Perhe ja suhteet, Terveys ja hyvä olo

8 arkista asiaa, joista parisuhteen onnellisuus rakentuu

Tapasin nykyisen avopuolisoni syksyllä 2012. Olin silloin aika hukassa ja…

Tapasin nykyisen avopuolisoni syksyllä 2012. Olin silloin aika hukassa ja hajalla, mutta annoin parisuhteelle mahdollisuuden. Hyvä, että annoin.

Neljään yhteiseen vuoteemme on mahtunut jo paljon. Puolisoni on ollut rinnallani läpi masennuksen, traumaattisten kokemusteni käsittelyn ja monen muun vaiheen. Hän on saanut minut uskomaan jälleen rakkauteen ja näyttänyt, millaista on tasa-arvoinen, luotettava, rehellinen ja hellä suhde. Olen hänelle siitä ikuisesti kiitollinen.

Miksi parisuhteemme sitten toimii? Mistä parisuhteen onnellisuus rakentuu? Listasin kahdeksan tärkeintä asiaa, jotka kuuluvat meidän jokaiseen päiväämme.

Onnellisuus parisuhteessa

Kosketus on keskeinen osa suhdettamme.

1. Kosketus

Mä olen kova hiplailija! Kosketus kuuluu arkiseen kohtaamiseemme: aamupusut töihin lähtiessä, iltapusut ennen nukahtamista, pienet hipaisut ohimennen, kainalossa kehräys…

Ja usein rutistamme toisiamme oikein kunnolla. Silloin tulee lämmin ja turvallinen olo. Kosketus on kohtaamista, linkitymme toisiimme pieneksi ohikiitäväksi hetkeksi ja olemme vaan siinä toisiamme varten.

2. Keskustelu

Mitä kuuluu? Siinä kysymys, josta on hyvä lähteä. Me saamme läheisiltämme kuittailua siitä, miten kerromme toisillemme kaiken. Mutta puolisoni on paras ystäväni. Haluan kuulla, mitä hänen elämässään on meneillään.

Rehellisyyden nimissä on sanottava, etten aina jaksa olla täysillä mukana hänen sijoistusvinkeissään ja metsätalouteen liittyvissä paatoksissaan eikä häntä varmastikaan kiinnosta kaikki minun hömpötykseni. Siksi täytyy osata kohdata.

Onnellisuus parisuhteessa

Emme vietä kahdenkeskistä aikaa vain sohvalla. Käymme usein Hietsussa kävelyllä koiramme Ukon kanssa.

3. Kohtaaminen

Liian usein arki-illat menevät omissa menoissa ja iltaruoan jälkeen lohnotetaan sohvalla hiljaa telkkaria tuijottaen.

Joka päivä on kyettävä pysähtymään kaiken kiireen ja arjenpyörityksen keskellä. Katsoa toista silmiin, keskittyä ja ei vain kuulla mutta kuunnella mitä toinen sanoo. Ja tehdä yhdessä jotain: laittaa ruoka, viikata pyykit, käydä kävelyllä, laittaa telkka kiinni ja ottakaa vaatteet veks tai sopia arki-illan treffit kaupungille.

4. Kiitollisuus

Muista kiittää pienistäkin asioista, joita toinen on vuoksesi tehnyt. Itse yritän valittaa vähemmän kotihommista, jotka on tekemättä ja kiittää niistä, jotka on tehty. Oma ja puolisoni energia keskittyy silloin positiivisiin asioihin – ja positiivisuus ruokkii itseään!

Lue lisää kiitollisuudesta täältä.

onnellisuus parisuhteessa

Yksi yhteisistä harrastuksistamme on lautapelit. Meiltä löytää läjäpäin pelejä, joita pelailemme kaksin tai ystävien kanssa.

5. Kiinnostus

Yhteiset kiinnostuksenkohteet liimaavat parisuhdetta yhteen. Minkä kiinnostuksen te jaatte? Mistä olette alun perin toisissanne kiinnostuneet?

Meitä yhdistää arjessa muun muassa kiinnostus ruoanlaittoon, matkustamiseen, urheiluun ja maailmantapahtumiin. Näistä kumpuaa paljon keskusteluja ja yhteisiä harrastuksia.

6. Nauru

Rakastan sitä, kuinka puolisoni yrittää saada minut joka päivä nauramaan. Mitä kireämpi ja stressaantuneempi olen, sitä enemmän hän yrittää. Miten hyvältä tuntuukaan, kun antaa stressihaarniskan romahtaa harteiltaan ja antautuu hassuttelulle.

Pelleily, tyhmät vitsit (kuten se, että puolisoni laulaa englanninkielisiä hittibiisejä suorina suomennoksina ruokaa laittaessaan), pienet painimatsit ja yhteiset sisäpiirijutut tekevät arjesta juhlaa.

onnellisuus parisuhteessa

Avopuolisoni yllätti minut ystävänpäivänä kukilla.

7. Pienet huomionosoitukset

Rakastan yllätyksiä ja romantiikkaa! Mutta niiden ei tarvitse arjessa olla sen kummempaa. Pienet huomionosoitukset vain kertovat, että toinen kulkee mielessä pitkin päivää.

Kaupassa käydessäni ostan puolisolleni yllätyksenä esimerkiksi hänen rakastamiaan mangoja tai laitan illalla aamuteet meille valmiiksi. Puolisoni laittaa lounasaikaan viestiä, että miten päiväsi on mennyt. Pienistä puroista kasvaa sitten iso joki, kuuluu jo vanha sananlasku.

8. Oma hetki

Aamut on minulle päivän tärkein hetki. Puolisoni herää yleensä jälkeeni, joten nautin hiljaisuudesta, hitaasta aamupalasta ja aamumeditaatiosta. Kaipaan pientä omaa hetkeä joka päivä, kun olen yhtä vain omien ajatusteni kanssa. Puolisolleni omia hetket ovat muun muassa salitreenit, jolloin hän saa keskittyä omaan juttuunsa täysin.

Nämä kahdeksan arkista kohtaa ovat hioneet meistä tiimin, jolle parisuhde ei ole joka päivä päätä huimaavaa elokuvarakkautta mutta syvää, onnellista kumppanuutta. <3

P.S. Aloin jo kirjoittaa jatko-osaa: Mitkä ovat onnellisen parisuhteen kulmakivet? Joten… to be continued.. ;)

Onnellisuus parisuhteessa

Oman rakkaan kainalossa on parasta olla. <3

<3: Inka I

P.S. Voit tutustua muhun myös FacebookissaInstagramissaTwitterissä, Pinterestissä, Bloglovinissa ja Snapchatissa käyttäjänimellä @inka.ikonen.

Lue myös:

Hetki, jolloin tajusin olevani masentunut

Näin aloitat terapiakirjoittamisen

 

2 Comments

 • Anne February 21, 2017 at 9:09 pm

  Ihana postaus ja hyvä muistutus arjen pienistä merkitsevistä teoista. :) Itse elän kaukosuhteessa ja haasteita riittää, mutta yhdessäollessamme kaikkeen panostaa entistä enemmän ja toisen läsnäoloa arvostaa tuplaten. Onneksi tilanteemme on vain väliaikainen ja sitten pääsemme toteuttamaan sitä ihanaa tavallista parisuhdearkea. ♥ En malta odottaa jatko-osaa, sillä tämä oli jo itsessään todella kiva ja mielenkiintoinen postaus! :)

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  Reply
  • inkaikonen February 22, 2017 at 1:19 pm

   Hei Anne! Kiitos kommentistasi, ihana kuulla :) Huh, kaukosuhde on kyllä koetus! Mekin oltiin seurustelumme kaksi ensimmäistä vuotta enemmän tai vähemmän kaukosuhteessa muun muassa ollessani vaihdossa. Mutta jos sen ajan erossa jaksaa, suhde vahvistuu ja osaa tosiaan arvostaa sitä yhteistä aikaa ja toista vielä enemmän. Tsemppiä teille ja mahtavaa, että pian pääsette rakentamaan yhteistä arkea. <3 No niin, loistavaa – toinen osa on tulossa pian! :)

   Reply

  Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • 🤶 KOTIMAISEN MUODIN JOULUKALENTERI AUKEAA NYT - OSALLISTU JA VOITA 🎁⁣
⁣Kaupallinen yhteistyö & arvonta: @noukidesign 
Haluaisitko tutustua paremmin suomalaiseen muotiin?⁣
⁣
Nyt se on mahdollista! Kanavissani lähtee käyntiin joulukalenteri, joka on oodi kotimaisille vaatemerkeille. Joka adventtisunnuntai avautuu uusi luukku 🎁⁣
⁣
Olen viime vuosien aikana rakastunut moneen kotimaiseen, vastuulliseen merkkiin ja niiden arvoihin. Vaatteet tehdään läpinäkyvästi ja kestävästi. Olen löytänyt monta lempimerkkiä ja lempivaatetta, joiden tiedän kulkevan mukanani vuosikausia. ❤⁣
⁣
Ensimmäisenä tutustumme vuonna 2015 perustettuun, tamperelaiseen Noukiin, joka syntyi halusta helpottaa ihmisten arkea kauniilla ja käytettävillä arkivaatteilla. Nouki haluaa muuttaa epäeettisiä ja massatuotanto-valtaisia toimintamalleja vaatebisneksessä.⁣
⁣
Minulla on kuvassa ylläni Hetki-malliston Hulja-mekko, joka on tehty isoisäni kotikunnassa, Pohjois-Karjalan Kiteellä. Kaunis kietaisumekko istuu upeasti, on unelman kevyt päällä, ja mielettömät kellohihat hulmuavat näyttävästi. Olen aivan myyty! 💓⁣
⁣
Ensimmäisen adventtisunnuntain kunniaksi arvon teille 100 euron lahjakortin Noukille.⁣
⁣
Näin osallistut arvontaan:⁣
✔️ Tykkää tästä kuvasta Instagramissa tai Facebookissa 8.12. mennessä.⁣
✔️ Seuraa @inka.ikonen-tiliäni ja @noukidesign-tiliä.⁣
✔️ Psst! Tuplaa mahdollisuutesi voittaa ja osallistu kilpailuun myös Facebook-tililläni! Sieltä löydät minut nimellä @inkaiblogi.⁣
⁣
Arvonnan voittaja ilmoitetaan molemmilla tileillä.⁣
⁣
Onnea matkaan ja ihanaa joulunodotusta🎄⁣
⁣
Instagram ei ole mukana arvonnassa.
#joulukalenteri #joulukalenteri2019 #nouki #noukidesign #madeinfinland #finnishfashion #kotimainendesign #kotimainenmuoti #suomalainendesign #finninshdesign #maxidress #arvonta #kilpailu #inkaicom
  • Joko olet käynyt blogissa osallistumassa @didriksonsin 300 euron talvitakin arvontaan? ❄☃Vielä ehdit! Klikkaa blogiin suoraan profiilista 👉@inka.ikonen 
#didriksons #ambassador #talvitakki #talvi #outdoorfinland #outdoorwomen #competition #kilpailu #arvonta #recyclable #responsiblefashion
  • Onko sulla luova harrastus? 🧘‍♀🎼🎨🎭 @yleakuutti teki jutun luovien harrastusten terveysvaikutuksista. Ihana @nellikarkkinen haastatteli mua tanssista, josta on tutkitusti hyötyä esimerkiksi masennuksen hoitoon, kehonkuvaan, mielialaan ja muistiin. 💃⁣
⁣
Allekirjoitan kokemuksesta kaikki nuo hyödyt. Kuten jutussa kerron, tanssiessa olen oppinut arvostamaan omaa naiseuttani ja kehoani kaikkine puolineen. Tanssiessa jokainen keho on arvokas ja ihmeellinen, koska se kykenee vaikka mihin.⁣
⁣
Tanssin flow on ollut lapsesta saakka koukuttavaa. Parhaimmillaan se tuntuu jopa meditatiiviselta. Tanssi on voimaannuttanut ja antanut mulle todella paljon energiaa.⁣
⁣
Lue juttu nyt profiilissa olevasta linkistä: @inka.ikonen 
#yle #yleakuutti #tanssi #luovuus #luovaharrastus #hyvinvointi #terveys #terveyshyödyt #kehonkuva #mieli #dancing #twerkthatass #danceforlife #dancelikenooneiswatching
  • Kaupallinen yhteistyö & ARVONTA: @didriksons ❄☃⁣
Millainen on sun unelmien talvitakki? 🧥Minä löysin vihdoin omani - ja se täyttää kaikki toiveeni! 😍🙌Käy lukemassa lisää blogista ja osallistu 300 euron palkinnon arvontaan! Suora linkki biossa: @inka.ikonen 
#didriksons #ambassador #talvitakki #talvi #outdoorfinland #outdoorwomen #competition #kilpailu #arvonta #recyclable #responsible #garment
  • VAIKUTA JA VOITA! 🙌😍
.
Ihana Linnea Vaasan AMK:sta tekee opparia vaikuttajamarkkinoinnista ja hän kaipaisi apuasi. Käy vastaamassa bion kautta kyselyyn, aikaa menee ehkä minsa. Halutessasi voit samalla osallistua kolmen kuukauden Storytel-lahjakortin arvontaan. 📖
.
Kiitos superisti jo nyt kaikille vastaajille! Tieto on arvokasta niin Linnealle kuin mulle. Voin tarjota teille sitten entistä parempaa sisältöä ❤
.
Linkki kyselyyn: @inka.ikonen 
#vaikuttajamarkkinointi #kysely #sitoutuneisuus #engagement #thesis #survey #arvonta #kilpailu #storytel