Perhe ja suhteet, Terveys ja hyvä olo

Yksin

Olen ajanut itseni siihen pisteeseen, että pääni sisällä raivoaa yksi…

Olen ajanut itseni siihen pisteeseen, että pääni sisällä raivoaa yksi ankea mörökölli. Se on ahdistunut, äkäinen ja vaatii hiljaisuutta. Omaa tilaa olla ja hengittää.

Se tulee esiin esimerkiksi väentungoksessa. Kun tuntuu, ettei mulla ole yhtään reviiriä.

Purin tuntemusta ystävälleni, joka kertoi ymmärtävänsä minua. Hän alkoi puhua persoonallisuuden piirteistä: Ero introvertissä ja ekstrovertissä on se, että miten ihminen latautuu. Latautuuko parhaiten muista ihmisistä vai yksin olosta.

Tuntui kuin pääni solmut avautuisivat hetkessä. Kuinka suuri oivallus!

Millainen olen?

Olen aina pitänyt itseäni sosiaalisena ekstroverttina, mutta entä jos en olekaan. Teen testin ja kuinka ollakaan – olen lopputuloksen mukaan introvertti. Testin mukaan saan voimaa pohdiskelusta ja päätöksistä. Ihmisjoukot hermostuttavat ja pidän enemmän syvällisistä keskusteluista pienessä piirissä kuin hulinasta väentungoksessa. Olen vastuullinen, luova ja analyyttinen. KYLLÄ!

Toisen jutun perusteella olen enemminkin ambivertti. Oloni ei ole epämukava sosiaalissa tilanteissa, mutta väsähdän, jos olen jatkuvasti ihmisten keskellä. Olen mielelläni huomion keskipisteenä, mutta en halua, että huomio jatkuu pitkään. Uppoudun yhtä helposti omiin ajatuksiini kuin hyvään keskusteluun. Jos olen liian pitkään yksin, tylsistyn. Toisaalta väsähdän, jos olen liian paljon muiden seurassa. KYLLÄ, KYLLÄ, KYLLÄ!

Sosiaaliset tilanteet

Olinpa kumpi tahansa tai kenties aistiherkkä, erityisherkkä tai vain stressaantunut ja ylikuormittunut, mutta sen olen huomannut, että olen ollut aivan liian vähän yksin! Itseasiassa en muista hetkeä, kun olisin todella ollut yksin. Ja silloinhan minä nimenomaan lataudun. Siitä, että voin olla omissa oloissani hiljaisuudessa.

Sosiaaliset tilanteet vievät minulta energiaa. Se kuulostaa jotenkin omaankin korvaan oudolta, koska olenhan ammatiltani toimittaja. Työni on intohimoni. Tapaan päivittäin mielettömiä tyyppejä, joilta oppia ja oivaltaa uutta. Kohtaamiset ovat työni suola.

Mä saan niistä, läheisistäni, ystävistäni ja miehestäni voimaa, mutta sosiaaliset tilanteet on mulle myös kuluttavia.

Olla läsnä

Sanelin tämän postauksen runkoa lenkillä Hietsussa.

Aiemmin en ymmärtänyt sitä, miksi joku lähtee lenkille kuuntelematta samalla musiikkia. Olen kokenut, että musiikki on niin tärkeä rytmittämään liikettä (sanoo vanha tanssija). Mutta siellä mä nyt lenkkeilin ilman musiikkia, koska en kestänyt kuulla ääntäkään. Olin niin poikki. Halusin vain kuulla hiljaisuutta ja luonnon ääntä. Aika nopeasti musta alkoi tuntua, että surina pään sisällä hiljenee ja mieli kirkastua. Energisöidyn ja maadoitun siinä lenkkipolulla.

Somelakko

Ihana Karita puhui juuri blogissaan siitä, miten hän on painellut menemään autopilotilla. Mä olen tehnyt ihan samaan. Ohjelmoinut itseni vain suorittamaan. Olen tehnyt nyt syksyllä enemmän töitä etänä ja ajatellut, että siinähän mä olen koko ajan yksin keittiöpöydän ääressä. Mutta minähän olen koko päivän läppärin ja kännykän kautta kontaktissa muihin ihmisiin. Ja jos mä yritän keskittyä johonkin, viestit, sähköpostit ja push-upit keskeyttävät vähän väliä. Se on niin kuormittavaa ja hidastaa aikaansaamista. Kuinka tyhmää, että vaikka tiedostan tämän, en muuta mitään.

Moni bloggaaja/some-tähti on puhunut siitä, miten työhön kuuluu olla läsnä somessa vuorokauden ympäri ja se uuvuttaa. Samaa mä olen miettinyt. Kännykkä saa minut helposti pahalle tuulelle. Terveisiä vain miehelleni, joka tästä on huomauttanut. Mun on tehtävä itselleni rajat, milloin ja kuinka kauan kerrallaan olen puhelimella ja vuorokaudessa täytyy olla aikoja, jolloin en ole tavoitettavissa.

Kirjoitan tätä postausta loppuun nyt kotona. Kuuntelen Spotifysta Sufjan Stevensia (kiitos suosittelusta, Siiri) ja suljin läppäriltä sähköpostit, somet ja kännykkä on lentotilassa. Kuinka onkin heti helpompi hengittää. En ala heti viisi minuuttia kirjoitettuani miettiä, että hmm, onkohan joku kaivannut mua.

Nuoli osoittaa luontoon

Mun sydämellä lepää sellainen jättimäinen nuoli, joka magneetin lailla vetää mua jonnekin Lapin tuntureille – Michele ja Sampo, milloin saan tulla?

On tärkeää ymmärtää, mitä kaipaa. Meidän kaikkien on pakko latautua. Jos koko ajan vain antaa energiaansa eikä missään vaiheessa lataa patteristoa täyteen, on ennen pitkää tilanteessa, missä pää huutaa pysähtymään.

Mä olen kiitollinen siitä, että tajusin tunnin lenkin luonnossa tai kirjan lukemisen palauttavan – edes hetkeksi. Sitten mä taas jaksan ja HALUAN olla vuorovaikutuksessa.

Onko täällä muita, jotka käy läpi samanlaisia tunteita? Saatko tarpeeksi omaa aikaa?

<3: Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM / TWITTER

Lue myös:

Shokkiuutisia palautumisestani – tuleeko pian seinä vastaan?

Nopein lääke stressiin

2 Comments

 • Iina / MouMou October 18, 2018 at 8:46 pm

  KYLLÄ! Bloggaajien latautumisretki Lappiin. I’m IN! <3

  Niin tuttuja ajatuksia. Mulla on ensimmäinen lomaviikko aikoihin ja oon jo ihan rikki kun pelkään, pomppaanko vaan samaan rumbaan takaisin vai uskallanko muuttaa jotakin oleellista, etten väsyisi niin.

  Reply
  • Inka I October 19, 2018 at 10:17 am

   Oi, se olisi ihanaa <3 <3 Mennään!

   Voi ei :( Ymmärrän sua täysin! Mutta on niin hyvä, että säkin tiedostat ton. Ehkä sen avulla jotakin kykenee muuttamaan. Mä oon ainakin nyt tietoisesti hakeutunut joka päivä hiljaisuuteen ja pitänyt just kännykästä taukoa. Pienilläkin jutuilla voi olla iso vaikutus oloon. Voimia muru <3

   Reply

  Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • 🤶 KOTIMAISEN MUODIN JOULUKALENTERI AUKEAA NYT - OSALLISTU JA VOITA 🎁⁣
⁣Kaupallinen yhteistyö & arvonta: @noukidesign 
Haluaisitko tutustua paremmin suomalaiseen muotiin?⁣
⁣
Nyt se on mahdollista! Kanavissani lähtee käyntiin joulukalenteri, joka on oodi kotimaisille vaatemerkeille. Joka adventtisunnuntai avautuu uusi luukku 🎁⁣
⁣
Olen viime vuosien aikana rakastunut moneen kotimaiseen, vastuulliseen merkkiin ja niiden arvoihin. Vaatteet tehdään läpinäkyvästi ja kestävästi. Olen löytänyt monta lempimerkkiä ja lempivaatetta, joiden tiedän kulkevan mukanani vuosikausia. ❤⁣
⁣
Ensimmäisenä tutustumme vuonna 2015 perustettuun, tamperelaiseen Noukiin, joka syntyi halusta helpottaa ihmisten arkea kauniilla ja käytettävillä arkivaatteilla. Nouki haluaa muuttaa epäeettisiä ja massatuotanto-valtaisia toimintamalleja vaatebisneksessä.⁣
⁣
Minulla on kuvassa ylläni Hetki-malliston Hulja-mekko, joka on tehty isoisäni kotikunnassa, Pohjois-Karjalan Kiteellä. Kaunis kietaisumekko istuu upeasti, on unelman kevyt päällä, ja mielettömät kellohihat hulmuavat näyttävästi. Olen aivan myyty! 💓⁣
⁣
Ensimmäisen adventtisunnuntain kunniaksi arvon teille 100 euron lahjakortin Noukille.⁣
⁣
Näin osallistut arvontaan:⁣
✔️ Tykkää tästä kuvasta Instagramissa tai Facebookissa 8.12. mennessä.⁣
✔️ Seuraa @inka.ikonen-tiliäni ja @noukidesign-tiliä.⁣
✔️ Psst! Tuplaa mahdollisuutesi voittaa ja osallistu kilpailuun myös Facebook-tililläni! Sieltä löydät minut nimellä @inkaiblogi.⁣
⁣
Arvonnan voittaja ilmoitetaan molemmilla tileillä.⁣
⁣
Onnea matkaan ja ihanaa joulunodotusta🎄⁣
⁣
Instagram ei ole mukana arvonnassa.
#joulukalenteri #joulukalenteri2019 #nouki #noukidesign #madeinfinland #finnishfashion #kotimainendesign #kotimainenmuoti #suomalainendesign #finninshdesign #maxidress #arvonta #kilpailu #inkaicom
  • Joko olet käynyt blogissa osallistumassa @didriksonsin 300 euron talvitakin arvontaan? ❄☃Vielä ehdit! Klikkaa blogiin suoraan profiilista 👉@inka.ikonen 
#didriksons #ambassador #talvitakki #talvi #outdoorfinland #outdoorwomen #competition #kilpailu #arvonta #recyclable #responsiblefashion
  • Onko sulla luova harrastus? 🧘‍♀🎼🎨🎭 @yleakuutti teki jutun luovien harrastusten terveysvaikutuksista. Ihana @nellikarkkinen haastatteli mua tanssista, josta on tutkitusti hyötyä esimerkiksi masennuksen hoitoon, kehonkuvaan, mielialaan ja muistiin. 💃⁣
⁣
Allekirjoitan kokemuksesta kaikki nuo hyödyt. Kuten jutussa kerron, tanssiessa olen oppinut arvostamaan omaa naiseuttani ja kehoani kaikkine puolineen. Tanssiessa jokainen keho on arvokas ja ihmeellinen, koska se kykenee vaikka mihin.⁣
⁣
Tanssin flow on ollut lapsesta saakka koukuttavaa. Parhaimmillaan se tuntuu jopa meditatiiviselta. Tanssi on voimaannuttanut ja antanut mulle todella paljon energiaa.⁣
⁣
Lue juttu nyt profiilissa olevasta linkistä: @inka.ikonen 
#yle #yleakuutti #tanssi #luovuus #luovaharrastus #hyvinvointi #terveys #terveyshyödyt #kehonkuva #mieli #dancing #twerkthatass #danceforlife #dancelikenooneiswatching
  • Kaupallinen yhteistyö & ARVONTA: @didriksons ❄☃⁣
Millainen on sun unelmien talvitakki? 🧥Minä löysin vihdoin omani - ja se täyttää kaikki toiveeni! 😍🙌Käy lukemassa lisää blogista ja osallistu 300 euron palkinnon arvontaan! Suora linkki biossa: @inka.ikonen 
#didriksons #ambassador #talvitakki #talvi #outdoorfinland #outdoorwomen #competition #kilpailu #arvonta #recyclable #responsible #garment
  • VAIKUTA JA VOITA! 🙌😍
.
Ihana Linnea Vaasan AMK:sta tekee opparia vaikuttajamarkkinoinnista ja hän kaipaisi apuasi. Käy vastaamassa bion kautta kyselyyn, aikaa menee ehkä minsa. Halutessasi voit samalla osallistua kolmen kuukauden Storytel-lahjakortin arvontaan. 📖
.
Kiitos superisti jo nyt kaikille vastaajille! Tieto on arvokasta niin Linnealle kuin mulle. Voin tarjota teille sitten entistä parempaa sisältöä ❤
.
Linkki kyselyyn: @inka.ikonen 
#vaikuttajamarkkinointi #kysely #sitoutuneisuus #engagement #thesis #survey #arvonta #kilpailu #storytel