Kaupalliset yhteistyöt, Ruoka, Terveys ja hyvä olo, Treeni

Elämäni isoin muutos – osallistu kilpailuun!

“Kotkaemon on arvioitava, milloin sen poikanen on valmis lentämään. Oikealla…
Kaupallisessa yhteistyössä: TFW Helsinki

“Kotkaemon on arvioitava, milloin sen poikanen on valmis lentämään. Oikealla hetkellä emo työntää poikasen korkealta pesästään ja poikasen on avattava siipensä tai sille käy huonosti”, TFW Helsingin päävalmentaja Santtu Laine tarinoi tunnin aluksi.

Motivaatiotarinan opetus: joskus vain pitää uskaltaa hypätä, uskoa omaan osaamiseen ja katsoa, kuinka omat siivet kantavat.

Santun sanat iskivät kovaa. Ei tarinassa tavallaan ollut mitään uutta tai ihmeellistä, mutta se teki silti syvän vaikutuksen. Sovelsin sitä välittömästi omaan elämääni ja vuoden alusta alkaneeseen myllerrykseen. Tuolloin aloin unettomuuden ja uupumusoireiden takia pohtia prioriteettejani ja arvojani.

Väärin asetettu tavoite

Olen monta kertaa päättänyt, että nyt, nyt minä sen teen ja muutan elämäntapani. Laihdun ja olen onnellinen. Joka kerta olen kaatunut nenilleni, vaikka toki matkaan on jäänytkin jotain. Olen muutaman vuoden aikana tehnyt paljon työtä muun muassa ruokavalioni, unen, palautumisen, kehonkuvan ja pääkoppani suhteen.

Mutta tavoitteeni ovat olleet väärin asetettu. Vasta tämän vuoden tammikuusta olen ymmärtänyt mennä syvemmälle ja kysyä itseltäni, mitä minä haluan. Elänkö itseni näköistä elämää? Vai jonkun muun?

Samaan aikaan aloitin myös TFW Helsingin Hallussa-kurssin, jonka tarkoituksena oli tutustuttaa salin filosofiaan ja auttaa elämäntapamuutoksesssa.

TFW Helsinki on palautti nopeasti treenimotivaation. Pelkästään ensimmäisen kahden kuukauden aikana tulokseni kasvoivat roimasti, mutta palataan niihin myöhemmin.

Mutta sali on vaikuttanut myös seiniensä ulkopuolelle, arkeeni ja ajatuksiini.

Hyppy tuntemattomaan

Heinäkuussa Helsingin Sanomat julkaisi kolumnin, jossa toimittaja ruoti TFW:n konseptia. Hän kyseenalaisti sen, miksi maaliviivan ylittämättä jättäminen tai keskinkertaisuus olisivat niin kauheita asioita.

Hän sai vilunväreitä kanssatreenaajien huudoista.

Kun minä astuin ensimmäistä kertaa TFW-salille, hyppäsin tuntemattomaan. Inhosin ryhmäliikuntaa, treenasin enemmin mukavuusalueellani yksin. Treenaajat tuntuivat liian ystävällisiltä, huusivat liian tarmokkaasti ja ohjaajien motivaatioluennot kuulostivat lähinnä teennäisiltä. Treenin jälkeen otettu yhteiskuva vaivaannutti. Mietin, että mihin helvetin lahkoon olen astunut.

Mutta heti ensimmäisten treenien jälkeen fiilis oli jo täysin toinen.

Mistä TFW:ssa on oikeasti kyse?

1. Päivän kunto. Valmentajat korostavat sitä, että jokainen treenaa omalla tasollaan päivän kunnon mukaan. Liikkeitä voi aina soveltaa.

2. Muihin ei pidä itseään verrata. Jokainen keskittyy oman kehitykseensä ja kaverin kannustamiseen.

3. Huudot. Kyllä minäkin ensin niitä huutoja ihmettelin, mutta ostin valmentajien selitykset: huutaminen vähentää stressiä ja lämmittää kehoa. Kuinka usein sitä tulee muuten huutaneeksi täysillä ilman että joku katsoo sinua vinoon? Kuinka vapauttavaa ja rohkaisevaa se on!

4. TFW-familia. En ole ikinä kokenut vastaavaa yhteisöllisyyttä missään. Kaikki morottavat toisiaan, heittävät yläfemmoja ja vaihtavat kuulumisia. Eikä se tunnu musta kiusalliselta tai teennäiseltä, ei siis tippaakaan.

Vein elokuussa 15 ystävääni kokeilemaan treeniä. Suurin osa oli toisilleen tuntemattomia. Moni heistä oli ollut tavallaan kiinnostunut TFW:sta mutta samalla naureskellut minun innolleni. Tunnin jälkeen he ymmärsivät, mistä oli kyse. Tunnissa 15 tuntemattomasta oli hioitunut toisiaan tsemppaava porukka. Moni heistä aloitti säännölisen treenaamisen salilla.

5. Hauskuus. Treenin pitää olla hauskaa, nyt mä sen olen todella oivaltanut. Muuten motivaatio katoaa. Treenaaminen ei ole koskaan ollut näin hauskaa eikä mulla ole ollut näin hyvää fiilistä treenien jälkeen ikinä. Mikään ei tunnu pakotetulta ja väkisin vääntämiseltä vaikka helvetin rankkaa olisikin. En todellakaan mieti treenatessani suorittavani treeniä.

6. Turvallisuus ja tekniikka. Valmentajat ovat tarkkoja turvallisuudesta ja tekniikasta. Ennen kuin tekniikka on hallussa, kuormat pidetään maltillisina tai treenataan kehonpainolla. Tekniikan kehittyessä kuormia voi turvallisesti lisätä. Valmentajat ovat huomauttaneet minulle, jos jotakin liikettä ei kannata vammojeni takia tehdä ja antavat vaihtoehtoisen liikkeen.

7. Unelmat. TFW:n filosofian ydin, joka ulottuu salia paaaaljon pidemmälle, on mielestäni se, että valmentajat haluavat motivoida meitä tekemään oikeita päätöksiä ja kysymään itseltämme, mitä oikeasti haluamme tehdä elämällämme. Tyydymmeko? Teemmekö asioita unelmien toteutumiseksi?

Lähdin toteuttamaan unelmaani, kiitos siitä TFW

TFW on antanut minulle niin paljon. Olen oppinut treenaamisesta huimasti, olen kehittynyt kovaa vauhtia. Olen saanut lisää ymmärrystä kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja ruokavalion, unen ja levon merkityksestä treeniin. Olen saanut uusia ystäviä. Olen saanut mielettömän määrän rohkeutta ja uskoa itseeni. Olen ymmärtänyt, kuinka valtava niin henkinen kuin fyysinen voima minussa piilee. En ole aiemmin uskaltanut ottaa sitä käyttöön.

TFW-perheen motivoinnin, kannustamisen ja tarinoiden avulla mä olen todella uskaltanut lähteä toteuttamaan yhtä isointa unelmaani. Pian paljastan teille lisää.

Tulokset kahden kuukauden treenin jälkeen

Mutta te tietysti haluatte myös tietää ne tulokset eli mitä konkreettisia muutoksia mun kehossa tapahtui kahden kuukauden aikana. Saamanne pitää:

Kuntotestit:

Punnerrukset alussa: 4

Punnerrukset lopussa: 17

Vatsalihastoistoja/minuutissa alussa: 24

Vatsalihastoistoja/minuutissa lopussa: 34

Kehonkoostumus:

Lihasmassa kasvoi kahdessa kuukaudessa 800 grammaa.

Rasvaa lähti kehosta kahdessa kuukaudessa 1,5 kiloa.

Rasvaprosentti tippui 1,5 prosenttiyksikköä. Eniten rasvaa lähti keskivartalosta.

Kilpailu

Kaikkien tätä postausta sunnuntaihin 25.11. mennessä kommentoineiden kesken arvon yhdessä TFW:n kanssa yhden Hallussa-tuotekassin ja kokeilutreenit TFW Stadi -salille. Palkinnon arvo on noin 50 euroa.

Hallussa-tuotekassi sisältää Foodinin ja TFW Helsingin suunnitteleman Hallussa Sleep Well -iltaveden, jonka ainesosat auttavat elimistöä palautumaan päivän aktiviteeteista ja Hallussa Wake Up -aamuveden, joka auttaa heräämään, tukee suolistoni hyvinvointia ja lisää vastutuskykyä sekä Hallussa Build Up -palautusjuoman, jonka sisältämät probiootit tehostavat aminohappojen imeytymistä ja tukevat suoliston toimintaa.

Arvonnan voittaja ilmoitetaan kommenteissa.

Kuvat: Marko Juhani

<3: Inka I

FACEBOOK / INSTAGRAM / TWITTER

Lue myös:

Näin löysin elämäni kovimman motivaation

Shokkiuutisia palautumisestani – tuleeko pian seinä vastaan?

Tärkein ohje, jonka kuulet ruokavaliosta

Naisten vuoro

35 Comments

 • emzi November 15, 2018 at 7:23 pm

  Ihan mahtava postaus ja mitkä mahtavat tulokset! :D Oon kuullu tosi hyvää TFWstä ja tää postaus vaan lisäs sitä hyvää. Aivan varmasti on kivaa joka kerta kun sinne menee.

  Reply
  • Inka I November 19, 2018 at 8:36 pm

   Hei jee, kiitos! Olen itsekin tosi tyytyväinen tuloksiin. On todellakin! Sitä oikein aina odottaa treenejä :D Tuu testaa!

   Reply
 • EmiliaA November 15, 2018 at 7:37 pm

  Wau :)

  Reply
 • Julia November 15, 2018 at 7:57 pm

  Kokeilisin mielelläni itsekin :)

  Reply
 • Linda November 15, 2018 at 8:15 pm

  Inspiroiva postaus :)

  Reply
 • Päivi November 15, 2018 at 8:28 pm

  Ihan mahtava postaus Inka,innostuin todella, kiitos👍

  Reply
  • Inka I November 19, 2018 at 8:36 pm

   Jee, ihana kuulla! Kiitos Päivi <3

   Reply
 • Piia November 15, 2018 at 8:56 pm

  Upea postaus. Kaveri on kovasti tuota treeniä kehunut.

  Reply
  • Inka I November 19, 2018 at 8:36 pm

   Oi, kiitos <3 Sit hei vaan kaverin mukaan testaa!

   Reply
  • Inka I November 26, 2018 at 8:55 pm

   Onnea Piia! Arpaonni osui sinuun ja voitit! <3 Laitan sinulle sähköpostia.

   Reply
 • Nellatus75 November 15, 2018 at 9:47 pm

  Wau, mahtava postaus kyllä ja upeet tulokset tuli ☺👍 Mä haluun kans! ☺

  Reply
  • Inka I November 19, 2018 at 8:35 pm

   Jee, kiitos paljon! <3 Olin kyllä itsekin tosi tyytyväinen!

   Reply
 • Teeee November 15, 2018 at 10:57 pm

  Mielenkiintoisen oloinen, olisi kyllä kiva kokeilla. En ole kuullutkaan tästä aiemmin.

  Reply
 • Eeva Puhakainen November 16, 2018 at 1:12 am

  Kokeilisin mielelläni – meno kuulostaa hyvin vapauttavalta! Kiitos, kun jaoit kokemuksesi kanssamme.

  Reply
  • Inka I November 19, 2018 at 8:35 pm

   Sitä se juuri on – vapauttavaa! :)

   Reply
 • Elmo November 16, 2018 at 12:57 pm

  Hyvä kirjoitus! Täällä toinen kanssataistelija allekirjoittaa myös kaiken!

  Reply
  • Inka I November 19, 2018 at 8:35 pm

   Jes, kiitos taistelija Elmo <3

   Reply
 • Julia November 16, 2018 at 1:06 pm

  Itse aikoinaan TFW:llä treenanneena, voin 100% samaistua noihin asioihin. Tajusin miten isosta perheestä on kyse, kannustushuudot auttoivat läpi treenin. Ei haittaa kuinka vasta-alkaja tai kokenut olisit ollut, sä olet osa perhettä. Keltaisten seinien sisällä oli hyvä olla. Ja uskon vahvasti että paluu salille on vielä mahdollista! <3
  Tsemppiä ja ihanaa joulun odotusta!

  Reply
  • Inka I November 19, 2018 at 8:34 pm

   Juuri näin <3 Tuu takas! Kuin myös sinne <3

   Reply
 • Sanna Bannouri November 18, 2018 at 1:27 am

  Kiitos 😍 mukana arvonnassa.

  Reply
 • Silla November 19, 2018 at 1:10 pm

  Mukana ollaan!

  Reply
 • Kaisa November 19, 2018 at 2:50 pm

  Mukana arvonnassa. Kiinnostaisi kyllä kokeilla. Pidän ryhmäliikunnasta, mutta vierastan sitä, että pitäisi olla kontaktissa muiden kanssa – tulee jotenkin koululiikunta mieleen. :-D Mutta täytyy miettiä, josko ensi vuonna uskaltaisi ainakin kokeilla..

  Reply
  • Inka I November 19, 2018 at 8:34 pm

   Hei Kaisa! Itse entisenä koululiikunnan inhoajana voin sanoa, ettei TFW:lla ole mitään tekemistä sen kanssa. :D Tule testaa!

   Reply
 • Kisella November 19, 2018 at 3:08 pm

  Upeeta, salilla on todella ainutlaatuinen ilmapiiri, kuin kotiin tulisi…

  Reply
  • Inka I November 19, 2018 at 8:33 pm

   Niin on!! <3

   Reply
 • Jun November 19, 2018 at 3:48 pm

  Mä oon kuullu tästä TFW:stä niin paljon hyvää. Ja oon hetken jo odotellu, et saisin kerättyä sekä rohkeutta, et vähän ylimääräistä rahaa, et pystyin osallistumaan. Ehkä vielä joskus!

  Reply
  • Inka I November 19, 2018 at 8:33 pm

   Suosittelen! Eikä siihen rohkeutta tarvita, mukaan vaan ja parin kerran testauksen jälkeen tiedät onko se sun juttu <3

   Reply
 • Pauliina November 19, 2018 at 6:42 pm

  Aina kun lukee näitä positiivisia kokemuksia, niin mietin vaan että miksen itsekin menis kokeilemaan. Yksin salilla puurtaminen on alkanut käydä tylsäksi, eikä kehitystä tapahdu, koska mainitsemasi mukavuusalue on paljon mieluisampi kuin se, että koittaisi haastaa itseään. Eniten ehkä jännittää se, että joutuisi mennä ihan uuteen paikkaan ja sellaisten ihmisten kanssa, jotka jo entuudestaan ovat treenailleet yhdessä ja tuntevat toisensa. Ehkä vaan tulis ottaa itseä niskasta ja kohdata ne omat ”pelot” ja koittaa jotain uutta. Jospa sillä pääsis taas kunnolla treenailun makuun ja kohtaisi mahdollisesti myös samantyylisiä ihmisiä. Hyvä kirjoitus!

  Reply
  • Inka I November 19, 2018 at 8:33 pm

   Moikka Pauliina!

   Kiitos kommentistasi :) TFW:lla ihmiset ottaa uudet kyllä todella lämpimästi vastaan. Ja juttuun pääsee todella nopeasti mukaan, koska kaikki morottaa ja kyselee sun kuulumisia. Suosittelen testaa! <3

   Reply
  • Elina November 19, 2018 at 9:59 pm

   Kohti karjuntaa = kohti pelkoa.
   Sinne vaan mukaan. Meilläkin Konalassa kaikki uudet otetaan hyvin mukaan. Kun valmentaja ilmoittaa että joku tekee ensimmäistä treeniä niin varmasti hän saa extra paljon kannustusta.

   Reply
 • Elina tuomaala November 19, 2018 at 9:56 pm

  Itse aloitin TFW konalassa syyskuussa 8 viikon kurssilla.
  Luin tekstiäsi kuin oisin sen itse kirjoittanut.
  Tuloksia minullekin tuli kuten sinullekkin. Ja innostus urheiluun ja terveelliseen elämään. Olen positiivisempi. Syksy ei tunnu yhtään niin mustalta kuin se ehkä on.
  Tfw: n keltaisten seinien sisällä paistaa aina aurinko, ruoho on vihreää ja ihmiset hymyilee. On lämmin.

  Reply
 • Emily Hernandez November 20, 2018 at 2:34 pm

  Oon aiemmin ollut töissä ryhmäliikuntaa tarjoavalla liikuntastudiolla, jossa oli todella hyvä yhteishenki tunneilla ja aivan ihanat ohjaajat, joten tää kuulostaa ihan mun paikalta! :D

  Reply
  • Inka I November 20, 2018 at 2:44 pm

   No sit testaa ehdottomasti! :)

   Reply
 • Sannamarianna November 21, 2018 at 12:28 am

  Wautsi!

  Reply
 • Inka I November 26, 2018 at 8:56 pm

  Kiitos kaikille osallistuneille! Ihana kuulla, että TFW herättää näin monessa hyviä fiiliksiä. Tulkaa ihmeessä testaa!

  Palkinnon voitti tällä kertaa Piia. Onnea! <3

  Reply
 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Kaupallinen yhteistyö: @beautyfeelvantaa ⭐ ARVONTA - VOITA 190 EURON HEMMOTTELUHOITO ⭐⁣
⁣
Joko katsoit blogista, kuinka älyttömän paljon ihoni on muuttunut puolessa vuodessa kosmetologien Tiinan ja Heidin hoidoilla ja vinkeillä? Käy tsekkaamassa biosta: @inka.ikonen ⁣
Nyt me halutaan tarjota teille sama mahdollisuus muutokseen! ❤ Arvon yhdelle teistä uudistavan ja kirkastavan @nimueskininternational hapotushoidon BeautyFeelissä sekä Nimuen aloituspakkauksen, joka valitaan ihotyyppisi mukaan. Paketissa on minikokoiset puhdistustuotteet, voiteet, kuorinta sekä aurinkosuoja. Jo kahden viikon käytöllä huomaat eron ihossasi! Palkinnon arvo on 190 euroa.⁣
⁣
Osallistu näin:⁣
⁣
✔ Seuraa @inka.ikonen -tiliä ja @beautyfeelvantaa -tiliä.⁣
✔ Kommentoi kuvaa maanantaihin 2.2. mennessä.⁣
✔ Pisst! Tuplaa mahdollisuutesi voittaa ja käy osallistumassa myös Facebookin puolella. Löydät minut siellä nimellä @ inkaiblogi.⁣
⁣
Onnea arvontaan!⁣
⁣
Instagram ei ole osallisena arvonnassa.
#arvonta #kasvohoito #kosmetologi #kauneushoitola #ihonhoito #nimue #nimueskin #nimueskintechnology #skincare
  • Kaupallinen yhteistyö: @beautyfeelvantaa 〰 Apua, kuinka paljon iho voi muuttua puolessa vuodessa! 😍 Aloitimme syksyllä kauneushoitolan kanssa projektin, jonka tarkoitus oli nitistää epäpuhtaudet ihollani ja opetella hoitamaan ikääntyvää ihoa oikein. 
Nyt lopputulos on nähtävissä blogissa - käy katsomassa ihan älytön muutos, nappaa alekoodi ja vinkit ikääntyvän ihon hoitoon! Suora linkki profiilissa 💆‍♀️
#ihonhoito #kasvohoito #kosmetologi #ihonhoitotuotteet #ihonhoitovinkit #nimue #nimueskin #nimueskininternational #nimueskincare #inkaicom
  • Tänään mulle tuli virallisesti vuosi täyteen yrittäjänä 🙌🏻🥳🎉⁣
⁣
Vitsi, mikä fiilis! 🔥⁣
⁣
Vuoteen on mahtunut paljon, oppimiskäyrä on ollut hurja. Alun paniikista ja joka suuntaan sohimisesta olen fokusoinut, rauhoittunut, oppinut luottamaan ja sietämään epävarmuutta. Löytänyt intohimoni: puhua hyvinvoinnista & terveydestä & yrittäjyydestä 🙏🏻💰⁣
⁣
Kaksi elämää mullistavaa työjuttua ovat olleet @mehilainenoy blogiyhteistyö hedelmällisyydestä ja lapsettomuudesta ja @duunitori Yrittäjän oppaan tuottaminen. Se viimeistään sytytti halun kannustaa muitakin yrittäjyyden polulle ja nyt olenkin @nuoretyrittajathelsinki ylpeä, tuore hallituslainen.⁣ Kiitos kuluneesta vuodesta ja luottamuksesta kaikille mun mahtaville asiakkaille ja teille seuraajille ❤️
⁣
Tämän vuoden tavoitteet on selvillä ja myynti hyvässä vauhdissa. Let’s hustle! 😎
#yrittäjä #yrittäjyys #naisyrittäjät #työ #ura #womanwhohustle #entrepreneurlife #womeninbusiness #womenentrepreneurs #journalist #wellnessblogger #consult
  • Onko jälleen tuskaista miettiä viikon arkiruokia? 🤔Viime viikolla peräti 8 000 teistä seuraajista kävi tutustumassa blogissa neljään vaivattomaan peltiruokaan. Toivottavasti niistä oli teille apua! ❤ ⁣
⁣
Huomaan myös, että näin tammikuussa salaattiohjeet erityisesti kiinnostavat 🥗Niinpä nyt linkki postaukseen, jossa jaan yhdeksän salaattia, jotka on todella nopea pyöräyttää kiireisen arjen keskellä 🥒🥑🍅🥕Mun ja teidän kestosuosikki on tämä halloumisalaatti, nammmm! Muita herkkuja ovat muun muassa fetasalaatti hieman uudella tapaa, falafel-fetasalaatti, prosciutto-mozzarellasalaatti ja aasialainen katkarapusalaatti. Linkki biossa: @inka.ikonen ⁣
#resepti #arkiruokaa #vartissavalmistavegea #kasvisruoka #salaatti #hyvinvointi #ruoka #terveys #inkaicom #inkai
  • Millaista on elää aknen kanssa? 〰 Kaupallinen yhteistyö: @mehilainenoy ⁣
Tanssin baarissa ystävieni kanssa selkä hiessä koko yön. Olin myös illan aikana tutustunut kivaan kundiin. ⁣
⁣
Hauska ilta päättyy liian pian pilkkuun. Loisteputkivalot rävähtävät päälle, ja taika on murtunut. Olen kuin Tuhkimo, joka on palannut prinsessasta takaisin kyökkipiiaksi. Pimeässä, discopallon hohteessa olin tuntenut itseni kauniiksi. En enää.⁣
⁣
Kohdistani katseeni maahan enkä uskalla katsoa enää ketään silmiin. Kundi yrittää tulla luokseni juttelemaan, mutta en ole huomaavinani häntä. En halua nähdä sitä pettymystä hänen kasvoillaan, kun hän näkee todellisen minän. Naisen, jolla on akne. En uskonut hänen huomaavan minussa muuta.⁣
⁣
Akne on vaikeuttanut niin rakkaus- kuin työelämää. Huonommuuden tunteet ovat ulottuneet molempiin. Olen jarrutellut itseäni, tehnyt itsestäni pienemmän. En ole uskaltanut olla oma itseni. Mietin, löydänkö koskaan kumppania, jonka seurassa voin olla huoletta sen näköinen kuin olen.⁣
⁣
Onko sinulla akne vaikuttanut itsetuntoon ja mieleen? Lue blogista kokemuksistani ja nappaa ihotautilääkärin vinkit aknen hoitoon. Linkki biossa! ❤
#mehiläinen #akne #ihotauti #ihotautilääkäri #itsetunto #hyvinvointi #terveys #mieli