Tällainen oli päiväni Beyoncéna – My 30th Bey-Day

23/04/2019

Ajatus iski minuun baarin tanssilattialla. Beyoncén Flawless-biisistä huumantuneena pyöritin lantiotani puolelta toiselle, kurkotin käsillä kohti kattoa ja lauloin täysillä mukana.

Yksi biisi ei riitä, haluaisin kokonaisen illan pelkästään tällaista musiikkia. Leikkiä olevani seuraava Queen B.

Slay all day.

30-vuotissyntymäpäivääni oli puolisen vuotta. Tuohon saakka olin ajatellut, etten pidä juhlia. Ahdistuin niin paljon pelotelluista pyöreistä, että suunnittelin pakenevani maasta. Hesarissa julkaistussa syntymäpäiväilmoituksessani lukisi minun olevan matkoilla.

Mutta sitten homma lähti lievästi sanottuna käsistä.

Tulisi matka (kesäkuussa Spaissarit) sekä juhlat. Juhlat olisivat yhden naiset häät eli #määt ja ne muistettaisiin kauemmin kuin Meghanin ja Harryn #royalwedding.

Nimitin heti kättelyssä pikkusiskoni juhlatoimikunnan puheenjohtajaksi ja vastahakoisen mieheni rahastovastaavaksi (okei, hän ei kylläkään lopulta ottanut ko. vastuuta edes pakotettuna. Siksi budjetti tuplaantui).

Teema oli yksinkertainen: Beyoncé.

Ja sen pitäisi näkyä kaikessa: kakuista musiikkiin, koristeista asuihin. Näin oli tapahtuva.

Kuinka juhlat syntyivät?

1. Juhlatila

Ensimmäisenä lähdin liikkeelle juhlapaikasta. Tilaksi valikoitui Korjaamon Vintti, joka sijaitsee Vaunuhallin yläkerrassa.

Rento sisustus, hauska diskopallo ja tunnelmallisen valaistuksen luovat massiiviset design-kattokruunut tekevät tilasta viihtyisän ja lämpimän.

Juhlissani oli vieraita sellaiset 70-80, ja tila toimi tälle määrälle täydellisesti.

Vintissä ei ole tilavuokraa vaan 1 500 euron myyntikatto, joka meni illan aikana kevyesti yli. Myyntikattoa kerryttivät kaikki Korjaamolta tehdyt ostot. Tarjosin vierailleni Korjaamon valmistamat ruoat. Juomat olivat omakustanteiset.

2. Koristeet

Juhlien teemaväri oli kulta, joka lopulta tosin taisi näkyä vain kultaisissa ilmapalloissa.

Verkkokaupat olivat Beyoncé-teemalle ehtymätön lähde. Tilasin Etsy.comista banderolleja, joissa oli biisien sanoja, kuten Flawless, Bow Down Bitches ja I’ve Been Drinking. Lisäksi tilasin teemaan sopivaa rekvisiittaa photo boothiin.

Varoituksen sana, kun tilaat koristeita ulkomailta: tilasin rekvisiitta useammalla kympillä. Klassinen tarina eli ne näyttivät kuvissa hienoilta. Kun sain tuotteet tullimaksujen jälkeen käsiini, niistä näkyi, että joku harrastelija on tehnyt kiireessä vähän sinne päin ja kuivuneella liimapyssyllä.

3. Ohjelma

Halusin synttäreille hauskaa ohjelmaa, mutten tunkea iltaa kuitenkaan täyteen. Pitää olla riittävästi aikaa vain olla ja nauttia – sekä jättää tilaa yllätyksille ja viivästyksille. Muutama ohjelmanumero oli juuri passeli.

Beyoncé

Beyoncé

Beyoncé

Beyoncé

Beyoncé

Beyoncé

Beyoncé

Beyoncé

Beyoncé

Beyoncé

Beyoncé

Tanssiesitys

Tanssiesitys oli synttäreideni isoin ja tarkoin varjeltu salaisuus. Olen tanssinut lapsesta saakka, joten koin sen luontevana ja tärkeänä osana iltaa. Toisaalta en ollut esiintynyt noin 10 vuoteen.

Värväsin ystäviäni Naisten vuoro -ryhmästä ja pyysin nuoruudenystävääni, tanssija Leo Kirjosta tekemään meille koreografian. Kerron projektista lisää tällä viikolla ja saatte nähdä videonkin!

Ilta alkoi esityksellämme ja mursi mukavasti jään.

Beyoncé

Beyoncé

Photo booth

Photo boothissa jokainen sai leikkiä Beyoncéa teemaan sopivalla rekvisiitalla. Lisäksi kuvauspaikalla oli liitutaulut, joihin sai kirjoittaa terveisensä.

Polaroid-kuvia oli ihana selailla seuraavana päivänä – ja jäihän niistä ikuiset muistot. Milloin viimeksi olet teettänyt kuvia?

Beyoncé

Beyoncé

Beyoncé

Beyoncé

BeyoncéIllan paras pukeutuja Emmi Paunonen vasemmalla. Vyö on äidin. Itse taitelija Heimonen oikealla.

Äässinhäntä

Meillä oli hieman erilainen aasinhäntä. Lahjakas ystäväni Siiri Heimonen piirsi herkullisen peban, jonka keskelle ihmisten piti sokkona lätkäistä persikka-emoji. Lähimmäksi päässyt voitti Ted Baker -tuotepalkinnon.

Illan päätteeksi palkittiin myös illan paras pukeutuja Emmi Paunonen (kuvassa yllä vasemmalla) ja hän sai palkinnoksi Ikoo-hiustenhoitotuotteita.

BeyoncéJumalaisen Juvan lahja Suomen kansalle eli Laura Kietäväinen ja serkku Maija Kietäväinen olivat visaemännät.

Beyoncé

Beyoncé

Beyoncé

Beyoncé

Tietovisa

Oletteko ikinä pelanneet Kahootia? Se on verkkopalvelu, jossa kuka tahansa voi tehdä oman tietovisansa. Kysymyksiin voi liittää kuvia ja määritellä, kuinka paljon osallistujilla on vastausaikaa. Visaan voi osallistua kännykällä. Eniten oikeita vastauksia saanut ja nopein voittaa.

Olemme mun miehen kanssa niin ihastuneita Kahootiin, että meillä on nykyisin kotibileissäkin aina tietovisa :D

Synttäreideni tietovisassa vieraat jaettiin joukkueisiin ja he osallistuivat siihen yhdellä puhelimella. Voittajajoukkueen jokainen pelaaja sai Soleran tarjoaman kuohuviinipullon.

30th Bey-Day Quiz sisälsi kysymyksiä syntymästäni tähän päivään. Voit käydä kurkkimassa sitä täällä. Saat tietää musta tosi omituisia asioita.

Beyoncé

Beyoncé

Tilaa yllätyksille

Olin sanonut vieraille etukäteen, että yllätysohjelmaa saa halutessaan järjestää. Ja ylläreitähän tuli!

Mitä olisivat Beyoncé-bileet ilman Jay-Z:tä? Niinpä tuttavani Miikka Vento nousi lavalle vetämään 99 Problemsin. Olin niin häkeltynyt! Mieletön veto. I salute you!

Lisäksi ystäväporukkani pyysi minut lavalle ja laittoi Frederikin iki-ihanan Kolmekymppisen soimaan. Sen tahtiin mun piti improta. Aivan perseestä, mutta onneksi olin juonut jo muutaman kuohuviinilasin alle. Saipahan yleisö viihdettä, kun twerkkasin ja vedin matoa klassikon tahtiin.

Spektaakkeli päättyi onnittelulauluun. Yleensä tilanne on tuntunut kiusalliselta (muistatteko, kun koulussa koko luokka lauloi ympärilläsi totisina seisoen ja itse napotit edellisiltana ostamasi karkkipussit käsissä), mutta nyt osasin pysähtyä hetkeen ja nauttia siitä.

4. Juoma

Vaikken juottanut vieraita koko iltaa, minulle oli tärkeää tarjota tervetuliaisjuoma. Yhteistyössä Soleran kanssa tarjosimmekin vieraille aiemmin hyväksi havaittua, tunnetun italialaisen luomu- ja vegesarja  Zensan Organico Brut -kuoharia. Kuiva, keskihapokas kuohuviini oli malja- ja seurusteluviiniksi juuri täydellisen pirtsakka ja hedelmäinen.

Oikein dokattava, sanoisin. Tunsin sen kyllä seuraavana päivänä nahoissani. Nimimerkillä pelkkää kuohuvaa eikä lasiakaan vettä. Älkää tehkö samoin.

5. Ruoka

Koska ilta alkoi jo iltakuudelta, ajattelin jengin näkevän jossain kohtaa nälkää. Niinpä pienen naposteltavan lisäksi tarjosin myös ihan kunnon sapuskat. Korjaamon kokki valmisti kaikkien vieraiden ylistämiä pieniä burgereita, coleslaw- ja fetasalaattia.

Ruoka oli myös monelle yllätys, koska harva oli vissiin odottanut, että syntymäpäiväjuhlissa on ihan lämmin ruoka. Mutta nämä eivät olleetkaan mitkä tahansa kemut vaan yhden naiset #määt.

Beyonce synttärit

6. Kakku

Täytyyhän synttäreissä kakku olla. Mutta millainen?

Mun sisko sen keksi: pyllykakku sen olla pitää! Niinpä lauttasaarelainen Olipa kerran konditoria toteutti villin visioni pebasta, teemaan sopivista kultaisista shortseista ja verkkiksistä. Sisältä löytyi gluteeniton red velvet -pohja vadelmatäytteellä.

Kakku oli ehkä illan kuvatuin tähti – tai, no siis mun jälkeen.

7. DJ

Tanssilattialtahan koko idea bileisiin lähti. Siksi oli selvää, että bileissä on oltava hyvää musaa & DJ.

Ystäväni, musiikkimaisteri Siirin kanssa teimme alkuillan biisilistan, jota soitin Spotifysta. Siirin kautta löysin myös Piispasen Oton, joka otti huomioon niin kaikki mun kuin vieraiden toiveet. Niin moni kehui seuraavana päivänä musaa ja sitä, ettei ole tanssinut hetkeen yhtä paljon.

Ah, eihän se voi olla kuin hyvä, jos soittolistalla on Destiny’s Child, Beyoncé, Cardi B, Drake, Justin Timberlake ja kaikki 90-luvun kovimmat räppi- ja RnB-biisit.

Tosin tuntuu, että ilta meni niin nopeasti, etten ehtinyt  juurikaan tanssia kädet katossa ja niska hiessä (skumppa vissiin nopeuttaa aikaa).

Kello 01.00 kapusin Oton dekin luo ja sanoin, että viimeisen puoli tuntia pelkkää Beyoncéa. Se oli ehkä yksi elämäni parhaimmista 30 minuutista.

Beyoncé

Beyoncé

Beyoncé

Beyoncé

Beyoncé

Beyoncé

Beyoncé

Beyoncé

Beyoncé

Beyoncé

8. Valokuvaaja

Luottokuvaajani Albert Romppanen oli ikuistamassa bileitä. Halusin vieraille hetken punaisella matolla, joten heidät kuvattiin heti kuvausseinällä.

Toisaalta tahdoin Albertin tallentavan yksittäisiä hetkiä ja tilanteita. Oli niin ihanaa pitää oma kännykkä koko illan laukussa ja antaa Romppasen hoitaa. Hän oli aina siellä missä tapahtuu, mieletön tyyppi. <3

Beyoncé

Beyoncé

9. Kutsu

Koska meillä kaikilla tuntuu olevan nykyisin kalenterit bookattuna ensi jouluun, kutsut kandee laittaa ajoissa.

Tein tapahtuman Facebookiin, mutta huomasin, ettei tämä taida olla enää paras tapa. Se on helpoin ja laiskin, mutta paras taitaa olla kutsua ihmiset henkilökohtaisesti. Monelta meni kutsu Facebookin ilmoituksissa ohi.

Toisaalta tapahtumassa oli hauska nostattaa tunnelmaa (tai ainakin omaani) mitä lähemmäksi tilaisuutta mentiin. Jaoin ohjelman, kuvia, giffejä ja videoita ja kerroin lisätietoja.

Okei, nyt kun luettelen noi kaikki, niin mietin vain, että kuinkahan moni on ottanut ne ilmoitukset tapahtumasta pois päältä. :D Sori spämmäys!

Beyoncé

Beyoncé

10. Juhlapäivä

Olin todella yllättynyt itsestäni: en stressannut mistään oikeastaan missään vaiheessa. Se ei ole mulle kovinkaan tavanomaista. Ainoa asia, jota jännitin oli tanssiesitys ja huomion keskipisteenä oleminen (jota kuitenkin rakastin).

Hoidin kaiken etukäteen ja juhlapäivänä sain vain nauttia. Aamulla päivällä laittauduin ja ennen juhlia  vedimme tyttöjen kanssa kenraalit ja koristelimme paikan. Siinäpä se.

Itse illan kulun hoiti seremoniamestari Leo Kirjonen. Jeesuksen kiitos hänelle! Olin pyytänyt Leoa kertomaan synttäreiden aluksi perusinfoa illasta. Mutta hän innostui roastaamaan läheisiäni ja hauskuttamaan stand-up-esityksellään.

Lisäksi Leo hoiti Korjaamon henkilökunnan kanssa kaikki käytännön asiat.

Minä sain vain keskittyä iltaan ja vieraisiin.

Eli hommatkaa oma Leonne!

Beyoncé

Beyoncé

11. Tyyli

Heimosen Siiri on paitsi pyllytaiteilija, myös mun tyyli-ikoni ja mieletön verkkokauppojen alehaukka. Hän löysi Asokselta Lavish Alicen paljettiasuni, joka imarteli täydellisesti vartaloani.

Kynnet kävin laitattamassa ihanimmalla Volhalla Benailed-kynsisalongissa.

Why Not PR:n Nora Soini ja Love Beauty tarjosivat parhaimman Vita Liberatan suihkurusketuksen, joka antoi täydellisen hehkun iholle.

Ystäväni, hovikampaajani Emine von Boehm tuli juhlapäivänä meille kotiin laittamaan hiukseni ja meikin (luksusta!).

Eli summa summarum: hommatkaa ystäviä, jotka osaa. Itse voi sitten vain hyllyttää pyllyy.

Kiitos!

I’ve been drinking, I’ve been drinking
I get filthy when that liquor get into me.

Lue myös:

Terapia, uniongelmat, ikäkriisi ja seksitabut – näin syntyi JVG:n kaikkien aikojen avoimin haastattelu

Näin opin hyväksymään kehoni tässä ja nyt

Miten twerkkaus sai minut rakastamaan kehoani? Katso video!

Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Liity Inkan uutislistalle