Elämäsi paras sushi bowl eli sushikulho – tämän jälkeen et muuta haluakaan!

23/05/2019

Käsi ylös, jos sinäkin rakastat sushia? Tai vaikka et niin rakastaisikaan, uskallan väittää, että pidät silti tästä reseptistä.

Tykästyin sushi bowliin eli sushikulhoon pari vuotta sitten sen helppouden takia. Sen sijaan että vääntäisin otsa hiessä nigirejä ja makeja, voin saada sushin maut yhdessä kulhossa. Sen takia ruoka sopii myös kiireiseen arkeen.

Olen pitkään halunnut jakaa teille jonkin reseptin, mutta en ole suostunut tyytymään vain ”johonkin”. Halusin hioa ohjetta ja tarjota vain parasta. Nyt koen, että se paras on löytynyt.

Tässä sushi bowlissa on muutama jippo, jotka kietoutuvat yhdessä toisiaan tasapainottavaksi makuelämykseksi.

Ja älä pelkää, ohje on todella helppo ja nopea. Sushi bowlin raaka-aineet löytyvät lähes jokaisesta kaupasta.

sushikulho eli sushi bowl

sushikulho eli sushi bowl

3 jippoa, joilla täydellinen sushi bowl syntyy

Mun lempparinigireitä ovat juuri ne aavistuksen grillatut lohinigirit, joissa on hieno, savuinen maku. Ensimmäinen ja tärkein juttu tässä kulhossa onkin tohotettu eli pinnalta kaasupolttimella tai pannulla grillattu lohi.

Toinen ja erittäin olennainen juttu on ponzu-kastike. Ponzu on sitruksista ja soijasta valmistettu kastike, jossa yhdistyvät soijan suolaisuus ja mausteisuus sitrusten hapokkuuteen. Sitä voi tehdä itsekin (täällä yksi ohje) tai ostaa valmiina kaupasta. Kikkomanin ponzua löytyy esimerkiksi lähes kaikista supermarketeista.

Kolmas herkku on chilimajoneesi. Ai ettien että! Majoneesiin sekoitetaan chiliä ja seesamiöljyä. Majon voi tehdä itse – todella nopeaa ja helppoa – tai ostaa valmiina.

Tuoreet, käsittelemättömät vihannekset ja roiskuvan rapea ja raikas, tulinen Silmusalaatti ovat viimeinen, muttei todellakaan vähäisin elementti sushi bowlissa.

Oletko jo testannut Silmusalaatteja?

silmusalaatti

sushikulho eli sushi bowl

Monikäyttöiset silmusalaatit

Innostuin Silmusalaateista jokunen vuosi sitten niiden maun ja monipuolisuuden takia. Olin siihen asti rouskuttanut ituja, mutta Silmusalaatit ovat vielä monikäyttöisempiä. Laitan niitä salaatteihin, leivän päälle, kesärulliin, ramen-keiton päälle, tortilloihin, makirullien sisään…You name it. Käyttömahdollisuudet ovat todella laajat.

Silmusalaatit ovat sekoite erilaisia versoja, jotka ovat kasvatettu siemenestä. Kaikki Silmusalaatit ovat luonnonmukaisesti tuotettuja ja luomua. Lannoitteita, lisä- tai säilöntäaineita ei käytetä.

Silmusalaatit ovat ekologista lähiruokaa parhaimmillaan. Ne valmistetaan Vantaalla luomusiemenistä ja Päijänteen vedestä. Energiana käytetään tuulivoimaa.

Ilokseni myös huomasin, että muoviset pakkaukset ovat vaihtuneet päältä helposti suljettaviin kartonkipakkauksiin. Hienoa!

Vaihtoehtoja on neljä:

  • Alfalfa, jossa on puna-apilan ja sinimailasen versoja
  • Parsakaali, jossa on puna-apilan, sinimailasen ja parsakaalin versoja
  • Tulinen, jossa on daikon-retikan, puna-apilan ja sinimailasen versoja
  • Rouskuva, jossa on herneen ja vihreän- ja punaisen linssin ituja

Sushi bowl eli sushikulho

2 hengelle

300 g lohta

(sormi)suolaa

3 dl sushiriisiä

2 rkl riisiviinietikkaa

2 rkl sokeria

1 tl suolaa

1 dl ponzu-kastiketta

4 retiisiä

1 avokado

5 sentin pala kurkkua

punakaalia

tulista Silmusalaattia

Chilimajoneesi:

Valmiista majoneesista:

1 dl majoneesia

1 tl chilijauhetta

1 rkl seesamiöljyä

Itse tehty:

1 kananmuna

1 rkl sinappia

1 rkl valkoviinietikkaa

suolaa

2,5 dl rypsiöljyä

1 rkl seesamiöljyä

1 tl chilijauhetta

Päälle:

puolikas chili

korianteria

seesaminsiemeniä

kevätsipulia

sushikulho eli sushi bowl

sushikulho eli sushi bowl

Näin valmistat sushi bowlin:

1. Riisin valmistaminen on tärkein työvaihe! Liian kypsä riisi pilaa ruoan. Huuhtele riisiä ensin siivilässä niin kauan että vesi on kirkasta. Lisää vettä kattilaan noin 4 desiä. Anna kiehua kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Anna hautua kannen alla 20 minuuttia. Älä avaa kattilan kantta missään vaiheessa.

2. Viipaloi retiisit, kurkku, avokado, punakaali, chili ja kevätsipuli.

3. Valmista majoneesi sekoittamalla valmiiseen majoneesiin chilijauhe ja seesamiöljy. Jos teet majoneesin itse, laita kaikki aineet reseptissä olevassa järjestyksessä korkeaan ja kapeaan astiaan. Laita sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Nosta käynnissä olevaa terää hitaasti ylöspäin. Majoneesi on sekunneissa valmis.

4. Sekoita sushietikka riisille eli sekoita keskenään riisiviinietikka, sokeri ja suola. Sekoita sushietikka riisiin puuhaarukalla kevyesti käännellen.

5. Leikkaa lohi noin peukalon levyisiksi, puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Tohota lohisiivuja yhdeltä puolelta kaasupolttimella niin että pinta on hieman grillaantunut. Jos sinulla ei ole kaasupoltinta, kuumenna pannu kuumaksi ja käytä lohisiivuja nopeasti kuivalla pannulla niin että yhdelle puolelle tulee grillaantunut pinta. Ripottele lohen päälle sormisuolaa.

6. Kokoa sushi bowl. Laita pohjalle riisiä. Asettele vihannesviipaleet ja Silmusalaatti kulhon reunoille. Kokoa lohisiivut keskelle kulhoa. Koristele kulho chilimajoneesilla, seesaminsiemenillä, kevätsipulilla, korianterilla ja chilillä. Annostele ponzu-kastiketta joko suoraan kulhoon ja soijakippoon.

sushikulho eli sushi bowl

Lue myös:

Teriyaki-lohi wokkivihanneksilla ja sushiriisillä

Nopeaa vegeä? Tässä todella proteiinipitoinen kasviswokki

Tom kha gai eli thaimaalainen kana-kookoskeitto

Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM
  • Iina / MouMou

    Voi nam! Tätä on pakko kokeilla.

    Silmusalaatit on huikeita, kun yhdestä ”pienestä” pakkauksesta tuntuu riittävän sisältöä vaikka kuinka moneen ateriaan. :)

    • Inka I

      Toivottavasti maistuu 😘❤️

      Niinpä! Se on ihan hullua, miten ne tuntuvat vaan riittävän ja riittävän. Ihan parhaita! 🙌🏻

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Liity Inkan uutislistalle