Terveys ja hyvä olo, Treeni

Parhaat asanat stressaantuneelle istumatyöläiselle – joogaa Helsingissä 15 eurolla viikko!

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä Kun kesäloman jälkeen olin intoa…

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

Kun kesäloman jälkeen olin intoa täynnä ja pääni pulppusi ideoita, tulin rohmunneeksi liikaa töitä. Tämän virheen tein jo kerran aiemmin ja se sai kehoni ylikuormittumaan. Mutta kun yrittäminen on niin ihanaa ja mahtavia duuneja on paljon!

Mutta kun, mutta kun…

Meillä kaikilla on kuitenkin vuorokaudessa 24 tuntia – btw, myös Beyoncélla.

Eikä sitä 24 tuntiaa voi omistaa vain työlle.

Kaikkea voi tehdä mutta ei yhtä aikaa. Minun on mietittävä, mihin haluan keskittyä ja panostaa siihen. Ja kaiken kiireen keskellä on ehdottoman tärkeää pysähtyä hengittämään. On huolehdittava entistä paremmin palautumisesta.

Yin-jooga rauhoittaa stressaantuneen mielen ja kehon

Huolehdin palautumisestani riittävän levon, laadukkaan unen ja ravinnon, tanssin ja TWF-treenin lisäksi joogalla. Olen erityisen ihastunut yin-joogaan.

Yin-jooga rauhoittaa, rentouttaa ja avaa kehoa sekä mieltä, vähentää stressiä, auttaa minua juurtumaan tähän hetkeen ja antaa energiaa.

Sopisiko yin-jooga sinulle?

Jos olet väsynyt, kehosi tuntuu jäykältä ja jumit ja säryt kiristävät hermoja, kokeile yiniä. Se voi myös auttaa ylivireystilaan. Jos haluat saada kierroksia alas ja hiljentää päässä surraavat kelat, yin voi olla juuri se, mitä kaipaat.

Parhaat asanat stressaantuneelle istumatyöläiselle

Listasin kuusi parasta yin-asanaa, jotka voit tehdä kotona esimerkiksi muutaman kerran viikossa iltaisin ennen unia. Liikkeet ovat erityisen hyviä kaltaisilleni toimistorotille, jotka viettävät suurimman osan päivästä näyttöpäätteen edessä istuen.

Lantio ja lonkat jännittyvät ja jumiutuvat istumatyössä. Näyttöpäätteellä ryhti menee helposti lysyyn, kun olkapäät ja pää työntyvät eteen ja selkä pyöristyy. Liikkeet avaavatkin erityisesti lantion seutua ja rintakehää.

Jokaisessa asennossa ollaan 3-5 minuuttia.

jooga helsinki
jooga helsinki

Sfinksi

Selän taaksetaivutus eli sfinksi auttaa hallitsemaan stressiä ja helpottaa alaselän jumeja. Se on hyvä avaus istumisesta kireälle keholle.

Käy vatsallesi kyynärvarsiesi varaan. Laske hartiat, anna pään olla luonnollisessa asennossa tai tiputa leuka rintaan.

Lohikäärme

Lantion alueelle kertyy jännityksiä. Ne voivat olla fyysisiä kireyksiä tai henkisiä jumeja. Lantion avaaminen vähentää selän kipuja, stressiä ja tuo kehoon keveän, virtaavan tunteen, kun veri alkaa kunnolla kiertää.

Lisäksi se vapauttaa patoutuneita tunteita. Joogassa on nimittäin ajatus, jonka mukaan negatiivisiä tunteita varastoituu juurikin lantion seudulle. Kun venytän lonkankoukistajia auki, saatan olla hetken todella kiukkuinen. Jumit ja jännitykset alkavat kuitenkin hiljalleen vapautua ja saatan jopa herkistyä.

Lohikäärme-asana on yksi hyvistä liikkeistä avaamaan lantion seutua.

Asetu polviseisontaan ja tuo ensin toinen jalka eteen 90 asteen kulmaan. Nojaa ylävartalo käsilläsi etummaiseen jalkaan. Venytys tuntuu takana olevan jalan lonkankoukistajassa ja etureidessä. Pidä asento 3-5 minuuttia ja vaihda jalkaa.

jooga helsinki

Joutsen

Joutsen on aivan mahtava liike avaamaan pakaralihaksia. Lisäksi sekin avaa lantiota.

Käy konttausasentoon. Tuo toinen polvi eteen ja jos venyvyys antaa myöten taivuta se 90 asteen kulmaan. Mutta 45 asteen kulma on riittävä. Anna toisen jalan suoristua pitkäksi taakse. Huomioi, että pidät lantion keskellä, etkä anna sen repsahtaa sivulle.

Halutessasi voit laskea ylävartalon alas. Tällöin liikkeen nimi on nukkuva joutsen.

Ole asennossa 3-5 minuuttia ja vaihda puolta.

Onnellinen vauva

Onnellinen vauva on todella voimakas avaus lantiolle. Se parantaa liikkuvuutta ja vapauttaa tunteita, joista puhuinkin jo lohikäärme-asanan kohdalla.

Käy selinmakuulle ja tartu jalkapohjien ulkosyrjiin. Hengitä.

Kierteiset juuret

Selkä rakastaa kiertoliikkeitä. Yksi mahtavimmista staattisista kierroista rangalle on kierteiset juuret -asana. Se notkistaa rankaa, avaa rintakehää ja selkärankaa ja venyttää jumissa olevia hartioita.

Makaa selälläsi polvet koukussa, jalkapohjat matolla ja kädet sivuille ojennettuina. Risti jalat päällekkäin ja laske ne toiselle puolelle lattiaa.

Käännä pää vastakkaiseen suuntaan maksimoidaksesi koko rangan kierto. Ole asennossa 3-5 minuuttia ja tee sitten toinen puoli.

jooga helsinki jooga helsinki

Nukkuva perhonen / Jumalatar

Tämä asana sopii joogaharjoituksen loppuun rentouttavaksi ja rauhalliseksi liikkeeksi isojen avausten jälkeen. Asaba avaa rintarankaa eli on loistava vastaliike istuessa pyöristyneelle selälle. Liike helpottaa niska-hartiaseudun jumeja.

Istu jalat suorana ja laita selkäsi taakse joogablokki. Itse käytän Yoga Nordicista ostamaani three minute eggia, joka on muuten aivan loistava apuväline avaamaan esimerkiksi pohkeita, kun laitat jalkapohjan sen päälle venytykseen. Käy makuulle blokin päälle niin että blokki on yläselän alla. Anna pään ja niskan rentoutua.

Voit pitää kädet vartalon vierellä, sivuilla tai nostaa ne ylös pään jatkeeksi.

Halutessasi koukista polvet ja laita jalkapohjat vastakkain. Anna polvien laskeutua sivulle. Tällöin liike avaa rangan lisäksi myös lonkkia.

Nauti ja keskity hengittämään rauhallisesti pitkiä uloshengityksiä. Olet pian taivaassa.

Joogaa Helsingissä 15 eurolla viikko

Nyt saatte kauttani tutustumisviikon Yoga Nordicille vain 15 euron hintaan (norm. 35 euroa), johon kuuluu joogamatto ja pyyhe. Mieti, että erikseen ostettuna yksi kertatunti maksaisi 23 euroa!

Voit ostaa viikon joko hemmottelulahjaksi itsellesi tai läheisellesi.

Lunasta kortti *täältä.  

Jos tiedät, että sinä tai ystäväsi haluaa joogata pidempään, kannattaa ehdottomasti ottaa kauttani pidempi kortti. Ne on oikeasti ihan älyttömän kovassa tarjouksessa:

Kaikki kortit käyvät Yoga Nordicin Helsingin, Espoon, Vantaan tai Turun toimipisteissä.

Kuvat: Albert Romppanen

<3: Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM / TWITTER

Lue myös:

Miten jooga on vaikuttanut ahdistukseeni? 

Miten twerkkaus sai minut rakastamaan kehoani? Katso video!

Shokkiuutisia palautumisestani – tuleeko pian seinä vastaan?

No Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • 🥧 Kaupallinen yhteistyö & ARVONTA: @kaslink.aito 🍮
Mikä on maailman paras jälkiruoka? 🍰Kommentoi blogissa ja voita puolen vuoden kaurajuomat 😍 Kurkkaa myös köyhien ritarien resepti - tuli muuten herkullisimpia, joita olen syönyt - ja salaisuutena on kerma! 🧁 Linkki biossa: @inka.ikonen 
#kaslink #kaslinkaito #kaurakerma #kauravispi #vaniljakastike #jälkiruoka #köyhätritarit #resepti #maidoton #dessert #dairyfreerecipes #oatcream #dessertrecipe
  • Onks sustakin naiset maailman upeimpia olentoja? 💁🏼‍♀️💜 Siksi nyt käynnistyy #kehukeskiviikko eli kehu kolmea naista ja levitä hyvää mieltä 💜

Nämä viime päivät ovat osoittaneet, että täällä on aivan mielettömien mimmien kannustustiimi! Moni on kehunut minua rohkeaksi, kun olen nostanut vaikeita asioita esiin -  en pystyisi siihen, jos te ette olisi täällä. Luotan teihin ja tiedän, että tuette mua. Te olette rohkeita, kun kerrotte omista kokemuksistanne. Kiitos! Nämä vertaiskokemukset ovat niin voimauttavia. 😭💜 Toivoisin, että meillä olisi täällä turvallinen ympäristö puhua kipeistä kokemuksista mutta myös iloita ja juhlia elämän upeita asioita.

Haluaisin jakaa tätä hyvä fiilistä eteenpäin. Haluaisin, että me naiset nostaisimme toinen toisiamme. Kehuisimme ja kannustaisimme.

Siksi julkaisen nyt Instagram Storyissa haasteen: Kehu kolmea naista. 💪🏻 Ota kuvakaappaus storyissani olevasta pohjasta. Kehu kolmea ihanaa naista. Tägää heidät, jotta he näkevät viestisi ja voivat halutessaan jakaa sen. Julkaise kehu Instagram Storyna ja tägää myös minut, jotta voin jakaa teidän julkaisuja eteenpäin.

Sitten vain #kehukeskiviikko käyntiin.

Ootte aivan vitun upeita.
#kehunaista #nostanainenpäivässä #naiset #supernaiset #positivepower #dropdeadgorgeous #girlpower #womenpower #womenempoweringwomen #womenempowerment #womenhelpingwomen #womensupportingwomen #womeninspiringwomen
  • Kun hedelmällisyystesti paljasti karun totuuden 💚
Kaupallinen yhteistyö: @mehilainenoy 
Toivotko joskus saavasi lapsia? Minä toivon. 💚Olen 30-vuotias ja vielä hetki sitten ajattelin, että ehkä parin vuoden päästä on perheen perustamisen aika. Kaikki kuitenkin muuttui, kun tein hedelmällisyystestin. En voi ehkä saada lapsia.
Asia on todella kipeä. Olen vielä vereslihalla tämän kaiken suhteen, mutta haluan puhua tästä. Olla esimerkki ja herättää teidät pohtimaan omaa hedelmällisyyttänne. Lue lisää aiheesta blogista, linkki biossa: @inka.ikonen 
#mehiläinen #henkilökohtuisesti #felicitasmehiläinen #womenshealth #healthcare #hyvinvointi #terveys #hedelmällisyys #lapsettomuus #fertility #pregnancyproblems #startingafamily #pregnancy
  • Kiitos aivan suunnattoman paljon välittämisestä, tuesta, rohkeudesta ja luottamuksesta teille kaikille ❤️ Viimeinen vuorokausi on ollut todella voimauttava ja vahvistava. Olen saanut satoja viestejä ja kommentteja enkä ole ehtinyt vastata vielä teille kaikille, mutta arvostan niistä jokaista. Olette jakaneet omia kokemuksianne, kun teidän henkistä koskemattomuutta ja kehorauhaa on rikottu. Olen kuullut niin karmeita tarinoita, että pistää vihaksi. Olen pahoillani kokemastanne. Monet loukkaukset pureutuvat ihon alle ja jättävät pitkät jäljet. Toivon, että tämä vertaistuki jeesaa meitä yhdessä eteenpäin. ❤️ Olette myös antaneet vinkkejä, kuinka toimia tuollaisissa tilanteissa. Minä jäädyn, koska ne tulevat niin yllättäen. Sanat sivaltavat syvältä ja osuvat epävarmuuteeni. Tuntuu, että olen täysin voimaton. Häpeän, olen nöyryytetty ja haluan paeta paikalta. Kuten joku teistä sanoi: kuolen joka kerta hieman sisältä. Mutta teidän tuellanne uskon, että olen paremmin varautunut jatkoon.

Sain myös palautetta eräältä naiselta, että "vissin arka aihe kun tuollaisesta tällainen draama, että nettiin piti avautua?". Haen hyväksyntää ja itsetuntoni on nolla.

En halua antaa näille paskakommenteille tilaa, mutta tuohon vain tiivistyy se pointti, miksi näistä todellakin pitää avautua. Miksi meidän pitäisi niellä kuulemamme loukkaukset? Tuollaiset kommentit ovat ihmisen nöyryyttämistä ja vallankäyttöä.

Tänään @iltasanomat lööpissä kerrottiin, että liki puolet nuorista murehtii ulkonäköään JOKA PÄIVÄ. Siis vittu JOKA PÄIVÄ! Ei me voida vain antaa kiusaajien öykkäröidä - ei kasvotusten tai netissä. Se on väärin itseämme ja muita kohtaan. Kenellekään ei ole oikeutta arvostella toista ihmistä. Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, voi pitää turpansa kiinni.

Jaan nyt Instagram Storeissa tapahtuneen uusimmat käänteet eli millaista keskustelua olen tänään käynyt haukkujan kanssa. Lisäksi pyytäisin teitä joko siellä tai tässä postauksessa jakamaan vielä omia kokemuksianne. Miten teidän ulkonäköä on kommentoitu? Millaiset jäljet kommentit jättivät? Miten pääsit niistä yli? Kokoan niitä yhteen ja julkaisen tekstinä blogissani. Tuetaan näin toinen toisiamme eteenpäin ❤️
  • ”Paljon sä oikein painat - 120 kiloa?” Näin kommentoi mulle ennestään tuntematon mies eilisissä juhlissa.

Tuntui, että henkeni salpaantui. Kysyin, että anteeksi, mutta mitä vittua sä just sanoit. Hän jatkoi arvuuttelemalla painoani. Olisiko se sitten 100, 90, 80 vai 70... Poistuin paikalta, koska koin, ettei asia johda mihinkään.

Mutta hän jatkoi härnäämistäni myöhemmin ja mittarini täyttyi - ja niin täyttyi muidenkin.

Asiasta kehkeytyi aika iso soppa, kun sekä haukkujan että minun läheiseni raivostuivat miehelle. Häntä vaadittiin pyytämään minulta anteeksi, mutta hän toisteli olevansa ambulanssikuski (!) ja tietävänsä, miltä satakiloinen näyttää. Hän ei nähnyt tehneensä mitään väärää. 
Ajatelkaa, että millainen hän on työssään? Kun ihminen on hädässä, apuun tulee tällainen tyyppi?

Mulla on helvetillinen morkkis. Ruoskin itseäni siitä, että en kyennyt olemaan häntä aikuisempi ja antaa asian olla. Että minä aiheutin draamaa. Hävettää.

Mutta mitä helvettiä? Enhän minä sitä draamaa aiheuttanut vaan hän. Ja se ei olisi ollut mielestäni ketään kohtaan oikein, jos olisin painanut asian villaisella ja antanut hänen öykkäröidä. 
Sitten morkkistelenkin seuraavassa hetkessä sitä, että miksi en kyennyt puolustamaan itseäni paremmin vaan jäädyin ja koitin vältellä konfliktia viimeiseen asti.

Hetki sitten hän laittoi viestin: ”Sori. Olin kännissä ja sanoin tyhmästi. Kiitos ja anteeksi 👋🏻” Kännin piikkiin siis vaan. Ei mitään vastuuta tai ymmärrystä siitä, mitä hän on aiheuttanut mulle. Lisäksi hän pilasi juhlat. Känni varmaan paljasti hänen todellisen luontonsa eikä selitä käytöstä.

Onko teillä ollut tällaisia tilanteita? Miten niissä kannattaisi toimia? Ja mitä tän tyypin päässä on voinut liikkua, että hän kokee kommenttinsa oikeutetuksi?

Haluan sanoa hänelle ja kaikille, jotka kommentoivat loukkaavasti kenenkään ulkonäköä: You can kiss my big white ass 🍑

Instagram Storeissa fiiliksiäni heti tapahtuneen jälkeen.
#flawless #beautybeyondsize #loveyourbody #dropdeadgorgeous #bodypositive #bodypositivity #vaakakapina #minäriitän #lupanäkyä #kehonkuva #kehopositiivisuus #allsizes #selfconfidence #bodyimage #nobodyshame #girlpower #womenpower #beautystandards