Perhe ja suhteet

Parisuhdekoe: Miten viikoittaiset treffit vaikuttivat suhteeseemme?

Kaksi asiaa, joista olen urputtanut miehelleni koko suhteemme ajan, ovat…

Kaksi asiaa, joista olen urputtanut miehelleni koko suhteemme ajan, ovat pedin petaus ja treffailu.

Pedin petaus kuuluu ehkä hieman laajempaan kokonaisuuteen nimeltään kotityöt – erityisesti näkymättömät työt. Te tiedätte kyllä, mistä puhun. Sellaiset kotiaskareet, joita toinen ei oikein edes rekisteröi eikä osaa silloin myöskään arvostaa. Mutta se onkin ihan toisen postauksen aihe.

Ja treffailu kuuluu parisuhteen kantaviin kattoteemoihin eli yhteiseen aikaan, romantiikkaan & erotiikkaan. Kaikki kolme mulle erittäin tärkeitä. Ilman niitä ei ole parisuhdetta, vaan kämppissuhde.

Mutta ei sitä yhteistä aikaa ole, jos ei järjestä. Ja ilman yhteistä aikaa on hankala koskea ja kohdata.

Ja voihan arki! Sohva on ollut meidän suhteen turmio. Pitkän päivän jälkeen sen syvyyksiin uppoaa niin helposti. Tuijotetaan Netflixiä tuppisuina.

Olen aika levoton sielu ja huono tasaisessa arjessa. Mieheni myötä olen oppinut nauttimaan sen pienistä, ihanista jutuista, mutta I need to spice it up! Muuten pääni räjähtää pitkin seiniä about siinä keskiviikon ja torstain välissä.

Koska kaipaan enemmän toimintaa, ja mieheni on tyytyväinen perusarkeen, olen minä ollut yleensä se, joka on järjestänyt treffejä. Mieheni kyllä lähtee mielellään mukaan, mutta se suunnittelu ja organisointi ei tule häneltä luonnostaan.

Ja se on ihan ok. Ei me olla samanlaisia. Meni aikaa, että ymmärsin tämän.

Yritin (vielä toisinaankin) mahduttaa häntä tiettyyn muottiin. Yhteen ihannemieheen, jossa on KAIKKI, mitä ikinä voin haluta ja vielä vähän ekstraa. Sehän on aivan epäinhimillinen vaatimus! Eihän yksi ihminen voi tarjota kaikkea. Ja miten voi vaatia sitä toiselta, kun en itsekään ole täydellinen. Ei kukaan meistä.

No mutta, tämä kela on auttanut mua oivaltamaan sen, että jos minä kovemmin haluan, minä toteutan. Toinen ei kuitenkaan pistä vastaan. Ja ei hän nyt mikään lapanen ole. Ihan omilla jaloillaan seisova voimakastahtoinen mies. Hänellä ei vain tarvitse olla koko ajan jotain pientä viritystä meneillään. Hän osaa nauttia rauhallisemmasta temmosta.

Torstaitreffit

Siinäpä oli pitkät johdattelut parisuhdekokeeseen.

Nyt vielä koeasettelu:

Käymme ehkä kvartaaleittain (ei tämä nyt ole kalenteriin merkitty, mutta huomaamattamme aikaväli on ollut tämä) parisuhteen kehityskeskustelut. Joko minulla on tullut mittari täyteen ja olen alkanut käydä läpi näitä tavanomaisimpia urputuksiani tai muuten vain ollaan saatu hyvä keskustelua aikaan.

Tässä välissä on ehkä syytä sanoa, että me ei riidellä. Minä riitelen eli huudan, levittelen käsiäni ja paiskon ovia. Mieheni jähmettyy, on hiljaa. Vetää happea ja seuraa rauhallisena riehumistani. Sitten keskustelemme asiat läpi.

Meillä oli tällainen kehityskeskustelu vuodenvaihteessa. Huomautin siitä, että olemme taas jumahtaneet neljän seinän sisään ja että kaipaisin enemmän yhteistä tekemistä.

Sen sijaan että olisin vain valittanut ja odottanut toisen täyttävän kaikki toiveeni, tein ratkaisuehdotuksen.

Ehdotin, että alamme kerran viikossa torstaisin käydä treffeillä.

Miksi sitten torstai?

Koska viikonloppuisin saattaa olla muitakin menoja. Torstai on jo lähellä viikonloppua ja se, että tekisi jotain spessua juuri silloin, saisi viikonlopun tuntumaan hieman pidemmältä. Kuin perjantai olisikin jo torstai. Perjantai töissäkin menisi hieman kevyemmin.

Laitoimme torstaitreffit kalenteriin ja teimme listan, mitä voisimme tehdä ja teippaisimme sen keittiökaapin oveen. Listalta löytyy sulkapalloa, trampoliinipuistoa, lenkkeilyä, pyöräilyä, museoita, ravintoloita, leffaa, pakohuonetta, pelejä – ja nakuilua.

Treffit sai perua vain force majeure -syillä.

Treffit lisäsivät huomattavasti parisuhteemme onnellisuutta.
Treffit lisäsivät huomattavasti parisuhteemme onnellisuutta.

Näin paljon treffit vaikuttivat

Jo muutaman kerran jälkeen huomasimme, kuinka paljon torstaitreffit vaikuttivat suhteeseemme.

Perusarjesta nauttiva mieheni alkoi oikein odottaa torstaita. Alkuviikko meni kiherrellessä ja miettiessä, mitä kivaa tällä kertaa tekisimme.

Tarkoituksena oli, että treffit eivät saisi maksaa kovin montaa kymppiä. Kävimme kävelyillä, museoissa, meidän rakkaassa kantakapakassa Favelassa, kahvilla.. Oikeastaan ihan sama mitä teimme, kunhan olimme vain hetken kaksin.

Kalenteriin määritelty aika pakotti meidät myös päästämään käsistämme kaiken muun, kuten työt ja puhelimet. Eli kerran viikossa oikeasti pysähdyimme katsomaan toisiamme ja juttelemaan kaikesta mielen päällä olevasta ja olemattomasta.

Muutaman viikon jälkeen koimme, että koskettelu, nauru ja flirtti olivat lisääntyneet.

Olisivat ne saattaneet lisääntyä ihan vain kotonakin olemalla, mutta kuten sanoin, nyt me todella pysähdyimme kohtamaan toisiamme arjen kiireen keskellä.

Olen suhteessamme se voimakastahtoisempi ja näytän tunteeni lainkaan sensuroimatta (on muuten ihanaa, että on niin turvallinen suhde, että uskallan tehdä niin. Aina näin ei ole ollut). Jos olen tyytymätön, se kyllä näkyy. Kun sain tyydyttää tarvettani nähdä, kokea ja toimia, olin paremmalla tuulella ja jotenkin vastaanottavaisempi toiselle. Hyvä fiilis ruokki toisenkin hyvää fiilistä.

Parisuhdekoe osoitti siis muutamassa viikossa, että kun antaa toiselle täysin jakamatonta aikaa noin kaksi tuntia viikossa, parisuhteen onnellisuus kasvaa merkittävästi. Vaikutukset yltävät treffejä pidemmälle – muihin päiviin. Auttaa kannattelemaan niitä.

Torstaitreffit auttoivat meitä löytämään toistemme luokse ja muistuttivat, mikä on tärkeintä: me kaksi. <3

Jos viikoittaiset treffit eivät sovi juuri nyt elämäntilanteeseenne, miten olisi kolme minuuttia päivässä? Kokeilkaa tätä harjoitetta.

Treffit lisäsivät huomattavasti parisuhteemme onnellisuutta.

Kuvat: Albert Romppanen

<3: Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM / TWITTER

Lue myös:

3 minuuttia päivässä ja parisuhde on pelastettu

12 tärkeintä asiaa parisuhteessa, jotka olen oppinut vasta nyt

8 arkista asiaa, joista parisuhteen onnellisuus rakentuu

2 Comments

 • P September 16, 2019 at 8:44 am

  Tämä osui ja upposi (inhoan tätä sanontaa) nyt aika pahasti.
  Mä tajuan että olemme hyvin samassa tilanteessa. Sillä erolla, et meil ei oo mahista to tai muihinkaan treffeihin.
  Mut pelkästään se et siurryttäis sohvalta makkariin katsoon leffaa, lisäis kuulemma miehen parisuhdetyytyväisyyttä. 🤣
  Mä myönnän, että mun pitäis panostaa suhteeseen enemmän.

  Kiitos herätyksestä.

  Reply
  • Inka I September 16, 2019 at 11:28 am

   Kiitos, että jaoit tilanteenne <3 Heh, ne voi olla pienistä kiinni. Meille tärkeintä on ollut se, että laitetaan puhelimet ja muut häiriötekijät pois ja ollaan vaan. Jutellaan ja halitaan.

   Hienoa, jos tämä herätti jotain tuntemuksia ja auttoi reflektoimaan. <3

   Reply

  Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • 🥧 Kaupallinen yhteistyö & ARVONTA: @kaslink.aito 🍮
Mikä on maailman paras jälkiruoka? 🍰Kommentoi blogissa ja voita puolen vuoden kaurajuomat 😍 Kurkkaa myös köyhien ritarien resepti - tuli muuten herkullisimpia, joita olen syönyt - ja salaisuutena on kerma! 🧁 Linkki biossa: @inka.ikonen 
#kaslink #kaslinkaito #kaurakerma #kauravispi #vaniljakastike #jälkiruoka #köyhätritarit #resepti #maidoton #dessert #dairyfreerecipes #oatcream #dessertrecipe
  • Onks sustakin naiset maailman upeimpia olentoja? 💁🏼‍♀️💜 Siksi nyt käynnistyy #kehukeskiviikko eli kehu kolmea naista ja levitä hyvää mieltä 💜

Nämä viime päivät ovat osoittaneet, että täällä on aivan mielettömien mimmien kannustustiimi! Moni on kehunut minua rohkeaksi, kun olen nostanut vaikeita asioita esiin - en pystyisi siihen, jos te ette olisi täällä. Luotan teihin ja tiedän, että tuette mua. Te olette rohkeita, kun kerrotte omista kokemuksistanne. Kiitos! Nämä vertaiskokemukset ovat niin voimauttavia. 😭💜 Toivoisin, että meillä olisi täällä turvallinen ympäristö puhua kipeistä kokemuksista mutta myös iloita ja juhlia elämän upeita asioita.

Haluaisin jakaa tätä hyvä fiilistä eteenpäin. Haluaisin, että me naiset nostaisimme toinen toisiamme. Kehuisimme ja kannustaisimme.

Siksi julkaisen nyt Instagram Storyissa haasteen: Kehu kolmea naista. 💪🏻 Ota kuvakaappaus storyissani olevasta pohjasta. Kehu kolmea ihanaa naista. Tägää heidät, jotta he näkevät viestisi ja voivat halutessaan jakaa sen. Julkaise kehu Instagram Storyna ja tägää myös minut, jotta voin jakaa teidän julkaisuja eteenpäin.

Sitten vain #kehukeskiviikko käyntiin.

Ootte aivan vitun upeita.
#kehunaista #nostanainenpäivässä #naiset #supernaiset #positivepower #dropdeadgorgeous #girlpower #womenpower #womenempoweringwomen #womenempowerment #womenhelpingwomen #womensupportingwomen #womeninspiringwomen
  • Kun hedelmällisyystesti paljasti karun totuuden 💚
Kaupallinen yhteistyö: @mehilainenoy 
Toivotko joskus saavasi lapsia? Minä toivon. 💚Olen 30-vuotias ja vielä hetki sitten ajattelin, että ehkä parin vuoden päästä on perheen perustamisen aika. Kaikki kuitenkin muuttui, kun tein hedelmällisyystestin. En voi ehkä saada lapsia.
Asia on todella kipeä. Olen vielä vereslihalla tämän kaiken suhteen, mutta haluan puhua tästä. Olla esimerkki ja herättää teidät pohtimaan omaa hedelmällisyyttänne. Lue lisää aiheesta blogista, linkki biossa: @inka.ikonen 
#mehiläinen #henkilökohtuisesti #felicitasmehiläinen #womenshealth #healthcare #hyvinvointi #terveys #hedelmällisyys #lapsettomuus #fertility #pregnancyproblems #startingafamily #pregnancy
  • Kiitos aivan suunnattoman paljon välittämisestä, tuesta, rohkeudesta ja luottamuksesta teille kaikille ❤️ Viimeinen vuorokausi on ollut todella voimauttava ja vahvistava. Olen saanut satoja viestejä ja kommentteja enkä ole ehtinyt vastata vielä teille kaikille, mutta arvostan niistä jokaista. Olette jakaneet omia kokemuksianne, kun teidän henkistä koskemattomuutta ja kehorauhaa on rikottu. Olen kuullut niin karmeita tarinoita, että pistää vihaksi. Olen pahoillani kokemastanne. Monet loukkaukset pureutuvat ihon alle ja jättävät pitkät jäljet. Toivon, että tämä vertaistuki jeesaa meitä yhdessä eteenpäin. ❤️ Olette myös antaneet vinkkejä, kuinka toimia tuollaisissa tilanteissa. Minä jäädyn, koska ne tulevat niin yllättäen. Sanat sivaltavat syvältä ja osuvat epävarmuuteeni. Tuntuu, että olen täysin voimaton. Häpeän, olen nöyryytetty ja haluan paeta paikalta. Kuten joku teistä sanoi: kuolen joka kerta hieman sisältä. Mutta teidän tuellanne uskon, että olen paremmin varautunut jatkoon.

Sain myös palautetta eräältä naiselta, että "vissin arka aihe kun tuollaisesta tällainen draama, että nettiin piti avautua?". Haen hyväksyntää ja itsetuntoni on nolla.

En halua antaa näille paskakommenteille tilaa, mutta tuohon vain tiivistyy se pointti, miksi näistä todellakin pitää avautua. Miksi meidän pitäisi niellä kuulemamme loukkaukset? Tuollaiset kommentit ovat ihmisen nöyryyttämistä ja vallankäyttöä.

Tänään @iltasanomat lööpissä kerrottiin, että liki puolet nuorista murehtii ulkonäköään JOKA PÄIVÄ. Siis vittu JOKA PÄIVÄ! Ei me voida vain antaa kiusaajien öykkäröidä - ei kasvotusten tai netissä. Se on väärin itseämme ja muita kohtaan. Kenellekään ei ole oikeutta arvostella toista ihmistä. Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, voi pitää turpansa kiinni.

Jaan nyt Instagram Storeissa tapahtuneen uusimmat käänteet eli millaista keskustelua olen tänään käynyt haukkujan kanssa. Lisäksi pyytäisin teitä joko siellä tai tässä postauksessa jakamaan vielä omia kokemuksianne. Miten teidän ulkonäköä on kommentoitu? Millaiset jäljet kommentit jättivät? Miten pääsit niistä yli? Kokoan niitä yhteen ja julkaisen tekstinä blogissani. Tuetaan näin toinen toisiamme eteenpäin ❤️
  • ”Paljon sä oikein painat - 120 kiloa?” Näin kommentoi mulle ennestään tuntematon mies eilisissä juhlissa.

Tuntui, että henkeni salpaantui. Kysyin, että anteeksi, mutta mitä vittua sä just sanoit. Hän jatkoi arvuuttelemalla painoani. Olisiko se sitten 100, 90, 80 vai 70... Poistuin paikalta, koska koin, ettei asia johda mihinkään.

Mutta hän jatkoi härnäämistäni myöhemmin ja mittarini täyttyi - ja niin täyttyi muidenkin.

Asiasta kehkeytyi aika iso soppa, kun sekä haukkujan että minun läheiseni raivostuivat miehelle. Häntä vaadittiin pyytämään minulta anteeksi, mutta hän toisteli olevansa ambulanssikuski (!) ja tietävänsä, miltä satakiloinen näyttää. Hän ei nähnyt tehneensä mitään väärää. 
Ajatelkaa, että millainen hän on työssään? Kun ihminen on hädässä, apuun tulee tällainen tyyppi?

Mulla on helvetillinen morkkis. Ruoskin itseäni siitä, että en kyennyt olemaan häntä aikuisempi ja antaa asian olla. Että minä aiheutin draamaa. Hävettää.

Mutta mitä helvettiä? Enhän minä sitä draamaa aiheuttanut vaan hän. Ja se ei olisi ollut mielestäni ketään kohtaan oikein, jos olisin painanut asian villaisella ja antanut hänen öykkäröidä. 
Sitten morkkistelenkin seuraavassa hetkessä sitä, että miksi en kyennyt puolustamaan itseäni paremmin vaan jäädyin ja koitin vältellä konfliktia viimeiseen asti.

Hetki sitten hän laittoi viestin: ”Sori. Olin kännissä ja sanoin tyhmästi. Kiitos ja anteeksi 👋🏻” Kännin piikkiin siis vaan. Ei mitään vastuuta tai ymmärrystä siitä, mitä hän on aiheuttanut mulle. Lisäksi hän pilasi juhlat. Känni varmaan paljasti hänen todellisen luontonsa eikä selitä käytöstä.

Onko teillä ollut tällaisia tilanteita? Miten niissä kannattaisi toimia? Ja mitä tän tyypin päässä on voinut liikkua, että hän kokee kommenttinsa oikeutetuksi?

Haluan sanoa hänelle ja kaikille, jotka kommentoivat loukkaavasti kenenkään ulkonäköä: You can kiss my big white ass 🍑

Instagram Storeissa fiiliksiäni heti tapahtuneen jälkeen.
#flawless #beautybeyondsize #loveyourbody #dropdeadgorgeous #bodypositive #bodypositivity #vaakakapina #minäriitän #lupanäkyä #kehonkuva #kehopositiivisuus #allsizes #selfconfidence #bodyimage #nobodyshame #girlpower #womenpower #beautystandards