Tässä täydellisen ravitseva smoothiekulho – ihana maku mustaherukoista

25/02/2019

ravitseva smoothiekulho

Näin smoothiekulho onnistuu joka kerta

Muista vain nämä perusasiat:

  • Pääraaka-aine: smoothiekulhoon voi tunkea kaapista kaikki mahdolliset jämät, mutta liian hurjaksi ei kannata heittäytyä, koska maut muuten peittävät toisensa. 1-2 pääraaka-ainetta riittää. Yleensä suosin sesonkituotteita, erilaisia marjoja ja hedelmiä. Tässä reseptissä makua antavat punajuuri ja mustaherukat.
  • Ravinto-aineet: rasvaa saa esimerkiksi öljyistä, pähkinöistä tai avokadosta. Laadukkaita hiilareita marjoista ja banaanista. Proteiinia herasta, chiasiemenistä tai valkuaisista. Kokeile rohkeasti valkuaisia, koska ne eivät maistu smoothiessa miltään, mutta tekevät koostumuksesta kermaisen. Kuitua saat esimerkiksi kauraleseistä, marjoista, chiasiemenistä tai psylliumista. Lisää vitamiineja saat esimerkiksi marjajauheista, lehtikaalista tai babypinaatista.
  • Jäisiä ainesosia: itse tykkään käyttää jäisiä marjoja, koska ne tekevät koostumuksesta viileän ja paksumman. Tällöin smoothiekulho tosin pitää nauttia heti, koska marjat alkavat sulaa nopeasti ja koostumus vetistyy.
  • Niukasti nestettäkäytän nesteenä vettä, jogurttia tai kasvimaitoa. Käytä kohtuullisesti, jottei koostumuksesta tule liian löysää. Yhteen annokseen riittää 1-2 desiä.
  • Halutessasi saat makeutta banaanista, taateleista tai hunajasta. Lisämakua saat yrteistä, kuten mintusta, basilikasta ja sitruunamelissasta, ja mausteista, kuten kanelista ja kardemummasta.
  • Kermaisuutta avokadosta, herasta, valkuaisista tai liotetuista pähkinöistä.

ravitseva smoothiekulho ravitseva smoothiekulho

Mustaherukkainen smoothiekulho

Tämä smoothiekulho on todella ravitseva ja täyteläinen. Kaunis kulho on ihana nauttia hitaana aamuna ja se pitää nälän pitkään loitolla.

Olin ihanien Yummy Productionsin Annan ja Taran smoothiekulho-workshopissa ja siellä sain idean käyttää punajuurta smoothiessa – sopii muuten todella hyvin! Punajuuressa on paljon vitamiineja ja kivennäisaineita ja sillä luvataan olevan paljon erilaisia terveysvaikutuksia. Mustaherukka on punajuurelle oiva makupari.

Ainekset:

1 nälkäiselle

1 esikeitetty punajuuri

2 dl mustaherukoita

2 rkl chiageeliä

1/2 avokado

1/2 banaani

1 mitta heraa (mun kestosuosikki on Foodinin vaniljahera)

2 dl kookosjuomaa

Päälle:

mitä kaapeista tai kaupasta löytyy, itse laitoin:

puolikkaan keltaisen kiivin

pithayaa

vadelmia

pensasmustikoita

minttua

kookoslastuja

ravitseva smoothiekulho

Näin valmistat:

1. Jos haluat smoothiekulhosta oikein kermaisen, viipaloi banaani ja pakasta viipaleet. Lisää banaaniviipaleet jäisinä tehosekoittimeen.

2. Saat chiageeliä, kun liotat ruokalusikallisen chiasiemeniä desiin kookosjuomaa. Anna seistä pari tuntia. Voit käyttää geeliä monipuolisesti esimerkiksi smoothiessa tai jogurtissa.

3. Mittaa ainekset tehosekoittimen ja aja tasaiseksi massaksi. Annostele smoothie, no, kulhoon. Koristele. Nauti smoothiekulho heti!

ravitseva smoothiekulho

ravitseva smoothiekulho

Katso myös:

4 ainesosan smoothie bowl, johon jäin koukkuun

Mansikkainen smoothiekulho

Vihdoin löysin täydellisen smoothien salaisuuden! 6 x paras smoothie

Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Liity Inkan uutislistalle