Terveys ja hyvä olo

13 x vuoden parhaat kirjat – osallistu arvontaan!

Kirjat ovat edullisia, suhteellisen ympäristöystävällisiä ja kestäviä matkalippuja maailman toiselle…

Kirjat ovat edullisia, suhteellisen ympäristöystävällisiä ja kestäviä matkalippuja maailman toiselle puolelle, vieraaseen kulttuuriin, ajassa taakse- tai eteenpäin, toisen elämään, tarinaan tai pään sisälle.

Olen lapsesta asti ollut lukutoukka, ja kirjat ovat pakokeinoni todellisuudesta. Rentoudun niiden parissa joka ilta. Kirjat ovat tarjonneet minulle mahdollisuuksia ymmärtää maailmaa, itseäni ja muita.

Listasin tämän vuoden suosikkini. Mikä oli sinun vuoden suosikkikirjasi?

Kannattaa muuten lukea postaus loppuun ja osallistua arvontaan.

vuoden parhaat kirjat

Laura Manninen: Kaikki anteeksi

(WSOY, 2018)

Henkilökohtaisesti todella syvältä riipaiseva teos. Pystyn lukemaan vain pienen palan kerrallaan, minkä jälkeen pitää hetki puhallella.

Toivottavasti Mannisen parisuhdeväkivallasta kertova esikoisteos valottaa ihmettelijöille sitä, miksi joku ajautuu väkivaltaiseen suhteeseen ja miksei siitä välttämättä ensimmäisen iskun jälkeen lähdetä noin vain vetämään. Käytän sanaa ajautua, koska kukaan ei tietoisesti hakeudu hakattavaksi.

Johanna Elomaa: Kaipuun väri on sininen

(Kosmos, 2018)

Johanna on entinen kollegani Ilta-Sanomista ja olen ihaillut hänen matkaansa kirjailijaksi. Hänen omaelämäkerrallinen esikoisteos Säästä ajatuksesi eläviä varten oli minulle merkittävä. Siinä Johanna käsitteli veljensä itsemurhaa ja vei meidät mukanaan toipumismatkalle halki Kaakkois-Aasian.

Tykästyin kovasti Johannan esikoisromaanin, jonka mieletön rakkaustarina, Intian värit ja kahdessa aikatasossa liikkuvan tarinan nivoutuminen yhteen vasta ihan viimeisillä sivuilla piti todella otteessaan.

vuoden parhaat kirjat

Jill Santopolo: Valo jonka kadotimme

(Otava, 2018)

Santopolon teos muistuttaa hyvin paljon yhtä suosikkikirjoistani, David Nichollsin Sinä päivänä. Siksi lämpenin tälle hieman hitaasti, mutta traagiset rakkaustarinat – kukapa niihin ei olisi heikkona! Kirjaa lukiessa voi kaiholla muistella omaa ensirakkauttaan…

Julia Thurén: Kaikki rahasta

(Gummerus, 2018)

IHANAA, että kuluvan vuoden aikana rahasta on ryhdytty puhumaan yhä enemmän ja avoimemmin – varsinkin naisporukoissa. Tällaiselle toipuvalle ostohirmulle rahapuhe on ollut jopa terapeuttista.

Yksi fanittamistani massinaisista on toimittaja-bloggaaja Julia Thurén, jonka kirja Kaikki rahasta on aivan loistava, selkeä, hauska ja käytännönläheinen teos omien raha-asioiden viilaukseen. Tosin, meitsin raha-asiat eivät vissiin ole vielä ihan mintissä, koska kirja jäi ekana iltana valvottamaan. :D

Yuval Noah Harari: 21 oppituntia maailman tilasta

(Bazaar, 2018)

Jos kaipaat lisää ilmastoahdistusta tai haluat syventää maailmantuskaasi, this is for you!

Vakavasti ottaen: tämä supersuositun Sapiens-kirjan kirjoittajan, historioitsijan uutuusteos auttaa hahmottamaan maailman nykytilannetta todella taidokkaasti ja helposti ymmärrettävästi. Jos sinäkin olet miettinyt, että miten hemmetissä Trump pääsi valtaan tai mitä terrorismille on tehtävissä, lue tämä kirja.

Khaled Hosseini: Meren rukous

(Otava, 2018)

Khaled Hosseinin teokset Leijapoika ja Tuhat loistavaa aurinkoa ovat lempikirjojani. Meren rukous ei ole romaani vaan todella kauniisti kuvitettu, runollinen kirja, joka sai alkunsa 3-vuotiaasta syyrialaispojasta, joka makasi kuolleena meren rannalla. Kuva pojasta levisi ympäri maailman.

Hosseini lahjoittaa saamansa tekijänpalkkiot YK:n pakolaisjärjestölle ja omaa nimeään kantavan säätiön kautta tehtävälle pakolaistyölle.

Teos on todella koskettava. Se antaa kasvot ja tarinan niille tuhansille, tuhansille pakolaisille, jotka joutuvat jättämään kotinsa ja pakenemaan sodan jaloista. Meren rukous pistää miettimään omaa etuoikeutettua asemaani ja sitä, mitä pakolaisten auttamiseksi voi tehdä.

vuoden parhaat kirjat

Camilla Läckerberg: Noita

(Gummerus, 2017)

Dekkarit ovat perverssioni, tapa hypätä seikkailuun ja toisaalta ymmärtää ihmismielen pimeämpiä puolia. Olen luonteeltani sairaalloisen utelias, joten ajoittain yhden jos toisenkin dekkarin ahmaiseminen lääkitsee ko. vaivaa.

Tähän asti olen ollut vahvasti team Liza Marklund, mutta nyt työkaverin suosituksesta otin käteeni niin ikään ruotsalaisen Läckerbergin uutuuden. Alkuun esiteltiin toooodella laaja henkilöhahmojen kirjo, mutta nopeasti kirja imaisi sisäänsä. Dekkari liikkuu eri vuosikymmenistä eri henkilöihin hiljalleen yhdistäen tarinoita. Jos joku niin tällainen kirjoitustyyli on omiaan koukuttamaan ainakin allekirjoittaneen.

Anna Karhunen & Tiia Rantanen: Kaverin puolesta kyselen

(Kosmos, 2018)

Käsi ylös, kuka fanittaa KPK-podcastia? Tässä kohtaa on nyt pikkuisen pakko rehvastella, että Annahan on entinen työkaverini A-lehdiltä ja on ollut niin mielettömän siistiä seurata, mitä hän on saanut Tiian kanssa aikaan. He ovat ensinnäkin järjettömän hauskoja tyyppejä, mutta tehneet mokailusta hyväksytympää. Podcast ja kirja auttavat käsittelemään omaa häpeää.

Jaksoja ei voi kuunnella kuin kaksin kerroin naurusta henkeään haukkoen, ja sama homma kävi kaksikon kirjan kanssa. Tämä ote kertokoon kirjasta kaiken oleellisen:

“Eräänä juhannuksena sattui käymään niin, että kaveri oli juhlimassa keskikesän juhlaa Raumanmerellä. Muutaman päivän käsi suojana jos jonkinmoista juomaa kiskottuaan kaverilla oli pikkuisen väsynyt ja nuhjuinen olo, eikä hän kaivannut elämältä mitään muuta kuin omaa kotia ja pehmeää sänkyä.

Kotimatka oli jo loppusuoralla, kun hän astui Helsingin keskustasta raitiovaunuun ja etsi itselleen vapaan penkin. Penkille oli levitetty ilmaisjakelulehti 100, jonka kaveri siirsi pois ahterinsa tieltä sitä sen kummemmin katselematta, ja hän rojahti penkkiin kaikkine viikonlopun aikana kertyneine juhannuskiloineen vain huomatakseen, että lehden alla oli yllätys: ihmisen paska.”

Minna Rytisalo: Rouva C

(Gummerus, 2018)

Rytisalon esikoisromaani Lempi oli todella vaikuttava ja suorastaan karu teos Lapin sodasta ja rakkaudesta. Uutuus tarttuu nuoren Minna Canthin tarinaan nuoresta opiskelijasta kirjailijaksi. Kirja keskittyy paljolti Canthien avioliittoon.

Rytisalon kaunis ja hyvällä mielikuvituksella höystetty, Canthin lähes eläväksi taikova kieli sykähdyttää. Lasken kirjan iltaisin haikeudella käsistäni. En haluaisi lopettaa lukemista mutten sitäkään, että tarina päättyy.

Sisko Savonlahti: Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu

(Gummerus, 2018)

Tästä kirjasta on toimittajakuplassani puhuttu eniten syksyn aikana – enkä ihmettele! Vapaan toimittajan Savonlahden esikoisteos on niin ihanan, raadollisen rehellinen ja hauskasti kirjoitettu, että sen ahmii hyvillä mielin parissa illassa.

Kirjan tarina on todella samaistuttava – huomaan nyökytteleväni kirjaa lukiessa: “Just noin, miten sä osasitkin sanoittaa ton tunteen noin hyvin!”

Carmel Harrington: Rimakauhua ja rakkautta – elämä jatkuu

(Bazaar, 2018)

Oh, kuka muistaa 90-luvun suosikkisarjan Rimakauhua ja rakkautta? Ja sen kun Rachel kuoli? Voi terve, sitä itkun määrää.

Kun uudet, oi, niiiin kauan odotetut kaudet alkoivat, petyin, että ajassa oli harpattu niin paljon eteenpäin. Miten Adam selvisi Rachelin kuolemasta? Mitä Jennyn ja Peten suhdesopassa kävi? Ja miten Davidin ja Karenin eroprosessi sujui?

No, kysymyksiimme on nyt vastattu. Carmel Harrington täyttää aukon kausien välissä. Niin lohduttavaa ja ihanaa palata vanhojen ja rakkaiden hahmojen elämään.

Katja Kettu: Rose on poissa

(WSOY, 2018)

Inka I <3 Katja K. Hän on ollut minun idolini Kätilöstä lähtien. Rakastuin täysin Ketun rikkaaseen, vivahteikkaaseen kieleen. Se oli aivan täysin ennen kokematonta. Ketun kirjoissa yhdistyvät useassa tasossa liikkuva tarinat, traagiset rakkaussuhteet ja historia.

Uusin romaani, Finlandia-ehdokas Rose on poissa sijoittuu intiaanireservaattiin Yhdysvaltojen Minnesotaan. Teoksen kieli ja rytmi on Ketun aikaisempia teoksia hengästyttävämpi ja vieläkin ihmeellisempi. Kirjeromaani kertoo yhden perheen mykistävän tarinan kahdessa eri aikatasossa. Välillä tarinaa on haastava seurata, mutta Ketun kertojan lahjat vievät silti mennessään.

Maria Veitola: Veitola

(Johnny Kniga, 2018)

Vitsi, mä nyt tunnun rakastavan vähän kaikkia tämän listan kirjoittajia, mutta minkä sille voi. Inka I also <3 Maria V.

Olen rakastanut tätä pokkanaista hänen Maria!-ohjelmastaan lähtien. Marian rehellisyys, asenne ja ammattitaito ovat voimaannuttavia ja inspiroivia. Veitola kirja avaa upeasti Marian tarinaa hänen vanhojen kolumniensa kautta.

Kirjan taitosta erikoismaininta! Se vaatii hetken totuttelua mutta on yhtä uniikkia kuin kirjoittajansa.

vuoden parhaat kirjat

Arvonta

Kommentoi postausta sunnuntaihin 30.12. mennessä ja voit voittaa omaksesi nämä kirjat:

 • Johanna Elomaa: Kaipuun väri on sininen 
 • Laura Manninen: Kaikki anteeksi

Palkinnon arvo on 55 euroa.

Arvonnan voittaja ilmoitetaan kommenteissa.

KILPAILU ON PÄÄTTYNYT.

Kiitos kaikille osallistujille <3 Voiton vei tällä kertaa nimimerkki Beda. Onnea voitosta!

<3: Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM / TWITTER

Lue myös:

Näin rakastuin BookBeat-palveluun – katso 16 ehdotonta suosikkiani!

81 Comments

 • Mipzu December 18, 2018 at 7:52 pm

  Paljon lukemisen arvoisia kirjoja!

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:18 pm

   Kiva kuulla :)

   Reply
 • Kesäheinä December 18, 2018 at 7:54 pm

  Mä oon kans kova lukutoukka, mutta tänä vuonna en ole oikein pystynyt lukemaan. Siks ei oo oikein muodostunut mitään suosikkikirjaa tältä vuodelta.

  Nuo sun listaamat kirjat on kyllä tuttuja ja tuota Laura Mannisen kirjaa “Kaikki anteeksi” olen erityisesti ihastellut.

  Toivottavasti ensi vuonna uudet tuulet, kun iso pino kirjoja odottaa lukemista.

  Iloista joulunodotusta!

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:18 pm

   Mannisen kirja on kyllä vaikuttava! Toivottavasti saan enemmän lukuaikaa ensi vuonna :) Ihanaa joulua <3

   Reply
 • Tai a Lirkki December 18, 2018 at 8:06 pm

  Olispa kiva voittaa ja lukea.

  Reply
 • Veronica December 18, 2018 at 8:11 pm

  Camilla Läckberg, Noita

  Reply
 • Sonja December 18, 2018 at 8:12 pm

  Tuo Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu kiinnostellut jo hetken…. Jaksatko avata vähän tarkemmin mistä opus kertoo tai millaiseen moodiin se voisi sopia lukemiseksi? 😊

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 2:34 pm

   Toki! Kirja on kevyt ja hauska kuvaus kaupunkilaisen, kolmikymppisen sinkun arjesta – tai tarkemmin sanoen kuvaus hänen vuoden kestävästä eroprosessista ja vastoinkäymisistä. Savonlahden kieli ja ajatusmaailma upposi muhun ja samaistuin hänen kokemuksiinsa. Kirja oli siis vertaistuellinen ja terapeuttinenkin. Tykkäsin!

   Reply
 • Ida December 18, 2018 at 8:29 pm

  Olen todellakin lukutoukka ja uuden vuoden lupaukseni onkin alkaa pitää listaa vuoden aikana lukemistani kirjoista!

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:19 pm

   Mahtava lupaus!

   Reply
 • Hanna Teppo December 18, 2018 at 8:40 pm

  Mukana kirja arvonnassa. Kirjalistasta tuttu oli vain noita joka on huippuhyvä😊

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:19 pm

   Se kyllä on hyvä :)

   Reply
 • Beda December 18, 2018 at 8:40 pm

  Ihana postaus! Olenkin etsinyt hyviä lukuvinkkejä. Näistä tekee mieli lukea kaikki.

  Reply
  • Inka I December 31, 2018 at 5:00 pm

   Hei Beda! Onnea, arpaonni osui sinuun :) Laitatko yhteystietosi mulle sähköpostiin osoitteeseen ikonen.inka@gmail.com. <3 Ihanaa uutta vuotta!

   Reply
 • Beda December 18, 2018 at 8:41 pm

  Ihania lukuvinkkejä!

  Reply
 • Pakkastyttö December 18, 2018 at 8:47 pm

  Monta hyvää vaihtoehtoa listassasi, ehdottomasti mukana arvonnassa. Johanna Elomaata erityisesti odotan. Nappaan listastasi muitakin ensi vuoden lukulistalle :) Mukavaa ja rauhallista joulunaikaa!

  Reply
 • P December 18, 2018 at 8:50 pm

  Oi ihana vinkki tuo Rimakauhua ja rakkautta. En tiennyt et sellainen on. Mahtavaa.
  Savonlahden kirja oli mainion rehellinen.

  Arvottavia kirjoja en olekaan vielä lukenut.

  @notsobadperson

  Reply
 • Riikka Lammi December 18, 2018 at 9:06 pm

  Arvottavia kirjoja en olekaan vielä lukenut.

  Reply
 • Leena December 18, 2018 at 9:15 pm

  Olen lukenut jo listaltasi useita ja suosikeiksi nousivat Kaikki rahasta sekä Rose on poissa.

  Reply
 • Minna H. December 18, 2018 at 9:22 pm

  Meren rukous kyllä kiinnostaa…

  Reply
 • Jenna December 18, 2018 at 9:33 pm

  Oo hyviä vinkkejä! :)

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:19 pm

   Kiitos, kiva kuulla :)

   Reply
 • Niinu December 18, 2018 at 9:50 pm

  Luen yleensä pelkästään jännäreitä,mutta tuon Santopolon luin enkä voi kuin suositella!

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:20 pm

   Se on kyllä hyvä!

   Reply
 • Sinisentalonsatu December 18, 2018 at 10:13 pm

  Mä tykkäsin ehkä eniten Veitolasta, mutta myös Tuntematon Kimi oli tosi hyvä! Muitakin kirjoja sinun listaltasi olen lukenut, mutten kumpaakaan arvottavista teoksista!

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:20 pm

   Viimeksi eilen joku kehui mulle sitä Kimin kirjaa. Pitää kyllä ehdottomasti ottaa lukuun!

   Reply
 • Sanni December 18, 2018 at 10:23 pm

  Hyviä vinkkejä! Ehkä kun gradu valmistuu niin aikaa jää taas viihdelukemiselle <3

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:21 pm

   Kiitos, kiva kuulla :) Oooh, onnea gradusta ja tulevasta valmistumisesta.

   Reply
 • EijaR December 18, 2018 at 10:34 pm

  Kiitos vinkeistä!

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:21 pm

   Ollos hyvä :) Ihanaa joulua!

   Reply
 • Annika Ahola December 18, 2018 at 10:36 pm

  Mukana arvonnassa!!! Pienten lasten kotiäitinä on lukeminen jäänyt ja nyt olisi hyvä tilanne elvyttää tämä vanha intohimo lukemiseen..❤

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:21 pm

   Moni tuttu äiti on sanonut samaa, että oma lukeminen jää pienten lasten kanssa vähälle. Toivottavasti saat järjestettyä aikaa :) Ihanaa joulua!

   Reply
 • Miia December 18, 2018 at 10:41 pm

  Pari olen jo lukenutkin noista

  Reply
 • Annika December 18, 2018 at 10:47 pm

  Mukana arvonnassa. Sain paljok uusia tuttavuuksia ja lukuvinkkejä postauksestasi, kiitos!

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:22 pm

   Ollos hyvä :) Ihanaa joulua!

   Reply
 • Johanna December 19, 2018 at 12:20 am

  Mukana arvonnassa! Kaikki anteeksi onkin ollut mun lukulistalla jo jonkin aikaa. Kiitos näistä vinkeistä, tämä oli super hyödyllinen postaus! :)

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:22 pm

   Oi, kiitos! Mahtava kuulla :) Ihanaa joulua!

   Reply
 • Jenniporakone December 19, 2018 at 1:11 am

  Täällä myös yksi lukutoukka. Siitä asti kun oppinut lukemaan niin on vöhintään 5 kirjaa luettavana. Fiiliksen mukaan

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:23 pm

   Vau, viisi on paljon. Mulla on yleensä vain muutama kirja kesken, muuten katoaa flow. Mutta juurikin näin: fiiliksen mukaan :)

   Reply
 • Anni December 19, 2018 at 1:16 am

  Jes! Täältä löytyi monta kirjaa ensi vuodelle luettavaksi :)

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:23 pm

   Kiva kuulla :)

   Reply
 • Iina December 19, 2018 at 1:25 am

  Paljon hyviä vinkkejä luettavaksi! Jos saisi taas itsessä entisen lukutoukan heräämään horroksestaan..

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:23 pm

   Kiitos! Kiva kuulla :)

   Reply
 • Lukuintoilija December 19, 2018 at 1:36 am

  Tänä vuonna on kyllä ilmestynyt tosi paljon lukemisen arvoisia kirjoja!

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:23 pm

   Se on ihan totta! :)

   Reply
 • Tiina December 19, 2018 at 6:08 am

  Mielenkiintoisia kirjoja!

  Reply
 • Veera Terho December 19, 2018 at 6:51 am

  Joulun aikaan on ihana lukea!! Hyviä ehdotuksia 🙂👍

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:24 pm

   Kiitos, kiva kuulla! Niin onkin :) Odotan sitä, että saa vain maata villasukat jalassa, kirja kädessä ja napsia suklaata. Ihanaa joulua!

   Reply
 • Riikka December 19, 2018 at 6:54 am

  Kiitos vinkeistä ja ihanaa joulua! 😊

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:24 pm

   Ollos hyvä ja sinne myös ihanaa joulua :)

   Reply
 • Tanja Mäkynen December 19, 2018 at 7:13 am

  Ihania vinkkejä, tätä lukutoukkaa kiinnosti yllättäen kaikki! 😁 itse olen myös kantanut pikkutytöstä lähtien selkä vääränä kirjoja kirjastosta, nykyisin niitä tulee ostettua usein ja paljon. Joulu on vieläpä parasta aikaa uppoutua kirjan ääreen! 💕

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:25 pm

   Vau, mahtava kuulla :) Jep, kirjastot oli kyllä mun lempipaikkoja aina. Siellä saattoi viettää tunteja tutkien kirjoja. Mulla kans tulee ostettua aika paljon mutta pitäisi ehkä enemmän vierailla myös kirjastoissa :) Joulu todellakin on! Ihanaa joulua sinne <3

   Reply
 • Maisamiisa December 19, 2018 at 7:30 am

  Kiitos kirjavinkeistä, näistä useampikin päätyi nyy lukulistalle :)

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:26 pm

   Kiva kuulla :) Ihanaa joulua!

   Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:27 pm

   Ollos hyvä, ihana kuulla :) Mahtavaa joulua!

   Reply
 • Anniina December 19, 2018 at 7:58 am

  Veitolan kirja kolahti minuun! Savonlahden kirja puolestaan oli itselleni pettymys, odotin siltä enemmän. Se oli sellaista rattoisaa ajanvietettä, mutta ei sen kummempia tunteita herättänyt..

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:28 pm

   Veitola oli kyl kova. Ymmärrän, mitä tarkoitat. Mun mielestä se oli samaistuttava ja viihdyttävä ja hauskasti kirjoitettu, mutta ei se ehkä ihan 6/5 ollut. :) Ihanaa joulua!

   Reply
 • Niina Kurkela December 19, 2018 at 8:16 am

  Camilla Läckbergin kirjat on munkin mielestä tosi hyviä, mulla on ne kaikki ja ne heti imaisee mukaansa <3 Maria Veitolan kirjaa aloitin hetki sitten lukemaan, mutta joulukiireiden takia alku ollut vähän tahmea, en kuitenkaan luovuta. Koska uskon sen olevan hyvä kirja.

  Mukana arvonnassa! Olisi ihana voittaa Laura Mannisen ja Johanna Elomaan kirjat, molemmat ovat mulle vielä vieraita kirjailijoita.

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:29 pm

   Oo, mahtava kuulla! Noita oli mun ensikosketus ja haluan lukea kyllä lisää Läckbergiltä. Mullakin Veitola kesti hetken, taittoonkin piti vähän totutella. Mutta kyllä se on hyvä!

   Reply
 • Riina December 19, 2018 at 9:42 am

  Kiitos lukuvinkeistä! Monta teosta, joista en ole kuullutkaan, mutta jotka menevät lukulistalle.

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:29 pm

   Ollos hyvä! Ihana kuulla :) Mahtavaa joulua!

   Reply
 • Annika December 19, 2018 at 11:12 am

  Olen löytänyt lukemisen ilon uudestaan monen vuoden jälkeen ja ihana lukea muiden kirjavinkkejä. Erityisesti Kaikki anteeksi vaikuttaa mielenkiintoiselta, samoin boss lady Veitolan kirja!

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:29 pm

   Oi, onpa ihana kuulla :) Kyllä, noi molemmat oli todella hyviä!

   Reply
 • Maria December 19, 2018 at 1:34 pm

  Kiitos vinkeistä! Näistä useampikin pääsi lukulistalle 😊

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:29 pm

   Ole hyvä :) Kiva kuulla! Ihanaa joulua :)

   Reply
 • Saila-Sisko Vartti December 19, 2018 at 2:37 pm

  Hyviä lukuvinkkejä, kiitos!

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:30 pm

   Kiva kuulla :) Ihanaa joulua!

   Reply
 • Jonna December 19, 2018 at 3:45 pm

  Kiitos kirjavinkeistä, muutama meni lukulistalle :)

  Reply
  • Inka I December 22, 2018 at 3:30 pm

   Kiva juttu :) Ihanaa joulua!

   Reply
 • leinonen susan December 19, 2018 at 4:28 pm

  Laura Manninen: Kaikki anteeksi

  Reply
 • Jenna Komulainen December 19, 2018 at 7:35 pm

  Yuval Noah Harari: 21 oppituntia maailman tilasta kiinnostaisi lukea. Aki Hintsan Voittamisen anatomia on kyllä yksi tämän vuoden suosikeistani.

  Reply
 • Kati Hutri December 19, 2018 at 8:48 pm

  Hitsi oispa kiv aikoihin lukea hyvä kirja!

  Reply
 • RouvaHoo December 21, 2018 at 11:56 am

  Rimiksen aion taatusti hankkia. Nämä olisivat myös kiva lukea.

  Reply
 • Henna73 December 21, 2018 at 9:33 pm

  Lukeminen on parasta

  Reply
 • JennaO December 22, 2018 at 9:30 pm

  Ihania kirjoja! Juuri valmistaudutaan muuttoon ja hirvittää kirjakuorman siirto. Hyllyissä notkuu yli 300 yksilöä ja kaikki ovat rakkaita. Muutama uusi ystävä luettavaksi olisi kiva ja tervetullut! :)

  Reply
 • Soile December 25, 2018 at 6:48 pm

  Joitain mainitsemiasi kirjoja olen lukenutkin, mutta en niitä jotka arvot. Lukeminen on suosikkipuuhaani, paras rentoutumiskeino.

  Reply
 • Ellen December 28, 2018 at 1:06 pm

  Mukana arvonnassa :) Kivoja kirjoja esittelit ja olisi mukava päästä lukemaan etenkin tuo Kaipuun väri on sininen. Olen lukenut siitä paljon hyvää ja annoin itseasiassa yhden kappaleen joululahjaksikin.

  Reply
 • Vuokko Korrhonen December 29, 2018 at 9:28 am

  Lukeminen rentouttaa

  Reply
 • anna s. December 29, 2018 at 11:13 am

  Lukeminen omassa rauhassa ja uppoaminen kirjan maailmaan rentouttaa :)

  Reply
 • iini December 29, 2018 at 11:20 am

  Kirjafriikin unelma-arvonta :)

  Reply
 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • 🥧 Kaupallinen yhteistyö & ARVONTA: @kaslink.aito 🍮
Mikä on maailman paras jälkiruoka? 🍰Kommentoi blogissa ja voita puolen vuoden kaurajuomat 😍 Kurkkaa myös köyhien ritarien resepti - tuli muuten herkullisimpia, joita olen syönyt - ja salaisuutena on kerma! 🧁 Linkki biossa: @inka.ikonen 
#kaslink #kaslinkaito #kaurakerma #kauravispi #vaniljakastike #jälkiruoka #köyhätritarit #resepti #maidoton #dessert #dairyfreerecipes #oatcream #dessertrecipe
  • Onks sustakin naiset maailman upeimpia olentoja? 💁🏼‍♀️💜 Siksi nyt käynnistyy #kehukeskiviikko eli kehu kolmea naista ja levitä hyvää mieltä 💜

Nämä viime päivät ovat osoittaneet, että täällä on aivan mielettömien mimmien kannustustiimi! Moni on kehunut minua rohkeaksi, kun olen nostanut vaikeita asioita esiin - en pystyisi siihen, jos te ette olisi täällä. Luotan teihin ja tiedän, että tuette mua. Te olette rohkeita, kun kerrotte omista kokemuksistanne. Kiitos! Nämä vertaiskokemukset ovat niin voimauttavia. 😭💜 Toivoisin, että meillä olisi täällä turvallinen ympäristö puhua kipeistä kokemuksista mutta myös iloita ja juhlia elämän upeita asioita.

Haluaisin jakaa tätä hyvä fiilistä eteenpäin. Haluaisin, että me naiset nostaisimme toinen toisiamme. Kehuisimme ja kannustaisimme.

Siksi julkaisen nyt Instagram Storyissa haasteen: Kehu kolmea naista. 💪🏻 Ota kuvakaappaus storyissani olevasta pohjasta. Kehu kolmea ihanaa naista. Tägää heidät, jotta he näkevät viestisi ja voivat halutessaan jakaa sen. Julkaise kehu Instagram Storyna ja tägää myös minut, jotta voin jakaa teidän julkaisuja eteenpäin.

Sitten vain #kehukeskiviikko käyntiin.

Ootte aivan vitun upeita.
#kehunaista #nostanainenpäivässä #naiset #supernaiset #positivepower #dropdeadgorgeous #girlpower #womenpower #womenempoweringwomen #womenempowerment #womenhelpingwomen #womensupportingwomen #womeninspiringwomen
  • Kun hedelmällisyystesti paljasti karun totuuden 💚
Kaupallinen yhteistyö: @mehilainenoy 
Toivotko joskus saavasi lapsia? Minä toivon. 💚Olen 30-vuotias ja vielä hetki sitten ajattelin, että ehkä parin vuoden päästä on perheen perustamisen aika. Kaikki kuitenkin muuttui, kun tein hedelmällisyystestin. En voi ehkä saada lapsia.
Asia on todella kipeä. Olen vielä vereslihalla tämän kaiken suhteen, mutta haluan puhua tästä. Olla esimerkki ja herättää teidät pohtimaan omaa hedelmällisyyttänne. Lue lisää aiheesta blogista, linkki biossa: @inka.ikonen 
#mehiläinen #henkilökohtuisesti #felicitasmehiläinen #womenshealth #healthcare #hyvinvointi #terveys #hedelmällisyys #lapsettomuus #fertility #pregnancyproblems #startingafamily #pregnancy
  • Kiitos aivan suunnattoman paljon välittämisestä, tuesta, rohkeudesta ja luottamuksesta teille kaikille ❤️ Viimeinen vuorokausi on ollut todella voimauttava ja vahvistava. Olen saanut satoja viestejä ja kommentteja enkä ole ehtinyt vastata vielä teille kaikille, mutta arvostan niistä jokaista. Olette jakaneet omia kokemuksianne, kun teidän henkistä koskemattomuutta ja kehorauhaa on rikottu. Olen kuullut niin karmeita tarinoita, että pistää vihaksi. Olen pahoillani kokemastanne. Monet loukkaukset pureutuvat ihon alle ja jättävät pitkät jäljet. Toivon, että tämä vertaistuki jeesaa meitä yhdessä eteenpäin. ❤️ Olette myös antaneet vinkkejä, kuinka toimia tuollaisissa tilanteissa. Minä jäädyn, koska ne tulevat niin yllättäen. Sanat sivaltavat syvältä ja osuvat epävarmuuteeni. Tuntuu, että olen täysin voimaton. Häpeän, olen nöyryytetty ja haluan paeta paikalta. Kuten joku teistä sanoi: kuolen joka kerta hieman sisältä. Mutta teidän tuellanne uskon, että olen paremmin varautunut jatkoon.

Sain myös palautetta eräältä naiselta, että "vissin arka aihe kun tuollaisesta tällainen draama, että nettiin piti avautua?". Haen hyväksyntää ja itsetuntoni on nolla.

En halua antaa näille paskakommenteille tilaa, mutta tuohon vain tiivistyy se pointti, miksi näistä todellakin pitää avautua. Miksi meidän pitäisi niellä kuulemamme loukkaukset? Tuollaiset kommentit ovat ihmisen nöyryyttämistä ja vallankäyttöä.

Tänään @iltasanomat lööpissä kerrottiin, että liki puolet nuorista murehtii ulkonäköään JOKA PÄIVÄ. Siis vittu JOKA PÄIVÄ! Ei me voida vain antaa kiusaajien öykkäröidä - ei kasvotusten tai netissä. Se on väärin itseämme ja muita kohtaan. Kenellekään ei ole oikeutta arvostella toista ihmistä. Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, voi pitää turpansa kiinni.

Jaan nyt Instagram Storeissa tapahtuneen uusimmat käänteet eli millaista keskustelua olen tänään käynyt haukkujan kanssa. Lisäksi pyytäisin teitä joko siellä tai tässä postauksessa jakamaan vielä omia kokemuksianne. Miten teidän ulkonäköä on kommentoitu? Millaiset jäljet kommentit jättivät? Miten pääsit niistä yli? Kokoan niitä yhteen ja julkaisen tekstinä blogissani. Tuetaan näin toinen toisiamme eteenpäin ❤️
  • ”Paljon sä oikein painat - 120 kiloa?” Näin kommentoi mulle ennestään tuntematon mies eilisissä juhlissa.

Tuntui, että henkeni salpaantui. Kysyin, että anteeksi, mutta mitä vittua sä just sanoit. Hän jatkoi arvuuttelemalla painoani. Olisiko se sitten 100, 90, 80 vai 70... Poistuin paikalta, koska koin, ettei asia johda mihinkään.

Mutta hän jatkoi härnäämistäni myöhemmin ja mittarini täyttyi - ja niin täyttyi muidenkin.

Asiasta kehkeytyi aika iso soppa, kun sekä haukkujan että minun läheiseni raivostuivat miehelle. Häntä vaadittiin pyytämään minulta anteeksi, mutta hän toisteli olevansa ambulanssikuski (!) ja tietävänsä, miltä satakiloinen näyttää. Hän ei nähnyt tehneensä mitään väärää. 
Ajatelkaa, että millainen hän on työssään? Kun ihminen on hädässä, apuun tulee tällainen tyyppi?

Mulla on helvetillinen morkkis. Ruoskin itseäni siitä, että en kyennyt olemaan häntä aikuisempi ja antaa asian olla. Että minä aiheutin draamaa. Hävettää.

Mutta mitä helvettiä? Enhän minä sitä draamaa aiheuttanut vaan hän. Ja se ei olisi ollut mielestäni ketään kohtaan oikein, jos olisin painanut asian villaisella ja antanut hänen öykkäröidä. 
Sitten morkkistelenkin seuraavassa hetkessä sitä, että miksi en kyennyt puolustamaan itseäni paremmin vaan jäädyin ja koitin vältellä konfliktia viimeiseen asti.

Hetki sitten hän laittoi viestin: ”Sori. Olin kännissä ja sanoin tyhmästi. Kiitos ja anteeksi 👋🏻” Kännin piikkiin siis vaan. Ei mitään vastuuta tai ymmärrystä siitä, mitä hän on aiheuttanut mulle. Lisäksi hän pilasi juhlat. Känni varmaan paljasti hänen todellisen luontonsa eikä selitä käytöstä.

Onko teillä ollut tällaisia tilanteita? Miten niissä kannattaisi toimia? Ja mitä tän tyypin päässä on voinut liikkua, että hän kokee kommenttinsa oikeutetuksi?

Haluan sanoa hänelle ja kaikille, jotka kommentoivat loukkaavasti kenenkään ulkonäköä: You can kiss my big white ass 🍑

Instagram Storeissa fiiliksiäni heti tapahtuneen jälkeen.
#flawless #beautybeyondsize #loveyourbody #dropdeadgorgeous #bodypositive #bodypositivity #vaakakapina #minäriitän #lupanäkyä #kehonkuva #kehopositiivisuus #allsizes #selfconfidence #bodyimage #nobodyshame #girlpower #womenpower #beautystandards