Hypetetyn Greenstreetin täyteläinen ja raikas mango-vadelmaraakakku

22/05/2018

Joko sä olet hurahtanut raakakakkuihin? Raakakakku on useimmiten maidoton, gluteeniton ja vegaaninen, joten se sopii moneen ruokavalioon.

Aikoinaan ajattelin niiden olevan tälle herkkupepulle turhan terveellisiä ja koin, että niiden tekeminen on todella työlästä ja vaikeaa.

Mutta e-hei! Rakastuin raakakakkujen makuun löytäessäni Greenstreetin hiteiksi nousseet raakakakut. Oih, ne eivät todellakaan ole mitään mauttomia, kuivia terveyshömppiä vaan täydellisen täyteläisiä ja maukkaita kakkuja. Lemppareitani ovat muun muassa puolukka-kinuski-, laku-vadelma-, minttu-suklaakakut. Yksi pala riittää täydellisesti tyydyttämään makeanhimon.

Kävin nauttimassa raakakakkuja lempparikahvilassani Rootsissa, mutta pidin itse raakaleivontaa vielä liian haasteellisena meikäläiselle.

raakakakku

Kunnes!

Voitin arvonnassa Greenstreetin järjestämän workshopin, jossa tehtiin raakakakkuja itse. Teimme ryhmässä kolmea eri kakkua ja vihdoin ennakkoluuloni murtuivat. Raakakakkujen teko ei todellakaan ole vaikeaa. Tarvitsee vain hyvän blenderin ja laadukkaat raaka-aineet.

Workshopista saimme reseptit kakkuihin ja innostuin heti tekemään kotona mango-vadelmaraakakakkua. Raakakakku on erittäin helppo tehdä, se ei vaadi kovin erikoisia raaka-aineita ja maku on ihanan raikas mutta täyteläinen. Kakku sopii valmistujaisiin tai kesäjuhliin kuin nenä päähän.

Saan nyt jakaa teille kyseisen kakun reseptin! Pohjaa hieman tuunasin, jotta sain sen riittämään isompaan kakkuvuokaan.

Onnea raakaleivontaan!

MANGO-VADELMARAAKAKAKKU

raakakakku

POHJA

2,5 dl hasselpähkinää

1 dl kookosjauhoa

1,5 dl taatelia

0,5 tl suolaa

2 tl vaniljauutejauhetta

VADELMATÄYTE

150 g vadelmaa

1 dl kookoskermaa

1,5 dl kookosöljyä

1 avokado

2 rkl tocoa

1 rkl soijalesitiinia

1 rkl sitruunamehua

2 rkl kookossokeria

0,5 dl hunajaa

1/4 tl suolaa

raakakakku

MANGOTÄYTE

130 g mangoa

1 dl kookoskermaa

1,5 dl kookosöljyä

1 avokado

2 rkl tocoa

1 rkl soijalesitiinia

1 rkl sitruunamehua

2 rkl kookossokeria

0,5 dl hunajaa

1/4 tl suolaa

raakakakku

VALMISTELUT

Ota mangot ja vadelmat sulamaan hyvissä ajoin ennen kakun valmistusta Poista taateleista kivet. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle tai leikkaa vuoan pohjalle pyöreä leivinpaperipala.

POHJA

Jauha hasselpähkinät monitoimikoneessa. Lisää joukkoon taatelit, kookosjauho, suola sekä vaniljajauhe. Sekoita massa tasaiseksi ja painele pohja tasaisesti kakkuvuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

TÄYTE

Valmista ensin vadelmatäyte. Mittaa kaikki täytteen raaka-aineet tehosekoittimeen kookosöljyä lukuun ottamatta. Sekoita massa tasaiseksi. Lisää täytteen joukkoon lopuksi kookosöljy. Sekoita. Kun öljy on sekoittunut tasaisesti muun massan joukkoon, täyte on valmis. Levitä vadelmatäyte pohjan päälle tasaisesti. Laita kakku jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat mangotäytteen.

Valmista mangotäyte samalla tavalla kuin vadelmatäyte. Lisää mangomassa tasaisesti vadelmakerroksen päälle. Anna kakun jähmettyä kylmässä mielellään yön yli. Koristele kakun pinta esimerkiksi tuoreilla vadelmilla, pensasmustikoilla, kaakaonibseillä ja kookoshiutaleilla ja mintunlehdillä.

Lue myös:

Nutellakakku, joka vie kielen mennessään

Kookoksinen chia-vanukas mangokermalla on täydellinen herkku

Sokeriton mangolassi hurmaa maullaan

Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Liity Inkan uutislistalle