Kaupalliset yhteistyöt, Treeni

Pahimmat harhaluulot tanssista – osallistu kilpailuun

“Twerkkaaminen on vastenmielistä paskaa. Pitäkää ne löllyvät perseenne siellä housuissa…
Kaupallisessa yhteistyössä: EtnoFitness

“Twerkkaaminen on vastenmielistä paskaa. Pitäkää ne löllyvät perseenne siellä housuissa niin kaikilla on parempi olla. Mikä ihme teitä naisia vaivaa? Perseen heiluttaminenko nyt on sitä naisellisuutta?”

Näin yksi tyyppi kommentoi keväällä YouTubessa julkaisemaani videota, jossa twerkkaan. Muutama muukin innostui huutelemaan nimimerkkinsä suojista, mutta onneksi sain niin videosta kuin aiheeseen liittyvästä blogipostauksestakin aivan ihania viestejä seuraajiltani:

“Se sun video oli ehkä siisteintä pitkään aikaan, ihan mahtava.”

“Sunlaiset rohkeat etulinjassa taistelijat joutuu kyllä koville urpojen maailmassa, mutta kiitos, että jaat rehellisesti näistä. Ei ne asiat muutu, jos niistä vaietaan. Keep twerking!”

“Mulla dancehallista just samanlaiset kokemukset. Älä anna tällaisen pilata sitä hyvää energiaa.”

“Olen aina ollut isompi ja pidempi, burkeskia tanssiessa asian on unohtanut ja en enää välitä mitä muut ovat mieltä.”

“Twerkkausta kokeilleena pakko sanoa, että hurjan haastava ja hauska laji eli täältä heruu pelkästään rispektiä.”

tanssi etnofitness

Varsinkin näiden aivan mielettömien kommenttien jälkeen haukut eivät päässeet ihoni alle, mutta ne saivat miettimään, mikä saa ihmisen haukkumaan netissä tuntematonta? Onko taustalla oma paha olo, kateellisuus vai tässä tapauksessa naisviha ja ennakkoluulot twerkkausta kohtaan?

Veikkaan, etteivät nämä huutelijat todella ymmärrä, mistä twerkkauksessa on kyse. Muuten he eivät uskaltaisi tulla aukomaan. EtnoFitnessin tarjoamat twerkkaus- sekä muun muassa dancehall- ja reggaeton-tunnit ovat täynnä sen verran kovaa mimmienergiaa, että sillä kyllä hiljentää muutaman hassun negistelijän.

tanssi etnofitness

Oma juttu

Kuten olen teille aiemmin kertonut, olen tanssinut lapsesta saakka parhaimmillaan 15 tuntia viikossa. Tanssi katosi elämästäni useaksi vuodeksi sen jäädessä muun muassa salitreenin jalkoihin, mutta pari vuotta sitten lähdin tuttavani suosituksesta kokeilemaan itselleni täysin uutta lajia, twerkkausta.

Olin jo pidemmän aikaa vääntäytynyt salille vähän väkisin. Se ei tuntunut enää omalta jutultani, mutta menin sinne, koska niin nyt vaan olevinaan kuuluu tehdä. Pitää huolta kunnostaan ja lihasvoimastaan, jotta jaksaa arjessa ja pysyy terveenä.

Olin lukenut niin monta juttua siitä, miten pitää löytää se oma liikuntalaji, se oma juttu. Niin pysyy motivoituneena ja saa tuloksia. Mutta mietin vain kuumeisesti, että mikä se mun juttu sitten on. Olin jotenkin hölmöyksissäni ajatellut, että eihän se tanssi nyt käy kunnon treenistä, että kyllä siellä salilla nyt vaan on käytävä. Kuinka väärässä voi ihminen olla.

Ensimmäisen twerkkaustunnin jälkeen olin päälaelta varpaan kärkeen niin hiessä, etten ole ikinä salitreenistä ollut.

tanssi etnofitness
tanssi etnofitness

Harhaluulo numero 1: Tanssi ei ole rankkaa

Olen nyt pari vuotta tanssinut EtnoFitnessillä twerkkiä, dancehall queenstylea ja reggaetonia ja lajien rankkuus on todella yllättynyt. Lajit vaativat paljon kehonhallintaa, niissä ollaan paljon kyykkyasennoissa ja lattialla ja etenkin dancehall queenstylessa on vielä mukana haastavaa akrobatiaa. Olen jokaisen tunnin jälkeen kuin uitettu.

Olen huomannut, että koko kehoni ja erityisesti jalkani ja keskivartaloni ovat vahvistuneet, tasapainoni, koordinaatiokykyni, kehonhallintani ja liikkuvuuteni ovat tanssin ansiosta parantuneet todella paljon.

Että hei, vaan huutelijat, kokeilkaapa heiluttaa takapuoltanne. Se on ihan saakelin rankkaa ja vaikeaa. Pesee mennen tullen monet saliliikkeet.

tanssi etnofitness

Harhaluulo numero 2: Lajit esineellistävät naista

Miksi esimerkiksi twerkkauksesta on kasvanut vain muutamassa vuodessa maailmanlaajuinen ilmiö? Miksi niin moni suomalainen tavisnainen nimeää harrastuksekseen twerkkauksen tai muun vastaavan tanssilajin? Mikä näitä lajeja yhdistää?

Ei mikään näistä lajeista ole kuitenkaan uusi keksintö. Twerkkaus on terminä on syntynyt parikymmentä vuotta sitten Yhdysvalloissa ja levisi hiljalleen ison yleisön tietoon. Dancehall queenstyle on puolestaan kotoisin Jamaikalta. Se on dancehallin alalaji ja alun perin tarkoituksena oli etsiä paikallista, parasta naispuolista tanssijaa. Reggaeton on 90-luvun lopulla Panamassa syntynyt laji, joka yhdistelee reggaeta ja dancehallia.

Moni tuntuu ajattelevan, että nämä lajit vain esineellistävät naisia tai naiset itse haluavat huomiota pukeutumalla vähiin vaatteisiin ja tanssimalla provosoivasti. Mutta kuinka vanhanaikaista ja pölyttynyttä on ajatella noin.

Ei ihme, että tällaisena aikana, kun olemme entistä enemmän heränneet muun muassa tasa-arvoon ja kehopositiivisuuteen, lajien suosio on räjähtänyt. Ne ovat täynnä täynnä voimauttavaa naisenergiaa, ne lisäävät arvostusta omaa kehoa ja naiseutta kohtaan, parantavat itseluottamusta ja itsetuntemusta.

Ei lattialla nelinkontin sheikatessa tai seinää vasten ylösalaisin twerkatessa voi paljoa pyydellä anteeksi. Ei lavalle voi astella asenteella, että “minä nyt tässä vaan vähän heilutan, älkää minusta välittäkö…”

Voin omakohtaisesti kertoa, että tanssi on auttanut minua suunnattomasti hyväksymään oman kehoni, nauttimaan siitä ja arvostamaan sitä.

Niin kuin brittiläinen näyttelijä, tanssiopettaja Kelechi Okafor hyvin tiivisti lajin BBC:lle:

“Twerkkaus on paljon enemmän kuin pelkkää pepun sheikkausta. Se on feministinen liike, joka voimauttaa naisia. Tanssi on kanava, jonka avulla voi ilmaista paljon erilaisia tunteita: iloa, kipua, surua. Tanssin avulla voi viestiä sellaisia tunteita, joille ei ole sanoja.”

tanssi etnofitness

Kilpailu

Haluaisitko sinäkin voimaantua ja nauttia ihanasta naisenergiasta EtnoFitnessin tanssitunneilla? Kommentoi postausta ja voita!

Arvon kaikkien kommentoijien kesken useita kolmen kerran Kesäkortteja EtnoFitnessille. Kesäkortin kerrat saa käyttää Kesätunneilla 5.7 mennessä. Pääset testaamaan mielettömiä  tanssitunteja tai vaikka joogaa. Voit tutustua tunteihin täällä.

Arvonta on voimassa 10.6. asti. Voittaja ilmoitetaan postauksen kommenteissa.

KILPAILU ON PÄÄTTYNYT.

Kiitos kaikille ihanille kommentoijille! <3 Olette mielettömiä voimanaisia!

Sain arvottavaksi kahdeksan kolmen kerran tanssikorttia ja arpaonni osui teihin:

Henna
MariaS
Eeva
Ansku
Anniina
Mimmu
Miffa
Nea

Onnea! Laitan vielä ohjeet meilissä :)

Alekoodi

Saan myös antaa teille kaikille alekoodin, jolla pääsette EtnoFitnessin kesäkauden tunneille alennettuun hintaan. Kesäkausi on 21.5.-30.8.

Koodilla INKAKESÄ saatte 20 prosenttia alennusta 10.6. saakka. Alennusta saa 5, 10 tai 15 kerran Kesäkorteista. Ilmoittaudu mukaan EtnoFitnessin verkkokaupan kautta ja syötä koodi sille varattuun kohtaan.

Kuvat: Marko Juhani

<3: Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM / TWITTER

Lue myös:

Miten twerkkaus sai minut rakastamaan kehoani? Katso video!

Miten jooga on vaikuttanut ahdistukseeni? Osallistu kilpailuun!

53 Comments

 • Henna May 31, 2018 at 12:23 pm

  Aivan mahtava kirjoitus! Kiitos tästä! Mun sisäinen ääni kertoi mulle joku aika sitten, että mun pitää alkaa tanssimaan. Tykkään kyllä tanssia esim. yksin omassa olohuoneessa enkä oo millään muotoa teknisesti siinä hyvä. Syykin mystiselle sisäiselle äänelle/intuitiolle selvisi, kun kävin äitiysfyssarin vastaanotolla ja todettiin pieni erkauma raskauden jäljiltä. Fyssarin mukaan parasta liikuntaa nyt olisi mikäpä muukaan kuin TANSSI! :D Oon nyt käynyt pari kertaa twerkissä ja ihastuin lajiin heti! Hiki valuu jo lämmittelyissä ja laji yllätti täysin teknisyydellään. Ja se fiilis tunnilla on ihan huippu, kun kaikki ihan oikeasti kannustaa toisiaan. Etnofitneksen tunteja käynyt jo vaklailemassa ja kunhan nämä jo maksetut twershopit on twerkattu olisi tarkoitus lähteä kokeilemaan vähän muitakin lajeja. :)

  Reply
  • Inka I May 31, 2018 at 7:39 pm

   Hei Henna! Kiitos kommentistasi :) Vau, intuition voima on uskomaton! Mahtavaa, että kuuntelit sitä. TANSSI on mieletön lääke!! Ja se on niin totta, twerkki on todella tekninen laji. Se näyttää helpolta, mutta vaatii keholta ja päältä paljon.

   Reply
 • Siiri May 31, 2018 at 12:28 pm

  Haluan voimaantua!
  En saanut alekoodia toimimaan etnofitnessin verkkokaupassa kun yritin ostaa 5 krt kesäkorttia.

  Reply
  • Inka I May 31, 2018 at 7:21 pm

   Hei Siiri! EtnoFitness korjasi alekoodin ja se toimii nyt! :)

   Reply
 • Tiipii May 31, 2018 at 12:46 pm

  Mä pystyn niin samaistumaan tähän postaukseen, kiitos siitä! Tanssiminen on mulle henkireikä ja elinehto, se tuo niin paljon positiivista fiilistä ja se on mulle liikkumisen hauskin muoto. Tanssitunnit on viikon kohokohta ja en voisi kuvitellakaan luopuvani rakkaasta harrastuksestani, tanssin varmaan vielä harmaana mummonakin :) <3

  Reply
  • Inka I May 31, 2018 at 7:41 pm

   Hei Tiipii, ihana kuulla, jos samaistut! Sitä se juuri mullekin on – elinehto. Ja se on ihan helkkarin hauskaa! Mummoksi asti ehdottomasti. <3

   Reply
 • Johanna May 31, 2018 at 12:58 pm

  Queenstyle ja twerkki on ihan parhautta ! <33 ja etnofitness ;) !

  Reply
  • Inka I May 31, 2018 at 7:41 pm

   Jep, niin on!! <3 <3 <3

   Reply
 • Kitty May 31, 2018 at 1:05 pm

  Samaistun kaikkeen mitä kirjoitit, tanssi on ihanaa, lisää onnellisuutta ja on ihan pirun rankkaa, parasta!! Joku aina mielensä pahoittaa ja näille surullisille henkilöille ehdottaisinkin haastamaan omat ennakkoluulonsa, menemään twerkki- tai mille tahansa tanssitunnille ja ottamaan ilolla vastaan sen jälkeinen hyvä olo!

  Reply
  • Inka I May 31, 2018 at 7:42 pm

   Hei Kitty! Kyllä, juuri noin <3 Tuo olisi kyllä loistava haaste!

   Reply
 • SaaraST May 31, 2018 at 1:06 pm

  Ehdottomasti! Reggaetonia olen kokeillut ja twerkkausta haluaisin vielä päästä kokeilemaan! :D

  Reply
  • Inka I May 31, 2018 at 7:42 pm

   Suosittelen testaamaan! Se on aivan super! <3

   Reply
 • Tea May 31, 2018 at 1:08 pm

  Juuri näin! Naisenergiaa ja onnellisuutta omasta kehosta!

  Reply
  • Inka I May 31, 2018 at 7:43 pm

   No kyllä!! Sitä pitää olla enemmän!

   Reply
 • Sippura May 31, 2018 at 1:49 pm

  Twerkkaus ei ainakaan ole mitään kevyttä puuhaa. Hauskaa kyllä! Kerran intensiivitunnilla käynyt. 👍

  Reply
  • Inka I May 31, 2018 at 7:43 pm

   Jep, ei todellakaan ole. Sen rankkuus todella yllättää! Sillä saa kyllä itsensä todella hyvään kuntoon.

   Reply
 • katinen May 31, 2018 at 1:56 pm

  Hei haluan osallistua kilpailuun :)

  Reply
 • MariaS May 31, 2018 at 2:51 pm

  Kiitos hyvästä kirjoituksesta :) Itsekin hurahdin muutama vuosi sitten reggaetoniin ja paluuta ei oo ollut! Dancehall- ja twerkkaus-tunneilla en oo vielä käynyt, mutta ois kiva kokeilla niitäkin :)

  Reply
  • Inka I May 31, 2018 at 7:44 pm

   Oi, ihanaa, että olet hurahtanut <3 Se on ihanaa! Mahtavaa, toivottavasti pääset testamaan :)

   Reply
 • Eeva May 31, 2018 at 4:06 pm

  Etnofitness on tosi nasta paikka! Oma kokemukseni tosin rajoittuu salsaan, rumbaan, merenguehen ym. latinalaistansseihin.
  Juttusi perusteella uskaltaisin ehkä itsekin kokeilla myös twerkkausta. Tähän asti olen ajatellut, ettei se ole 60-vuotiaalle soveltuva laji vaan kuuluu nuorisolle.

  Reply
  • Inka I May 31, 2018 at 7:45 pm

   Niin on! Siellä on mahtava tunnelma ja ihania tyyppejä töissä <3 Oh, lattarit on mielettömiä! Itsekin olen niitä pitkään tanssinut. Ja hei, ei missään nimessä ole vain nuorison laji vaan sopii ihan kaikenikäisille! Ei kun vain testaamaan :)

   Reply
 • Katy May 31, 2018 at 7:15 pm

  Itse kans harrstan twerkkiä ja dancehall Queenstyleä ja voin sanoa että onko parempaa tapaa purkaa energiaa ja express yourself! 😍 ainahan niitä vastaan sanojoita on, pääasia että itse nauttii ja tekee just sitä mikä tuntuu hyvältä eikä välitä toisten mielipiteistä! Ehdottomasti mukana kisassa, olis ihanaa päästä kesällä tanssimaan kun loppu tunnit kesältä ja uusia tanssipaikkoja olis kiva kokeilla ☺️

  Reply
  • Inka I May 31, 2018 at 7:46 pm

   No kyllä, juuri näin Katy! <3 Ne on mielettömiä lajeja! Niinhän niitä riittää. Ja tärkeintä ehdottomasti on se, miltä itsestä tuntuu. :)

   Reply
 • Anna May 31, 2018 at 7:59 pm

  Tanssi on rankkaa liikuntaa! Ja mikäs sen parempaa, kuin liikunta, joka on hauskaa!

  Reply
  • Inka I June 3, 2018 at 6:41 pm

   No juuri näin!

   Reply
 • Maija May 31, 2018 at 9:03 pm

  Twerkkaus, dancehall ja muut karibian rytmit, lattarit mukaanluettuna, antaa huikeaa elämäniloa ja energiaa! En lopeta mummonakaan 😉

  Reply
  • Inka I June 3, 2018 at 6:41 pm

   Niin antavat <3 En minäkään! :)

   Reply
 • Elena May 31, 2018 at 11:21 pm

  Tanssi on saanut mun itsetuntoni kohenemaan vuosien saatossa. Ei vain sen takia, että kehonkuvani on parantunut huimasti ja vartalokin kehittynyt säännöllisen liikkumisen myötä, vaan koska siitä myös oppii, että vaikka kuinka monta kertaa mokaa, niin aina kannattaa yrittää uudelleen. Ja vaikka ei onnistuiskaan, tärkeintä on itse tanssiminen kokemuksena. Tanssi on myös itsensä likoon laittamista, mikä antaa rohkeutta astua esiin tarvittavalla hetkellä muillakin osa-alueilla elämässä. Paras harrastus ikinä ä. Suosittelen <3 :)

  Reply
  • Inka I June 3, 2018 at 6:42 pm

   Oi, ihanaa kuulla, että tanssi on vaikuttanut sun itsetuntoon. Todella hyvin sanottu! Aina todellakin kannattaa yrittää uudelleen. Vain niin kehittyy ja oppii.. Ja totta, olen huomannut tuon saman, että itsensä on helpompi laittaa likoon. <3

   Reply
 • Veronica May 31, 2018 at 11:21 pm

  Kyllä haluan!

  Reply
 • Ansku June 1, 2018 at 7:38 am

  Samastun niin noihin sanoihin! Itse ihan lapsesta asti pelannut pallolajia lähinnä vanhempien pakottomana. Sitten se vaan jäi tavaksi ja hienoa kyllä, sillä se on tehnyt hommansa. Ilman liikettä en pystyisi olemaan. Pienenä ihailin kuitenkin tanssimista ja koleilinkin vähän, mutta se on ollut silloin meiän perheelle liian kallis harrastus.

  Vasta aikuisiässä tutuistuin lattarirytmeihin ja se on ollut paras päätös ikinä!! Sen lisäksi että tanssi on erinomainen liikunnan muoto, se voimaannuttaa, vapauttaa, nostaa mm oksitosiinin tasoa, terapoi, piristää ym ym. Kehotietoisuus on parantunut myös! Tanssissa varmaan pitää löytää myös se oma laji:-)

  Twerkkausta en ole vielä kokeillut, mutta kovasti kiinnostaisi!

  Kiitos paljon sun tarinasta! En ole aiempia tekstejäsi lukenut, pitääpi tutustua. Mitä väliä sillä on mitä muut sanoo kun sielu riemastuu tanssiessa:)

  P.s. A day without dancing is a day wasted!

  Reply
  • Inka I June 3, 2018 at 6:38 pm

   Niin ne vanhemmat vain tietävät jotkut asiat parhaiten :D Liike on jäänyt mullakin pakolliseksi. Paikalleen ei voi sammaloitua. Ihanaa, että olet löytänyt tanssin! Siinä on niin paljon noita luettelemiasi puolia.

   Kiva kuulla, että löysin blogini ja pidit tekstistäni. Tutustu ihmeessä lisää :) Ja sepä se! Sillä ei ole mitään väliä mitä muut sanovat!

   Reply
   • saku March 9, 2019 at 1:09 pm

    inka i voikko tehdä lisää twerk videoita ja olet kaumis

    Reply
 • Ansku June 1, 2018 at 7:40 am

  Ai niin Olet Upea!:-)

  Reply
  • Inka I June 3, 2018 at 6:37 pm

   Oi, kiitos ihana <3

   Reply
 • Anniina June 1, 2018 at 9:01 am

  Tää tuli juuri sopivaan aikaan! Oon haaveillut paluusta tanssin pariin ja nyt kun palasin Helsinkiin, siihen olis mahdollisuuksiakin :) aiemmin mennyt salsaa, reggaetonia ja muita lattareita. Kyllä hiki tulee ja kroppa vahvistuu 😊 sörkkä ois myös ihan hyvän matkan päässä…

  Reply
  • Inka I June 3, 2018 at 6:36 pm

   No niin, mahtavaa! :) Sit vaan jortsaamaan!

   Reply
 • Lotta June 1, 2018 at 6:01 pm

  Mahtavaa, että tanssin ja etenkin twerkin ja dancehallin kaltaisten lajien puolesta puhutaan ja samalla nujerretaan ennakkoluuloja!🙌🏼 Jatka samaan malliin😍

  Reply
  • Inka I June 3, 2018 at 6:36 pm

   No todellakin!! Tärkeää puhua näiden lajien puolesta eli todellakin jatkan <3 Kiitos!

   Reply
 • Mimmu June 2, 2018 at 12:44 pm

  En ole ikinä harrastanut tanssia, mutta olen vakavasti harkitsemassa sen aloittamista. Kaipaan jotain uutta harrastusta, jossa voisin ylittää itseni, oppia tykkäämään itsestäni/kropastani vielä enemmän ja saisin onnistumisen kokemuksia. Haaveena on mennä syksystä alkaen burleskitanssin tunneille, mutta twerkkauskin kiinnostaa. :) Kuntoni ja taitoni vaan ovat nolla, ja hieman pelottaa, miten jaksaa ja pystyy etenkin ensimmäisillä tunneilla olemaan.

  Reply
  • Inka I June 3, 2018 at 6:36 pm

   No mutta sitten ehdottomasti testaamaan! Noita kaikkia pääset kokemaan ja kehittämään tanssitunneilla <3 EtnoFitneksellä on normaalissa aikataulussa aina ollut burleskia eli syksyllä sinne kokeilemaan. Kesällä voit päästä kehittämään kuntoasi monilla muilla kesätunneilla :) Ja älä yhtään huoli, että miten jaksat ja pysyt perässä. Tunneilla oppii keskittymään ja olemaan itselleen armollinen. Kunto nousee nopeasti ja jokainen tekee omalla tasollaan. Liikemuisti, koordinaatiokyky ja ylipäätään tanssitaito karttuvat kyllä, kun vaan alkaa jammailla.

   Reply
 • Daria June 2, 2018 at 10:03 pm

  Ihanaa, että joku pidempään lajia harrastanut sanoittaa omat ajatukseni twerkistä! Se on ehdottomasti feminististä ja voimaannuttavaa. Oon myös hieman yllättänyt, miten hyvin se vahvistaa keskivartaloa. Yksi asia, mikä vielä huolestuttaa, on se miten halventavasti jossain biiseissä puhutaan naisista, vaikka soundi olisikin menevä.

  Reply
  • Inka I June 3, 2018 at 6:33 pm

   Mahtavaa kuulla, jos olen osannut sanoittaa sun fiilikset lajista. Niin se on!! Ja totta, keskivartalon tukea vaaditaan siinä todella paljon. Jep, olen samaa mieltä mutta ehkä sekin alkaa toivottavasti hiljalleen muuttua tai ainakin monipuolistua.

   Reply
 • Sanna June 3, 2018 at 10:04 am

  Mukana! Twerkkaus on mahtavaa! :)

  Reply
  • Inka I June 3, 2018 at 6:32 pm

   Niin on, ihan mieletöntä!

   Reply
 • Juulia June 4, 2018 at 12:25 am

  Oispa huikeeta päästä testailemaan näitä tunteja!

  Reply
 • Miffa June 6, 2018 at 11:33 am

  Twerk ja dancehall on kyllä niin parasta! Innostuin kokeilemaan dancehallia muutamia vuosia sitten, kun olin lähdössä Jamaikalle vaihtoon ja Etnolla itseasiassa tulikin käytyä tossa yksi vuosi, ennen kun taas muutin ulkomaille. Nyt Suomeen palattua on kyllä päästävä taas jatkamaan ja twerkin haluisin myös alottaa ihan kunnolla! Oon muutaman kerran käynyt korvaamassa tunteja twerkin puolella ja se vaikuttaa ihan hullun hauskalta, mut vaikeelta myös. Parasta oli kun kunnon jalkatreeni tuli tehtyä melkeen huomaamatta :)

  Reply
  • Inka I June 10, 2018 at 3:36 pm

   Hei Miffa! Niin on!! :) Vaikeatahan se twerkki tosiaan on mutta todella hauskaa. Ja jep, se todellakin käy kunnon jalkatreenistä!

   Reply
 • Mili June 10, 2018 at 7:19 pm

  Ihana kirjoitus. Tarvitsen itse vielä rohkeutta jotta voisin palata tanssitunneille nuoruuden jälkeen!

  Reply
  • Inka I June 13, 2018 at 8:19 am

   Kiitos Mili <3 No ehdottomasti takaisin tunneille kokeilemaan, siitä se kyllä lähtee!

   Reply
 • Nea June 10, 2018 at 9:54 pm

  Kiitos kun jaat rohkeasti tarinaasi. Olen itsekin aloittanut elämäntapamuutoksen ja matkan itseinhosta itsemyötätunnon kautta terveeseen itsetuntoon. Kävin kerran Marin twerkkitunnilla etnofitneksessä ja tuli aivan mieletön olo sen jälkeen! Tunsi todella jotain tehneensä ja iloinen mieli jatkui pitkään vielä tunnin jälkeen. Tanssi on ihanaa ja hyvä itseilmaisun muoto. Täytyy päästä takas tanssitunneille! Keep it up girl, you are an inspiration! @neuskuh

  Reply
  • Inka I June 13, 2018 at 8:19 am

   Hei Nea! Ihana kuulla, että olet aloittanut matkan. <3 Se kannattaa! Oih, Marin energia on uskomaton. Mieletöntä kuulla, että sulla oli tunnin jälkeen tuo fiilis. Se on ihanaa! Todellakin takaisin tunneille :) I will, kiitos <3

   Reply
 • Inka I June 13, 2018 at 9:17 pm

  Kiitos kaikille ihanille kommentoijille! <3 Olette mielettömiä voimanaisia!

  Sain arvottavaksi kahdeksan kolmen kerran tanssikorttia ja arpaonni osui teihin:

  Henna
  MariaS
  Eeva
  Ansku
  Anniina
  Mimmu
  Miffa
  Nea

  Onnea! Laitan vielä ohjeet meilissä :)

  Reply
 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Kaupallinen yhteistyö & arvonta:@kaslink.aito 〰 Maailman helpoin tiramisu valmistuu 15 minuutissa – voita puolen vuoden kaurajuomat!
❤😍
Voitko uskoa, että yksi herkullisimmista koskaan maistamistani tiramisuista on maidoton? Usko pois! Käy nyt nappaamassa blogista äärimmäisen helppo resepti talteen ja osallistu samalla arvontaan. Suora linkki profiilissa: @inka.ikonen 
#kaslink #kaslinkaito #kaurakerma #kauravispi #kaurajuoma #kauramaito #jälkiruoka #resepti #maidoton #dessert #dairyfreerecipes #tiramisu #dessertrecipe #ruoka #inkaicom
  • Toiveisiinne on vastattu🍴Olette pyytäneet nopeita ja helppoja (kasvisruoka)reseptejä arkeen ja nyt niitä piisaa. 
Blogissani alkaa uusi Vartissa valmista vegeä -postaussarja! Ensimmäinen resepti on nyt julkaistu. Se on laiskan kokin flatbread hummuksella ja halloumilla, joka on saanut inspiraationsa Marbellassa sijaitsevasta, ihanasta Rachel's eco love -ravintolasta.
🥑🍞 Käy nappaamassa ohje talteen niihin hetkiin, kun kysyt mielessäsi noin 345 098 kerran, että "Mitä sitä tänään syötäisiin". Ei enää niitä epätoivon hetkiä! Taistellaan yhdessä vastaan 💪 Linkki profiilissa: @inka.ikonen 
Pisst! Käy myös katsomassa Instagram stooreissani, kuinka teet maailman parasta hummusta ja kuinka irrotat granaattiomenan siemenet aivan superhelposti!
#resepti #arkiruoka #kasvisruoka #flatbread #ruoka #inkaicom #vartissavalmistavegea #healthyfood #healthyrecipes #vegetarianrecipes
  • 🍉PIKA-ARVONTA: Voita liput I love me -messuille sinulle ja ystävällesi!🥥 Jee, @iloveme_official -messut ovat tulevana viikonloppuna! Odotan niin paljon, että pääsen näkemään tuttuja ja sukeltamaan hyvinvoinnin maailmaan. Kiinnostavia näytteilleasettajia ja ohjelmaa on todella paljon 👠💄🏋️‍♀️🧘‍♀️ Haluan teidät mukaan messuille 🙌Yhteistyökumppanini @biokia antoi minulle arvottavaksi peräti 10 lippua. Eli nyt sinä ja ystäväsi voitte päästä viikonloppuna messuhumuun. Arvon viidelle osallistujalle kaksi lippua (arvo 38 euroa). Osallistu kommentoimalla kuvaan, kenet haluaisit viedä messuille. Voit tägätä niin monta ystävää kuin haluat. Yksi kommentti on yksi arpa. Onnea matkaan! 🙏

Arvonta päättyy torstaina 17.10. klo 18. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Liput toimitetaan puhelimeen tai sähköpostitse.

Instagram ei ole osallisena arvonnassa.
#iloveme #ilovememessut #iloveme2019 #tulesellaisenakuinolet #arvonta #kilpailu
  • Roosa nauha -päivää vietetään tänään perjantaina, kansainvälisenä tyttöjen päivänä. 💕 Sen takia nyt tärkeää asiaa rinnoista. 🍒

Tutkitko rintasi säännöllisesti? Rintojen tutkiminen tunnustelemalla on jo varmaan tuttua, mutta kuinka usein katsot rintojasi? 
Kävin Felicitas Mehiläisen lääkäri Liisa Häkkisen hedelmällisyysneuvolassa, jossa hän tutki rintani. Samalla hän muistutti, että rintoja pitäisi tunnustella ja KATSELLA kerran kuukaudessa menkkojen jälkeen. Kasvaimen oireet saattaa nimittäin näkyä myös peilissä. 
Kirjoitin Iltalehteen jutun aiheesta (älkää antako otsikon hämätä, se on hassu - en keksinyt itse). Lue juttu nyt profiilissa olevan linkin kautta. Katso myös mun stooreista, kuinka rinnat tutkitaan oikein.
#näytätunteesi #näytätukesi #roosanauha #roosanauhapäivä #tutkirintasi #tyttöjenpäivä
  • Tänään, maailman mielenterveyspäivänä, haluan kysyä sinulta: mitä kuuluu? 💚

Tänä vuonna päivän kansainvälinen teema on itsemurhien ehkäisy. Siksi @mielenterveys kannustaa kysymään tuon maailman tärkeimmän kysymyksen. Nähdään ja kuullaan toisiamme, jotta kukaan ei jäisi kipunsa kanssa yksin. Kenenkään ei pitäisi joutua pärjäämään ilman apua.

Tuen täysillä MIELI ry:n pyrkimystä avoimemmasta keskustelukulttuurista mielenterveyden suhteen. Haluan myös olla mukana levittämässä oikeaa tietoa mielenterveydestä, poistamassa leimautumista ja muuttamassa asenteita, joita mielenterveyteen liitetään.

Kirjoitin vajaa vuosi sitten Ylelle jutun, jossa Itsemurhien ehkäisykeskuksen päällikkö Marena Kukkonen kertoi mulle jotain niin suurta ja tärkeää, että ihmettelin todella itsemurhan tehneen läheisenä, miksei tästä puhuta enempää: "Itsemurhan ja sen yrittämisen aiheuttaa neurobiologinen poikkeustila, joka on todennettavissa MRI-kuvauksessa. Kun ihminen kokee sietämätöntä henkistä kipua, kehossa laukeaa akuutti stressitila. Aivojen 'hätäkeskus' eli mantelitumake hälyttää muut aivojen osat ja koko kehon taistele-tai-pakene -tilaan.
Rationaalinen ajattelu on mahdotonta ja pitkäaikaiset elämänsuunnitelmat ja vaihtoehtoiset ratkaisut unohtuvat. Ihminen ajautuu itsetuhoiseen tilaan.
Itsetuhoisen ihmisen ajatukset keskittyvät siihen, miten tuskan saa loppumaan. Itsemurha ei ole järkiperäinen valinta vaan tilanne, jossa henkisen kivun takia ei nähdä enää muita vaihtoehtoja. 
Kukkonen on työryhmänsä kanssa kohdannut yli 1 000 itsemurhaa yrittänyttä. He ovat kuvailleet tilaa sumuiseksi: ajatus ei pelaa, niin mennyt kuin tuleva ja jopa läheiset pyyhkiytyvät mielestä.

Vaarallinen itsetuhoinen tila voi kestää parista minuutista pariin tuntiin. Ulkopuolinen voi onnistua keskeyttämään tilan vaikka vain koskettamalla olkapäätä tai juttelemalla puhelimessa itsetuhoisen kanssa. Kukkosen mukaan tällöin itsetuhoiselle palautuu mieleen läheiset ja ymmärrys siitä, ettei halua kuolla." Oikeaan aikaan kysytty kysymys voi siis pelastaa hengen.

Lähde: Yle

Lue koko juttu profiilissa olevan linkin kautta: @inka.ikonen 
#vihreäävaloa #mieli #kymppikymppi #mitäkuuluu