suositteli Fjällrävenin Curved-mallia. Taidan käydä itse testaamassa niitä!

  • W

    Sun tekstit on 99% suoraan mun omasta elämästä. Itsensä hyväksyminen on kivinen prosessi ja näitä romahduspäiviä vaan tulee välillä.. antaa itkun tulla silloin kun siltä tuntuu ja huomenna on aina uusi päivä :) koitetaan kaikki olla itsellemme armollisempia! Olet upea mimmi!

    • Inka I

      Hei W! Kiitos kommentistasi :) Näin juuri, loistava asenne! Kiitos <3

  • Maiggin

    Kamppailin saman retkeilyhousuongelman kanssa kesällä ja olin aika järkyttynyt miten pieniä kaikki mallit oli. Partioaitta pelasti ja warmpiecen miesten ihanat kevyet ja joustavat, aivan mahtavan hyvin istuvat housut löytyi lopulta! Niin parhaat! Outoa ettei lanteikkaalle istunut naisten malli!

    • Inka I

      Hei Maiggin! Ja kiitos vinkistä :) Seuraavalla kerralla tun tarvetta tulee, menen Partioaittaan. Mahtavaa, että löysit hyvät pöksyt!

  • Mersu

    Olkaa onnellisia tosta äärimmäisen naisellisesta vartalomallistanne! Täällä yksi Y-vartaloinen (voidaan kutsua myös miesmäiseksi vartaloksi) joka tuskailee sen kanssa, että naisellisia muotoja kuten rintoja, vyötäröä tai lantiota ei ole ja sopivien vaatteiden löytäminen naisten osastolta on lähes mahdotonta varsinkin kun hartiatkin on leveät kuin aikamiehellä… Itsestä tuntuu, että ennemmin olisin sopimatta niihin vaatteisiin siksi, että olisin liiankin naisellinen ja kurvikas, kuin siksi, että olen liian miesmäinen… Huomio vaan siihen, että täällä yksi joka on kateellinen juuri teille leveä lanteisille, kapeavyötäröisille jumalattarille :).

  • nea

    Siis APUA! Eksyin tänne, kun yritin löytää itselleni sopivia farkkuja (mollyt itsellä käytössä, mutta repeää aina sisäreisistä) ja tää postaus oli IHANA. Siis täysin, suoraan mun elämästä! :o Kun omistaa leveän lantion ja leveät hartiat, mutta kapeamman vyötärön, maailmasta ei löydy sopivia vaatteita! Miks ylipäätään suomessa edelleen ihannoidaan semmosia suoria kroppia? Ja vaatteita tehdään sen mallisille? En tajuu!!

    • Inka I

      Hei Nea! Oi, ihanaa! Kiitos sanoistasi <3 Mut jep!!! Ihan hiton vaikeaa löytää sopivia vaatteita. En tajua minäkään!

  • Satu

    Kiitos. Tää postaus ehkä pelasti mun elämän. Noin vuoden tai kaksi (tai koko elämän) olen kipuillut saman asian kanssa kun olisi pakko löytää Lappiin kivat ulkoiluhousut ja samalla vältellyt koko etsintää. Ne muutamat kerrat kun olen rohkaistunut kauppaan kokeilemaan on päättyneet juuri samalla lailla kuin kertomasi. Taidanpa minäkin käväistä rinta rottingilla sielä miesten puolella, sitten joskus kun on vähän enemmän hermoja ja saanut psyykattua itsetuntoa vähän paremmaksi. Ps. Joko löysit housut? Vinkkejä otetaan vastaan ❤

    • Inka I

      Hei! Oi, mikä ihana kommentti multa oli mennyt ohi. Pahoittelen, etten vastannut aiemmin. Mut voi, mä ihan liikutuin. Ymmärrän niin sun fiiliksen! Sinne vain :) Ja joo, mulla on Didriksonsin ulkoiluhousut, joissa on hieman joustoa. Ne istuu kuin unelma ja on aika siistit, että oon pitänyt niin retkeillessä kuin ihan kaupungillakin. Mut vitsi, ne myytiin mun mielestä loppuun :( Tsemppiä hurjasti! Joillain vaatemerkeillä (muistaakseni esim. Fjällräven) on Curvy-mallistoja.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Liity Inkan uutislistalle