Rasvaisen ihon pahimmat hoitovirheet

26/01/2017

Rasvainen iho on vitsaus, josta olen kärsinyt teini-iästä saakka. Kahteen kertaan puhjennut akne on vienyt itsetuntoni romukoppaan, olen hävennyt ja piilotellut kasvojani paksujen meikkikerrosten alle.

Kun tapasin nykyisen poikaystäväni, heräsin ensimmäisten kuukausien ajan ennen häntä ja luikin vessaan laittamaan peitevoidetta – sitten äkkiä takaisin sänkyyn. :D

Olen kokeillut lukemattomia hoitoja, tuotesarjoja ja vetänyt yhden puolen vuoden setin roaccutania. Lääke auttoi todella hyvin sivuvaikutuksista huolimatta ja nitisti aknen mutta se pirulainen puhkesi uudelleen keltarauhashormoneista. Kuukauden kokeilu niistä riitti.

Nyt viimeisen parin vuoden aikana olen saanut rasvaisen ihon aisoihin muutamalla muistisäännöllä ja oikeilla tuotteilla. Itsetuntoni on noussut ja uskallan olla ilman meikkiä jopa kaupungilla. Niin helpottavaa!!

Listasin teille kahdeksan vinkkiä ja 22 tämän hetken suosikkituotettani, joiden avulla minä olen saanut ihoni hehkumaan!

rasvainen iho puhdistus

1. Puhdistus

Huolellinen puhdistus on kaiken a ja o. Mutta vältä kuitenkin turhaa pesemistä ja liian kuivattavia ja tehokkaita tuotteita. Ne pesevät ihon luonnollisen kosteuden pois, jolloin iho pintakuivuu, ja talineritys vilkastuu puskien epäpuhtauksia pintaan.

Kaksoispuhdistus iltaisin on täydellinen ratkaisu kasvoilleni, koska se on hellävaraista eikä vaadi mitään superpesevää tuotetta: pesen ensin meikin pois hellävaraisella puhdistusemulsiolla, huuhtelen kasvot ja toistan pesun. Näin kaikki meikki ja lika lähtevät iholta.

Aamuisin huuhtelen kasvot kylmällä vedellä (ainakin herää!) ja taputtelen sormin kasvovettä, joka poistaa iholle yön aikana kertyneen talin.

Tuotteet:

1. Essen Refining Cleanser savipuhdistusvoide syväpuhdistaa ja kuorii rasvaista ihoa, 27,80 e/150 ml. Käytä muutaman kerran viikossa esimerkiksi treenin jälkeen ja anna vaikuttaa hetki esimerkiksi saunassa.

2. Essen Cream Cleanserpuhdistusemulsio poistaa meikin ja epäpuhtaudet hellävaraisesti, 44,40 e/200 ml.

3. Mia Höytön Kaunis-puhdistusgeeli* poistaa meikin ja epäpuhtaudet iholta tehokkaasti mutta hellävaraisesti, 33,60 e/150 ml.

4. Patykan Spearmint Purifying Foaming Gelpuhdistusgeeli puhdistaa ja virkistää ihoa kuivattamatta, 26 e/150 ml.

rasvainen-iho-kasvovesi-kasvorasva

 

2. Kosteutus

Rasvainen iho kaipaa tasapainottavia, rauhoittavia tuotteita, jotka kosteuttavat tehokkaasti. Sille ei kuitenkaan kannata hölvätä liian paksuja rasvoja, jotka tukkivat ihohuokoset.

Huolellisen ja hellävaraisen puhdistuksen jälkeen kosteutan kasvot tasapainoittavalla kasvovedellä. Lisään kasvoveden sormin, jolloin vanulappu ei ime tuotetta turhaan tai hankaa ihoa ja saan taputeltua kasvoveden kevyesti iholle.

Kasvovesi valmistaa ihon seerumille ja voide sitoo kosteuden ihoon. Olen ihastunut tällä hetkellä erityisesti Essen ja Tata Harperin voiteisiin, koska ne kosteuttavat tehokkaasti mutta imeytyvät nopeasti ja jättävät ihon ihanan mattapintaiseksi.

Tuotteet:

1. Essen prebioottinen Toner Pluskasvovesi parantaa ihon hyvien mikrobien tasapainoa iholla, 57,45 e/100 ml.

2. Mia Höytön Säihkehoitovesi* kosteuttaa ja pehmentää ihoa, 23,80 e/150 ml.

3. Mia Höytön Unelma-kasvovoide* hoitaa ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti, 50,10 e/50 ml.

4. Tata Harperin Clarifying Moisturizerkosteusvoide on täydellinen päivävoide epäpuhtaalle iholle, 99 e/50 ml.

5. Essen prebiootteja sisältävä Deep Moisturiser on syväkosteuttava voide säilyttää sekaihon tasapainoisena, 57,30 e/50 ml.

rasvainen iho seerumi

Iltaisin lisään kasvoveden jälkeen seerumia. Olen ihastunut probioottiseen ihonhoitoon (tästä kerron lisää myöhemmin) ja talvella ihoni on pelastanut Essen probiottinen seerumi, joka tasapainottaa, rauhoittaa ja kosteuttaa.

3. Näppyjen ja arpien hoito

Huomenna tärkeä meno ja leukaan on puskemassa kamala hormoninäppy. Älä näperrä sitä!

Olen löytänyt näihin katastrofeihin apukeinon: May Lindstromin kauneusbalmin, jota sivelen illalla näpyille ja useimmiten yön aikana näpyt ovat hävinneet!

Ja entäs sitten ne aknearvet? Kotituotteista parhaimpia ovat olleet lasten sinkkivoide ja Bio-Oilin kuivaöljy. Ne ovat säännöllisellä käytöllä tasoittaneet epätasaisuuksia.

Tuotteet:

1. Bio-Oil  –kuivaöljy vähentää arpia ja epätasaisuutta iholla, 19,90 e/125 ml.

2. Mia Höytön Lumous-seerumi* kosteuttaa, uudistaa ja suojaa ihoa, 54,10 e/30 ml.

3. May Lindstromin The Blue Cocoonkauneusbalmi rauhoittaa ja korjaa ihoa tehokkaasti, 172 e/50 ml.

4. Essen probioottiseerumi palauttaa ihon tasapainotilan, 115,90 e/30 ml.

rasvainen iho savinaamiot ja kuorinnat

4. Naamiorituaali

Valitatko epäpuhtauksista, mutta olet liian laiska käyttämään naamioita?

Minulla on pari kertaa viikossa naamiohetki, jolloin vain rentoudun. Ensin kuorin ihon joko hellävaraisella ja luonnollisella rakeellisella tai entsymaattisella kuorinnalla. Rakeellista en suosittele, jos ihossa on tulehtuneita näppyjä. Kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon, jolloin tuotteet imeytyvät tehokkaammin, meikit levittyvät tasaisemmin ja epäpuhtaudet pysyvät paremmin poissa.

Kerran viikossa levitän kuorinnan jälkeen levitän puhdistavan savinaamion, joka imee epäpuhtauksia, tekee ihosta mattapintaisen ja pehmeän.

Tuotteet:

1. May Lindstromin The Problem Solverkorjaava naamio rauhoittaa tulehduksia ja tepsii epäpuhtauksiin. Huumaava tuoksu! Todella riittoisa tuote, 96 e/250 ml.

2. Essen ihanan hellävarainen, epäpuhtauksia imevä savinaamio* sopii sekaiholle ja rasvaiselle iholle, 40,50 e/50 ml.

3. Essen mikrokuorinta* poistaa kuolleita ihosoluja ja epäpuhtauksia jättäen ihon pinnan pehmeäksi, sileäksi ja kirkastetuksi, 39,60 e/50 ml.

4. Mia Höytön Helmi-kuorintanaamio* kosteuttaa, heleyttää ja elvyttää ihoa, 62 e/50 ml.

5. Mádaran Exfoliating Oil to Milk Scrubkuorinta kuorii ihoa hellävaraisesti poistamatta ihon luonnollista kosteutta, 24,90/60 ml.

rasvainen iho kosteuttavat naamiot

Pari kertaa viikossa viimeistelen naamiorituaalini levittämällä kosteuttavaa naamiota oikein reilulla kädellä.

Tuotteet:

1. V10 PLUS Okinawa Deep Sea Water Mask kasvonaamio on koostumukseltaan geelimäinen. Tuote viilentää ja kosteuttaa, 59,90 e/200 ml.

2. Lumenen rauhoittava ja kosteuttava naamio rauhoittaa ja viilentää ihon lempeästi. Luottotuotteeni jo vuosia! 17,90 e/75 ml.

3. Essen Cream Maskkasvonaamio* ravitsee kosteusköyhää ihoa, 59, 90 e/50 ml.

5. Kosmetologi

Naama kiinni vessanpeilissä ja mustapäiden tappo-operaatio käynnissä? Lopeta heti!

Jätän perusteellisen ihonpuhdistuksen kosmetologille, jolla käyn vähintään neljä kertaa vuodessa.

Lisäksi olen käynyt kosmetologilla hoidattamassa aknearpiani: timanttihionta auttoi pienempiin arpiin ja viimeisimmäksi kokeilin mesoterapiaa, joka auttoi todella tehokkaasti syviin arpiin. Täältä näette ennen/jälkeen-kuvat arvistani!

rasvainen iho

6. Meikki

Peität näpyt ja epätasaisuudet ihossa paksulla pakkelilla? Kuulostaa tutulta. Mutta monet meikit vain tukkivat ihohuokosia. Sitä paitsi paksu pakkeli vain korostaa epäpuhtauksia.

Olen tykästynyt mineraalimeikkeihin! Ne antavat ihon hengittää mutta peittävät riittävästi jättäen ihon luonnollisen näköisiksi.

Jos iho alkaa päivällä kiiltää, älä puuteroi sitä lisää vaan suihkauta aamulla meikinkiinnitysainetta ja päivän mittaan painele ylimääräinen rasva pois kasvopaperilla.

Tuotteet:

1. Everyday Mineralsin mineraalimeikit alkaen 12,90 e.

7. Sisäinen ihonhoito

Suolisto vaikuttaa muun muassa ihon hyvinvointiin. Huolehdi suolistostasi juomalla riittävästi vettä (vähintään pari litraa päivässä), kuitupitoisella ruokavaliolla ja tarvittaessa maitohappobakteereilla.

8. Ne pienet, mutta suuret teot

Tyyynyliinaan kertyy yön aikana hikeä, likaa ja rasvaa. Vaihda tyynyliina muutaman yön välein.

Talvisin kasvot hautuvat kaulahuivin ja pipon alla. Pese ja tuuleta niitä säännöllisesti.

Puhdista kännykän näyttö aika ajoin.

Ja vaikka kuinka houkuttaisi, älä näprää kasvojasi likaisilla sormilla!

Lähteenä käytetty luonnonkosmetiikan gurun Katja Kokon Aidosti kaunis -teosta (Cozy Publishing 2015)

* = tuotteet saatu blogin kautta

Lue myös:

Rasvainen iho? Katso 3 x paras luonnonkosmetiikan meikkivoide

Akne jätti jälkensä – Näin pääsin eroon aknearvista

Katso parhaat aurinkorasvat kasvoille, jotka sopivat rasvaiselle iholle

Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Liity Inkan uutislistalle