Akupunktio – tällaiset vaikutukset hoidolla on

21/10/2018

Akupunktioterapeutti, naprapaatti D.N Maria Eklöf laittaa ensimmäiset viisi neulaa päähäni. Tätä rykelmää kutsutaan kruunuksi, jonka kerrotaan hoitavan koko kehoa ja mieltä. Maria asettaa vielä reilut parikymmentä neulaa ympäri kasvojani ja kehoani.

Korvanlehtiin hän painaa kaksi nastaa, jotka jäävät paikalleen viikoksi. Toinen rentouttaa ja auttaa uneen ja stressiin, toinen taas tasapainottaa hormonitoimintaa ja edistää sekä aineenvaihduntaa että ruoansulatusta.

Neulat nipistävät hieman ja jossain kohdissa säpsähdän. Eniten kipristää kämmenen piste etusormen ja peukalon välissä. Se yksi tärkeimpiä akupunktiopisteitä ja auttaa muun muassa lievittämään niskakipua, päänsärkyä ja migreeniä. En ylläty, että piste on herkkänä.

akupunktio

Akupunktio auttaa kokonaisvaltaisesti

Hakeuduin Marialle hoitoon, koska olin ylikuormittunut, stressaantunut ja kärsin uniongelmista. Olen maannut hänen akupunktiopöydällään aiemminkin, työskennellessäni A-lehtien Kauneus & Terveys -lehdessä. Tuolloin testasin akupunktiota ensi kertaa, ja yllätyin siitä, kuinka paljon Marian hoito auttoi nukahtamiseen ja mielialaan. Apu oli välitön, heti hoitoa seuranneena iltana nukuin kuin tukki.

Akupunktion tarkoituksena on auttaa kehoa hakeutumaan tasapainoon, korjaamaan itse itseään. Se on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, joka perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen. Sen lääketieteen mukaan ihminen on kokonaisuus, johon kuuluu kehon ja mielen lisäksi elinvoimaa ylläpitävä energia qi. Energia jakautuu kahteen, monelle tuttuun osaan, yiniin ja yangiin. Kun nämä liikkuvat elimistössä vapaasti ja ovat tasapainossa, voimme hyvin.

Akupunktio myös kaunistaa. Suuren suosion saanut kasvoakupunktio kiinteyttää, kirkastaa ja silottaa kasvojen ihoa, kiihdyttämällä elastiini- ja kollageenituotantoa, ihosolujen aineenvaihduntaa ja verenkiertoa.

Hoidon vaikutukset

Kun Maria on saanut kaikki neulat paikalleen, hän peittelee minut ohuella kankaalla. Saan vaipua puoleksi tunniksi omiin maailmoihini. On todella rentouttavaa ja palauttavaa maata täydellisessä hiljaisuudessa paikallaan. Harvoin tällaista tulee kotoa tehtyä. Ehkä pitäisi.

Hoidon jälkeen olo on todella kevyt ja rauhallinen. Olen kuplivan hyväntuulinen ja iloinen. On tutkittu, että akupunktio vapauttaa kehossamme mielihyvähormoni oksitosiinia. Hyväntuulisuuteeni on erityisesti vaikuttaneet päähän ja jalkapöytään laitetut neulat, jotka hoitavat mieltämme.

akupunktio

Illalla olo on levollinen ja rauhallinen. Uni tulee helpommin.

Aluksi käyn Marialla tehokuurin, yhteensä kuusi kertaa viikon välein. Tämän jälkeen voin käydä ylläpitävässä hoidossa noin kuukauden välein. Yksi hoitokerta kestää 40 minuuttia ja maksaa 75 euroa.

Akupunktio auttaa minun vaivojeni lisäksi esimerkiksi hormonihäiriöihin ja selittämättömään lapsettomuuteen. Marialla on lukemattomia tarinoita siitä, kuinka lapsettomuudesta kärsivä mutta silti paperilla terve nainen, on hoitojen jälkeen tullut raskaaksi. Se herättää kunnioitusta tuhansia vuosia vanhaan hoitoon.

Lue myös:

Stressaako tai eikö uni tule? Akupunktio voi auttaa

Akupunktio auttoi uneen, stressiin ja vatsavaivoihin

Näin minulta hävisi migreeni ja 6 muuta ongelmaa!

Unettomuus – kun elämästäni tuli helvettiä

Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM
  • Jj

    Mä olen miettinyt akupunktiota viimeisen 10v aikana useasti. Migreenini on sellaista laatua ettei mitkään lääkkeet auta ja se vie toimintakyvyn päiviksi.
    Töölön laidalla asuessamme kävelin useasti yhden paikan ohi mutta en saanut aikaiseksi mennä/varata aikaa.
    Ehkä nyt ❤️

    • Inka I

      Kannattaa ehdottomasit kokeilla, jos kärsit noin pahasta migreenistä. :) Mä olen turvautunut ns. vaihtoehtoiseen lääketieteeseen, koska pillereiden napsiminen ei ratkaise mun ongelmaa. Migreenini on lähtenyt akupunktion ja kiropraktikon avulla: https://inka-i.com/2017/10/15/migreeni-lahti-pois-nain/

      Tsemppiä <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Liity Inkan uutislistalle