Kaupalliset yhteistyöt, Terveys ja hyvä olo, Treeni

Tältä kellunta tuntuu – osallistu kilpailuun!

Mä olen pahemman luokan suorittajaluonne. Tai sanotaan nyt, että toipuva…
Kaupallisessa yhteistyössä: Float Kallio

Mä olen pahemman luokan suorittajaluonne. Tai sanotaan nyt, että toipuva ja tiedostava suorittaja, kehittyvä relaaja.

En ole ollut kovin hyvä siinä, että olen vain ja hengitän. Kun keväällä huomasin, etten palaudu treenistä ja arjesta muutenkaan kovin hyvin, oli pakko tehdä jotain. Tuntui, että olin jatkuvassa ylikuormitustilassa. Ajatukseni harhailivat. Päässä surrasi kymmenet kelat aamusta iltaan – tai oikeastaan pitkälle yöhön vieden myös unet.

Kokeilin perinteisiä rentoutustaktiikoita, kuten hierontaa, piikkimattoa, joogaa, venyttelyä, kehorentoutusta ja liikuntaa. Mutta mikään ei ole auttanut ylikuormittumiseen kuin hetkellisesti.

Sitten pääsin testaamaan Float Kallion kelluntaa.

Ensimmäisellä kerralla jännitin hurjasti. Mietin, miten pelottavalta kelluntaTANKKI kuulostaa. Onko se ahdas? Miten pärjään ahtaanpaikankammoni kanssa?

kellunta
kellunta
kellunta

Astuessani sisään rauhalliseen ja kauniiseen odotustilaan minua on vastassa lämpimästi hymyilevä Float Kallion omistaja Tommi. Suurin osa jännityksestäni jää kynnysmatolle. Skandinaavisesti sisustettu valoisa tila toivottaa tervetulleeksi. Kaikki yksityiskohdat ikkunalaudalle pinotuista kirjoista tarjottimella kuplivaan jääteehen on tarkoin harkittu. Tuntuu kuin rentoutuisin vain katselemalla paikkaa.

Tommi perehdyttää minut kellunnan maailmaan: Kellunta kestävää tunnin. Sitä ennen käydään suihkussa ja laitetaan halutessaan korvatulpat. Tankki on 2,5 pitkä ja 1,5 leveä. Ahtaanpaikankammo tuskin haittaa kelluntaa, mutta voin halutessani jättää tankin kannen auki. Alkuun musiikki on kaverinani ja auttaa keskittymään hetkeen. Tankissa on himmeät valot, jotka voin pitää halutessani päällä koko kellunnan ajan.

kellunta
kellunta

Miltä kellunta tuntuu?

Päästyäni kelluntahuoneeseen peseydyn ja avaan jännittyneenä tankin. Se on isompi kuin kuvittelin. Astun tankkiin ja kokeilen vettä sormillani. Se tuntuu lämpimältä. Laitan korvatulpat korviini ja kokeilen kellumista.

Se tuntuu jännältä. Keho ja mieli tuntuvat taistelevan vastaan enkä osaa rentouttaa kehoani. Etsin sopivaa asentoa, joka löytyy kun liu’utan kädet pääni viereen. Suolaisuus kipristelee alkuun varsinkin kuivuessaan paljaalle vatsalleni.

Pidän aluksi tankin kannen auki. Minua alkaa kuitenkin palella, joten vedän kantta alemmas. Lopulta vedän kannen kokonaan kiinni ja yllätyn, miten rauhallisena pysyn. Olo on kuin olisin jossain turvallisessa, lämpöisessä pesässä.

Tyynnyttävä musiikki alkaa soida ja valojen värit vaihtuvat koko spektriltä.

kellunta

Luonteeltani olen hyvin kärsimätön. En osaa olla paikoillani. Olen kuitenkin hyvin herkkä ärsykkeille, varsinkin äänille. Ne kiristävät huomaamatta hermojani ja usein hektisen päivän jälkeen olen kireä kuin viulunkieli. Haaveilen pääseväni nauttimaan täydellisestä hiljaisuudesta.

Nyt olen kelluessani täysin aistiärsykkeettömässä tilassa. Kun kehoni antautuu kellunnalle, mieleni alkaa hiljalleen valua syvyyksiin. Laitan valot pois. Sykkeeni kohoaa hetkeksi, koska tunne on niin uusi. Kuin killuisin avaruudessa. Olen pilkkopimeässä, en tunne äärirajojani. Raajani tuntuvat irronneen kehostani. En enää hahmota, miten päin olen tankissa. Olen täysin painoton vailla tilaa, aikaa ja paikkaa.

Vajoan mielessäni koko ajan syvemmälle. Menetän ajantajun. Vaivun jonnekin unen rajamaille. Tuntuu kuin torkahtaisin hetkeksi ja säpsähdän hereille. Mietin, että onkohan minut unohdettu tankkiin. Olen ollut täällä varmaan tunteja.

Yritän vielä rentoutua mutta huomaan odottavani loppumusiikin soittoa, joka on merkki kellunnan päättymisestä. Siihen menee kuitenkin yllättävän pitkään. Kun musiikki alkaa soida, petyn, sillä haluaisin vain jäädä tankkiin. En ole vielä valmis palaamaan todellisuuteen.

kellunta
kellunta
kellunta

Millaisia vaikutuksia kellunta antaa?

Nousen tankista ja menen hieman pökerryksissä suihkuun. Huomaan onnellisuuden kuplivan vatsassani ja nousevan kohti huuliani. Hymyilen pestessäni hiuksiani.

Oloni on sanoinkuvailematon. En ole koskaan ymmärtänyt, mitä tarkoittaa aidon tyyni, seesteinen olo, mutta tätä sen täytyy olla.

Kellunnan jälkeen Tommi tarjoaa raikasta jääteetä ja kysyy vointiani. Olen sanaton enkä osaa kuvailla fiiliksiäni. Tyydyn vain huokaamaan tyytyväisenä.

Mieleni on äärettömän rauhallinen ja rentoutunut. Tyhjä, erittäin kirkas ja puhdas. Keskittynyt ja levollinen. Minulla ei ole kiire mihinkään, tässä on jo kaikki, huomaan miettiväni. Keho on kevyt.

Kävelen hymyillen tapaamaan ystävääni ja hän arvaa minut nähdessään, että olen käynyt kellumassa.

“Et ole koskaan näyttänyt tuolta”, hän sanoo, “kuin olisit päästänyt jostain taakasta irti”.

Kiinnostaako kellunta? Osallistu kilpailuun

Nyt sinäkin voit päästä kellumaan! Kommentoi tätä postausta maanantaihin 16.7. mennessä ja olet mukana arvonnassa, jossa voit voittaa itsellesi kellunnan. Kellunnan arvo on 67 euroa.

Palkinnon voittajat ilmoitetaan tämän postauksen kommenteissa.

P.S. Toinen arvonta alkaa 6.7. Instagram- ja Facebook-tileilläni. Käy osallistumassa myös siellä ja tuplaat mahdollisuutesi voittaa!

Kelluntakuvat: Vastaisku ankeudelle -blogin Jenny

<3: Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM / TWITTER

Lue myös:

Shokkiuutisia palautumisestani – tuleeko pian seinä vastaan?

Näin minulta hävisi migreeni ja 6 muuta ongelmaa!

Näin löysin elämäni kovimman motivaation

53 Comments

 • Tia July 5, 2018 at 11:31 am

  Olen itsekin todella kova suorittaja ja viime syksynä tulikin seinä vastaan. Kroppa alkoi oireilla ylikuormituksesta niin pahasti, että oli pakko jäädä kotiin sairaslomalle. Pikkuhiljaa olen opetellut erilaisia rentoutustapoja, mutta edelleen se on minulle todella vaikeaa. Olen kuullut kelluntatankeista sekä hyviä että huonoja kokemuksia ja olisikin ihan huippua päästä itsekin kokeilemaan! :)

  Reply
 • Minna July 5, 2018 at 1:13 pm

  “Kommentoi tätä kuvaa”, tarkoittaen luultavasti tätä postausta? :) Joka tapauksessa, mukana ollaan – olisi kyllä juuri niin sen kuuloinen juttu mitä tarvitsisi, mutta tällä budjetilla jäänee vain haaveeksi.

  Reply
 • Linda July 5, 2018 at 6:53 pm

  Kuulostaa ihanalta tavalta saada pään sisäinen pöytä puhtaaksi.

  Reply
 • Karo July 5, 2018 at 7:02 pm

  Kellunta kiinnostaa todellakin!

  Reply
 • Anu July 5, 2018 at 7:12 pm

  Antaisin tämän lahjaksi työkaverille, joka joutui paljon hallitsijaksi tahtomattaan. Paineita on joka suunnasta ja hän joutuu pitämään niin monia naruja käsissään, että heikompaa hirvittää.

  Reply
 • Ira July 5, 2018 at 7:16 pm

  Ei vitsi kuinka siistiä! 😍 Mukana arvonnassa!

  Reply
 • Katri Tuohimäki July 5, 2018 at 7:16 pm

  Mukana ollaan tai siis äidilleni olisi ihana lahja!

  Reply
 • Mia July 5, 2018 at 7:25 pm

  Olen kokeillut vuosia sitten lillumista kylppärini ammeessa. Kyllä se vaan oli rentouttavaa, vaikka joutui olemaan erittäin epämukavissa asennoissa!

  Reply
 • Lea/kiertoidea July 5, 2018 at 7:26 pm

  Olisipa ihanaa kokeilla <3

  Reply
 • Mirka July 5, 2018 at 7:35 pm

  Kuulostaa ihanan rentouttavalta!

  Reply
 • Jasmin Paalijärvi July 5, 2018 at 7:43 pm

  Kauan on ollut halua päästä kokeilemaan kelluntaa! Olenkin juuri hieman ylisuorittavaa tyyppiä, joten rentoutuminen on hankalaa niin olisikin aivan mahtavaa päästä kokeilemaan kelluntaa, ja mitä mahtavempaa olisi päästä kokemaan se voiton kustantamana!

  Reply
 • Marja Aronen July 5, 2018 at 7:45 pm

  Kuullostaa todella ihanalta, tätä haluaisin kokeilla!

  Reply
 • Kati July 5, 2018 at 7:47 pm

  Mukana! 😍😍

  Reply
 • Heli July 5, 2018 at 7:51 pm

  Jokohan löytyis keino tämän Dueacell-pupun tyynnyttämiseksi? Olis aivan huippua päästä kokeilemaan!

  Reply
 • Veronica July 5, 2018 at 8:16 pm

  Aivan mahtavalta kuulostaa. Kellun aina uidessa mutta vain huilatakseni. Ikinä ei ole yksin altaassa joten pitää muita varoa.

  Reply
 • Johanna July 5, 2018 at 8:16 pm

  Wow todellakin haluan kokeilla ! Itselleni rentoutuminen ja oleminen on haastavaa niin tämä olisi kokemus jota todella tarvitsisin ja joka voisi antaa minulle enemmän kuin pystyn kuvittelemaan !

  Reply
 • Saana July 5, 2018 at 8:18 pm

  Kuulostaa samaan aikaan kauhistuttavalta sekä kiinnostavalta eli kokeiluun vaan :)

  Reply
 • Terhi Liimu July 5, 2018 at 8:36 pm

  Tahtoo kokeilla!!!

  Reply
 • Marja-Liisa July 5, 2018 at 9:03 pm

  Olisi mielenkiintoista kokeilla, suorittaminen on vienyt moniin syviin vesiin ja kontrollista on todella vaikea luopua.. Ihanko oikeasti osaisin siis vain olla, olisi jännä testata

  Reply
 • Ihana Ahvenanmaani /Tiina July 5, 2018 at 9:30 pm

  Ehkä tästä olisi apua uniongelmiin ja jännitteisiin puremalihaksissa, vaikka vähän jännittää tuleeko ahtaanpaikan ahdistus..

  Reply
 • ulppis July 5, 2018 at 9:31 pm

  Kellunta ja täydellinen rentoutuminen kiinnostaa!

  Reply
 • Karri July 5, 2018 at 9:45 pm

  Mun on pitänyt tätä kokeilla jo pdemmän aikaan. Haaveilen kellumisesta aina saunavuorollani.

  Reply
 • Tuula Flykt July 5, 2018 at 9:46 pm

  Olisi ihana päästä kokeilemaan☺️☺️

  Reply
 • Tuula Flykt July 5, 2018 at 9:49 pm

  Olisi ihana päästä kokeilemaan

  Reply
 • Sini July 5, 2018 at 9:58 pm

  Oih, kuulostaa huikealta kokemukselta joten ehdottomasti osallistun arvontaan :)

  Reply
 • Anniina July 5, 2018 at 10:46 pm

  Kuulostaa aivan ihanalta kokemukselta. Tässä aistiärsykemyrskyssä, jota nykymaailma tuuttaa meille jokaiselle päivästä toiseen, tulisi olla mahdollisuus katkaista se tulva edes hetkeksi. Mukana arvonnassa, olisi hienoa päästä kokeilemaan kellumista.

  Reply
 • Lars Lindvist July 5, 2018 at 10:55 pm

  Ninalle juuri sopiva synttärilahja

  Reply
 • Eve July 5, 2018 at 11:15 pm

  Ehdottomasti kiinnostaisi kokeilla 😊

  Reply
 • Jutta July 5, 2018 at 11:18 pm

  Mukana ollaan!😍

  Reply
 • Mipzu July 5, 2018 at 11:18 pm

  Olen lukenut Float Kalliosta ja todellakin haluaisin kokeilla! Mulla on sellainen työ, joka tuntuu stressaavan 24/7, jospa se tuolla kelluessa unohtuisi.

  Reply
 • Sofia July 5, 2018 at 11:38 pm

  Tätä mä tarvitsen. Jos ei onni suo, niin sitten omatoimisesti. Kokeilen ensin onnea.

  Reply
 • Miia July 5, 2018 at 11:54 pm

  Kuulostaa hyvältä tuo kellunta, mielelläni kokeilisin

  Reply
 • Teija July 6, 2018 at 4:02 pm

  Vesi on kiehtova elementti❤️ Jatkuvan kiireen keskellä olisi ihana päästä kokeilemaan kelluntaa😍

  Reply
 • Amanda Rytkönen July 6, 2018 at 6:16 pm

  Oispa ihanaa kokeilla!

  Reply
 • Maaret July 6, 2018 at 6:44 pm

  Hakuna matata ☺🌴

  Reply
 • Nuppu July 6, 2018 at 7:23 pm

  Kuulosti ihanalta, mukana arvonnassa!

  Reply
 • Wilma July 6, 2018 at 7:25 pm

  Olen itse erityis- ja aistiyliherkkä eikä oikein mikään rentoutuskeino auta ihan täysin saavuttamaan sellaista kunnon nollausta. Kellunnasta olen lukenut paljon ja itsellä täyttyy todella moni kokeiluun sopiva kriteeri (erilaiset kiputilat, uniongelmat, ylisuorittaminen, migreeni, loppuunpalanut olo ym.) Turussa ei vielä valitettavasti kelluntaa ole tarjolla ja odotan todella paljon että tätä pääsisin kokeilemaan! Melkein nyt jo voisin veikata että tästä tulisi itselle sellainen jokakuinen investointi omaan hyvinvointiin.

  Reply
 • Tiia July 6, 2018 at 7:26 pm

  Olen kyllä halunnut kokeilla tota jo pitkään!

  Reply
 • Tanja July 7, 2018 at 12:10 am

  Kyllä haluan kellumasn!

  Reply
 • Johanna L July 7, 2018 at 12:46 am

  Olen mennyt koko kevään ylikierroksilla ja väsyneenä, kiukkusena, joten jos tuo todella rentouttaa niin haluun tuonne. Toki jännittää koska minullakin ahtaanpaikan kammo, en tykkää jos kelluessa menee korviin vettä ja pelkään joutuvani veden alle. Huh siinä onkin jo tarpeeksi syitä en haluu mutku haluun. 😁

  Reply
 • Eena July 7, 2018 at 1:01 am

  Ihan kun olisit kuvaillut mun elämää. Hektisyys ja haikeus pysähtyä. Pitkän hektisen tai vain aistiärsykkeitä täynnä olevan päivän jälkeen en kestä ihmisiä en mitään. Kävin keväällä myös hyvin syvällä stressin syövereissä ja Burn Outin partaalla. Olen nyt siitä palautumassa. Oliskohan tuo se mikä veisi viimeisetkin rippeet siitä?❤️

  Reply
  • Inka I July 16, 2018 at 11:08 am

   Onneksi olkoon, Eena! Arpaonni osui sinuun ja voitit itsellesi kellunnan :) Laitatko minulle vielä yhteystietosi osoitteeseen ikonen.inka@gmail.com niin ilmoitan voitosta Floatille. Onnea vielä!

   Reply
 • Nelli July 7, 2018 at 3:37 am

  Olen niin samanlainen kaikkien ärsykkeiden vastaanottaja kuin kuvailit. En osaa edes kuvitella miltä tultuisi olla tuolla ilman mitään ulkopuolisia ärsykkeitä, en osaa.

  Reply
 • Camppu July 7, 2018 at 2:41 pm

  Mulla samoja ongelma, joten olisko tää vihdoin mun pelastus? Täytyypi kokeilla jossakin vaiheessa.

  Reply
 • Maisa Niemelä July 7, 2018 at 4:57 pm

  Olisi huippua kokeilla. Nyt kesälomalla tuntuu rankan työvuoden jälkeen käyvän vieläkin ylikierroksilla niin tämä voisi rauhoittaa

  Reply
 • Inka July 8, 2018 at 9:09 am

  Kelluntaa olisi mahtavaa päästä kokeilemaan! Olen kuullut muiltakin, että kellumalla kärsimättämätkin luonteet rauhoittuvat.

  Reply
 • Leena Ronkainen July 8, 2018 at 9:01 pm

  Arvonnassa mukana. Olen pitkään haaveillut kellunnasta.

  Reply
 • Sannamarianna July 8, 2018 at 10:40 pm

  Tää ois ihana kokea! <3

  Reply
 • Iina July 9, 2018 at 10:22 pm

  Olisi ihana päästä kellumaan ja rentoutumaan vielä ennen kun vauva syntyy, tai toisaalta myös tekisi höpöä saada hetki omaa aikaa synnytyksen jälkeen:)

  Reply
 • Hanna kivimäki July 10, 2018 at 7:50 am

  Tahtoisin ehdottomasti päästä kellumaan!

  Reply
 • Silvia July 10, 2018 at 8:58 am

  Tarvis jotai tälläistä koska olo on juuri se että nyt tarvii rentoutusta ja rauhaa. Plussana sais apua uni-ongelmiin. :-)

  Reply
 • Annika July 10, 2018 at 12:53 pm

  Olisi mahtava päästä kokeilemaan kelluntaa, mielenkiintoinen konsepti! :)

  Reply
 • Inka I July 16, 2018 at 11:09 am

  Kiitos kaikille osallistujille! Selvästi meistä moni kaipaisi hiljaista hetkeä ilman ärsykkeitä. Haluaisin jakaa kellunnat teille kaikille, mutta tällä kertaa voiton vei Eena. Onnea! Menkää muutkin ihmeessä kokeilemaan. Tunne kellunnan jälkeen on mieletön. <3

  Reply
 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Eka kerta @savonlinnanoopperajuhlat oli todella vaikuttava ja takuulla ikimuistoinen. 😍 Niin oopperaillallinen @linnakrouvi ssa kuin #rigoletto olivat mielettömiä! Iso kiitos seuralaiseni @annastikainen & co. ❤️ P.S. Jo ette oo käyneet Savonlinnassa, lämmin suositus. Aivan heittämällä yks kauneimmista kesäkaupungeista - Suomen Venetsia! 🙌🏻 #opera #oopperajuhlat #ooppera #savonlinnanoopperajuhlat #savonlinna #visitsavonlinna #visitfinland #summerholiday #wörttii #minunsaimaa
  • Oletko kasvisruoan ystävä? Entä aasialaisen ruoan? Testaas tätä 🌶

PROTEIINIPITOINEN KASVISWOKKI 🍴
3-4 hengelle
◾️ 1 pkt edamame-spagettia, esim. Ruohonjuuresta tai K-kaupasta
◾️ 1 pss pakastettuja sokeriherneitä
◾️ 4-5 isoa herkkusientä
KASTIKE
🌶 1 chili tai noin 2 tl shirachaa
◾️ 3 rkl seesamiöljyä
◾️ 3 rkl soijaa
◾️ 2 rkl hoisin-kastiketta
◾️ 3 rkl limemehua
◾️ 2 tl tuoretta inkivääriä tai inkivääritahnaa
LISÄKSI
◾️ 1 pss retiisejä
◾️ korianteria
◾️ seesaminsiemeniä

1. Laita pastavesi kiehumaan.

2. Pilko herkkusienet ja retiisit.

3. Valmista kastike.

4. Keitä pasta pakkausohjeen mukaisesti. Paista sieniä ja herneitä wokissa tai paistinpannulla muutama minuutti. Lisää keitetty pasta ja kastike wokkiin. Sekoita.

5. Annostele valmis pasta lautaselle ja lisää annoksen päälle tuoreita retiisilohkoja, korianteria ja seesaminsiemeniä. Nauti. 🙌🏻
#recipeoftheday #recipe #vegetarianrecipes #veganrecipes #asianfood #wok #veganwok #healthyfood #healthyrecipe #foodphotography #foodofinstagram
  • Millainen on sun lempiaamiainen? ☕️🥐🥣🍓Kommentoi blogissa ja voit voittaa 50 euron arvoisen lahjakortin! Nappaa samalla herkullisen tuorepuuron resepti, joka maistuu aivan mustikkapiirakalta. Ravitsevan herkun kruunaa vaniljakerma. Nam. 😋
Linkki biossa: @inka.ikonen 
Kaupallinen yhteistyö: @biokia 
#tuorepuuro #resepti #aamupala #biokia #recipe #breakfastrecipes #healthyfood #healthybreakfast #healthyrecipe #porridge #porridgebowl #oatmealbowl #blueberrypie #recipeoftheday
  • Liikutko kesällä mielummin ulkona? Teetkö voimatreeniä? 💪🏻 Yritän olla kesällä niin paljon ulkona kuin mahdollista, koska elän valosta ja auringosta. Siksi treeni on kesäisin pääosin lenkkeilyä ja pyöräilyä. 
To be honest - tää kesä on tosin ollu enemmän pelkän ranneliikkeen treenausta tuopin kanssa🍻 Mutta se nyt on välillä sellaista.

Mun mieli ja keho kuitenkin kaipaa voimatreeniä. Muuten oon ihan jumissa ja pinnaa kiristää. Tulee vetämätön, turvonnut, voimaton ja laiska olo. Itseinho alkaa hiipiä ja alan taas kritisoida kehoani. Treenatessa salilla keskityn enemminkin siihen, mihin kaikkeen mun keho pystyy ja miten se kehittyy - en sen haukkumiseen ja epäkohtien tökkimiseen.

Nyt ehdin vihdoin (tekosyitä, I know) reissuiltani Vellamonkadulle ja heti yhden tunnin pusertamisen jälkeen on voittajafiilis. Hymy huulilla ja ryhti suorempi. Tai oikeastaan se hymy tuli jo, kun näin taistelijaparini @siiriheimonen ja ihanan @coachnova 🥰

Kyllähän se turhautti, kun tulokset pystypunnerruksessa oli tippunu mutta lihakset taitaa olla vähän unessa. Kyllä ne siitä herää! 
Ja hei, kun aloitin TFW:llä 1,5 vuotta sitten, sain 4 ojentajapunnerrusta. Nyt niitä meni 45. 💪🏻 Pitäkää huolta itsestänne ja kehostanne.
📷: @aaape 
#tfw #tfwhelsinki #strenghtraining #weighttraining #trainingforwarriors #hallussa #intotheroar #joo #lastsetbestset #trainingmotivation #workout #trainingmode #rohnisch
  • Ai että mun kroppa huutaa tanssimaan 💃🏻 Nyt kun @etnofitness on kesälomalla, on pakko välillä päästä baariin twerkkaa.
Barcelonassa tampattiin aamun saakka niin että irtoripsetkin lensi silmistä. 
Lauantaina taas kutsuu parketit, kun pääsen Kuopioon mun #soulsister in kanssa veivaa. Tykkäät sä jortsaa? 👯‍♀️
📷: @aaape 
#dancelikenooneiswatching #dancing #dance #twerk #twerkthatass #danceforlife #keeptwerking