Terveys ja hyvä olo, Treeni

Parhaat asanat stressaantuneelle istumatyöläiselle – joogaa Helsingissä 15 eurolla viikko!

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä Kun kesäloman jälkeen olin intoa…

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

Kun kesäloman jälkeen olin intoa täynnä ja pääni pulppusi ideoita, tulin rohmunneeksi liikaa töitä. Tämän virheen tein jo kerran aiemmin ja se sai kehoni ylikuormittumaan. Mutta kun yrittäminen on niin ihanaa ja mahtavia duuneja on paljon!

Mutta kun, mutta kun…

Meillä kaikilla on kuitenkin vuorokaudessa 24 tuntia – btw, myös Beyoncélla.

Eikä sitä 24 tuntiaa voi omistaa vain työlle.

Kaikkea voi tehdä mutta ei yhtä aikaa. Minun on mietittävä, mihin haluan keskittyä ja panostaa siihen. Ja kaiken kiireen keskellä on ehdottoman tärkeää pysähtyä hengittämään. On huolehdittava entistä paremmin palautumisesta.

Yin-jooga rauhoittaa stressaantuneen mielen ja kehon

Huolehdin palautumisestani riittävän levon, laadukkaan unen ja ravinnon, tanssin ja TWF-treenin lisäksi joogalla. Olen erityisen ihastunut yin-joogaan.

Yin-jooga rauhoittaa, rentouttaa ja avaa kehoa sekä mieltä, vähentää stressiä, auttaa minua juurtumaan tähän hetkeen ja antaa energiaa.

Sopisiko yin-jooga sinulle?

Jos olet väsynyt, kehosi tuntuu jäykältä ja jumit ja säryt kiristävät hermoja, kokeile yiniä. Se voi myös auttaa ylivireystilaan. Jos haluat saada kierroksia alas ja hiljentää päässä surraavat kelat, yin voi olla juuri se, mitä kaipaat.

Parhaat asanat stressaantuneelle istumatyöläiselle

Listasin kuusi parasta yin-asanaa, jotka voit tehdä kotona esimerkiksi muutaman kerran viikossa iltaisin ennen unia. Liikkeet ovat erityisen hyviä kaltaisilleni toimistorotille, jotka viettävät suurimman osan päivästä näyttöpäätteen edessä istuen.

Lantio ja lonkat jännittyvät ja jumiutuvat istumatyössä. Näyttöpäätteellä ryhti menee helposti lysyyn, kun olkapäät ja pää työntyvät eteen ja selkä pyöristyy. Liikkeet avaavatkin erityisesti lantion seutua ja rintakehää.

Jokaisessa asennossa ollaan 3-5 minuuttia.

jooga helsinki
jooga helsinki

Sfinksi

Selän taaksetaivutus eli sfinksi auttaa hallitsemaan stressiä ja helpottaa alaselän jumeja. Se on hyvä avaus istumisesta kireälle keholle.

Käy vatsallesi kyynärvarsiesi varaan. Laske hartiat, anna pään olla luonnollisessa asennossa tai tiputa leuka rintaan.

Lohikäärme

Lantion alueelle kertyy jännityksiä. Ne voivat olla fyysisiä kireyksiä tai henkisiä jumeja. Lantion avaaminen vähentää selän kipuja, stressiä ja tuo kehoon keveän, virtaavan tunteen, kun veri alkaa kunnolla kiertää.

Lisäksi se vapauttaa patoutuneita tunteita. Joogassa on nimittäin ajatus, jonka mukaan negatiivisiä tunteita varastoituu juurikin lantion seudulle. Kun venytän lonkankoukistajia auki, saatan olla hetken todella kiukkuinen. Jumit ja jännitykset alkavat kuitenkin hiljalleen vapautua ja saatan jopa herkistyä.

Lohikäärme-asana on yksi hyvistä liikkeistä avaamaan lantion seutua.

Asetu polviseisontaan ja tuo ensin toinen jalka eteen 90 asteen kulmaan. Nojaa ylävartalo käsilläsi etummaiseen jalkaan. Venytys tuntuu takana olevan jalan lonkankoukistajassa ja etureidessä. Pidä asento 3-5 minuuttia ja vaihda jalkaa.

jooga helsinki

Joutsen

Joutsen on aivan mahtava liike avaamaan pakaralihaksia. Lisäksi sekin avaa lantiota.

Käy konttausasentoon. Tuo toinen polvi eteen ja jos venyvyys antaa myöten taivuta se 90 asteen kulmaan. Mutta 45 asteen kulma on riittävä. Anna toisen jalan suoristua pitkäksi taakse. Huomioi, että pidät lantion keskellä, etkä anna sen repsahtaa sivulle.

Halutessasi voit laskea ylävartalon alas. Tällöin liikkeen nimi on nukkuva joutsen.

Ole asennossa 3-5 minuuttia ja vaihda puolta.

Onnellinen vauva

Onnellinen vauva on todella voimakas avaus lantiolle. Se parantaa liikkuvuutta ja vapauttaa tunteita, joista puhuinkin jo lohikäärme-asanan kohdalla.

Käy selinmakuulle ja tartu jalkapohjien ulkosyrjiin. Hengitä.

Kierteiset juuret

Selkä rakastaa kiertoliikkeitä. Yksi mahtavimmista staattisista kierroista rangalle on kierteiset juuret -asana. Se notkistaa rankaa, avaa rintakehää ja selkärankaa ja venyttää jumissa olevia hartioita.

Makaa selälläsi polvet koukussa, jalkapohjat matolla ja kädet sivuille ojennettuina. Risti jalat päällekkäin ja laske ne toiselle puolelle lattiaa.

Käännä pää vastakkaiseen suuntaan maksimoidaksesi koko rangan kierto. Ole asennossa 3-5 minuuttia ja tee sitten toinen puoli.

jooga helsinki jooga helsinki

Nukkuva perhonen / Jumalatar

Tämä asana sopii joogaharjoituksen loppuun rentouttavaksi ja rauhalliseksi liikkeeksi isojen avausten jälkeen. Asaba avaa rintarankaa eli on loistava vastaliike istuessa pyöristyneelle selälle. Liike helpottaa niska-hartiaseudun jumeja.

Istu jalat suorana ja laita selkäsi taakse joogablokki. Itse käytän Yoga Nordicista ostamaani three minute eggia, joka on muuten aivan loistava apuväline avaamaan esimerkiksi pohkeita, kun laitat jalkapohjan sen päälle venytykseen. Käy makuulle blokin päälle niin että blokki on yläselän alla. Anna pään ja niskan rentoutua.

Voit pitää kädet vartalon vierellä, sivuilla tai nostaa ne ylös pään jatkeeksi.

Halutessasi koukista polvet ja laita jalkapohjat vastakkain. Anna polvien laskeutua sivulle. Tällöin liike avaa rangan lisäksi myös lonkkia.

Nauti ja keskity hengittämään rauhallisesti pitkiä uloshengityksiä. Olet pian taivaassa.

Joogaa Helsingissä 15 eurolla viikko

Nyt saatte kauttani tutustumisviikon Yoga Nordicille vain 15 euron hintaan (norm. 35 euroa), johon kuuluu joogamatto ja pyyhe. Mieti, että erikseen ostettuna yksi kertatunti maksaisi 23 euroa!

Voit ostaa viikon joko hemmottelulahjaksi itsellesi tai läheisellesi.

Lunasta kortti *täältä.  

Jos tiedät, että sinä tai ystäväsi haluaa joogata pidempään, kannattaa ehdottomasti ottaa kauttani pidempi kortti. Ne on oikeasti ihan älyttömän kovassa tarjouksessa:

Kaikki kortit käyvät Yoga Nordicin Helsingin, Espoon, Vantaan tai Turun toimipisteissä.

Kuvat: Albert Romppanen

<3: Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM / TWITTER

Lue myös:

Miten jooga on vaikuttanut ahdistukseeni? 

Miten twerkkaus sai minut rakastamaan kehoani? Katso video!

Shokkiuutisia palautumisestani – tuleeko pian seinä vastaan?

No Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Onko sunkin vaikea löytää hyvännäköisiä, istuvia housuja?👖Kerroin taannoin stooreissa, miten turhaudun housujen etsimisestä. Inhoan mennä sovittamaan pöksyjä, koska lähes poikkeuksetta poistun pukukopista masentuneena ja kehoani sättien. 😭 Olen melko lyhyt, mulla on muodokkaat reidet ja 🍑 ja kapeampi vyötärö. Housut kinnaa siis joko reisistä ja pepusta tai ovat vyötäröltä liian isot, ja lahkeet ovat metrin liian pitkät.
.
Teistä 78 prosentilla on sama ongelma - kenelle housuja siis tehdään, jos ne ei ole sopivia juuri kenellekään? 👿
.
Kerroin teille myös, että olen vuosia etsinyt nahkaleggingejä, jotka eivät korostaisi reisien muhkuroita tai valuisi, #momjeans eja / #boyfriendjeans eja sekä ulkoiluhousuja. Te ihanat jeesasitte mua ja muita, kiitos ❤ Listasin nyt stooreihin teidän 18 vinkkiä! Käy nappaamassa ne ja toivottavasti pukukoppiahdistus helpottaa! Mä löysin teidän avuilla jo noi nahkaleggarit - kiiiiiitos ihanat 😘
#tyyli #housut #farkut #ulkoiluhousut #plussizefashion #plussizestyle #stylehasnosize #allsizes #beautybeyondsize
  • Kaupallinen yhteistyö & ARVONTA: @sodastreamsuomi .
Muistan, kun Sodastream-laitteet tulivat Kuopion Giganttiin vuonna kivi ja keppi. Ai että, kuinka haaveilin sellaisesta! Päästä nyt hiilihapottelemaan vettä kotona 💦😍Olen kuplavesihullu ja voisin juoda sitä päivät pääksytysten. Nyt haaveeni vihdoin toteutui, kun saimme Sodastreamin syksyllä kotiin testiin. Kyllä on kuulkaa sen jälkeen pumppailtu pullokaupalla kuplavettä!
.
Laitteen lisäksi saimme testiin uusi Soda Press Co -juomatiivisteitä, jotka sisältävät 30 % vähemmän sokeria. Mahtavaa! Voin herkutella kotitekoisella lemonadella hyvällä omallatunnolla! 🍋🥤
.
Nyt yhdellä teistä loppuu se ainainen pullojen kantaminen! 🙌Saan nimittäin arpoa yhden Sodastream Spirit -hiilihapotuslaitteen ja yhden Soda Press Co -juomatiivisteen (0,5 l). Palkinnon arvo on 90 euroa.
.
Osallistu arvontaan maanantaihin 18.11. mennessä. Osallistumisohjeet ovat tässä:
▪ Seuraa @inka.ikonen -tiliäni.
▪ Tykkää tästä kuvasta.
▪ Kommentoi, minkä Soda Press Co -maun haluaisit itsellesi: Classic Indian Tonic, Old Fashioned Lemonade, Ginger Ale, Blueberry & Lime vai Rasberry & Mint? 🍋
Onnea arvontaan!
Instagram ei ole mukana arvonnassa.
#sodastream #sodastreamsuomi #beyourownbubblerista #sodapressco #kuplavesi #sparklingwater #kilpailu #arvonta
  • Pasta on täydellistä lohturuokaa pimeisiin iltoihin, vai mitä? Mikä on sun suosikkipasta? 🍝Nyt blogissa yksi mun suosikeista, syksyn taivaallisin sienipasta, joka valmistuu pöytään alle 30 minuutissa. Nappaa resepti profiilissa olevasta linkistä: @inka.ikonen 😍
#resepti #pasta #sienipasta #kasvisruoka #arkiruoka #ruoka #lohturuoka #lahesvartissavalmistavegea #bloggaaja #inkaicom #vegetarianrecipes #pastarecipe #mushroompasta
  • ☔Kaupallinen yhteistyö & ARVONTA: @didriksons 💧
Onko luonto sullekin tärkeä? 🍂🍁Mulle se on vuosi vuodelta enemmän ja enemmän sellainen paikka, jota kunnioitan, arvostan ja haluan vaalia. Toimin tämä vuonna Didriksonin lähettiläänä ja kannatamme samoja arvoja. Kun alun perin vuonna 1913 ruotsalaispariskunta Julius ja Hanna Didrikson alkoivat tehdä kalastusvaatteita, heidän filosofiansa oli, että olosuhteita ei tarvitse muuttaa, niihin voi sopeutua.
.
Niin totta ja niin ajankohtaista: emme me voi marssia pallolla omaan napaan tuijotellen, vaan meidän täytyy mukautua luonnon kulkuun.
.
Nykypäivänä brändi panostaa todenteolla vastuullisuuteen: Osa vaatteista on kierrätettäviä, ja materiaaleja kehitetään jatkuvasti entistä ympäristöystävällisemmiksi. Didriksons tähtää mahdollisimman pieneen hiilijalanjälkeen ja pyrkii vähentämään veden, energian ja kuljetukset minimiin. Hienoja tavoitteita Skandinavian suurimmalta sadevaatteiden ja toiminnallisten vaatteiden merkiltä.
.
Olimme mieheni kanssa viikonlopun ystävämme mökillä sienestämässä. Saimme korikaupalla suppiksia ja mustatorvisieniä! Metsässä viihtyi, kun oli pukeutunut sadesään mukaan. Henrillä oli sateen- ja tuulenpitävä Uno-anorakki, jonka sumuinen sininen on ihana sävy! Mulla oli viininpunainen, unisex Avon-sadetakki ja varpaat piti kuivina Vinga-kumpparit, jotka ovat olleet tämän sateisen syksyn pelastus kaupungissa. En ole juuri muita kenkiä käyttänyt!
.
Nyt arvon yhteistyössä Didriksonin kanssa yhdelle teistä Avon-sadetakin. Palkinnon arvo on 70 euroa. Osallistumisohjeet tulevat tässä:
💦Kommentoi tätä postausta maanantaihin 11.11. mennessä.
💦Seuraa @inka.ikonen ja @didriksons -tilejä.
💦Pisst! Tuplaa mahdollisuutesi voittaa ja osallistu arvontaan myös Facebookissa. Löydät minut sieltä nimellä @inkaiblogi
Onnea arvontaan ja pitäkää itsenne lämpiminä!
Instagram ei ole osallisena arvontaan.
#didriksons #ambassador #sadetakki #suomenluonto #ulkoilu #syksy #sienimetsä #outdoorfinland #outdoorwomen #competition #kilpailu #arvonta #recyclable #responsible #garment
  • Sydän hakkaa, tuntuu kuin se puskisi rinnasta läpi, keho pamppailee lyöntien tahdissa, lyönnit saattavat tuntua korvissa asti. Rytmi kiihtyy kiihtymistään. ❤ Onko sulla ollut samoja oireita? Moni teistä ainakin kertoi storyissani, että teillä on ollut tykytystä tai rytmihäiriöitä.
.
Sydämentykytys on mulle hieman liiankin tuttua. Jo vuosia sydän on tykytellyt sitä kovempaa, mitä stressaantuneempi, jännittyneempi ja väsyneempi olen ollut. Raudanpuutos on pahentanut oiretta entisestään. Tykytys on vaaratonta, vaikkakin inhottavaa, ja kuuluu sydämen normaaliin toimintaan. 💓
.
Kerroin teille, kuinka tykytyksen lisäksi olen viimeisen kuukauden aikana kärsinyt rytmihäiriöistä. Kuin veitsellä leikaten sydän on alkanut lyödä tiheästi. On tullut huono olo, heikottanut. Kohtaus on loppunut yhtä nopeasti kuin on alkanutkin. Rytmihäiriöt on aina hyvä tutkituttaa lääkärissä. Mä menin @mehilainenoy ja mulle tehtiin heti tarvittavat labrat, EKG, UÄ ja seuraavaksi Holter-tutkimus. Katsotaan, mitä löytyy, mutta olen kardiologin hyvässä huomassa. Ei hutkita ennen kuin tutkitaan. Mutta hyvä, että tutkitaan kerralla kunnolla!
.
Kirjoitin @iltalehti jutun siitä, miten sydämentykytys ja rytmihäiriöt eroavat toisistaan ja mistä erityisesti sydämentykytys voi johtua. Lue juttu profiilissa olevan linkin kautta: @inka.ikonen 
#hyvinvointi #terveys #rytmihäiriö #mehilainen #sydän #iltalehti #journalist #article