Digineuvola tarjosi parasta neuvontaa, jota olen saanut

05/03/2023
Kaupallisessa yhteistyössä: Mehiläinen

Digineuvola on tuonut mielenrauhan. Minun ei tarvitse kantaa huolta lapsen terveydestä ja kehityksestä, kun voin kysyä apua 24/7 niin usein kuin haluan.

Digitaalinen neuvola

Miksi lapsemme suosii niin voimakkaasti toista vanhempaa? Miten toimia uhmaikäisen raivokohtausten aikana? Mitä tehdä, kun 2-vuotiaan nukahtaminen kestää iltaisin yli tunnin? Yskä on kestänyt jo viikkoja, pitääkö mennä lääkäriin? Kynnet irtoavat, voiko se johtua sairastetusta enterorokosta?

Vanhempana niin lapsen hyvinvointiin ja terveyteen kuin kasvuun ja kehitykseen sekä omaan vanhemmuuteen liittyvät kysymykset ovat päättymättömiä. Aina on jotain, mikä pohdituttaa. Onko tämä normaalia tai kuinka nyt toimia, kun uusia asioita tulee tämän tästä.

Sain mielenrauhan, kun kysyin huolistani Mehiläisen Digineuvolasta.

Mikä digitaalinen neuvola on?

Mehiläisen Digineuvolasta saa tukea ja neuvoja juuri silloin, kun sitä tarvitsee. Digineuvolan chat-palvelussa vastaavat koulutetut kätilöt ja hoitajat 24/7. Alle 4-vuotiaan vanhemmat saavat apua esimerkiksi kotihoidon tueksi, uneen, imetykseen, muihin ravintoasioihin, kasvuun tai vanhemmuuteen liittyvissä teemoissa. Palvelua voi käyttää niin paljon ja usein kuin haluaa kiinteään kuukausihintaan 14,90 e/kk.

Digineuvola ei korvaa perinteistä neuvolaa, vaan tarjoaa apua ja tukea silloin, kun fyysistä tutkimusta tai lääkäriä ei välttämättä tarvita. Tarvittaessa asiantuntija ohjaa eteenpäin oikean palvelun pariin, esimerkiksi Digiklinikan lääkärille tai paikan päälle vastaanotolle.

Nappaa alekoodi postauksen lopusta.

Miten digitaalinen neuvola toimii?

Palvelun tilaus ja käyttö tapahtuu OmaMehiläinen-sovelluksessa. OmaMehiläinen-sovelluksesta löytyvät paitsi kaikki omat mutta myös lasten terveystiedot.

OmaMehiläinen-sovelluksessa on mahdollista asioida myös Digineuvolassa kertakäyntinä (19,90 €/keskustelu) esimerkiksi raskausaikana tai silloin, kun lapsella ei vielä ole olemassa olevaa henkilötunnusta (vastasyntynyt).

Digitaalinen neuvola tarjosi parasta neuvontaa, jota olen saanut

Digitaalinen neuvola on aivan loistava tuki ja turva ja arjen helpottaja mielestäni edulliseen hintaan. Olisin kaivannut tällaista palvelua jo silloin, kun lapsemme oli vauva. Tuoreena vanhempana oli välillä niin epävarma ja epätoivoinenkin olo, kun ei tiennyt, kuinka kuuluisi toimia ja mistä saisi apua.

Nyt 2,5-vuotiaan kanssa kuukausien sairastelukierteet ovat herättäneet välillä huolta ja nykyisessä terveydenhuollon tilanteessa apua tai vastauksia ei ole saanut kovinkaan nopeasti.

Toisinaan apua on vaikea pyytää ja jos ei koe tulleensa kohdatuksi, kynnys kysyä uudelleen kasvaa. Siksi on niin ihanaa, että Mehiläisen Digineuvolasta voi pyytää helposti tukea ja neuvoa matalalla kynnyksellä chatissa.

Digitaalinen neuvola

Yhtenä päivänä chattailin hetken kätilön kanssa ja kysyin neuvoa lapsen kasvaneeseen luomeen, irtoaviin kynsiin sekä siihen, kun lapsi suosii minua ja torjuu voimakkaasti isäänsä. Tuo yksi keskustelu oli jo kuukausihinnan arvoinen ja enemmän! Tuntuu häkellyttävältä, että tuohon hintaan sain noin kattavaa ja hyvää palvelua. Sain selkeät ja kattavat tiedot ja ohjeet kaikkiin kysymyksiin.

Kätilö oli viesteissään hyvin myötätuntoinen, ymmärtävä ja validoiva. Hän osasi antaa juuri oikeanlaista tukea ja kannustusta. Ei ole hetkeen tullut vanhempana niin nähty olo! Heittämällä parasta neuvontaa, jota olen saanut.

Digineuvola vastaa: Miksi lapsi suosii toista vanhempaa?

Oli huojentavaa kuulla, kun kätilö kertoi, että vanhemman suosiminen on tässä iässä tavallista ja usein ohimenevää. Hän myös ymmärsi, että tilanne on meille toisinaan rankkaa ja turhauttavaa. Hän antoi meille niin hyvät vinkit:

  1. Lapsi vaistoaa herkästi energiat ja ilmapiirin. Onko isä kiireinen tai väsynyt, joka voisi vaikuttaa lapsen suosimiseen?
  2. Onko vanhemmilla samat säännöt ja tavat toimia lapsen kanssa? Lapsi saattaa hakeutua sen vanhemman seuraan, jolta saa enemmän läheisyyttä tai kivoja juttuja.
  3. Voisiko lapsi tehdä isän kanssa jotain superkivaa yhteistä tekemistä, esimerkiksi ruoanlaittoa, satuhetkeä, uimista tai piirtämistä? Näin myönteinen yhteys vahvistuisi.
  4. Vastuuta voi vanhempien kesken jakaa niin, että jokin päivittäinen asia, kuten hampaiden pesu, hoituu jatkossa vain isän kanssa.
  5. Jotta lapsi ei koe minun puoleltani puolestaan torjuntaa, voin sanoa, että “kiitos, kun kerroit asian X äidille, mutta isä auttaa sinua tässä asiassa”.
  6. Minä voisin kehua isän jotain toimintatapaa tai ominaisuutta hänelle itselleen sekä lapselle. Näin myönteinen mielikuva isästä vahvistuu lapsen mielessä. Lapsi luottaa minuun ja jos hän huomaa, että minä luotan isään, häneen turvautuminen voisi olla helpompaa.

digitaalinen neuvola

Miettikää, miten hyvät neuvot! Kävimme heti puolisoni kanssa listan läpi. Isä on kyllä läsnä lapselle ja meillä on yhteiset säännöt, mutta minä olen selkeästi lepsumpi, koska minun on vaikea kestää lapsen pettymystä. Tämän huomaaminen oli tärkeää. Isä alkoi heti suunnitella yhteistä, säännöllistä puuhaa lapsen kanssa ja pohdimme, mikä arkinen askare on jatkossa hänen ja lapsen välinen. Ja kehua minä todellakin voin ja haluan! Vinkki oli hyvä muistutus siitä, että meidän vanhempienkin on tärkeä tulla toisillemme nähdyiksi ja huomata toistemme vahvuudet ja antaa niistä kannustusta. Hyvä kasvaa hyvässä <3

Innostuin palvelusta niin paljon, että minulla on jo listalla muutama muu vanhemmuuteen liittyvä kysymys: Miten tukea lapsen omatoimisuutta ja esimerkiksi pukeutumisen harjoittelua? Miten ottaa huomioon lapsen herkkyys mutta myös rohkaista häntä? Miten omaa ylisuojelevuutta voisi hillitä?

Millaisiin lapsen kehitykseen ja kasvuun ja toisaalta vanhemmuuteen ja kasvatukseen liittyviin pulmiin sinä kaipaisit neuvoa? Mikä lapsiperheen arjessa tai lasten sairauksissa mietityttää?

Nappaa alekoodi Digineuvolaan!

Koodilla DIGINEUVO4 saat Digineuvolan ensimmäisen määräaikaisen 6 kk jakson tarjoushintaan 9,90 e/kk. Määräaikaiselta tarjousjaksolta palvelu veloitetaan kertaveloituksena 59,40 e.

Tämän jälkeen tilaus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana hintaan 14,90 e/kk, ellei palvelua ole irtisanottu määräaikaisen sopimuskauden loppuun. Kampanja on voimassa 30.4.2023 asti.

Tutustu Digineuvolaan täällä.

Kuvat: Eva-Liisa Orupõld

Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM

Katso myös:

Kaikki, mitä olet aina halunnut tietää hedelmällisyydestä

Hedelmällisyystesti paljasti karun totuuden: En ehkä voikaan saada lapsia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Liity Inkan uutislistalle