Täydellinen maidoton välipala – katso myös chiavanukas-ohje, joka on mieletön jälkkäri

21/02/2019
Kaupallisessa yhteistyössä: Kaslink

Vihdoin toiveeni on täyttynyt! Teen pitkiä työpäiviä ja treenaan monta kertaa viikossa. Olen kaivannut kiireisiin aamuihin, välipalaksi ja treenin jälkeen ravitsevaa, hyvänmakuista tuotetta, jonka voi lusikoida nopeasti napaansa. Vaatimuksenani on ollut, että tuote olisi maidoton, sokeriton ja proteiinipitoinen.

Kotimainen Kaslink toi vuoden alussa kauppoihin Kaslink Aito Plus Kauravälipalat. Makuina ovat omena-mango ja puolukka-banaani (mun suokkari). Koostumukseltaan monet kauratuotteet ovat mielestäni liisterisiä ja teollisen makuisia, nämä eivät.

Tuotteissa ei ole lisättyä sokeria, maku tulee aidoista marjoista ja hedelmistä. Kauravälipalat on valmistettu laadukkaasta, kotimaisesta kaurasta sekä härkäpapu- ja kauraproteiinista. Proteiinia on 5,4 grammaa purkissa.

Ja näin kasvisruokaa suosivana pidin myös siitä, että tuotteet ovat D2- ja B12 -vitamiinien lähde. Niihin on lisätty myös riboflaviinia, foolihappoa ja jodia.

Eikä ole kuulkaa hinnallakaan pilattu: noin 1,19 euroa.

chiavanukas

chiavanukas

Kaslinkin tuotteet

Fanitan kotimaista Kaslinkia ja käytän heidän Kaslink Aito -tuotteitaan arjessa päivittäin. Olin niin iloinen, kun viime syksynä he toivat markkinoille Kaurajuoma Baristan, joka on kotimainen vastine Oatlyn iKaffelle. Paksulla, hyvin vaahtoutuvalla kaurajuomalla saa aivan loistavan cappucinon ja se sopii niin kahvin kuin teen kanssa.

Kaurapuuron keitän Tuore Kaurajuomaan ja se on kyllä niin hyvää, että puuroa keitellessä juon sitä samalla suoraan purkista – tiedän. ällöä. :D

Ruoanlaitossa käytämme Kauraruokaa, jossa on ihanan paksu koostumus ja se sopii niin keittoihin, patoihin, kastikkeisiin kuin laatikoihin. Ei huomaa oikeasti eroa tavalliseen kermaan!

Kauravispi on mun uus rakkaus! Sitä käytin tämän postauksen resepteissä. Kauravispissä on uskomaton vispautuvuus. Tuote vatkautuu todella nopeasti ja lopputuloksena on ihanan ilmava mutta täyteläinen vaahto. Heittämällä paras vispautuvista kasvikermoista!

Juomat ovat nykyisin myös gluteenittomia.

chiavanukas

chiavanukas

Miksi suosin kauraa?

Olen käyttänyt maidottomia tuotteita vuosia. Vähensin maidon käyttöä ärtyvän suolen oireyhtymän vuoksi ja muutokset oloon ovat olleet isot. Poissa on se sellainen tukkoinen, turvonnut olo.

Käytin alkuun paljon soijatuotteita, mutta nykyisin ruokavaliostani löytyy lähinnä kotimaista kauraa. Miksi?

Kauralla on paljon erilaisia terveysvaikutuksia. Se auttaa hillitsemään kolesterolia, pienentää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä, saa suoliston voimaan hyvin, tarjoaa muun muassa B- ja E-vitamiineja sekä kivennäisaineita, kuten sinkkiä, magnesiumia ja rautaa.

Kaura sopii myös monille, kuten keliaakikoille, koska kaura ei luontaisesti sisällä gluteenia.

chiavanukas

chiavanukas

Omena-mangochiavanukas mustikkakermalla

2 annosta

1 prk Kaslinkin Aito Plus omena-mangokauravälipalaa

1/2 dl chia-siemeniä

puolikas banaani

1 dl Kaslinkin kaurajuomaa

Mustikkakerma

1 dl Kaslinkin kauravispiä

1 dl mustikkasosetta

 

1. Valmista chia-vanukas edellisenä iltana. Mittaa aineet astiaan ja survo sauvasekoittimella tasaiseksi. Laita chia-vanukas yöksi jääkaappiin tekeytymään.

2. Valmista mustikkakerma seuraavana päivänä. Vaahdota kaurakerma. Lisää mustikkasose ja sekoita tasaiseksi.

3. Tee lasiin kerroksia chia-vanukkaasta ja kermasta. Koristele päällinen esimerkiksi banaaniviipaleilla ja kuivatuilla marjoilla.

chiavanukas

Puolukka-banaanichiavanukas banaanikermalla

2 annosta

1 prk Kaslinkin Aito Plus puolukka-mangokauravälipalaa

1/2 dl chia-siemeniä

puolikas banaani

1 dl Kaslinkin kaurajuomaa

Banaanikerma

1 dl Kaslinkin kauravispiä

1 dl banaanisosetta

 

1. Valmista chia-vanukas edellisenä iltana. Mittaa aineet astiaan ja survo sauvasekoittimella tasaiseksi. Laita chia-vanukas yöksi jääkaappiin tekeytymään.

2. Valmista banaanikerma seuraavana päivänä. Vaahdota kaurakerma. Lisää banaanisose ja sekoita tasaiseksi.

3. Tee lasiin kerroksia chia-vanukkaasta ja kermasta. Koristele päällinen esimerkiksi kookoslastuilla ja syötävillä kukilla.

chiavanukasVoit myös sekoittaa kermoja ja chiavanukkaita keskenään ja tehdä erilaisia makuyhdistelmiä.

Muita reseptejä

Jo useampi bloggaaja on ihastunut Kaslinkin Aito Plus -kauravälipaloihin ja luonut herkullisia reseptejä.

Tutustu Vilma P:n kerrosvälipalaan, Chocochilin maapähkinätoasteihin, Emili Kumpuniemen loihtimaan karpalo-banaanigranolaan, jota voi nauttia kauravälipalojen kanssa.

Tutustu lisää Kaslink Aito Plus Kauravälipaloihin täällä.

Lue myös:

Kookoksinen chiavanukas mangokermalla on täydellinen herkku

Makeanhimon hetkessä vievä snickers-chiavanukas

Sokeriton ja maidoton suklaamousse voittaa maullaan epäterveelliset versiot

Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Liity Inkan uutislistalle