Perhe ja suhteet, Terveys ja hyvä olo

8 arkista asiaa, joista parisuhteen onnellisuus rakentuu

Tapasin nykyisen avopuolisoni syksyllä 2012. Olin silloin aika hukassa ja…

Tapasin nykyisen avopuolisoni syksyllä 2012. Olin silloin aika hukassa ja hajalla, mutta annoin parisuhteelle mahdollisuuden. Hyvä, että annoin.

Neljään yhteiseen vuoteemme on mahtunut jo paljon. Puolisoni on ollut rinnallani läpi masennuksen, traumaattisten kokemusteni käsittelyn ja monen muun vaiheen. Hän on saanut minut uskomaan jälleen rakkauteen ja näyttänyt, millaista on tasa-arvoinen, luotettava, rehellinen ja hellä suhde. Olen hänelle siitä ikuisesti kiitollinen.

Miksi parisuhteemme sitten toimii? Mistä parisuhteen onnellisuus rakentuu? Listasin kahdeksan tärkeintä asiaa, jotka kuuluvat meidän jokaiseen päiväämme.

Onnellisuus parisuhteessa

Kosketus on keskeinen osa suhdettamme.

1. Kosketus

Mä olen kova hiplailija! Kosketus kuuluu arkiseen kohtaamiseemme: aamupusut töihin lähtiessä, iltapusut ennen nukahtamista, pienet hipaisut ohimennen, kainalossa kehräys…

Ja usein rutistamme toisiamme oikein kunnolla. Silloin tulee lämmin ja turvallinen olo. Kosketus on kohtaamista, linkitymme toisiimme pieneksi ohikiitäväksi hetkeksi ja olemme vaan siinä toisiamme varten.

2. Keskustelu

Mitä kuuluu? Siinä kysymys, josta on hyvä lähteä. Me saamme läheisiltämme kuittailua siitä, miten kerromme toisillemme kaiken. Mutta puolisoni on paras ystäväni. Haluan kuulla, mitä hänen elämässään on meneillään.

Rehellisyyden nimissä on sanottava, etten aina jaksa olla täysillä mukana hänen sijoistusvinkeissään ja metsätalouteen liittyvissä paatoksissaan eikä häntä varmastikaan kiinnosta kaikki minun hömpötykseni. Siksi täytyy osata kohdata.

Onnellisuus parisuhteessa

Emme vietä kahdenkeskistä aikaa vain sohvalla. Käymme usein Hietsussa kävelyllä koiramme Ukon kanssa.

3. Kohtaaminen

Liian usein arki-illat menevät omissa menoissa ja iltaruoan jälkeen lohnotetaan sohvalla hiljaa telkkaria tuijottaen.

Joka päivä on kyettävä pysähtymään kaiken kiireen ja arjenpyörityksen keskellä. Katsoa toista silmiin, keskittyä ja ei vain kuulla mutta kuunnella mitä toinen sanoo. Ja tehdä yhdessä jotain: laittaa ruoka, viikata pyykit, käydä kävelyllä, laittaa telkka kiinni ja ottakaa vaatteet veks tai sopia arki-illan treffit kaupungille.

4. Kiitollisuus

Muista kiittää pienistäkin asioista, joita toinen on vuoksesi tehnyt. Itse yritän valittaa vähemmän kotihommista, jotka on tekemättä ja kiittää niistä, jotka on tehty. Oma ja puolisoni energia keskittyy silloin positiivisiin asioihin – ja positiivisuus ruokkii itseään!

Lue lisää kiitollisuudesta täältä.

onnellisuus parisuhteessa

Yksi yhteisistä harrastuksistamme on lautapelit. Meiltä löytää läjäpäin pelejä, joita pelailemme kaksin tai ystävien kanssa.

5. Kiinnostus

Yhteiset kiinnostuksenkohteet liimaavat parisuhdetta yhteen. Minkä kiinnostuksen te jaatte? Mistä olette alun perin toisissanne kiinnostuneet?

Meitä yhdistää arjessa muun muassa kiinnostus ruoanlaittoon, matkustamiseen, urheiluun ja maailmantapahtumiin. Näistä kumpuaa paljon keskusteluja ja yhteisiä harrastuksia.

6. Nauru

Rakastan sitä, kuinka puolisoni yrittää saada minut joka päivä nauramaan. Mitä kireämpi ja stressaantuneempi olen, sitä enemmän hän yrittää. Miten hyvältä tuntuukaan, kun antaa stressihaarniskan romahtaa harteiltaan ja antautuu hassuttelulle.

Pelleily, tyhmät vitsit (kuten se, että puolisoni laulaa englanninkielisiä hittibiisejä suorina suomennoksina ruokaa laittaessaan), pienet painimatsit ja yhteiset sisäpiirijutut tekevät arjesta juhlaa.

onnellisuus parisuhteessa

Avopuolisoni yllätti minut ystävänpäivänä kukilla.

7. Pienet huomionosoitukset

Rakastan yllätyksiä ja romantiikkaa! Mutta niiden ei tarvitse arjessa olla sen kummempaa. Pienet huomionosoitukset vain kertovat, että toinen kulkee mielessä pitkin päivää.

Kaupassa käydessäni ostan puolisolleni yllätyksenä esimerkiksi hänen rakastamiaan mangoja tai laitan illalla aamuteet meille valmiiksi. Puolisoni laittaa lounasaikaan viestiä, että miten päiväsi on mennyt. Pienistä puroista kasvaa sitten iso joki, kuuluu jo vanha sananlasku.

8. Oma hetki

Aamut on minulle päivän tärkein hetki. Puolisoni herää yleensä jälkeeni, joten nautin hiljaisuudesta, hitaasta aamupalasta ja aamumeditaatiosta. Kaipaan pientä omaa hetkeä joka päivä, kun olen yhtä vain omien ajatusteni kanssa. Puolisolleni omia hetket ovat muun muassa salitreenit, jolloin hän saa keskittyä omaan juttuunsa täysin.

Nämä kahdeksan arkista kohtaa ovat hioneet meistä tiimin, jolle parisuhde ei ole joka päivä päätä huimaavaa elokuvarakkautta mutta syvää, onnellista kumppanuutta. <3

P.S. Aloin jo kirjoittaa jatko-osaa: Mitkä ovat onnellisen parisuhteen kulmakivet? Joten… to be continued.. ;)

Onnellisuus parisuhteessa

Oman rakkaan kainalossa on parasta olla. <3

<3: Inka I

P.S. Voit tutustua muhun myös FacebookissaInstagramissaTwitterissä, Pinterestissä, Bloglovinissa ja Snapchatissa käyttäjänimellä @inka.ikonen.

Lue myös:

Hetki, jolloin tajusin olevani masentunut

Näin aloitat terapiakirjoittamisen

 

2 Comments

 • Anne February 21, 2017 at 9:09 pm

  Ihana postaus ja hyvä muistutus arjen pienistä merkitsevistä teoista. :) Itse elän kaukosuhteessa ja haasteita riittää, mutta yhdessäollessamme kaikkeen panostaa entistä enemmän ja toisen läsnäoloa arvostaa tuplaten. Onneksi tilanteemme on vain väliaikainen ja sitten pääsemme toteuttamaan sitä ihanaa tavallista parisuhdearkea. ♥ En malta odottaa jatko-osaa, sillä tämä oli jo itsessään todella kiva ja mielenkiintoinen postaus! :)

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  Reply
  • inkaikonen February 22, 2017 at 1:19 pm

   Hei Anne! Kiitos kommentistasi, ihana kuulla :) Huh, kaukosuhde on kyllä koetus! Mekin oltiin seurustelumme kaksi ensimmäistä vuotta enemmän tai vähemmän kaukosuhteessa muun muassa ollessani vaihdossa. Mutta jos sen ajan erossa jaksaa, suhde vahvistuu ja osaa tosiaan arvostaa sitä yhteistä aikaa ja toista vielä enemmän. Tsemppiä teille ja mahtavaa, että pian pääsette rakentamaan yhteistä arkea. <3 No niin, loistavaa – toinen osa on tulossa pian! :)

   Reply

  Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Kuinka yllätyskosinta ja hotelli liittyvät parisuhteemme alkuun? 💍Paljastan rakkaustarinamme nyt blogissa. Käy lukemassa ja osallistu ystävänpäivän herkullisimpaan arvontaan, jossa voit voittaa hotelliaamiaisen kahdelle ❤️Linkki biossa: @inka.ikonen 
Kaupallinen yhteistyö: @seasidehelsinki 
#radissonblu #seasidehelsinki #helsinkistateofmind #lovestory #supriseproposal #relationshipgoals #relationship #boyfriend #boyfriendgoals #loveofmylife #soulmate #mylove #bff #staycation #romanticgetaway #valentinesday2019
  • ARVONTA ❤️ Käyn geelilakkauksessa ihanan Volhan luona Espoossa. Hän on vahvistanut mun ohuita kynsiä tietyllä tekniikalla eikä mun kynnet ole koskaan aiemmin olleet näin vahvat. Kestävät hyvin mukana kovassakin menossa. 
Ja hei, entä tää lakkaus! Rakastan näitä sävyjä ja ihania kukkakoristeita 😍 Huolitellut kynnet vaikuttavat yllättävän paljon fiilikseen - ihanaa, pientä luksusta. Ja nämä kynnet kestävät upeina jopa kuukauden!

Nyt arvon teille lahjakortin manikyyriin ja geelilakkaukseen. Voitte valita myös haluamanne koristeet muutamaan kynteen. Palkinnon arvo on 55 euroa.

Näin osallistut:
💅🏻 Seuraa @inka.ikonen ja @benailed_finland -tilejä.
💅🏻 Kommentoi tätä kuvaa sunnuntaihin 24.2. mennessä, jotta tiedän sun olevan mukana.

Voittaja ilmoitetaan kommenteissa. Instagram ei ole mukana arvonnassa.
Kaupallisessa yhteistyössä: @benailed_finland 
#gelnails #gelpolish #manicure #gelpolishnails #gelpolishmanicure #nailsofinstagram #nailart #nails #naildesign #nailsnailsnails #geelilakkaus #arvonta
  • Vanhana iltapäivälehden toimittajana satun tietämään, että seksihän se on, mikä myy. Mutta täytyy sanoa, ettei näiden karamellisoitujen päärynöiden nimittäminen panopäärynöiksi ole pelkästään laskelmoitua seksivauta.

Koska a) katsopa noita kuvia. Onks se vain mun likainen mieli vai? En nyt viitsinyt alleviivata asiaa enempää laittamalla tuota mascarponevaahtoa päärynän “kärkeen”, mutta mutta.

Niin ja b) koska nämä ovat vain niin helvetin herkullisia, että kokkia tekee mieli kiittää oikein kunnolla. Ja reseptihän on jälleen puolisoni reseptivihkosesta.

Testaa! Ystävänpäivän pääruoaksi #pusupasta (ks. edellinen kuva) ja jälkkäriksi #panopäärynät 🍐

Paneminen ei ole pakollista. Sopii myös sinkkutalouksiin (oma kiva, paras kiva – eiks je!)
#sexytime #boyfriendgoals #ruoka #resepti #recipe #dessert #glutenfree #caramelized #caramelizedpears #pears #mascarpone #valentinesday2019 #valentinesdayrecipe
  • Nyt kävi niin, että me eli meitsi mehiläinen ja avopuolisoni päätimme haastaa @liemessa -Jennin #fetauunipasta n, @natawhitetrash -Natan #panopasta n ja alkuperäisen hittipastan eli #avokadopasta n. 😅 
Miehelläni on nimittäin sellainen pastabravuuri että HELLOU 😍🍝 Kun sain ensimmäisen haarukallisen tätä pastaa suuhuni, teki mieli hyökätä pöydän yli mieheni kimppuun.

Siksipä tämä pasta sopii täydellisesti ystävänpäivään ja annamme sille nimeksi #pusupasta 😘 Kokkaapa mielitietyllesi tai ystävällesi ja lupaan, että kielet menevät solmuun. Resepti blogissa, linkki biossa: @inka.ikonen 
Mikä on sun bravuuri? ❤️
#sexytime #boyfriendgoals #kisskiss #pastahaaste #hittipasta #inkai #inkaicom #recipe #pasta #pastalove #pastarummo #koffcrisp #pastarecipe #tuna #tunapasta #valentinesday2019 #valentinesdayrecipe #ruoka #resepti
  • JOOGAKORTIT TARJOUSHINTAAN!

Jos jäit @yoganordic -arvonnassa ilman voittoa, nou worries. Nimittäin saat mun kautta tutustumistarjouksena joogakortit 50-60 % alennuksella 🙌🏻 Vaikka ite sanonkin niin ihan hitsin kova tarjous.

NÄMÄ OVAT TARJOUKSESSA:
▪️Tutustumisviikko 15 e (norm. 35 e)
▪️Tutustumisviikko + 10 kerran kortti 85 e (norm. 175 e)
▪️Tutustumiskuukausi 50 e (norm. 130 e)

Tarjous on sinulle, joka et ole aiemmin käynyt Yoga Nordicilla tai viime käynnistäisi on kulunut aikaa 24 kk. Kortit käy kaikissa toimipisteissä: Turku, Helsinki, Espoo, Vantaa.
Voit lunastaa tarjouksen biossani olevasta linkistä: @inka.ikonen 🙏🏻
📷: @charandthecity 
#yoganordic #yoga #yogagirl #yogagram #instayoga #yogalife #hotyoga #yinyoga #airyoga #bikramyoga #restorativeyoga