9 x parhaat salaatit – mukana superhitti halloumisalaatti!

18/07/2017

Salaatit ovat meikäläiselle päivittäistä sapuskaa. Niiden hienous piilee siinä, että erilaisia, helppoja ja nopeita variaatioita löytyy loputtomasti. Salaatit eivät kyllästytä koskaan!

Kesän korvilla aloin julkaista kerran viikossa suosikki salaattireseptejäni, joiden avulla saattoi siinä sivussa hieman keventää ruokavaliotaan. Tässä vielä jokaiselle salaattifanille listattuna yhdeksän parasta salaattireseptiä! Laita linkki talteen ja aina saadessasi sen tuskaisen fiiliksen, että mitä tänään syötäisiin, saat idiksiä näistä resepteistä. :)

Millaisia reseptejä seuraavaksi toivoisitte? Terveellisiä herkkuja, aamu- tai välipaloja? Maidottomia tai gluteenittomia? Kasvisruokia? Kertokaa niin meikä kokkaa! ;)

1. Fetasalaatti uudella tavalla

Helppo ja nopea fetasalaatti on makua, hyviä rasvoja ja proteiinia täynnä! Ruokaisan salaatista tekevät uudenlaiset ja monipuoliset täytteet, kuten avokado ja artisokan sydämet.

2. Falafel-fetasalaatti

Falafel-fetasalaatti maailman parhaan hummus-reseptini kanssa poikkeaa perinteisestä ja tylsästä fetasalaatista. Tämä on herkullinen ja ruokaisa salaatti, jossa on kaikki maut kohdallaan.

9 x salaatit

3. Feta-mansikkasalaatti

Feta-mansikkasalaatti tuo mieleen kesän. Salaatti on ihanan kevyt ja raikas – se oikein pirskahtelee suussa!

Halloumisalaatti on juustojen ystävän ehdoton herkku.

4. Halloumisalaatti

Halloumisalaatti sopii täydellisesti juustohimotukseen! Feta tuo suolaisen ja narskuvan halloumin rinnalle täyteläisyyttä ja vihannekset raikastavat ja tasapainottavat makua.

Paahdetut pinjansiemenet ja makeat viinirypäleet sopivat täydellisesti juustojen kylkeen. Tästä ei salaatti paljoa enää parane! Ah, oikea herkkusalaatti!

mozzarellasalaatti

5. Mansikka-mozzarellasalaatti

Mozzarellasalaatti saa ihanan lisän mansikoista. Salaatti on yhtä aikaa ihanan hapokas ja makea. Jäin täysin koukkuun ja ollaan väännetty tätä kotona nyt viikottain.

9 x salaatit

6. Prosciutto-mozzarellasalaatti

Prosciutto-mozzarellasalaatti tuo vivahduksen Italiaa lautasellesi. Kaunis ja värikäs salaatti syntyy hetkessä ja on todella maukas.

Suolaisen prosciutton, kermaisen mozzarellan, rapeiden pähkinöiden ja makean melonin yhdistelmä on vertaansa vailla!

aasialainen kanasalaatti 1

7. Aasialainen kanasalaatti

Kanasalaatti voi kuulostaa tylsältä fitness-ruoalta, mutta kun siihen ynnätään korianteri, chili, idut, sokeriherneet ja muut herkut niin kyllä muuten kelpaa!

Jos sydämesi sykkii aasialaisille mauille, tämä on sun salaatti!

rapusalaatti

8. Aasialainen katkarapusalaatti

Katkarapusalaatti saa aasialaisen vivahteen mausteisesta kastikkeesta. Salaatti on kevyt mutta ruokaisa ja todella nopea valmistaa.

9. Savulohisalaatti

Savulohisalaatti on yksi suosikeistani, sillä se toimii aina! Se on niin raikas, täyttävä ja täynnä hyviä rasvahappoja ja proteiinia!

Katso myös:

Viikon arkiruoat 70 eurolla – 4 x helppo ja terveellinen peltiruoka

Haluat enemmän kasvista mutta reseptit loppu? Tässä 7 x paras kasvisruoka

Vihdoin löysin täydellisen smoothien salaisuuden! 6 x paras smoothie

Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM
  • Sini

    Niin herkullisen näköisiä salaatteja, varsinkin tuo halloumsalaatti! Itseä ainakin kiinnostaa terveelliset välipalat ja aamupalat :)

    • inkaikonen

      Hei Sini! Kiitos, ihana kuulla :) Se halloumisalaatti on niin namia! Jes, väli- ja aamupaloja vois kyllä tehdäkin! Joitain aamupaloja olen jo tehnytkin mutta ehdottomasti voisi tehdä niitä lisää! Kiitos vinkistä!

  • Tomi

    Kiitos hienoista resepti-ideoista! En ole vielä kokeillut, mutta vesi kielellä on että kohta kokeillaan… katsos olen kesäksi ottanut haasteen vastaan, terveellisemmät ruokailutavat, kevyttä ruokaa salaatteineen ja sokerilimut vaihtuu vissyyn…

    • Inka I

      Hei Tomi! Ihanaa, toivottavasti maistuu :) Mahtavaa kesää!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Liity Inkan uutislistalle