Chili con härkis – koukuttavan hyvää

22/10/2017

Härkäpavuista valmistettu härkis on meille melko uusi tuttavuus. En ole aiemmin kaupassa tarttunut siihen, koska vatsani ei yleensä kestä kovin hyvin papuja. Nyt vatsani on kuitenkin ollut rauhallisempi ja lihattoman lokakuun takia päätimme antaa härkikselle mahdollisuuden.

Ja kuinka positiivisesti yllätyimmekään! Bbq-maustettu härkis sopi täydellisesti chili sin carneen. Tähän jäi oikein koukkuun! Eikä haittaa, tätä voi huolettaa vetää navan täyteen: paljon proteiinia ja kuituja. Aion ehdottomasti testailla härkistä muihinkin klassikkoruokiin ja ehkä keksiä myös jotain uutta.

harkis

Chili con härkis

4 hengelle

1 pkt bbq-maistettua härkistä

rypsiöljyä

1 chili

1 punainen paprika

1 tl juustokuminaa

2 tl chilijauhetta

2 tl paprikajauhetta

1 prk tomaattimurskaa

1 prk tomaattipyrettä

1 rkl sokeria

1 prk kidneypapuja

suolaa

pippuria

riisiä

1. Laita riisi kiehumaan ohjeen mukaan. Pilko chili pieneksi ja viipaloi paprika. Paista härkistä rypsiöljyssä kuumalla pannulla muutama minuutti. Siirrä härkis lautaselle. Paista paprikaviipaleita, kunnes viipaleissa on pieni paistopinta. Siirrä paprika härkislautaselle.

2. Lorauta pannulle reilusti rypsiöljyä ja paista mausteita ja chiliä miedolla lämmöllä hetki. Lisää tomaattimurska ja -pyre. Anna hautua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Lisää sokeri.

3. Lisää lopuksi kidneypavut, paprika ja härkis. Anna hautua vielä hetki, lisää suolaa ja pippuria. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

4. Nauti riisin ja vihersalaatin kanssa.

harkis

Lue myös:

Gluteeniton nyhtökaurabolognese

Pitaleivät Helsingin parhailla falafeleillä

Aasialainen kurpitsakeitto, johon hullaannut

Näin tofu maistuu minullekin: mausteinen, punainen tofucurry

Maailman herkullisin tomaattikeitto

Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Liity Inkan uutislistalle