Miten twerkkaus sai minut rakastamaan kehoani? Katso video!

04/04/2018

Sain viime kesänä ajatuksen. Haluan tehdä terapeuttiset valokuvat, joissa poseeraan Beyoncén inspiroimana seksikkäänä voimanaisena sekä ilman rihman kiertämää.

Kuvaus ja kuvat voimauttivat ja kohottivat itsetuntoani. Näin itseni toisin.

Sitten aloin miettiä, mikä muu on vaikuttanut myönteisesti itsetuntooni. Vastaus oli aika selvä: tanssi ja viimeisimpänä twerkkaus.

Katso video!

twerkkkaus

twerkkaus

Olen tanssinut koko elämäni parhaimmillaan 15 tuntia viikossa. Se on pitänyt niin pääni kuin kroppani kunnossa. Kun minua kiusattiin lähes koko peruskoulu, tanssi toi minulle voimaa ja toisenlaisen maailman, johon saatoin paeta. Siellä en ollut lihava, huora, epävarma tai onneton. Olin itsevarma ja osaava, voimakas.

Tanssi oli katosi elämästäni useaksi vuodeksi. Hullaannuin salilla treenaamiseen ja vastapainona piti tietysti lenkkeillä. Mekaanista, suorittavaa tekemistä, jossa luovuus ei juuri pääse valloilleen.

Tuntui, että kadotin sisältäni kumpuavan voiman: asenteeni ja naiseuteni.

Palasin tanssitunneilla noin puolitoista vuotta sitten. Kävin mieheni kanssa parisalsassa ja uskaltauduin uusien tanssilajien; twerkkauksen ja dancehall queenstylen vietäväksi. Vielä en ole kummassakaan kovin hyvä, mutta suunta on ylöspäin. Lajit ovat antaneet minulle jo tähän mennessä paljon. Vaikka niitä pidetään provosoivina ja naista esineellistävinä lajeina, uskallan olla eri mieltä. Koska ei mulle tanssiessa tule esineellistetty olo. Päinvastoin.

twerkkaus

twerkkaus

twerkkaus

Twerkkaus ei suju ilman muhkeaa peppua

Twerkkaus on saanut minut rakastamaan kehonosiani, joita ennen inhosin: isoa, muodokasta peppuani ja tuhteja reisiäni. Ilman niitä, twerkkaus näyttäisi pöhköltä. Peittelin pitkään omasta mielestäni levinnyttä, jättimäistä persettäni. Olihan se nyt niin inhottava. Reisiäni olen haukkunut aina. Mutta yhtäkkiä olinkin tilanteessa, että tarvitsen näitä inhokkikehonosiani. Ja hitto, että se sheikkaava pylly näytti hyvältä.

twerkkaus

Niin twerkkaus kuin dancehall queenstyle on kaivanut minusta jälleen esiin sen naisellisen, ronskin ja itsevarman naisen. Lajeissa ei paljoa pyydellä anteeksi. Ne ovat täynnä hyväntuulista mimmienergiaa.

Salsassa pääsin flirttailemaan miehelleni, painautumaan häntä vasten ja viettelemään häntä. Mieheni vei (ainakin suurimman osan ajasta) ja minä seurasin. Varmaan sanomattakin selvää, että piristi suhdetta ;)

Vaikka tanssi ei olisi aiemmin ollut sun juttu, suosittelen kokeilemaan. Eräs ystäväni, jollei ollut entuudestaan sen kummemmin tanssitaustaa, lähti mukaani dancehalliin ja hän on meikäläisen tavoin nyt koukussa lajiin.

Tanssia ei voi suorittaa eikä sen aikana voi miettiä tekemättömiä töitä ja stressata huomista. On pakko keskittyä askelkuvioihin ja kehon liikkeisiin. Tanssi voi saada aikaan meditatiivisen tilan, jossa olet tässä ja nyt. Lisäksi se ei juurikaan tunnu edes treeniltä.

Bonuksena saat vetreän, ryhdikkään kropan ja itsevarman olemuksen. Ja huomaamatta opit ylistämään kehoasi ja nauttimaan siitä!

Kuvat ja video: Iiris Teräväinen

Lue myös:

Riisuin kameran edessä ja itsetuntoni vahvistui -näetkö sen kuvissa?

Näin opin hyväksymään kehoni tässä ja nyt

Miksi inhoan kehoani?

Miksi et laihdu?

Oletko oikeasti hyvinvoiva?

Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM
  • mintturai

    Oon vast’ikään löytäny sun blohin mutta nyt huomaan kuluttavani kaiken vähäisen joutoaikani selaillen ja lueskellen täällä. Oot ihan mielettömän inspiroiva 😍

    • Inka I

      Hei mintturai ja kiitos aivan ihanasta kommentistasi! <3 Veti sanattomaksi! Olen todella kiitollinen, että viihdyt blogissani.

  • Mariela

    Mahtava video ja MAHTAVA MEININKI!!! Anna palaa, babe. ❤️

    • Inka I

      Oi, kiitos ihana Mariela! <3 Mä todellakin annan!

  • Jonna

    Fierce!

    • Inka I

      <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Liity Inkan uutislistalle