Perhe ja suhteet

Parisuhdekoe: Miten viikoittaiset treffit vaikuttivat suhteeseemme?

Kaksi asiaa, joista olen urputtanut miehelleni koko suhteemme ajan, ovat…

Kaksi asiaa, joista olen urputtanut miehelleni koko suhteemme ajan, ovat pedin petaus ja treffailu.

Pedin petaus kuuluu ehkä hieman laajempaan kokonaisuuteen nimeltään kotityöt – erityisesti näkymättömät työt. Te tiedätte kyllä, mistä puhun. Sellaiset kotiaskareet, joita toinen ei oikein edes rekisteröi eikä osaa silloin myöskään arvostaa. Mutta se onkin ihan toisen postauksen aihe.

Ja treffailu kuuluu parisuhteen kantaviin kattoteemoihin eli yhteiseen aikaan, romantiikkaan & erotiikkaan. Kaikki kolme mulle erittäin tärkeitä. Ilman niitä ei ole parisuhdetta, vaan kämppissuhde.

Mutta ei sitä yhteistä aikaa ole, jos ei järjestä. Ja ilman yhteistä aikaa on hankala koskea ja kohdata.

Ja voihan arki! Sohva on ollut meidän suhteen turmio. Pitkän päivän jälkeen sen syvyyksiin uppoaa niin helposti. Tuijotetaan Netflixiä tuppisuina.

Olen aika levoton sielu ja huono tasaisessa arjessa. Mieheni myötä olen oppinut nauttimaan sen pienistä, ihanista jutuista, mutta I need to spice it up! Muuten pääni räjähtää pitkin seiniä about siinä keskiviikon ja torstain välissä.

Koska kaipaan enemmän toimintaa, ja mieheni on tyytyväinen perusarkeen, olen minä ollut yleensä se, joka on järjestänyt treffejä. Mieheni kyllä lähtee mielellään mukaan, mutta se suunnittelu ja organisointi ei tule häneltä luonnostaan.

Ja se on ihan ok. Ei me olla samanlaisia. Meni aikaa, että ymmärsin tämän.

Yritin (vielä toisinaankin) mahduttaa häntä tiettyyn muottiin. Yhteen ihannemieheen, jossa on KAIKKI, mitä ikinä voin haluta ja vielä vähän ekstraa. Sehän on aivan epäinhimillinen vaatimus! Eihän yksi ihminen voi tarjota kaikkea. Ja miten voi vaatia sitä toiselta, kun en itsekään ole täydellinen. Ei kukaan meistä.

No mutta, tämä kela on auttanut mua oivaltamaan sen, että jos minä kovemmin haluan, minä toteutan. Toinen ei kuitenkaan pistä vastaan. Ja ei hän nyt mikään lapanen ole. Ihan omilla jaloillaan seisova voimakastahtoinen mies. Hänellä ei vain tarvitse olla koko ajan jotain pientä viritystä meneillään. Hän osaa nauttia rauhallisemmasta temmosta.

Torstaitreffit

Siinäpä oli pitkät johdattelut parisuhdekokeeseen.

Nyt vielä koeasettelu:

Käymme ehkä kvartaaleittain (ei tämä nyt ole kalenteriin merkitty, mutta huomaamattamme aikaväli on ollut tämä) parisuhteen kehityskeskustelut. Joko minulla on tullut mittari täyteen ja olen alkanut käydä läpi näitä tavanomaisimpia urputuksiani tai muuten vain ollaan saatu hyvä keskustelua aikaan.

Tässä välissä on ehkä syytä sanoa, että me ei riidellä. Minä riitelen eli huudan, levittelen käsiäni ja paiskon ovia. Mieheni jähmettyy, on hiljaa. Vetää happea ja seuraa rauhallisena riehumistani. Sitten keskustelemme asiat läpi.

Meillä oli tällainen kehityskeskustelu vuodenvaihteessa. Huomautin siitä, että olemme taas jumahtaneet neljän seinän sisään ja että kaipaisin enemmän yhteistä tekemistä.

Sen sijaan että olisin vain valittanut ja odottanut toisen täyttävän kaikki toiveeni, tein ratkaisuehdotuksen.

Ehdotin, että alamme kerran viikossa torstaisin käydä treffeillä.

Miksi sitten torstai?

Koska viikonloppuisin saattaa olla muitakin menoja. Torstai on jo lähellä viikonloppua ja se, että tekisi jotain spessua juuri silloin, saisi viikonlopun tuntumaan hieman pidemmältä. Kuin perjantai olisikin jo torstai. Perjantai töissäkin menisi hieman kevyemmin.

Laitoimme torstaitreffit kalenteriin ja teimme listan, mitä voisimme tehdä ja teippaisimme sen keittiökaapin oveen. Listalta löytyy sulkapalloa, trampoliinipuistoa, lenkkeilyä, pyöräilyä, museoita, ravintoloita, leffaa, pakohuonetta, pelejä – ja nakuilua.

Treffit sai perua vain force majeure -syillä.

Treffit lisäsivät huomattavasti parisuhteemme onnellisuutta.
Treffit lisäsivät huomattavasti parisuhteemme onnellisuutta.

Näin paljon treffit vaikuttivat

Jo muutaman kerran jälkeen huomasimme, kuinka paljon torstaitreffit vaikuttivat suhteeseemme.

Perusarjesta nauttiva mieheni alkoi oikein odottaa torstaita. Alkuviikko meni kiherrellessä ja miettiessä, mitä kivaa tällä kertaa tekisimme.

Tarkoituksena oli, että treffit eivät saisi maksaa kovin montaa kymppiä. Kävimme kävelyillä, museoissa, meidän rakkaassa kantakapakassa Favelassa, kahvilla.. Oikeastaan ihan sama mitä teimme, kunhan olimme vain hetken kaksin.

Kalenteriin määritelty aika pakotti meidät myös päästämään käsistämme kaiken muun, kuten työt ja puhelimet. Eli kerran viikossa oikeasti pysähdyimme katsomaan toisiamme ja juttelemaan kaikesta mielen päällä olevasta ja olemattomasta.

Muutaman viikon jälkeen koimme, että koskettelu, nauru ja flirtti olivat lisääntyneet.

Olisivat ne saattaneet lisääntyä ihan vain kotonakin olemalla, mutta kuten sanoin, nyt me todella pysähdyimme kohtamaan toisiamme arjen kiireen keskellä.

Olen suhteessamme se voimakastahtoisempi ja näytän tunteeni lainkaan sensuroimatta (on muuten ihanaa, että on niin turvallinen suhde, että uskallan tehdä niin. Aina näin ei ole ollut). Jos olen tyytymätön, se kyllä näkyy. Kun sain tyydyttää tarvettani nähdä, kokea ja toimia, olin paremmalla tuulella ja jotenkin vastaanottavaisempi toiselle. Hyvä fiilis ruokki toisenkin hyvää fiilistä.

Parisuhdekoe osoitti siis muutamassa viikossa, että kun antaa toiselle täysin jakamatonta aikaa noin kaksi tuntia viikossa, parisuhteen onnellisuus kasvaa merkittävästi. Vaikutukset yltävät treffejä pidemmälle – muihin päiviin. Auttaa kannattelemaan niitä.

Torstaitreffit auttoivat meitä löytämään toistemme luokse ja muistuttivat, mikä on tärkeintä: me kaksi. <3

Jos viikoittaiset treffit eivät sovi juuri nyt elämäntilanteeseenne, miten olisi kolme minuuttia päivässä? Kokeilkaa tätä harjoitetta.

Treffit lisäsivät huomattavasti parisuhteemme onnellisuutta.

Kuvat: Albert Romppanen

<3: Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM / TWITTER

Lue myös:

3 minuuttia päivässä ja parisuhde on pelastettu

12 tärkeintä asiaa parisuhteessa, jotka olen oppinut vasta nyt

8 arkista asiaa, joista parisuhteen onnellisuus rakentuu

6 Comments

 • P September 16, 2019 at 8:44 am

  Tämä osui ja upposi (inhoan tätä sanontaa) nyt aika pahasti.
  Mä tajuan että olemme hyvin samassa tilanteessa. Sillä erolla, et meil ei oo mahista to tai muihinkaan treffeihin.
  Mut pelkästään se et siurryttäis sohvalta makkariin katsoon leffaa, lisäis kuulemma miehen parisuhdetyytyväisyyttä. 🤣
  Mä myönnän, että mun pitäis panostaa suhteeseen enemmän.

  Kiitos herätyksestä.

  Reply
  • Inka I September 16, 2019 at 11:28 am

   Kiitos, että jaoit tilanteenne <3 Heh, ne voi olla pienistä kiinni. Meille tärkeintä on ollut se, että laitetaan puhelimet ja muut häiriötekijät pois ja ollaan vaan. Jutellaan ja halitaan.

   Hienoa, jos tämä herätti jotain tuntemuksia ja auttoi reflektoimaan. <3

   Reply
 • Sonjasusan September 26, 2019 at 10:26 pm

  Uiui, mikä idea :) pitää ehkä pistää itekin kokeiluun meijän suhteessa :) meki meinaan jämähdetään sohvan pohjalle tuijottamaan netflixiä ja joku erilaisempi tekeminen ois tervetullutta 🙈

  Reply
  • Inka I October 2, 2019 at 11:19 am

   Ihanaa, testatkaa! <3 Se sohva + Netflix -yhdistelmä on vaan niiiiiin houkutteleva! Suosittelen!

   Reply
 • Tättähäärä September 30, 2019 at 9:37 am

  Tää oli hyvä postaus! joihinkin samaistuin täysin. Vaatii ehkä sumplimista mutta treffipäivää voisi kokeilla. Laittaa kalenteriin ylös että se näkyy ja sille päivälle ei sovi muuta. Toi oli hyvä pointti ottaa arkipäivä, monesti viikonloppuisin on muuta. Mulle riittäisi jos katsottaisiin joskus edes sitä netflixiä yhdessä, tällä hetkellä oon maksanu sitä vuoden verran ja ollaan katsottu sieltä 2 leffaa :D lapsi katselee sitä meitä enemmän. Vielä kun saisi poikamme aktiiviset isovanhemmat ymmärtämään että meidän yhteinen aika perheessä on tärkeää, niin loppuisi ne joka toinen päivä-kyläilyt

  Reply
  • Inka I October 2, 2019 at 11:21 am

   Kiitos, ihana kuulla! Jos vain pystyy järkkäämään, kokeilkaa ihmeessä. Ja voi lähteä vaikka pienemmästä liikkeelle – yhteinen kävely, yhdessä sitä Netflixiä tai illallinen kotona niin että oikeasti jutellaan siitä, mitä toiselle kuuluu. Se todellakin helpottaa treffejä, että ne on yhdessä kalenteriin sovittu ja molemmat sitoutuvat niihin.

   Äh. Ihanaa, että isovanhemmat ovat aktiivisia mutta kyllähän perhe tarvitsee ihan omaakin aikaa. Ehkä heille on vain sanottava se nätisti. :)

   Tsemppiä!

   Reply

  Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Kaupallinen yhteistyö: @beautyfeelvantaa ⭐ ARVONTA - VOITA 190 EURON HEMMOTTELUHOITO ⭐⁣
⁣
Joko katsoit blogista, kuinka älyttömän paljon ihoni on muuttunut puolessa vuodessa kosmetologien Tiinan ja Heidin hoidoilla ja vinkeillä? Käy tsekkaamassa biosta: @inka.ikonen ⁣
Nyt me halutaan tarjota teille sama mahdollisuus muutokseen! ❤ Arvon yhdelle teistä uudistavan ja kirkastavan @nimueskininternational hapotushoidon BeautyFeelissä sekä Nimuen aloituspakkauksen, joka valitaan ihotyyppisi mukaan. Paketissa on minikokoiset puhdistustuotteet, voiteet, kuorinta sekä aurinkosuoja. Jo kahden viikon käytöllä huomaat eron ihossasi! Palkinnon arvo on 190 euroa.⁣
⁣
Osallistu näin:⁣
⁣
✔ Seuraa @inka.ikonen -tiliä ja @beautyfeelvantaa -tiliä.⁣
✔ Kommentoi kuvaa maanantaihin 2.2. mennessä.⁣
✔ Pisst! Tuplaa mahdollisuutesi voittaa ja käy osallistumassa myös Facebookin puolella. Löydät minut siellä nimellä @ inkaiblogi.⁣
⁣
Onnea arvontaan!⁣
⁣
Instagram ei ole osallisena arvonnassa.
#arvonta #kasvohoito #kosmetologi #kauneushoitola #ihonhoito #nimue #nimueskin #nimueskintechnology #skincare
  • Kaupallinen yhteistyö: @beautyfeelvantaa 〰 Apua, kuinka paljon iho voi muuttua puolessa vuodessa! 😍 Aloitimme syksyllä kauneushoitolan kanssa projektin, jonka tarkoitus oli nitistää epäpuhtaudet ihollani ja opetella hoitamaan ikääntyvää ihoa oikein. 
Nyt lopputulos on nähtävissä blogissa - käy katsomassa ihan älytön muutos, nappaa alekoodi ja vinkit ikääntyvän ihon hoitoon! Suora linkki profiilissa 💆‍♀️
#ihonhoito #kasvohoito #kosmetologi #ihonhoitotuotteet #ihonhoitovinkit #nimue #nimueskin #nimueskininternational #nimueskincare #inkaicom
  • Tänään mulle tuli virallisesti vuosi täyteen yrittäjänä 🙌🏻🥳🎉⁣
⁣
Vitsi, mikä fiilis! 🔥⁣
⁣
Vuoteen on mahtunut paljon, oppimiskäyrä on ollut hurja. Alun paniikista ja joka suuntaan sohimisesta olen fokusoinut, rauhoittunut, oppinut luottamaan ja sietämään epävarmuutta. Löytänyt intohimoni: puhua hyvinvoinnista & terveydestä & yrittäjyydestä 🙏🏻💰⁣
⁣
Kaksi elämää mullistavaa työjuttua ovat olleet @mehilainenoy blogiyhteistyö hedelmällisyydestä ja lapsettomuudesta ja @duunitori Yrittäjän oppaan tuottaminen. Se viimeistään sytytti halun kannustaa muitakin yrittäjyyden polulle ja nyt olenkin @nuoretyrittajathelsinki ylpeä, tuore hallituslainen.⁣ Kiitos kuluneesta vuodesta ja luottamuksesta kaikille mun mahtaville asiakkaille ja teille seuraajille ❤️
⁣
Tämän vuoden tavoitteet on selvillä ja myynti hyvässä vauhdissa. Let’s hustle! 😎
#yrittäjä #yrittäjyys #naisyrittäjät #työ #ura #womanwhohustle #entrepreneurlife #womeninbusiness #womenentrepreneurs #journalist #wellnessblogger #consult
  • Onko jälleen tuskaista miettiä viikon arkiruokia? 🤔Viime viikolla peräti 8 000 teistä seuraajista kävi tutustumassa blogissa neljään vaivattomaan peltiruokaan. Toivottavasti niistä oli teille apua! ❤ ⁣
⁣
Huomaan myös, että näin tammikuussa salaattiohjeet erityisesti kiinnostavat 🥗Niinpä nyt linkki postaukseen, jossa jaan yhdeksän salaattia, jotka on todella nopea pyöräyttää kiireisen arjen keskellä 🥒🥑🍅🥕Mun ja teidän kestosuosikki on tämä halloumisalaatti, nammmm! Muita herkkuja ovat muun muassa fetasalaatti hieman uudella tapaa, falafel-fetasalaatti, prosciutto-mozzarellasalaatti ja aasialainen katkarapusalaatti. Linkki biossa: @inka.ikonen ⁣
#resepti #arkiruokaa #vartissavalmistavegea #kasvisruoka #salaatti #hyvinvointi #ruoka #terveys #inkaicom #inkai
  • Millaista on elää aknen kanssa? 〰 Kaupallinen yhteistyö: @mehilainenoy ⁣
Tanssin baarissa ystävieni kanssa selkä hiessä koko yön. Olin myös illan aikana tutustunut kivaan kundiin. ⁣
⁣
Hauska ilta päättyy liian pian pilkkuun. Loisteputkivalot rävähtävät päälle, ja taika on murtunut. Olen kuin Tuhkimo, joka on palannut prinsessasta takaisin kyökkipiiaksi. Pimeässä, discopallon hohteessa olin tuntenut itseni kauniiksi. En enää.⁣
⁣
Kohdistani katseeni maahan enkä uskalla katsoa enää ketään silmiin. Kundi yrittää tulla luokseni juttelemaan, mutta en ole huomaavinani häntä. En halua nähdä sitä pettymystä hänen kasvoillaan, kun hän näkee todellisen minän. Naisen, jolla on akne. En uskonut hänen huomaavan minussa muuta.⁣
⁣
Akne on vaikeuttanut niin rakkaus- kuin työelämää. Huonommuuden tunteet ovat ulottuneet molempiin. Olen jarrutellut itseäni, tehnyt itsestäni pienemmän. En ole uskaltanut olla oma itseni. Mietin, löydänkö koskaan kumppania, jonka seurassa voin olla huoletta sen näköinen kuin olen.⁣
⁣
Onko sinulla akne vaikuttanut itsetuntoon ja mieleen? Lue blogista kokemuksistani ja nappaa ihotautilääkärin vinkit aknen hoitoon. Linkki biossa! ❤
#mehiläinen #akne #ihotauti #ihotautilääkäri #itsetunto #hyvinvointi #terveys #mieli