Ruoka

Nutellakakku, joka vie kielen mennessään

Nutellakakku sinkosi heti lempikakkujeni listalle! Leivon joka vuosi puolisoni syntymäpäiville…

Nutellakakku sinkosi heti lempikakkujeni listalle! Leivon joka vuosi puolisoni syntymäpäiville eri kakun ja kieltämättä muitakin helmiä on noussut suosikkeihini: hopeatoffeekakku, kinderkakku, porkkanakakku ja suklaaöverikakku (jaan näitä reseptejä vielä myöhemmin).

Mutta nyt huhtikuussa ensimmäisen kerran koeajettu nutellakakku oli juuri sitä mitä kuvitella saattaa: todella täyteläinen – se suorastaan suli suuhun ja ihanan paahteisen pähkinän ja suklaan makuinen. NAM!

Nutellakakku valmistuu kätevästi ilman uunia ja sopii hieman tumpelommallekin leipurille ;)

nutellakakku

Nutellakakku

Nutellakakun pohja 

260 g LU:n Bastogne -kanelikeksejä

100 g voita

Vaniljainen täyte

1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

300 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

3 liivatelehteä

3 rkl sitruunamehua tai vettä

Nutellatäyte

1 prk Nutellaa

2 dl kuohukermaa

3 liivatelehteä

3 rkl vettä

Nutellakakun päälle

kourallinen pähkinöitä (esim. Rainbow:n pähkinäsekoitusta, jossa manteleita, hassel-, cashew- ja saksanpähkinöitä)

1. Aseta leivinpaperi kakkuvuoan pohjan ja reunojen väliin.

2. Hienonna keksit pakastepussissa ja liinaan käärittynä kaulimella päältä painaen. Sulata voi ja sekoita keksimurut voihin.

3. Painele keksimuru tiiviiksi ja tasaiseksi pohjaksi kakkuvuokaan.

4. Valmista vaniljainen täyte. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista maustamatonta tuorejuustoa samalla vatkaimella. Yhdistä vaniljavaahto ja tuorejuusto ja sekoita varoen tasaiseksi massaksi. Lisää tomusokeri.

5. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna sitruunamehu tai vesi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun tai veteen.

6. Sekoita liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Kaada vaniljainen täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä peitettynä jääkaapissa pari tuntia ennen kuin lisäät toisen täytteen.

7. Valmista nutellatäyte. Laita nutella erilliseen kulhoon ja notkista se lämmittämällä noin minuutti pienellä teholla mikroaaltouunissa.

8. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä nutella ja kermavaahto toisiinsa.

9. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna vesi. Purista liivatelehdistä ylimäärinen vesi pois ja liuota liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita hyvin.

10. Kaada nutellatäyte tasaisesti hyytyneen vaniljaisen täytteen päälle. Peitä kakku ja anna hyytyä jääkaapissa 5–6 tuntia, mielellään yön yli.

11. Ennen tarjoilua paahda pähkinät kuivalla pannulla. Hienonna ne veitsellä karkeaksi.

12. Irrota kakku varovasti veitsen avulla vuoan reunoista. Nosta kakku vadille.

13. Koristele kakun pinta rouhituilla pähkinöillä.

nutellakakku

Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

<3: Inka I

P.S. Voit tutustua muhun myös FacebookissaInstagramissaTwitterissä, Pinterestissä, Bloglovinissa ja Snapchatissa käyttäjänimellä @inka.ikonen.

Lue myös:

Greenstreetin täyteläinen ja raikas mango-vadelmaraakakku

Sokeriton ja maidoton suklaamousse voittaa maullaan epäterveelliset versiot

Makeanhimon hetkessä vievä snickers-chiavanukas

No Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Kaupallinen yhteistyö: @nimueskininternational & @beautyfeelvantaa 💆‍♀️
Onko sulla aikuisiän akne? Käy katsomassa blogista, kuinka paljon ihoni muuttui kahdessa kuukaudessa asiantuntijoiden vinkeillä. Lue myös, kuinka hoidat akneihoa oikein 😍
#nimue #nimueskin #nimueskininternational #nimueskincare #ihonhoito #ihonhoitotuotteet #kasvohoito #aikuisianakne #akne #kosmetologi #hedelmähappohoito #skincaretips #alphahydroxyacids #acne #inkaicom
  • Isänpäivänä kerroin stooreissa, kuinka se on ollut minulle aina vaikea päivä. En tunne biologista isääni. Lapsena inhosin isänpäiväkorttien askartelua, sillä en voinut kirjoittaa korttiin Paljon onnea, isä. Paikkasin sanan isoisälläni tai isäpuolellani. Molemmat olivat minulle tärkeitä. Häpesin kuitenkin isättömyyttäni, joka oli vielä 90-luvulla tabu.
.
Kysyitte, miten isättömyys on minuun vaikuttanut. Se on ravisuttanut perusturvallisuuden tunnetta. Pelkään, että minut hylätään. Olen loputon kaivo huomiolle ja rakkaudelle. Isättömyys on jättänyt tyhjän aukon sisimpääni. Täyttääkseni aukkoa olen etsinyt isähahmoa koko elämäni. Hyviä korvikkeita onkin ollut. Elämässä voi mielestäni olla muitakin turvallisia aikuisia kuin perinteisen ydinperheen isä ja äiti. Mutta olen ollut myös hyvin tuhoisissa ihmissuhteissa enkä ole kyennyt lähtemään niistä pois rakkauden ja turvan kaipuussani. 
Olen työstänyt kipuja terapiassa. Prosessi jatkuu yhä.
.
Viimeiset pari vuotta ovat olleet erityisen vaikeita, koska isoisäni, ei ole enää täällä. Koen isättömyydestä voimakasta ulkopuolisuuden tunnetta. Muiden isät eivät ole minulta pois, mutta isänpäivänä somen selailu tekee kipeää.
.
Teitä oli muitakin, jotka samaistuivat kokemukseeni. 46 prosenttia vastanneista kertoi olevansa isätön. Isä ei ollut joko ollut koskaan kuvioissa, kuollut tai etääntynyt esimerkiksi vanhempien avioeron jälkeen. Moni oli joutunut seuraamaan isän mielenterveys- tai päihdeongelmia vierestä. Muutama kertoi suojelleensa itseään ja katkaisseensa lopulta välit tuhoisan suhteen takia. Se on mielestäni oikein. Toki tiettyyn pisteeseen voi yrittää pitää suhdetta yllä, mutta jos se vain nielee voimavarat ja traumatisoi eikä anna mitään, on tervettä tunnistaa rajansa ja olla itseään kohtaan armollinen. Vaikka kuinka haluaisi, vanhemmalta ei välttämättä koskaan saa sitä rakkautta ja huomiota, jota sisin huutaa. Silloin on kuunneltava omaa sisäistä lastaan, silitettävä päätä ja sanottava, että minä suojelen sinua kaikelta.
.
Kirjoitin vuosi sitten aiheesta blogiin. Linkki profiilissa: @inka.ikonen 
#perhe #isä #isänpäivä #isättömyys #hyvinvointi #itsetuntemus #terapia #fatherless #fatherlessdaughters
  • Onko sunkin vaikea löytää hyvännäköisiä, istuvia housuja?👖Kerroin taannoin stooreissa, miten turhaudun housujen etsimisestä. Inhoan mennä sovittamaan pöksyjä, koska lähes poikkeuksetta poistun pukukopista masentuneena ja kehoani sättien. 😭 Olen melko lyhyt, mulla on muodokkaat reidet ja 🍑 ja kapeampi vyötärö. Housut kinnaa siis joko reisistä ja pepusta tai ovat vyötäröltä liian isot, ja lahkeet ovat metrin liian pitkät.
.
Teistä 78 prosentilla on sama ongelma - kenelle housuja siis tehdään, jos ne ei ole sopivia juuri kenellekään? 👿
.
Kerroin teille myös, että olen vuosia etsinyt nahkaleggingejä, jotka eivät korostaisi reisien muhkuroita tai valuisi, #momjeans eja / #boyfriendjeans eja sekä ulkoiluhousuja. Te ihanat jeesasitte mua ja muita, kiitos ❤ Listasin nyt stooreihin teidän 18 vinkkiä! Käy nappaamassa ne ja toivottavasti pukukoppiahdistus helpottaa! Mä löysin teidän avuilla jo noi nahkaleggarit - kiiiiiitos ihanat 😘
#tyyli #housut #farkut #ulkoiluhousut #plussizefashion #plussizestyle #stylehasnosize #allsizes #beautybeyondsize
  • Kaupallinen yhteistyö & ARVONTA: @sodastreamsuomi .
Muistan, kun Sodastream-laitteet tulivat Kuopion Giganttiin vuonna kivi ja keppi. Ai että, kuinka haaveilin sellaisesta! Päästä nyt hiilihapottelemaan vettä kotona 💦😍Olen kuplavesihullu ja voisin juoda sitä päivät pääksytysten. Nyt haaveeni vihdoin toteutui, kun saimme Sodastreamin syksyllä kotiin testiin. Kyllä on kuulkaa sen jälkeen pumppailtu pullokaupalla kuplavettä!
.
Laitteen lisäksi saimme testiin uusi Soda Press Co -juomatiivisteitä, jotka sisältävät 30 % vähemmän sokeria. Mahtavaa! Voin herkutella kotitekoisella lemonadella hyvällä omallatunnolla! 🍋🥤
.
Nyt yhdellä teistä loppuu se ainainen pullojen kantaminen! 🙌Saan nimittäin arpoa yhden Sodastream Spirit -hiilihapotuslaitteen ja yhden Soda Press Co -juomatiivisteen (0,5 l). Palkinnon arvo on 90 euroa.
.
Osallistu arvontaan maanantaihin 18.11. mennessä. Osallistumisohjeet ovat tässä:
▪ Seuraa @inka.ikonen -tiliäni.
▪ Tykkää tästä kuvasta.
▪ Kommentoi, minkä Soda Press Co -maun haluaisit itsellesi: Classic Indian Tonic, Old Fashioned Lemonade, Ginger Ale, Blueberry & Lime vai Rasberry & Mint? 🍋
Onnea arvontaan!
Instagram ei ole mukana arvonnassa.
#sodastream #sodastreamsuomi #beyourownbubblerista #sodapressco #kuplavesi #sparklingwater #kilpailu #arvonta
  • Pasta on täydellistä lohturuokaa pimeisiin iltoihin, vai mitä? Mikä on sun suosikkipasta? 🍝Nyt blogissa yksi mun suosikeista, syksyn taivaallisin sienipasta, joka valmistuu pöytään alle 30 minuutissa. Nappaa resepti profiilissa olevasta linkistä: @inka.ikonen 😍
#resepti #pasta #sienipasta #kasvisruoka #arkiruoka #ruoka #lohturuoka #lahesvartissavalmistavegea #bloggaaja #inkaicom #vegetarianrecipes #pastarecipe #mushroompasta