Kaupalliset yhteistyöt, Ruoka, Terveys ja hyvä olo, Treeni

Shokkiuutisia palautumisestani – tuleeko pian seinä vastaan?

Sydämeni pomppasi kurkkuun tuijottaessani raporttia. Tiuskaisin sydämelleni, että pamppaile nyt…
Kaupallisessa yhteistyössä: TFW Helsinki

Sydämeni pomppasi kurkkuun tuijottaessani raporttia. Tiuskaisin sydämelleni, että pamppaile nyt siinä sitten. Sinunhan takia minä tästä raportista säikähdinkin!

Olen juuri saanut käsiini hyvinvointianalyysin. Mittalaite seurasi sykettäni ja sykevälivaihteluani kolmen vuorokauden ajalta ja tulokset olivat unen ja palautumisen suhteen järkyttävät. Olin toki tiennyt, etten ole juuri noilla osa-alueilla ihan parhaimmillani, mutta tulos oli silti shokki. Palautumisen ja stressin tasapaino oli todella heikkoa ja yhtenäkin yönä olin palautunut vain 26 minuuttia, vaikka olin kuitenkin ollut sängyssä 10 tuntia. Pelkäsin, että pian minulla tulee seinä vastaan ja kehoni pistää tälle menolle stopin.

Toki tämä mittausjakso on vain muutamalta päivältä ja on syytä muistaa, että päivät ja viikon vaihtelevat, muistuttaa TFW Helsingin päävalmentaja ja yksi omistajista Santtu Laine, kun puran hänelle huoltani palautumisesta.

– Työ- ja treenikuorma ja oman kropan toiminta vaihtelevat päivittäin ja naisilla täytyy aina huomioida myös hormonikierto, jonka vaikutus on kiistaton kokonaisuutta ajatellen, hän lohduttaa.

Santun mukaan olisi hyvä tehdä uusi testaus vertailua varten, jotta voisi sulkea pois erilaisia muuttujia, jotka aiemmalla kerralla saattoivat vaikuttaa tulokseen.

palautuminen

Juuri ennen huonoiten palauttanutta yötä olin vetänyt TFW:lla keskiraskaan voimatreenin. Syytin välittömästi treeniä ja sitä, etten ole riittävän hyvässä kunnossa. Lisäksi mittauksessa näkyi univaikeuteni. Mittaus tehtiin juuri pahimpana unettomuuskautenani ja valvotut yöt näkyivät niin kehossa kuin mielessä.

Mietin, uskallanko treenata. Tai miten voin treenata? Ja mitä ihmettä voin tehdä nukkumiselleni?

TFW:n järjestämällä Hallussakurssilla ei keskitytty pelkkään treeniin vaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Osana kurssia meille järjestettiin Unikulman luento, joka oli minulle kuin köysi hukkuvalle. Ehkä luennon jälkeen minulla olisi työkalupakissani jälleen yksi avain lisää, jolla edistää ennen kaikkea laadukasta unta ja palautumista.

Mistä palautuminen ja lepo lähtee?

Lepo, johon kuuluu uni ja palautuminen, ei ole oma yksittäinen osastonsa vaan jälleen kaikki vaikuttaa kaikkeen. Jotta nukut ja palaudut, täytyy liikkua, syödä hyvin, pitää ihmissuhteet kunnossa ja katto pään päällä ja viettää säännöllistä elämää. Jos yksi noista rakennuspalikoista uhkaa romahtaa, muut vieressä alkavat tutista perustuksissaan. Jos et nuku, et palaudu etkä jaksa liikkua tai syödä terveellisesti.

Nämä palikat vaativat tasapainoa. Jos annat voimavaroistasi 60 prosenttia pelkälle palkkapussin kasvattamiselle, muille elämän osa-alueille ei jääkään aikaa tai energiaa ja lopulta se palkkapussin kasvatuskin päättyy kuin seinään, koska kokonaisuus ei ole tasapainossa. Et ole pitänyt huolta itsestäsi. Tämä on monelle varmasti tuttua ja usein kantapään kautta opittua, mutta arjessa tasapaino monesti unohtuu. Niin myös itseltäni.

Meillä kaikilla on vain 24 tuntia vuorokaudessa. Unikulman näkemyksen mukaan meidän pitäisi saada noin kahdeksan tuntia unta, tehdä kahdeksan tuntia töitä ja viettää kahdeksan tuntia vapaalla. Tällöin jokainen osa-alue tukisi toistaan eikä söisi liikaa voimavaroja. Kuinka monella tosielämässä jako on todella tällainen? Töitä paiskitaan enemmän ja yöunista ja vapaasta nipistetään.

Jos siis nipistää unesta, tietää kävelevänsä enemmin tai myöhemmin suoraan seinään.

palautuminen

Palautuminen unessa

Tiesitkö, että peräti 95 prosenttia palautumisestamme tapahtuu unen aikana? Lisäksi yön aikana aivoissa käynnistyy pesuohjelma, joka puhdistaa aivot päivän aikana kertyneestä moskasta.

Jotta meidän keho jaksaa vetää täysiä myös huomenna, pitää illalla muistaa painaa pää tyynyyn riittävän ajoissa. Tarvittava uniaika on yksilöllistä, mutta sikeitä kannattaa vedellä noin 7-9 tuntia. Juuri sinulle paras aika selviää vain kokeilemalla. Jos etsit optimaalisinta uniaikaa, muistathan, että yksi unisykli kestää 90 minuuttia. Sen loppuvaiheilla näet kevyttä unta, jolloin herääminenkin on helpompaa. Jos heräät kesken syklin, olo voi olla hyvinkin tahmainen pitkälle päivään.

Pelkkä uniaika ei riitä. Tarvitsemme laadukasta unta.

Kaikkein palauttavin uniaika on unen ensimmäiset neljä tuntia, jolloin vaivut syvään uneen. Silloin aivot erittävät kasvuhormonia. Syvän unen lisäksi näemme myös kevyttä unta ja REM-unta, jonka aikana aivot käyvät läpi päivän tapahtumia.

Olen kuullut monen sanovan, että “mä pärjään vähillä unilla.” Ikäänkuin ylpeillen asialla. Mutta todellisuudessa vain noin prosentti maailman väestöstä pärjää alle kuuden tunnin unille. Lyhyet unet eivät ole siis ylpeilyn aihe tai menestyksen mittari. Kokeilepa nukkua 7-9 tuntia viikon putkeen ja katso, miten se vaikuttaa elämääsi.

palautuminen

Miten saan palauttavaa unta?

Minulle suurin oivallus luennolla oli se, että tulevaan yöhön valmistautuminen aloitetaan jo aamulla. Ennen torkutin aina useamman kerran ennen kuin nousin silmät ristissä ja lähes poikkeuksetta väärällä jalalla ylös. Luennon jälkeen lopetin torkuttamisen. Nousen heti sängystä, pesen kasvot, juon ison lasillisen vettä, jotta aineenvaihduntani käynnistyy – ja kappas! Olen hereillä!

Toki se, etten paina torkkua, vaatii, että olen nukkunut riittävästi ja riittävän laadukasta unta. Mutta pitkään torkuttaminen voi myös siirtää luonnollista vuorokausirytmiäni, joka pahentaa entisestään iltavirkkuuttani ja nukkumaanmenoa.

Kovempaa treeniä suositellaan välttämään 3-4 tuntia ennen nukkumaanmenoa. Varsinkin iltavirkuilla aivojen ja kehon aktivointi myöhään illalla voi viivästyttää nukahtamista.

Ja jokainen meistähän tämän tietää: Ei läppäreitä ja puhelimia paria tuntia ennen nukahtamista. Illalla pitää rauhoittua, tuulettaa makuuhuonetta, pimentää makkari kunnolla, laittaa tarvittaessa korvatulpat. Ja kyllä, nuo vaikuttavat! Vaikeiden uniongelmien kautta minusta on tullut kunnon uninatsi, joten tiedän mistä puhun. Kokeile vaikka viikon ajan mennä nukkumaan ilman puhelinta. Vaikuttaako nukahtamiseen?

Mitä syvemmälle uniasioissa menen, sitä enemmän olen alkanut myös pohtia muun muassa nukkumisergonomian merkitystä. Kuinka paljon nukkumisasento, tyyny ja patja vaikuttavat uneen? Vatsallaan nukkuminen tuo ainakin mojovimmat jumit aamulla! Pyrin nukkumaan kyljelläni tai selälläni, minulla on ergonominen tyyny ja uusi patja tilauksessa, koska edellinen oli aivan liian pehmeä.

Vinkki palautumisen mittaukseen

Valmentaja Laine vielä ehdotti, että seurasin kehon toimintaa mittaamalla aamuin ja illoin leposykkeitä. Tarjolla on erilaisia ilmaisia applikaatioita ja monelta löytyy sykekello, jolla syke voidaan määrittää suoraan ranteesta.

Lisäksi hän suositteli hieman keventämään treeniä ja ajoittamaan treenin niin, että harjoituksen ja nukkumaanmenon väliin jää mahdollisimman paljon aikaa ja seuraamaan vaikutuksia.

Kiinnostuin myös Unikulman vinkkaamasta suomalaisesta Beddit-sovelluksesta, jonka avulla voidaan mitata hyvin tarkasti unta, sykettä ja hengitystä.

palautuminen

Tärkeintä on todella oppia kuuntelemaan kehoaan

Pidin Hallussa-kurssin jälkeen muutaman viikon tauon rankemmasta treenistä ja keskityin vain liikkumaan luonnossa. Nyt olen palannut salille ja uskaltanut joinakin viikkoina vetää neljäkin treeniä. Keho tuntuu nyt jaksavan ihan eri tavalla, kun muun muassa ajoitan treenit aiemmaksi ja varmistan laadukkaan ja riittävän unen Unikulman ja TFW:n vinkkien avulla.

Laine vielä muistutti, että kaikkein tärkeintä on kuunnella omaa kehoaan. Väkisin ei pidä lähteä repimään ja täytyy oppia tunnistamaan, milloin keho on oikeasti väsynyt. Voi olla, että ei vain huvita lähteä treenaamaan, mutta kevyt harjoitus voi lisätä hyvää fiilistä ja edesauttaa nukahtamista ja sitä kautta myös palautumista.

Yhtä tärkeää on tunnistaa, milloin keho oikeasti viestii levon tarpeesta. Silloin kannattaa jättää treeni välistä ja nähdä ystävää, meditoida tai vaikka köllöttää sohvalla. Mieti, mikä sinua rentouttaa ja kuinka saat ajatukset ja kehon rauhoittumaan.

Kilpailu

Iltaisin juon Foodinin ja TFW Helsingin suunnittelemaa Hallussa Sleep Well -iltavettä, jonka ainesosat auttavat elimistöäni palautumaan päivän aktiviteeteista. Aamuisin nautin Hallussa Wake Up -aamuveden, joka auttaa heräämään, tukee suolistoni hyvinvointia ja lisää vastutuskykyä. Treenien jälkeen taas hulautan Hallussa Build Up -palautusjuoman, jonka sisältämät probiootit tehostavat aminohappojen imeytymistä ja tukevat suoliston toimintaa.

Kaikkien tätä postausta sunnuntaihin 3.6. mennessä kommentoiden kesken arvon yhdessä TFW:n kanssa yhden Hallussa-tuotekassin, joka sisältää ilta-, aamu-, ja palautusveden (tuotteiden arvo 48,70 euroa) sekä kokeilutreenit hiljattain avatulle TFW Stadi -salille.

Arvonnan voittaja ilmoitetaan kommenteissa.

KILPAILU ON PÄÄTTYNYT.

Kuvat: Marko Juhani

<3: Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM / TWITTER

Lue myös:

Näin löysin elämäni kovimman motivaation

Unettomuus – kun elämästäni tuli helvettiä

Unettomuus riesana? Katso parhaat vinkkini, joista yksi on ylitse muiden

54 Comments

 • Sonttu May 20, 2018 at 6:32 pm

  Tulisi tarpeen tuollainen palautumisen mittaaminen täälläkin! Tuntuu että ihan sumussa mennään vaikka kuin olis nukkunu joskus hyvätkin unet.

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:10 pm

   Suosittelen kyllä lämpimästi, jos tuntuu, että veto on veks. Ja kokeilemaan noita Unikulman ja Santun vinkkejä :)

   Reply
 • tyttis10 May 20, 2018 at 6:55 pm

  Olen itsekkin huomannut että hyvät yöunet takaavat paremman pohjan laihdutukselle, säännöllisistä ruoka-ajoista puhumattakaan!

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:10 pm

   No se on juurikin näin! Väsyneenä ja nälkäisenä laihdutus on viimeisenä mielessä.

   Reply
 • Sabina May 20, 2018 at 10:00 pm

  Mielenkiintoinen kirjoitus. Itse nukun todella vähän ja huonosti ja urheilun päivittäin.stressiä riittää. Pitäisi opetella hidastamaan…

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:12 pm

   Voi ei, kannattaa kokeilla sitä, että priorisoi unen kaiken muun yläpuolelle. Sen avulla muutkin palaset loksahtelevat kohdalleen. Onnea hidastamiseen!

   Reply
 • Karri May 20, 2018 at 10:54 pm

  Itse hankin aikoinaan tuon beddit ja todennut että se on ollut todella hyvä ostos. Vuorotyötä tekevänä jää unet välillä vähiin ja tätä kautta palautuminen. Lisäksi sovelluksen kautta pystyy kiinnittämään huomiota itselleen hankaliin asioihin. Hyvään sänkyyn satsaaminen on ollut aivan ehdoton!!

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:13 pm

   Mun on kyllä testattava se Beddit. Sen verran jäi kiinnostamaan! Ja sepä se, sänky on kyllä tärkeä varsinkin jumien ehkäisyssä ja hyvän, ergonomisen nukkumisasennon löytämisessä. Me myytiin vanha, liian pehmeä sänky ja satsattiin nyt todella laadukkaaseen patjaan. Sillä kun kuitenkin lepuuttaa kroppaansa sen 8 tuntia vuorokaudessa niin sen on oltava hyvä.

   Reply
 • Taru May 20, 2018 at 11:08 pm

  Mielenkiintoinen kirjoitus ja laitto myös hyvin miettimään.. itse olen alkanut epäilemään etten palaudu tarpeeksi mut kun ei vaan malta. Ärsyttävää. Ja haluaisin niin voittaa tuon paketin ja kokeilla olisiko niistä apua. Treeneissä nähdään!

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:14 pm

   Sepä se! Itse olen ollut ihan samanlainen, mutta nyt yhä herkemmällä korvalla kuuntelee kehoaan ja sen antamia viestejä. Jos ei palaudu, leikki loppuu kyllä enemmin tai myöhemmin. Nähdään treeneissä!

   Reply
 • Sara May 21, 2018 at 12:52 am

  Tosi mielenkiintoinen kirjoitus, pitäisi itsekin muistaa panostaa palautumiseen enemmän.

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:14 pm

   Kiva kuulla, että pidit. Kyllä, palautumisen tärkeyttä ei voi liiaksi korostaa.

   Reply
 • Meri May 21, 2018 at 1:04 am

  Kiinnostava postaus! Olen itsekin miettinyt palautumista ja harmitellut, että sykekellostani ko. Tieto puuttuu kokonaan. Pitääkin tutustua tuohon Beddit-sovellukseen 😊

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:15 pm

   Kiitos, kiva kuulla! Joo, moni on sitä sovellusta mulle nyt kehunut :)

   Reply
 • Tiina Pitkänen May 21, 2018 at 1:06 am

  Olen myös huomannut hyvien yöunien vaikutuksen, vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.
  Säännöllisemmäksi yritän juuri ruokailuaikoja saada itselleni.😊

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:16 pm

   Kyllä, unen vaikutus on todella iso! Hyvä, että se on kondiksessa niin seuraavaksi voit panostaa tuohon ruokavalioon. Tsemppiä! Siihen oppii kyllä. Nykyisin jos en syö muutaman tunnin välein, nuupahdan täysin.

   Reply
 • Paula May 21, 2018 at 2:39 am

  Ihan pakollinen pitäisi olla tuollainen palautusmittari. Tiedän etten nuku tarpeeksi, koska nukahtaminen on ongelmallista, en mene sänkyyn pyörimään. Tästä lähtee kaikki mainitsemasi ongelmat myös minulla. Ei kunnon ruokarytmiä, eikä kunnollista ruokaa tarpeeksi, koska ei jaksa.

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:17 pm

   Jep, kaikki vaikuttaa kaikkeen. Se on hurjaa huomata! Mulla on auttanut se, että olen vain laittanut laadukkaan ja riittävän pitkän unen ykköseksi arjessa. Sitä kautta tulee liikunta ja ruokavalio ja ihmissuhteet, kun niihin on energiaa panostaa levänneenä.

   Reply
 • Tomi May 21, 2018 at 6:31 am

  Mulla on suurimmat haasteet tuon nukkumisen kanssa, työviikolla tulee helposti nukuttua vain 4-5h/yö ja silti jatkuvasti 3krt/vko suht raskasta reeniä. Paitsi että unet ovat lyhyet ne ovat myös huonolaatuiset, heräilen useasti yössä 😐
  Toi kännykätön nukkumaan meno täytyy ehdottomasti ottaa ohjelmaan ensimmäisenä

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:20 pm

   Hui, 4-5 tuntia tuntuu todella pieneltä. Toki osa pärjää vähemmällä, mutta meikäläinen olisi ainakin aivan silmät ristissä. Mulla se kännykän räpläyksen lopettaminen on vaikuttanut todella paljon vireystilaan, mutta toki me ollaan yksilöitä. Unen laatuun on vaikuttanut myös muun muassa magnesium, melatoniini, piikkimatto, venyttely illalla… Pitää vain löytää omat tavat toimia ja arvostaa unta. Tsemppiä!

   Reply
 • Nennaa May 21, 2018 at 7:06 am

  Tämä oli todella mielenkiintoinen postaus, nukun yleensä 8-9 tuntia, mutta olen huomannut, että keho ei ehkä kuitenkaan palaudu niin hyvin kuin pitäisi. Pitänee jossain vaiheessa perehtyä tuohon mittaamiseen.

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:22 pm

   Kiva, että pidit postauksesta. Suosittelen mittausta! Ja ilman sitäkin voi testata, mitkä asiat vaikuttavat palautumiseen. Oletko kokeillut joogaa, piikkimattoa, kelluntatankkia, magnesiumia? Monella asialla voi vaikuttaa positiivisesti palautumiseen.

   Reply
 • Millastiina May 21, 2018 at 8:44 am

  Tää on itselle ajankohtainen aihe: vanha liian pehmeä sänky aiheuttaa yön aikana selkäkipuja ja kahen pienen lapsen äitinä yöt ovat hyvin katkonaisia ja unen laatu…noh, niin, huono. Ja yleensäkin liian vähän unta ja lepoa since 2015 😄 + mukana arvonnassa, kovasti kiinnostais päästä testaan nuita tuotteita 😊

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:23 pm

   Jep, pehmeä sänky vaikutti myös meikäläisellä noin. Jos vain mahdollista, kannattaa se laittaa vaihtoon. Huh, yöunesi keskeytyvät varmasti monta kertaa yössä. Se kyllä vaikuttaa kokonaisuuteen. Ehditkö illalla tai päivän aikana pitämään pieniä, palauttavia hetkiä esim. venytellen tai joogaten? Tsemppiä!

   Reply
  • Inka I June 5, 2018 at 6:55 pm

   Hei! Onneksi olkoon Millastiina! Arpaonni osui sinuun ja voitit itsellesi tuotepaketin ja kokeilutreenit TFW Stadiin! :) Tarvitsen vielä yhteystietosi.

   Reply
 • Riina May 21, 2018 at 10:38 am

  Itse yleisesti nukun 7-9h yössä, joskus kiireen tai nukahtamisvaikeuden takia tulee nukuttua 4-6h ja sen kyllä huomaa ettei se riitä kun koko päivän on väsyneenä.

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:24 pm

   Jep, täällä ihan sama homma. Se on hurjaa, miten ison eron huomaa energiatasoissa, kun on nukkunut liian vähän.

   Reply
 • Veera Terho May 21, 2018 at 7:38 pm

  Hyvät yöunet on kyllä hyvinvoinnin perusta!! Olis niin mukava testata omaa yöaikaista palautumista etenkin nyt pienen vauvan äitinä :) ja nuo tuotteet kiinnostaisivat kans ❤️👍

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:25 pm

   Niin on! Onneksi sitä korostetaan koko ajan yhä enemmän. :) Tsemppiä sinne palautumiseen ja uneen!

   Reply
 • Eeva Lyyra May 21, 2018 at 7:56 pm

  Itse ajattelin jo yrittäneeni kaiken nukkumisen suhteen, mutta tuollaisesta vedestä en ole vielä kuulukaan. Toivottavasti arpaonni suosisi ❤️

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:26 pm

   Jep, tuo iltavesi ja ihan pelkkä magnesiumkin on vaikuttanut mun palautumiseen ja siihen, miten hyvin pystyn illalla rauhoittumaan. Lisäksi tavaksi tullut venyttely, putkirullaus ja piikkimatto illalla jeesaavat unessa.

   Reply
 • Henna May 21, 2018 at 9:08 pm

  Täällä myös torkuttaja ja iltavirkku. Väsynyt sellainen. Tänään pelästyin todenteolla kun meinasin nukahtaa rattiin. :/ viime yönä unta n. 5h30min.

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:27 pm

   Hui! Se on kyllä todella pysäyttävä hetki. Onneksi mitään ei käynyt! Suosittelen kokeilemaan sitä torkuttamisen lopettamista vaikka pariksi viikoksi. Ja iltavirkkuna esim. kännykän räpläys on multa pannassa.

   Reply
 • Krisu May 21, 2018 at 9:42 pm

  Mielenkiintoista. Uniasiat ovat myös erittäin yksilöllisiä asioita.

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:27 pm

   Se on juurikin näin! Niin monta oikeaa tapaa kuin on nukkujaa. Jokaisen pitää löytää itselle toimivat keinot.

   Reply
 • Johanna May 21, 2018 at 9:43 pm

  Niin asiaa! Uni ja palautuminen todella aliarvostettua ja jää itseltäkin välillä täysin huomiotta.
  Pitääpä skarpata!

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:30 pm

   Se on juurikin näin. Tsemppiä!

   Reply
 • Tiina Keskinen-Kivekäs May 21, 2018 at 10:16 pm

  Mielenkiintoinen postaus!

  Reply
 • Ida May 21, 2018 at 11:30 pm

  Itse yritän mahdollisimman paljon nykyään antaa aikaa palautumiseen :)

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:30 pm

   Mahtavaa! :)

   Reply
 • Sonja May 22, 2018 at 3:20 am

  Mielenkiintoista

  Reply
 • Julle May 22, 2018 at 9:35 am

  Näinhän se on, itse huomaan että torkuttamisen jälkeen päivä ei vaan ns. lähde käyntiin missään vaiheessa ja illalla nukkumaanmeno venyy, vaikka väsyttäisikin. Toki vuorotyö ja iltavuorot vaikuttavat osaltaan 🤔

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:31 pm

   Jep, se on ihan totta. On jotenkin utuinen ja väsynyt olo koko päivän, vaikka kuinka läiskisi naamalle kylmää vettä ja joisi kahvia. Vuorotyö on kyllä kropalle todella haasteellinen! Tsemppiä!

   Reply
 • Jonna May 22, 2018 at 2:54 pm

  Ihana Inka lukea sun postauksia! Kiitos. Ehdottomasti tahtoisin kokeiluun tuotteet sekä treenit :)

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:31 pm

   Ihana kuulla, että tykkäät :)

   Reply
 • Niinu May 22, 2018 at 3:23 pm

  Olisi mielenkiintoista päästä testaamaan hallussa aamu-ja iltavesiä sillä en ole näistä aiemmin kuullutkaan ja täytyy myös tutustua tuohon beddit sovellukseen. Ehkä olisi itsellekkin hyvä aika perehtyä paremmin palautumiseen,useinkin siis liian usein tuntuu että pidempienkin yöunien jälkeen olo on väsynyt ja vetämätön.

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:32 pm

   Tutustu ihmeessä :) Mä aion kans ottaa sen selvitykseen! Jep, tuo on kyllä hyvä merkki siitä, että asiaan täytyy herätä ja miettiä mitä voisi tehdä toisin. Tsemppiä!

   Reply
 • Mirca Seppänen May 24, 2018 at 7:38 am

  Palautuminen on erittäin tärkeää!

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:32 pm

   Kyllä! Sitä ehkä liiaksi vähätellään.

   Reply
 • Tanja May 24, 2018 at 1:16 pm

  Taitaa usein unohtua levon ja palautumisen merkitys tälläiseltä himosuorittajalta.

  Reply
  • Inka I May 27, 2018 at 5:33 pm

   No, sepä se! Samoin täällä. Suorittajana koen syyllisyyttä, jos lepään. Mikä on ihan hullua ja on onneksi alkanut muuttua. Eihän sitä jaksa suorittaakaan jos ei lepää :D

   Reply
 • Sannamarianna May 24, 2018 at 11:39 pm

  Nuo vedet on aivan uusia tuttavuuksia mulle!

  Reply
 • Minna May 26, 2018 at 9:36 am

  Olipa mielenkiintoinen juttu :) Mukana arvonnassa!

  Reply
 • Inka I June 5, 2018 at 6:56 pm

  Kiitos kaikille osallistujille <3 Kommenttien perusteella teillekin palautuminen ja riittävä uni on tärkeää, mutta niin monelle meistä se aiheuttaa haasteita. Tsemppiä kaikille!

  Voiton vei tällä kertaa Millastiina. Onnea!

  Uutta skabaa tulossa pian ;)

  Reply
 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Kaupallinen yhteistyö: @beautyfeelvantaa ⭐ ARVONTA - VOITA 190 EURON HEMMOTTELUHOITO ⭐⁣
⁣
Joko katsoit blogista, kuinka älyttömän paljon ihoni on muuttunut puolessa vuodessa kosmetologien Tiinan ja Heidin hoidoilla ja vinkeillä? Käy tsekkaamassa biosta: @inka.ikonen ⁣
Nyt me halutaan tarjota teille sama mahdollisuus muutokseen! ❤ Arvon yhdelle teistä uudistavan ja kirkastavan @nimueskininternational hapotushoidon BeautyFeelissä sekä Nimuen aloituspakkauksen, joka valitaan ihotyyppisi mukaan. Paketissa on minikokoiset puhdistustuotteet, voiteet, kuorinta sekä aurinkosuoja. Jo kahden viikon käytöllä huomaat eron ihossasi! Palkinnon arvo on 190 euroa.⁣
⁣
Osallistu näin:⁣
⁣
✔ Seuraa @inka.ikonen -tiliä ja @beautyfeelvantaa -tiliä.⁣
✔ Kommentoi kuvaa maanantaihin 2.2. mennessä.⁣
✔ Pisst! Tuplaa mahdollisuutesi voittaa ja käy osallistumassa myös Facebookin puolella. Löydät minut siellä nimellä @ inkaiblogi.⁣
⁣
Onnea arvontaan!⁣
⁣
Instagram ei ole osallisena arvonnassa.
#arvonta #kasvohoito #kosmetologi #kauneushoitola #ihonhoito #nimue #nimueskin #nimueskintechnology #skincare
  • Kaupallinen yhteistyö: @beautyfeelvantaa 〰 Apua, kuinka paljon iho voi muuttua puolessa vuodessa! 😍 Aloitimme syksyllä kauneushoitolan kanssa projektin, jonka tarkoitus oli nitistää epäpuhtaudet ihollani ja opetella hoitamaan ikääntyvää ihoa oikein. 
Nyt lopputulos on nähtävissä blogissa - käy katsomassa ihan älytön muutos, nappaa alekoodi ja vinkit ikääntyvän ihon hoitoon! Suora linkki profiilissa 💆‍♀️
#ihonhoito #kasvohoito #kosmetologi #ihonhoitotuotteet #ihonhoitovinkit #nimue #nimueskin #nimueskininternational #nimueskincare #inkaicom
  • Tänään mulle tuli virallisesti vuosi täyteen yrittäjänä 🙌🏻🥳🎉⁣
⁣
Vitsi, mikä fiilis! 🔥⁣
⁣
Vuoteen on mahtunut paljon, oppimiskäyrä on ollut hurja. Alun paniikista ja joka suuntaan sohimisesta olen fokusoinut, rauhoittunut, oppinut luottamaan ja sietämään epävarmuutta. Löytänyt intohimoni: puhua hyvinvoinnista & terveydestä & yrittäjyydestä 🙏🏻💰⁣
⁣
Kaksi elämää mullistavaa työjuttua ovat olleet @mehilainenoy blogiyhteistyö hedelmällisyydestä ja lapsettomuudesta ja @duunitori Yrittäjän oppaan tuottaminen. Se viimeistään sytytti halun kannustaa muitakin yrittäjyyden polulle ja nyt olenkin @nuoretyrittajathelsinki ylpeä, tuore hallituslainen.⁣ Kiitos kuluneesta vuodesta ja luottamuksesta kaikille mun mahtaville asiakkaille ja teille seuraajille ❤️
⁣
Tämän vuoden tavoitteet on selvillä ja myynti hyvässä vauhdissa. Let’s hustle! 😎
#yrittäjä #yrittäjyys #naisyrittäjät #työ #ura #womanwhohustle #entrepreneurlife #womeninbusiness #womenentrepreneurs #journalist #wellnessblogger #consult
  • Onko jälleen tuskaista miettiä viikon arkiruokia? 🤔Viime viikolla peräti 8 000 teistä seuraajista kävi tutustumassa blogissa neljään vaivattomaan peltiruokaan. Toivottavasti niistä oli teille apua! ❤ ⁣
⁣
Huomaan myös, että näin tammikuussa salaattiohjeet erityisesti kiinnostavat 🥗Niinpä nyt linkki postaukseen, jossa jaan yhdeksän salaattia, jotka on todella nopea pyöräyttää kiireisen arjen keskellä 🥒🥑🍅🥕Mun ja teidän kestosuosikki on tämä halloumisalaatti, nammmm! Muita herkkuja ovat muun muassa fetasalaatti hieman uudella tapaa, falafel-fetasalaatti, prosciutto-mozzarellasalaatti ja aasialainen katkarapusalaatti. Linkki biossa: @inka.ikonen ⁣
#resepti #arkiruokaa #vartissavalmistavegea #kasvisruoka #salaatti #hyvinvointi #ruoka #terveys #inkaicom #inkai
  • Millaista on elää aknen kanssa? 〰 Kaupallinen yhteistyö: @mehilainenoy ⁣
Tanssin baarissa ystävieni kanssa selkä hiessä koko yön. Olin myös illan aikana tutustunut kivaan kundiin. ⁣
⁣
Hauska ilta päättyy liian pian pilkkuun. Loisteputkivalot rävähtävät päälle, ja taika on murtunut. Olen kuin Tuhkimo, joka on palannut prinsessasta takaisin kyökkipiiaksi. Pimeässä, discopallon hohteessa olin tuntenut itseni kauniiksi. En enää.⁣
⁣
Kohdistani katseeni maahan enkä uskalla katsoa enää ketään silmiin. Kundi yrittää tulla luokseni juttelemaan, mutta en ole huomaavinani häntä. En halua nähdä sitä pettymystä hänen kasvoillaan, kun hän näkee todellisen minän. Naisen, jolla on akne. En uskonut hänen huomaavan minussa muuta.⁣
⁣
Akne on vaikeuttanut niin rakkaus- kuin työelämää. Huonommuuden tunteet ovat ulottuneet molempiin. Olen jarrutellut itseäni, tehnyt itsestäni pienemmän. En ole uskaltanut olla oma itseni. Mietin, löydänkö koskaan kumppania, jonka seurassa voin olla huoletta sen näköinen kuin olen.⁣
⁣
Onko sinulla akne vaikuttanut itsetuntoon ja mieleen? Lue blogista kokemuksistani ja nappaa ihotautilääkärin vinkit aknen hoitoon. Linkki biossa! ❤
#mehiläinen #akne #ihotauti #ihotautilääkäri #itsetunto #hyvinvointi #terveys #mieli