Näin löysin elämäni kovimman motivaation

10/04/2018

Viimeisen vuoden ajan kuntosalitreeni on maistunut puulta. Motivaatio on luikkinut karkuun. Olen saanut pakottaa itseni salille. Treeni on ollut tylsää enkä ole saanut puskettua itsestäni juuri mitään irti. En ole jaksanut mennä epämukavuusalueen ulkopuolelle. Liikunta on ollut turvallista, muttei kehittävää.

Fiilis treenin jälkeen on ollut lähinnä ankea. Tulipahan tehtyä, mutta eipä tästä nyt energiaa saatu. Euforista ja iloista olo ei ole näkynyt.

Kävin salilla lähinnä vain siksi, että niin olevinaan kuuluu tehdä. Olen saanut hokea eräänlaista mantraa, että tämä tekee sinulle hyvää. Kyllä se motivaatio sieltä vielä tulee takaisin.

Sitten eteeni tipahti täydellinen tilaisuus.

motivaatio

Sano JOO

Kun TFW Helsinki tarjosi mahdollisuutta osallistua heidän kaksi kuukautta kestävälle HALLUSSA! – hyvinvoinnin perusteet -kurssille, ensimmäinen ajatukseni oli tiukka EI.

Kasasin romaanin erinäisistä selityksistä: vanha rasitusvamma painaa, olen liian kiireinen ja stressaantunut, lääkäri kehotti välttämään kovaa treeniä… Seli, seli.

Nyt kun minulle annettiin mahdollisuus testata jotain uutta, saada motivaatio taas syttymään, minä juoksen täysiä karkuun. Sitten päätin, että #JOO.

motivaatio

Mitä TFW eli Training for Warriors on?

Olin jo vuosia seurannut TFW:ia ja ihmetellyt, että mistäköhän tuossa hommassa on kyse. Niin monet ovat siihen hullaantuneet.

Mitä olen nyt parin kuukauden tutustumisen jälkeen oivaltanut, niin TFW ei ole pelkkä treeni vaan filosofia, joka kattaa kaikki hyvinvoinnin eri osa-alueet; liikunnan, levon, sosiaalisten suhteiden, ruokavalion ja treenin. Sen päätarkoitus on tuoda meille treenaajille – tai kuten meitä TFW:lla nimitetään: taistelijoille – energiaa arkeen ja auttaa oman itsemme toteuttamisessa.

Aiempiin kokemuksiini verrattuina TFW eroaa nimenomaan kokonaisvaltaisuudellaan ja yhdessä tekemisen meiningillä.

Tunneilla treenataan toki fyysistä mutta myös henkistä puolta muun muassa valmentajien kertomien motivaatiotarinoiden muodossa. Meitä rohkaistaan asettamaan tavoitteita ja tarttumaan unelmiimme. Jokaisen treenin jälkeen olen ollut täynnä intoa, voimaa ja rohkeutta.

Treenit jaetaan kahteen eri osa-alueeseen: voimaharjoitteluun ja sykettä nostattavaan harjoitteluun. Viikossa on tarkoitus käydä kahdella voimatunnilla ja kahdella Hurrikaani– tai Circuit-tunnilla. Tunneilla lämmitellään ja tehdään niin nopeus-, voima-, kestävyys- kuin liikkuvuustreeniä.

motivaatio

motivaatio

Hallussa!

Mikä se Hallussa-kurssi sitten on? Hallussa on taisteilijoiden huuto valmentajille, kun olemme ymmärtäneet annetut ohjeet. Mutta se on myös elämänasenne. Otamme oman elämämme haltuun.

Hallussa-kurssin ideana oli, että opimme paitsi tehokkaan, turvallisen ja tuloksekkaan TFW-treenin salat mutta myös henkisen hyvinvoinnin, unen, palautumisen ja ruokavalion merkitystä.

Kurssi sisälsi kahden kuukauden treenit, joista kaksi viikossa vedettiin omalla Hallussa-ryhmällä ja kaksi treeniä viikossa olivat vapaavalintaista. Lisäksi meille pidettiin luentoja unen ja palautumisen sekä ravinnon merkityksestä hyvinvointiin, ruokavalion ja reseptit sekä Foodinin tuotekassin. Alku- ja lopputestit sekä kehonkoostumusmittaukset todensivat kurssin aikana saadut tulokset.

Jokainen asetti itselleen henkilökohtaisen tavoitteen, joka kerrottiin koko Hallussa-ryhmälle. Lähdin kerrankin hommaan hieman eri tavalla ja asetin itselleni tavoitteeksi motivaation löytymisen, en mitään hurjaa painonpudotustavoitetta. Menneisyydestä tiedän, että olisin vain stressannut kilojen pudottamisesta enkä nauttinut matkasta. Lisäksi kurssin vetäjät asettivat meille matalakynnyksisiä viikkotavoitteita, kuten aamuisin veden juomisen.

Tulen seuraavan kuukauden aikana kertomaan teille lisää ruokavaliosta, unesta ja lopulta paljastan kahden kuukauden aikana saamani tulokset.

motivaatio

motivaatio

Motivaatio tuli rymisten takaisin

Olen nauttinut yksin treenaamisesta ja ajattelin, että yhdessä liikkuminen ei ole mun juttu. Yäk, ahdistavaa, että täytyy nyt puhista siellä muiden kanssa. Ja mitä jos olenkin ihan huono muihin verrattuna? Mua jännitti niin paljon astua ensimmäisen kerran salin ovesta sisään ja mietin vain, että nyt on Ikosen likka epämukavuusalueellaan.

Mutta kuinkas sitten kävikään.

Parasta Hallussa-kurssilla ja koko TFW:ssa on meidän jengi. Olin salille astuessani aivan äimänkäkenä, kun kaikki morottavat toisiaan ja kyselevät kuulumisia ja ennen kaikkea tsemppaavat toisiaan! Vastavaa kannustamista ja lämmintä yhteishenkeä en ole kokenut. Ikinä. Missään.

Porukan tuella itsestään saa noin 1 000 % enemmän irti. Treeneissä on niin positiivinen energia, että niitä odottaa aina malttamattomana. Vaikka päivä olisi kuinka paska tahansa, olen joka kerta lähtenyt treeneistä hymyillen. Ja salilta saatu energia on kantanut kotiin ja arkeen saakka.

Yhdessä tekeminen, inspiroivien valmentajien ja muiden treenaajien kannustukset ja itsensä ylittäminen ovat sytyttäneet mussa sellaisen liekin, että ei ole tosikaan. En ole koskaan kokenut tällaista motivaatiota liikkumiseen. Meinaa ihan itku tulla, kun kirjoitan tätä. Enkä ole paljoa ehtinyt vertailla itseäni muihin, kun olen keskittynyt täysillä tekemiseen.

Pian kerron teille, millaisia tuloksia tällä motivaatiolla sain aikaan. Voin jo paljastaa, että ne olivat huikeita!

TFW-kilpailu

Nyt sinäkin voit päästä testaamaan TFW-treeniä ja vieläpä aivan uutta, tällä viikolla auennutta TFW-Stadia! Kommentoi tähän postaukseen 29.4. mennessä ja voit voittaa peräti kuukauden jäsenyyden TFW-Stadiin.

Arvonta suoritetaan 30.4. ja voittaja ilmoitetaan postauksen kommenteissa.

KILPAILU ON PÄÄTTYNYT.

Kuvat: Marko Juhani

Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM
 • Elina

  Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta ja terveeltä tavalta treenata! Itse käyn kuntosalilla säännöllisesti, mutta olisi kyllä kiva löytää joku toiminnallinen treenimuoto rinnalle tms. Ja seuraan innolla sun matkaa, toivottavasti motivaatio säilyy ja kasvaa ajan kuluessa😊

  • Inka I

   Kiitos kommentista, Elina! Sitä TFW juurikin on :) Ihana kuulla, että olet mukana matkassa. Uskon kyllä vahvasti, että motivaatio säilyy ja jopa kasvaa.

 • Jj

  Ei voi olla totta! Mä ilmoittauduin just viimeviikolla 16.4 alkavaan TFW Stadin kurssille. Tän on pakko olla merkki jostain 😂👌🏻😘

  • Inka I

   EIKÄ! Vitsi, mikä sattuma – tai sit tää on todellakin merkki jostain! Sulle tulee niin mahtavaa, mä lupaan. Valmentajat on mielettömiä ja teille muodostuu tiivis jengi. Tsemppiä ja täysiä vaan! Nähdään salilla <3

   • Jj

    Nyt sitä olis eka kerta edessä. Pelottaa ja ahdistaa. Tekee mieli jäädä vain kotiin vaikka tiedän että olo on tosi jees jälkeenpäin mutta kyllä jännittää.. ja hävettää oma kunto

    • Inka I

     Se tulee menee niin hyvin!! Mua jännitti ihan sairaana ennen ekaa kertaa mutta tosi nopeasti jännitys haihtui, kun näki porukan. Valmentajat on aivan ihania ja lämpimiä. Ja siitä ryhmästä tulee sun perhe.
     Äläkä häpeä kuntoasi. Sä olet ottanut sen isoimman askeleen, kun olet päättänyt lähteä kurssille ja tehdä töitä kuntosi eteen. Älä vertaa itseäsi muihin vaan keskityt omaan kehitykseen. Tsemppiä! Mä oon hengessä mukana <3

 • Anne

  Mukana! Miettinyt samaa kun on vuoden soppari salille että en jatka sitä kun se loppuu. Jotain uutta ja inspiroivaa!

  • Inka I

   Mulla oli just toi sama fiilis. TFW on todellakin inspiroivaa!

 • Riikka

  Oi wau! Oon myös sivusilmällä seurannut TFW-juttuja ja parikin tyyppiä mun nykyiseltä salilta siirtyi tonne treenaamaan. Eniten itseä kiinnostaa konseptissa kokonaisvaltaisuus ja tietty sit myös jännityksellä odotan millasia tuloksia sä oot saavuttanut! Ehkä minäkin… 😊

  • Inka I

   Hei Riikka, kiitos kommentistasi. :) Kokonaisvaltaisuus on tossa todella vahvasti mukana kaikessa tekemisessä. Se on mieletöntä! Jee, kuulet tuloksista pian.

 • Minkai

  Moi! Ihan huikeeta!! Ja ihania kuvia! Älä anna kenenkään (itsesi) koskaan väittää ettet pysty <3

  • Inka I

   Hei, kiitos ihanasta kommentistasi Minkai <3 En anna <3

 • Noora

  #JOO!!!!

 • Riina

  Tunnistan itseni tästä tekstistä. Treenasin vielä muutama vuosi sitten kovaa ja hyvällä tuloksella, mutta uusi työ/muutto/perhe-elämä/rakentaminen vaativat veronsa. Liikkumattomuus stressasi, mutta samalla kynnys uudelleen aloittamiseen kävi yhä korkeammaksi. Pikku hiljaa on alkanut tuntua siltä, että pää on taas vedenpinnan yläpuolella ja että uinnin ja joogan oheen kaipaisin ehkä sitä kunnon hikiliikuntaa.

  • Inka I

   Hei Riina! Kiitos kommentistasi. Niin se vain on, että välillä elämäntilanteet vie ja liikunta jää pakostakin vähemmälle. On tietyt voimavarat eikä kaikkeen voi revetä. Ihanaa, jos nyt alat olla pinnalla ja hienoa, että olet löytänyt lempeiden lajien pariin. Ne toimivat täydellisenä vastapainona kuormittavassa elämäntilanteessa.

 • Satu

  Wau, kuulostaa tosi hyvältä !

 • Sofi

  Mäkin haluun! Motivaatio nousi jo tätä lukiessa!

  • Inka I

   Jee, ihana kuulla, että motivaatio nousi! :)

 • Sara

  Ois mahtavaa päästä kokeilee TFW:ia!

 • Tuula

  Wau 😃😅 Todella harmi kun asun Seinäjoella, ois ollu tosi hienoa saada uutta potkua liikkumiseen

  • Inka I

   Ehkä tekin vielä saatte joku päivä oman TFW-salin :)

 • Reetta

  Treenistä tulee helpommin pysyvä osa arkea, kun siitä muodostuu itselle sosiaalinen tapahtuma ja sitä oikein haluaa mennä treenaamaan, että näkee treenikavereita ;) porukassa treenaaminen tekee myös tilivelvolliseksi positiivisella tavalla, kun tiedät kaverin odottavan näkevän sut treeneissä! ;)

  • Inka I

   No juurikin näin, Reetta! Paljon helpommin tulee lipsuttua ja keksittyä tekosyitä, kun on vain sopinut itsensä kanssa treenistä. Jos jotakin kurssilaisista ei alkanut näkyä tunnilla niin kyllä perään kyseltiin, että missäs menet. Tuntuu, että ryhmä todella välittää toisistaan ja haluaa siksikin mennä. <3

 • Taru

  Olipa innostava juttu. Pelkkää hyvää kuullut TFW:sta. Kaveri pitkään houkutellut mukaan, mutta aina joku ”syy”, ettei tule lähdettyä mukaan. Olisipa huippu voittaa kuukauden treenit, koska sitten ei voisi enää keksiä selityksiä. Sitten olisi vaan #JOO :)

 • Sanna

  Ilmoittauduin äsken TFW peruskurssille saadakseni juurikin tuota motivaatiota ja hyvää oloa.

  • Inka I

   Hei aivan mahtava veto, Sanna! Lupaan, etten tule pettymään :) Sulla on homma #hallussa!

 • Safia

  En olekaan ennen kuullut tästä! Vois auttaa munki motivaatiota 😃

  • Inka I

   Hei Safia! Arvonta on päättynyt ja arpaonni osui sinuun. Onnea <3 Laitatko minulle yhteystietosi meilillä osoitteeseen [email protected]? Kiitos!

 • Siiri

  Tahdon kokeilla!

 • Kati

  Mukana!

 • Jei-Jei

  Oi Oi Oi. Osallistun, osallistun!!! 😃
  Mä en tarvitse tätä palkintoa itselleni, vaan poikaystävälleni, jota olen kohta 2 vuotta yrittänyt kannustaa liikunnan pariin. Ollaan käyty salilla, jumpissa, nyrkkeilemässä, uimassa, juoksemassa, kiipeilemässä…vaikka missä. Mutta mistään ei vaan tuu rutiinia hänen kohdallaan, mikä ei vaan kolahda tarpeeksi ja siitä johtuen liikunta on todella epäsäännöllisiä ja vähäistä. Luulen, EHDOTTOMASTI, että TFW:n yhteyshenki ja mielettömän positiivinen fiilis olisi tismalleen se mitä poikaystäväni kaipaisi ja vihdoinkin koukuttaisi hänet liikkumaan säännöllisesti sekä odottamaan liikuntaharrastustaan innolla!

 • Jamppa

  Joooooo!!

 • Katja

  Kuulostaa just niin kamalalta toi yhdessä puhiseminen, että pakkohan sitä olis mennä kokeilemaan, jos mahdollisuus tulisi eteen :D

 • Tuuli

  Hallussa! Ehdottomasti mukana. Salilla yksin puurtaminen tuntuu puuduttavalta, samoin kuin ryhmäliikuntatunnit, joissa tehdään vuodesta toiseen samoja juttuja – yksin. Oon miettinyt pitkään mihinkä uuteen ryhtyisi, ja tämä kuulostaa huipulta treenimuodolta. Kaipaan ehdottomasti muiden kannustusta ja motivoidun siitä ihan hulluna. Olisi kiva saada treenistä muutakin iloa kuin se, että se on nyt suoritettu ja pois päiväjärjestyksestä.

  Iloa ja tsemppiä sulle treenaamiseen jatkossakin. Näytät supervahvalta naiselta näissä kuvissa!

  • Inka I

   Sepä se, Tuuli! Olen samaa mieltä. Mä en oo saanut kammettua itseäni ryhmäliikuntatunneille, kun tuntuu niin puuduttavalta vetää samoja sarjoja kuukaudesta toiseen. Not my cup of tea. Veikkaan, että TFW ois todellakin sun juttu. Siellä treenaaminen ei nimittäin tunnu pakkopullalta tai suorittamiselta ja antaa niin paljon! Kiitos <3 Oi, ihanasti sanottu, kiitos!

 • Anna-riikka

  Kävin ilmaisella kokeilutunnilla TWF Stadissa ja olihan se mahtavaa! Olis huippua voittaa jäsenyys :) innolla jään oottamaan sun tulevia postauksia aiheesta

  • Inka I

   Mahtavaa, että tykkäsit! Lisää on luvassa pian :)

 • Anna

  Ou jee! Ihan mahtavaa, mukana!

 • Heidi

  Oon raskauden jälkeen niin rapakunnossa eikä liikunta kiinnosta yhtään. Nyt tarvitaan jotain uutta! 🙂

 • Kati Välimäki

  #joo 😍 Olen itsekin ajatellut TFW-treenien olevan lähinnä sellaisia millä saa itsensä ylikuntoon ja -rasittuneeksi suht helposti. Treenitapahan kuulostaakin tosi järkevältä! 🤩 Pääsisipä treenaamaan tuonne!

  • Inka I

   Hei Kati! Mulla oli kieltämättä hieman samanlainen ennakkokäsitys. Mutta se on kaikkea muuta! Valmentajat painottaa todella paljon treenin turvallisuutta, tekniikkaa, oman kehon kuuntelemista, riittävää palautumista, unesta, laadukkaasta ravinnosta ja ihmissuhteista ja muista harrastuksista huolehtimista. Treeniä suositellaan 4 kertaa viikossa, mutta toki kannustetaan arkiaktiivisuuteen ja hyvinvoinnin kannalta hyviin päätöksiin treenisalin ulkopuolella. 4 tuntia treeniä kun ei pelasta loppuajan huonoja valintoja tai paikallaan kökkimistä. Eli valmentajia ja itseään kuuntelemalla onnistuu pitämään homman tasapainossa.

 • Ninni

  Oon kanssa ihmetellyt mikä tuossa TFW meiningissä ihmisiä niin hullaannuttaa, olisi mageeta päästä testaamaan!

 • Laura J

  Pop!

 • Tanja

  #joo mukana kilpailussa 😊

 • Emma

  Hep! Täällä kaivataan myös sitä persaukselle potkua ja iloa elämään. Kuntosali, ryhmäliikunnat ja lenkit ei vaan enää anna sitä ”onnistuinpas” fiilistä ja energiahirmusta sohvaperunaksi ei oo enää paljoa matkaa. Oon somessa nähnyt ko. salin tunnelmaa mutta just se uskallus aloittaa on kiven alla. I need this! Ps. Oot super motivoiva!

  • Inka I

   Kiitos, ihana kuulla <3

 • Tinka

  Täällä kaivattais myös treenimotivaatiota takas! Oon itestä huomannu, että ryhmäliikuntatunneilla saan tehtyy parhaiten ku on tietty sosiaalinen paine! Aina välillä törmänny TFW-saleihin ja halunnu päästä kokeilemaan, mutta opiskelijabudjetti on melko rajoittunu. Ihanaa ois päästä kattomaan ja kokeilemaan itekki!

  • Inka I

   Hei Tinka! Sosiaalinen paine todellakin jeesaa :)

 • Anniina

  Oon näitä tunteja useemmankin kerran katsellut mut aatellut että siellä käy vaan himoliikkujat eikä rapakunnossa kehtaa mennä sekaan. Lihaskuntotreeniä kun säännöllisesti en oo tehnyt varmaan pariin vuoteen. Ehkä sitä sittenkin kannattais kokeilla, kuulostaa nimittäin tosi kiinnostavalta tuo kokonaisvaltaisuus ja ryhmän tuki (ja ehkä pieni painekin ;)).

  • Inka I

   Hei Anniina! Jep, näin mäkin aluksi luulin mutta ei todellakaan. Kuka tahansa kuntotasosta riippumatta voi osallistua. Se siinä onkin just siistiä! Sä et vertaa itseäsi kehenkään vaan keskityt vain omaan kehitykseesi. Suosittelen testaamaan!

 • Ida

  Oon käyny yhdellä tfw-tunnilla ja yksikin kerta voi koukuttaa :)

 • Tanja

  Ehdottomasti mukaan! Kaipaankin lisätehoja treeniini.

 • Nelli

  Mukana! 😍 Olisipa ihana päästä kokeilemaan, haaveena PT auktorisointi ja erilaiset urheilutavat kiinnostaa :)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Liity Inkan uutislistalle