Kauneus ja tyyli, Kaupalliset yhteistyöt

Aikuisiän akne – 7 vinkkiä, kuinka pääset siitä eroon

Tuntuuko, ettet pääse millään eroon näpyistä? Niitä tulee kasvojen, kaulan,…
Kaupallisessa yhteistyössä: Nimue & BeautyFeel

Tuntuuko, ettet pääse millään eroon näpyistä? Niitä tulee kasvojen, kaulan, decolteen tai selän alueelle. Sinulla voi olla aikuisiän akne.

Aikuisiän aknesta puhutaan silloin, kun akne puhkeaa teinivuosien jälkeen. Asiantuntijoiden mukaan vaiva on yleistynyt.

Miten turhauttavaa! Kun minulla puhkesi teini-ikäisenä akne, en malttanut odottaa aikuistumista. Pääsisin vaivasta eroon! Mutta mitä vielä – se pirulainen puhkesi aikuisena toistamiseen minipillereiden keltarauhashormonin takia.

Sain apua lääkekuurista ja vuosi vuodelta olen alkanut hoitaa ihoani paremmin.

Tämän syksyn aikana olen käynyt BeautyFeel-kauneushoitolan Tiinalla ja Heidillä rakastamani tuotemerkin Nimuen hapotushoidoissa ja oppinut ihostani taas valtavasti. Uskon, että näistä vinkeistä on myös teille paljon hyötyä!

Mistä aikuisiän akne johtuu?

Aikuisiän akne johtuu useimmiten hormoneista eli hormonaalisesta ehkäisystä, raskaudesta, imetyksestä tai stressistä. Itselläni aknen aiheutti juurikin hormonaalinen ehkäisy.

Tutkimusten mukaan myös ruokavaliolla voi olla merkitystä akneen. Ruokavalio ei aiheuta aknea, mutta se voi pahentaa tilannetta. Pahimpia ovat nopeasti verensokeria nostavat glykeemisen indeksin ruoat, kuten sokeri, vaalea leipä ja pulla. Kokeile välttää näitä ja seuraa ihosi reagointia.

Maitotuotteiden vaikutuksesta akneen on ristiriitaista tutkimusnäyttöä. Halutessasi voit kuitenkin jättää maitotuotteet pois pariksi kuukaudeksi ja katsoa, saatko tuloksia.

Lisäksi jotkut lääkkeet voivat pahentaa aknea. Ehkäisyvalmisteiden lisäksi tällaisia ovat epilepsialääkkeet, testosteroni, kortikosteroidit ja anaboliset steroidit.

Myös tupakointi ja alkoholi pahentavat iho-oireita.

Ihoani ovat syksyn ajan hoitaneet ihanan BeautyFeel-hoitolan Tiina ja Heidi. Kauniiseen ja rauhoittavaan hoitolaan on ihana mennä!

Ihoani ovat syksyn ajan hoitaneet ihanan BeautyFeel-hoitolan Tiina ja Heidi. Kauniiseen ja rauhoittavaan hoitolaan on ihana mennä!

BeautyFeel-kauneushoitola on tehnyt minulle hapotushoitoja.

Tiina ja Heidi ovat superammattilaisia ja heiltä saa paljon vinkkejä ihon kotihoitoon.

Älä hoida aikuisiän aknea väärin!

Voit myös pahentaa tilannetta hoitamalla ihoasi väärin.

Liian voimakkaat, kuivattavat ja ihoa tukkivat tuotteet voivat vaikuttaa akneen, koska ne sekoittavat ihon normaalia talin tuotantoa. Liian vähäinen kosteutus ja kuiva iho saavat ihon puskemaan entistä enemmän talia ihon pintaan kosteuttamaan ja lisäävät epäpuhtauksien ja tukkeumien syntyä.

Joillakin näppyjä voi puhjeta myös liian hoitavista ja aktivoivista tuotteista tai anti-age-tuotteista.

Aikuisiän akne – näin hoidat oikein

1. Oikeanlaiset tuotteet

Tiina ja Heidi korostavat, että kotihoito on ensiarvoisen tärkeää. He suosittelevat valitsemaan oikeanlaiset tuotteet juuri sinun ihosi tarpeille yhdessä kosmetologin kanssa.

Jotta voit nitistää aikuisiän aknen, on tärkeää sitoutua sinulle sopiviin tuotteisiin ja pitää kiinni ihonhoidon rutiineista. Säännöllisellä hoidolla saa parhaat tulokset.

Nimuen tuotteet uudistavat tehokkaasti

Minulla on ollut nyt jo usemman vuoden käytössä etelä-afrikkalainen hoitolasarja Nimue, joka on alun perin kehitetty  käytettäväksi ihon vahvistamiseen ja kuntouttamiseen ennen ja jälkeen plastiikkakirurgien ja ihotautilääkärien suorittamia toimenpiteitä.

Tuotteet sopivat lukuisten iho-ongelmien, kuten pintaryppyjen ja juonteiden, ihon velvostumisen, ihon epätasaisen sävyn, pintakuivuuden ja rasvoittumisen ja epäpuhtauksien, hoitoon.

Nimuen tuotteet pohjautuvat luonnosta peräisin oleviin alfhahydroksihappoihin eli AHA-happoihin, jotka valmistetaan eri kasvien sokereista ja siksi niitä kutsutaankin hedelmähapoiksi. Hapot uudistavat, kirkastavat, kuorivat ja kosteuttavat ihoa tehokkaasti. Ne tasoittavat ihon pintaa ja väriä, madaltavat juonteita ja lisäävät ihon kimmoisuutta.

Tuotteissa käytetään puhtaimpia mahdollisia raaka-aineita. Tuotteissa ei ole mekaanisesti hankaavia aineita, keinotekoisia väriaineita tai hajusteita, lanoliinia, mineraaliöljyä tai parabeeneja. Niitä ei ole myöskään testattu eläimillä.

Tiina ja Heidi ihastuivat itse tuotteisiin juuri näiden ominaisuuksien takia. Lisäksi Heidi sai oman aknensa katoamaan Nimuen tuotteilla ja oli tällöin vakuuttunut tuotteiden tehosta.

2. Huolehdi ihon puhdistuksesta.

Jos käytät paljon meikkiä kannattaa iho ensin puhdistaa esimerkiksi misellivedellä, jonka jälkeen pese kasvot ihonpuhdistustuotteella. Minä puhdistan kasvot iltaisin Nimuen puhdistusgeelillä, tarvittaessa tuplapuhdistuksena.

Viimeistele puhdistus kasvovedellä. Itse käytän Nimuen hoitonestettä, jota suihkutan muutaman painalluksen harsoliinaan. Molemmat tuotteet puhdistavat tehokkaasti ja kuorivat ihoa hellävaraisesti.

Aamuisin riittää kasvojen pyyhkiminen kasvovedellä, jos iho ei ole selkeästi rasvainen.

3. Kosteuta iho.

Levitä aamuin illoin kasvoveden jälkeen kosteusvoide.

Jos ihosi on pintakuiva tai ärtynyt niin voit levittää voiteen alle joko kosteuttavaa tai rauhoittavaa seerumia. Minä levitän hoitonesteen jälkeen iholle tehotiivistettä, joka kosteuttaa tehokkaasti. Joka toinen ilta levitän lisäksi tehokkaasti uudistavaa Active Lotionia.

Viimeistelen hoidon yö- tai päivävoiteella.

4. Kuori iho kerran viikossa.

Kerran viikossa iho kannattaa kuoria, jotta hoitotuotteet imeytyvät ihoon paremmin ja iho syväpuhdistuu. Jos ihosi on tulehtunut tai herkkä, suosi rakeetonta ensymaattista kuorintaa, joka kuorii hellästi mutta tehokkaasti.

Minä kuorin 2-3 kertaa viikossa entsyymikuorinnalla. Hieron tuotetta muutaman minuutin kosteilla sormenpäillä ja huuhtelen pois. Iho on välittömästi tasaisempi, kirkkaampi ja pehmeämpi.

5. Valitse ihon tarpeisiin sopiva naamio.

Yllä olevat perusasiat kannattaa olla hanskassa. Lisäksi voit ottaa rutiineihisi ihon tarpeisiin sopivan naamion, joka joko rauhoittaa tulehdusta, kosteuttaa tai uudistaa.

6. Huolehdi yleisestä hygieniasta

Huolehdi myös yleisestä hygieniasta. Vaihda tyynyliinaa ja pyyhettä säännöllisesti. Älä näprää kasvoja sormin. Älä puristele näppyjä (tiedän, se on lähes mahdotonta.)

7. Kosmetologin hoidot tehostavat tuloksia.

Kosmetologien hoidot ovat tärkeä osa ihonhoitoa ja niissäkin säännöllisyys palkitaan. Tiina ja Heidi suosittelevat, että alussa epäpuhdasta ihoa hoidetaan sarjahoitona noin 4-8 kertaa, jonka jälkeen hoidossa käydään 1-3 kuukauden välein.

Nimuella on kolmivaiheinen hoito-ohjelma, jolla saadaan parhaat tulokset. Ohjelma koostuu kaksitasoisesta kotihoito-ohjelmasta, jossa alkuun iho totutetaan tuotteisiin ja AHA-happoihin, ja sen jälkeen ihonhoitorutiiniin lisätään tehokkaampia ja enemmän happoja sisältäviä tuotteita.

Kotihoitotuotteet valmistelevat ihon vastaanottamaan hoitolakäsittelyt, jotka taas tehostavat kotihoidon tuloksia. Nimuen mukaan 50 prosenttia ihonhoidon tuloksista saadaan kotona ja 50 prosenttia ammattilaiskäsittelyillä.

Minulle on tehty nyt syksyn aikana kauneushoitola BeautyFeelissä kolme uudistavaa hapotushoitoa ja yksi vahvempi glykoolihappohoito. Hoitoja on tehty parin viikon välein. Hapotushoidot ovat olleet todella tehokkaita, kuten voitte kuvista nähdä. Ihoni on parissa kuukaudessa kirkastunut huomattavasti. Ihon sävy on tasoittunut ja punaisuus hävinnyt. Iho ei rasvoitu niin paljon, ihohuokoset ovat supistuneet ja epäpuhtaudet ovat vähentyneet.

Lisäksi Heidi on tehnyt minulle Caretech RF -laitteella radiotaajuushoitoa, joka lisää kollageenin muodostusta. Se on tehostanut Nimuen hoitotuloksia: tasoittanut väriä, vähentänyt turvotusta ja lisännyt ihon kimmoisuutta.

Hoitosarjan tulokset ennen ja jälkeen

Näin aikuisiän akne hoidetaan oikein

Ihoni ennen hoitojakson aloitusta. Se punoitti, ihohuokoset näyttivät laajentuneilta. Kesän jäljiltä iholla oli tukkeutumia ja epäpuhtauksia.

Iho kahden hoitokerran jälkeen. Ihon sävy on tasoittunut, punoitus vähentynyt. Iho on mattapintaisempi.

Näin aikuisiän akne hoidetaan oikein

Iho kolmannen hoitokerran jälkeen. Iho on kirkkaan sävyinen ja rauhallinen.

Näin aikuisiän akne hoidetaan oikein

Neljännen hoitokerran jälkeen tulokset ovat vahvistuneet. Iho on tasaisempi, kirkkaampi, tasaisemman sävyinen, punoitus on vähentynyt, epäpuhtaudet ovat vähentyneet.

 Hapotushoitojen tulokset edestä

Näin aikuisiän akne hoidetaan oikein

Vasemmalla kasvot ennen hoitosarjan aloitusta. Kasvot ovat punertavat, ihohuokoset laajentuneet, ihon pinta kiiltelevä ja rasvoittunut. Oikealla kasvot kahden hoitokerran jälkeen. Ihon sävy on tasoittunut huomattavasti, iho on mattapintaisempi, ihohuokoset ovat pienentyneet. Iho on kirkkaampi. Turvotus on vähentynyt.

Näin aikuisiän akne hoidetaan oikein

Iho kolmannen ja neljännen hoitokerran jälkeen. Tulokset ovat vahvistuneet huomattavasti.

Milloin lääkäriin?

Jos ihosi on tulehtunut eikä se rauhoitu kotihoidolla tai kosmetologilla. Ammattitaitoiset kosmetologit ohjaavat lääkärille, kun tilanne sitä vaatii.

Onko sinulla aikuisiän akne? Miten olet hoitanut ihoasi?

Pisst! Ole perjantaina kuulolla Instagramissa ja Facebookissa, sillä arvon teistä yhdelle mahtavan Nimuen tuotepaketin!

Lähteenä käytetty myös: BeautyFeelin kosmetologien Tiinan ja Heidin haastattelu, Mehiläinen, Aava, MeNaiset

<3: Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM

Lue myös:

Vihdoin täysin eroon aknesta ja aknearvista- katso muutoskuvat! 

Tämä kauneushoitola täytti toiveeni ja tarjosi tehokkaat tulokset – katso kuvat ennen ja jälkeen!

Hedelmähapot saivat ihoni näyttämään paremmalta kuin koskaan ennen – Katso ennen ja jälkeen -kuvat!

Akne jätti jälkensä – Näin pääsin eroon aknearvista

Rasvaisen ihon pahimmat hoitovirheet

No Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Kaupallinen yhteistyö: @beautyfeelvantaa ⭐ ARVONTA - VOITA 190 EURON HEMMOTTELUHOITO ⭐⁣
⁣
Joko katsoit blogista, kuinka älyttömän paljon ihoni on muuttunut puolessa vuodessa kosmetologien Tiinan ja Heidin hoidoilla ja vinkeillä? Käy tsekkaamassa biosta: @inka.ikonen ⁣
Nyt me halutaan tarjota teille sama mahdollisuus muutokseen! ❤ Arvon yhdelle teistä uudistavan ja kirkastavan @nimueskininternational hapotushoidon BeautyFeelissä sekä Nimuen aloituspakkauksen, joka valitaan ihotyyppisi mukaan. Paketissa on minikokoiset puhdistustuotteet, voiteet, kuorinta sekä aurinkosuoja. Jo kahden viikon käytöllä huomaat eron ihossasi! Palkinnon arvo on 190 euroa.⁣
⁣
Osallistu näin:⁣
⁣
✔ Seuraa @inka.ikonen -tiliä ja @beautyfeelvantaa -tiliä.⁣
✔ Kommentoi kuvaa maanantaihin 2.2. mennessä.⁣
✔ Pisst! Tuplaa mahdollisuutesi voittaa ja käy osallistumassa myös Facebookin puolella. Löydät minut siellä nimellä @ inkaiblogi.⁣
⁣
Onnea arvontaan!⁣
⁣
Instagram ei ole osallisena arvonnassa.
#arvonta #kasvohoito #kosmetologi #kauneushoitola #ihonhoito #nimue #nimueskin #nimueskintechnology #skincare
  • Kaupallinen yhteistyö: @beautyfeelvantaa 〰 Apua, kuinka paljon iho voi muuttua puolessa vuodessa! 😍 Aloitimme syksyllä kauneushoitolan kanssa projektin, jonka tarkoitus oli nitistää epäpuhtaudet ihollani ja opetella hoitamaan ikääntyvää ihoa oikein. 
Nyt lopputulos on nähtävissä blogissa - käy katsomassa ihan älytön muutos, nappaa alekoodi ja vinkit ikääntyvän ihon hoitoon! Suora linkki profiilissa 💆‍♀️
#ihonhoito #kasvohoito #kosmetologi #ihonhoitotuotteet #ihonhoitovinkit #nimue #nimueskin #nimueskininternational #nimueskincare #inkaicom
  • Tänään mulle tuli virallisesti vuosi täyteen yrittäjänä 🙌🏻🥳🎉⁣
⁣
Vitsi, mikä fiilis! 🔥⁣
⁣
Vuoteen on mahtunut paljon, oppimiskäyrä on ollut hurja. Alun paniikista ja joka suuntaan sohimisesta olen fokusoinut, rauhoittunut, oppinut luottamaan ja sietämään epävarmuutta. Löytänyt intohimoni: puhua hyvinvoinnista & terveydestä & yrittäjyydestä 🙏🏻💰⁣
⁣
Kaksi elämää mullistavaa työjuttua ovat olleet @mehilainenoy blogiyhteistyö hedelmällisyydestä ja lapsettomuudesta ja @duunitori Yrittäjän oppaan tuottaminen. Se viimeistään sytytti halun kannustaa muitakin yrittäjyyden polulle ja nyt olenkin @nuoretyrittajathelsinki ylpeä, tuore hallituslainen.⁣ Kiitos kuluneesta vuodesta ja luottamuksesta kaikille mun mahtaville asiakkaille ja teille seuraajille ❤️
⁣
Tämän vuoden tavoitteet on selvillä ja myynti hyvässä vauhdissa. Let’s hustle! 😎
#yrittäjä #yrittäjyys #naisyrittäjät #työ #ura #womanwhohustle #entrepreneurlife #womeninbusiness #womenentrepreneurs #journalist #wellnessblogger #consult
  • Onko jälleen tuskaista miettiä viikon arkiruokia? 🤔Viime viikolla peräti 8 000 teistä seuraajista kävi tutustumassa blogissa neljään vaivattomaan peltiruokaan. Toivottavasti niistä oli teille apua! ❤ ⁣
⁣
Huomaan myös, että näin tammikuussa salaattiohjeet erityisesti kiinnostavat 🥗Niinpä nyt linkki postaukseen, jossa jaan yhdeksän salaattia, jotka on todella nopea pyöräyttää kiireisen arjen keskellä 🥒🥑🍅🥕Mun ja teidän kestosuosikki on tämä halloumisalaatti, nammmm! Muita herkkuja ovat muun muassa fetasalaatti hieman uudella tapaa, falafel-fetasalaatti, prosciutto-mozzarellasalaatti ja aasialainen katkarapusalaatti. Linkki biossa: @inka.ikonen ⁣
#resepti #arkiruokaa #vartissavalmistavegea #kasvisruoka #salaatti #hyvinvointi #ruoka #terveys #inkaicom #inkai
  • Millaista on elää aknen kanssa? 〰 Kaupallinen yhteistyö: @mehilainenoy ⁣
Tanssin baarissa ystävieni kanssa selkä hiessä koko yön. Olin myös illan aikana tutustunut kivaan kundiin. ⁣
⁣
Hauska ilta päättyy liian pian pilkkuun. Loisteputkivalot rävähtävät päälle, ja taika on murtunut. Olen kuin Tuhkimo, joka on palannut prinsessasta takaisin kyökkipiiaksi. Pimeässä, discopallon hohteessa olin tuntenut itseni kauniiksi. En enää.⁣
⁣
Kohdistani katseeni maahan enkä uskalla katsoa enää ketään silmiin. Kundi yrittää tulla luokseni juttelemaan, mutta en ole huomaavinani häntä. En halua nähdä sitä pettymystä hänen kasvoillaan, kun hän näkee todellisen minän. Naisen, jolla on akne. En uskonut hänen huomaavan minussa muuta.⁣
⁣
Akne on vaikeuttanut niin rakkaus- kuin työelämää. Huonommuuden tunteet ovat ulottuneet molempiin. Olen jarrutellut itseäni, tehnyt itsestäni pienemmän. En ole uskaltanut olla oma itseni. Mietin, löydänkö koskaan kumppania, jonka seurassa voin olla huoletta sen näköinen kuin olen.⁣
⁣
Onko sinulla akne vaikuttanut itsetuntoon ja mieleen? Lue blogista kokemuksistani ja nappaa ihotautilääkärin vinkit aknen hoitoon. Linkki biossa! ❤
#mehiläinen #akne #ihotauti #ihotautilääkäri #itsetunto #hyvinvointi #terveys #mieli